Wöber verklaart vertrek: ‘Bij Sevilla goede kans om te gaan spelen’

Zaterdag, 12 januari 2019 om

Ajax maakte vrijdagavond melding van een akkoord met Sevilla over de transfersom van Maximilian Wöber. De Oostenrijkse verdediger wordt voor 10,5 miljoen euro verkocht aan de Spaanse topclub. Door middel van bonussen kan het bedrag oplopen tot 11 miljoen euro. Op het clubkanaal van Ajax gaat de mandekker in op zijn vertrek uit Amsterdam. “Het was een heel moeilijke beslissing voor mij”, aldus Wöber, voor wie een vierjarig contract klaarligt in Sevilla.

Wöber zette alle plus- en minpunten over een transfer naar Sevilla op een rij. “Het lijstje met de meest overtuigende punten is wat je moet doen en dat heb ik ook gedaan”, aldus de verdediger tegenover Ajax TV. In aanloop naar zijn transfer sprak hij veel met zijn nieuwe club. “'Maar ook met de trainer hier. Toen werd duidelijk dat het voor mijn perspectief beter is om verder te gaan. Ik ben er deels verdrietig over, maar ik ben ook blij met deze stap.”

De twintigjarige verdediger verwacht veel aan spelen toe te komen bij de huidige nummer drie van LaLiga. “Sevilla heeft aangegeven dat zij met drie verdedigers willen gaan spelen en ik ben de enige linksbenige. Ik heb een goede kans dat ik - ik moet er natuurlijk wel alles voor doen - ga spelen. Hier (bij Ajax, red.) werd gezegd dat het er voor mij niet goed uitziet. Daarom heb ik meer perspectief bij Sevilla en wil ik daarheen.”

Wöber geeft aan dat hij blij is dat hij in de zomer van 2017 de overstap van Rapid Wien naar Ajax heef gemaakt. Terugkijkend op zijn tijd in Amsterdam houdt hij vooral een goed gevoel over aan de Europese wedstrijden en de lange avonden die daarop volgden. “Het stond al in de media, haha. We waren uit geweest na Bayern München en hadden veel lol. Maar ook in Lissabon en in Athene. Dat zijn ook belangrijke dingen om te doen als team. Het gaat er dan niet om dat je dan erg dronken wordt, maar om het plezier dat je met elkaar hebt. Om het met elkaar te vieren. Dat zijn momenten die ik nooit meer ga vergeten.”


Poll

Ajax had Maximilian Wöber niet moeten verkopen


Gerelateerd

40 reacties (laatste reactie door falcao)

Ergens onbegrijpelijk.
Je haalt een 24? jarige verdediger voor de hoofdprijs en laat voor bijna hetzelfde bedrag een 20 jarige talentvolle speler gaan, die ook nog eens op meer dan 1 positie uit de voeten kan.

12 januari 2019 om 11:08

Wober is wel een goede gast, maar ik denk dat je je wel vergist in Magallan.

Magallan kan ook op meerdere plekken in de basis staan, lijkt mij nog degelijker dan Wober.

Hoop dat Wober het goed gaat doen bij zijn nieuwe club, maar denk dat we ook heel veel plezier aan Magallan gaan beleven.

12 januari 2019 om 11:23

Magallan is naar mijn weten een centrale verdediger. Niet iemand die op de back eventueel kan spelen of op 6. Wober kon nog een als het moest op linksback.

12 januari 2019 om 11:41

We hebben blind toch die op Linksback kan

12 januari 2019 om 11:51

Ik vind dat 'op meerdere plekken kunnen staan' altijd een beetje vreemd. Als je een centrale verdediger haalt hoort ie toch top te zijn in verdedigen en gewoon goed te zijn op zijn positie niet dat hij bijvoorbeeld ook nog eens rechtsachter kan staan. Als je een CV rechtsachter moet laten spelen omwille van bv. een blessure doe je iets mis in mijn ogen. Zo zou je toch naar mijn mening dubbele bezetting moeten hebben op elke positie en daarachter iemand uit de jeugd.

12 januari 2019 om 12:09

Ja en na Blind was Wöber de enige linksbenige. Daarnaast is hij pas 20 jaar. In zijn eerste wedstrijden voor Ajax vond ik het heerlijk om te zien wat voor no-nonsense verdediger hij was. Degelijk in de laatste linie (als cv) en soms een bal het stadion uit. Met het gegeven dat hij nog zo jong is denk ik dat hij, als hij voor een langere periode het vertrouwen had gekregen, ook hele grote stappen had gemaakt in balbezit. Al vond ik dat nog niet eens zo slecht, je ziet gewoon dat hij vertrouwen en ritme mist als hij wel speelt. Uitgezonderd natuurlijk die uitschieter tegen Bayern waar hij uitstekend speelde!!

12 januari 2019 om 12:21

Mee eens, daarnaast staat hij als Europeaan dichter bij onze cultuur en heeft al een vol jaar mee kunnen draaien. Magallan zal pas na de zomer kunnen bijdragen, zeker als de Ligt vertrekt

13 januari 2019 om 10:17

Sinki hebben we ook nog

12 januari 2019 om 11:10

Ik heb dat talent niet echt meer terug gezien. Vaak onbesuisd en zonder idee. Laatste wedstrijd voor de winterstop dat hij speelde zat ik ook weer op hem te schelden.

12 januari 2019 om 11:18

Meerdere plekken? Komt tekort als linksback dus kan duidelijk alleen in het centrum van waarde zijn. Bovendien is 24 jaar toch geen bejaarde?! Helemaal als centrale verdediger is dat een goede leeftijd.

12 januari 2019 om 11:22

Aan de ene kant heb je gelijk, aan de andere kant zegt leeftijd niks. Ik kan niet over Magallan oordelen, maar dat Wöber jonger is wil niet per se zeggen dat hij over 4 jaar op Magallans leeftijd ook beter is dan Magallan. Daarnaast is Wöber op linksback gewoon echt slecht, Magallan zal dat op rechtsback waarschijnlijk niet veel slechter invullen, maar het is allebei 3 keer niks, dus 2 posities vind ik geen argument. Het is jammer dat Wöber gaat, maar ergens ook logisch. Die jongen krijgt bij een prachtige club als Sevilla meer kans op speeltijd dan bij Ajax. Ajax vangt een mooi bedrag voor een stand-in en heeft zijn vervanger al binnen. Logisch dat de wegen hier scheiden.

12 januari 2019 om 11:41

Wober zal zich niet verder gaan ontwikkelen bij Ajax, want de concurrentie wordt groter en de minuten in de KK competitie zijn niet aantrekkelijk en niet onbeperkt. Ik vraag me ook af of hij fysiek sterk genoeg is voor topvoetbal.

12 januari 2019 om 13:54

Je hebt misschien gelijk, maar Magallan heeft voor zover ik het gezien heb precies dezelfde minpunten en heeft minder tijd (wegens leeftijd) om daar aan te werken.

Het klinkt alsof het echt een moeilijke beslissing is geweest voor die jongen. Als Ajax had gezegd: "we willen je houden, volgend seizoen sta je basis" dan was Wöber wel gebleven. Klinkt alsof Ten Hag eerlijk heeft uitgelegd dat hij het volgend seizoen liever met Magallan en Schuurs probeert.

12 januari 2019 om 11:21

Ik denk dat het centrale duo volgend jaar bestaat uit Magallan & Blind. Schuurs is nog niet goed genoeg voor Ajax, en ik zou dan ook graag zien dat hij elders Eredivisie ervaring op gaat doen.

12 januari 2019 om 11:25

Ik zie Blind ook nog wel naar 6 gaan en een nieuwe centrale verdediger komen met Schuurs als talent er achter.

12 januari 2019 om 15:33

@zytho34
Het is eerst maar even afwachten hoe Magalan uit de verf komt. Blind zie ik ook graag naar zes verhuizen. Dan moet er dus zeker een bij gaan komen die direct klaar is. Ja en als Magalan minder dan Wöber blijkt?

12 januari 2019 om 12:03

Schuurs ben ik nog niet erg overtuigd. Bij Fortuna was hij de man en blonk wekelijks uit maar daar zie ik bij Jong Ajax niets meer van terug

Ik had gehoopt dat we hem konden houden tot de zomer. We kunnen hem volgend jaar misschien goed gebruiken als de Ligt, Tagliafico of Veltman vertrekken.

Logische keuze van Wöber. Garantie op speeltijd heeft hij nu uiteraard ook niet, maar bij ajax zéker niet. Met de komst van Magallan gaf Ajax derhalve aan geen vertrouwen te hebben in Wöber als basiskracht.

12 januari 2019 om 11:17

Sneekpsv,

Ajax wil langzaam maar zeker steeds meer stappen gaan maken, ook wat betreft jeugd en meer ervaren spelers.

Wober jong 20 jaar en nog redelijk onervaren inruilen voor een ervaren 25 jarige Magallan die speelde bij een grote club uit Argentinie is een keuze die te rechtvaardigen is, helemaal omdat je ook al een jeugdig talent Perr Schuurs ( 19 jaar) in huis hebt.

Bovendien is het ook belangrijk om een ervaren speler als vervanger voor de Ligt alvast in huis te hebben.

Prima jongen, nooit op iets negatiefs te betrappen. Net niet goed genoeg voor het eerste elftal, maar een redelijke invaller. Na een behoorlijk begin geblesseerd geraakt en daarna niet meer zo stabiel als eerst. En als de trainer je vertelt dat je weinig aan spelen toe zult komen begrijpelijk dat hij voor Sevilla kiest. En hij kijkt niet om in wrok, maar met warmte aan de tijd bij Ajax. Misschien ontwikkelt hij zich wel goed in de Spaanse zon, en komt Ajax ooit terug bij hem. Maar dat is de glazen bol inkijken, en na wat schudden zag ik alleen maar sneeuw....

12 januari 2019 om 12:12

Prachtig verteld! Precies hoe ik her zie! Hij heeft in de tijd hier ook bijna vloeiend Nederlands leren praten. Zegt ook wat over deze jongen! Erg jammer, had hem graag volgend jaar ik de basis zien spelen voor meer dan 2 wedstrijden achter elkaar. Hij heeft nooit een eerlijke kans gehad..

Als psv’er zijnde was ik altijd best wel gecharmeerd van deze centrale verdediger. Op de back positie viel hij nog een beetje tegen, maar dat komt omdat er voetballend dan teveel wordt gevraagd bij een club als Ajax. Had hem graag bij PSV gezien ipv bijv. Viergever.

12 januari 2019 om 11:25

Ja ik was er ook best van gecharmeerd. Vooral omdat hij er altijd in kleunde en geen duel uit de weg ging. En als hij een tik kreeg, opstond en zonder te zeuren door speelde.

Ik vind dit maar een rare verkoop. Nu heb je alleen Tagliafico nog voor links, die waarschijnlijk in de zomer ook weggekocht zal worden... Blind op links vind ik geen optie is te langzaam. Centraal vond ik hem echt niet zo slecht, hij speelde door gebrek aan wedstrijden wel onwennig.

12 januari 2019 om 11:25

Blind kan ook op links he. Net als Bakker die tegen het eerste aan zit.

12 januari 2019 om 11:26

Ja maar blind vind ik eigenlijk te traag.

12 januari 2019 om 11:45

Is inderdaad niet de snelste maar hij compenseert dat met zijn voetbalintelligentie en werklust. Tegen een Mbappe moet je hem niet wegzetten, maar vaak is hij op links geen verkeerde optie.

12 januari 2019 om 12:14

Volgens mij speelde hij tegen Frankrijk prima tegen Mbappe. 1x volledig eruit gesprint misschien? Verder Mbappe weinig gezien..

12 januari 2019 om 12:53

Wöber is ook traag op linksachter.

12 januari 2019 om 16:07

Bakker is nog lang niet klaar voor het eerste elftal, als hij dat al wordt. Lijkt op gevalletje Dijks: je ziet potentie, maar het komt er maar niet uit....

Kijk als hij aangeeft dat door Ajax tegen hem gezegd is dat het er niet goed voor hem uitziet bij Ajax, dan is dat toch een indicatie dat hij met zachte hand naar de uitgang is begeleid door de senior staff. Kennelijk zag men (ten Hag) geen groei meer in hem. Ik vond het wel een bruikbare speler maar geen aankomend sterkhouder of leider, dus ik hoop dat er nog een betere speler voor terug gaat komen (want naast Magallan is er nog wel een nodig vanaf volgend seizoen).

Als Ajax toch een zetje heeft gegeven snap ik ook beter waarom ze met zo'n klein winstje genoegen hebben genomen.

12 januari 2019 om 12:16

Eerlijk gezegd heb ik het gevoel dat ze deze jongen deze mogelijk gunnen. Klaagde nooit, altijd alles gegeven voor Ajax in die korte periode hier en zo’n kans in zo’n draaiend Sevilla is uniek. Prachtige stad trouwens!

Ik vind het aan de ene kant jammer, echt een hele positieve jongen en lag ook zeker goed in de groep heb ik het gevoel. Zat zeker wel potentie in, maar vooralsnog heeft inderdaad wel beter spelers op zijn positie lopen en snap ik dan ook wel waarom hij vertrekt.

Ergens jammer dat hij weg gaat want hij had echt wel potentie. Maar nu ik er zo over nadenk, denk ik dat ze na dit seizoen echt volledig gaan voor vertonghen of alderweireld. Die kan dan op rechts staan en dan heb je blind gewoon links cv staan met mangallan en jeugd erachter.

Lijkt me toch niet goed genoeg voor Sevilla. Goed gehandeld van ajax.

Belachelijke transfer, ik vond Wober een talentvolle kracht. Die onterecht te weinig vertrouwen kreeg in mijn ogen, dus begrijpelijk dat hij eieren voor zijn geld kiest.

Begreep dat het ook met de speelwijze van Sevilla te maken heeft. Die spelen 5-3-2 of 3-5-2. Dan heb je drie centrumverdedigers en misschien ligt hem dat beter en krijgt hij meer kansen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

2 fans
Verdediger, 21 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Ondertussen is de Portugese topclub ook bezig om João Félix zo goed mogelijk in de markt te krijgen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren