Lampard hekelt undercover-actie Bielsa: ‘Ik zou nog liever geen trainer zijn’

Zaterdag, 12 januari 2019 om

Leeds United was vrijdagavond met 2-0 te sterk voor Derby County op Elland Road. Na afloop van het duel in de Championship ging het vooral over het ‘spionageschandaal’, waar manager Marcelo Bielsa verantwoordelijk voor is. In aanloop naar de wedstrijd werd een ‘spion’ van Leeds United bij het trainingscomplex van Derby County gearresteerd. Bielsa gaf reeds toe dat hij een werknemer op pad had gestuurd om de training van de opponent te bekijken en ging na afloop van de overwinning op de ploeg van manager Frank Lampard dieper in op het incident.

Op vrijdag meldde Derby County in een statement dat de politie was ingeschakeld omdat een man zich buiten het trainingscomplex ‘verdacht’ gedroeg. "Nadien is aan Derby County bevestigd dat het ging om een werknemer van Leeds United. De club is nu in gesprek met officials van Leeds United over het incident. Verder zullen we geen commentaar geven”, zo liet te club weten. Bielsa sprak telefonisch met Lampard en nam de volle verantwoordelijkheid op zich. Na afloop van de wedstrijd was hij open over het incident en gaf hij toe dat dit niet de eerste keer was. Hij werkt al jaren op deze manier, vertelde hij.

“Ik probeer dit niet recht te praten”, reageerde Bielsa. “Ik heb alleen uitgelegd waarom ik mezelf niet zie als een persoon die vals speelt en ik de reacties op dit gedrag zal accepteren. Ik moet de gewoontes en tradities in het Engelse voetbal respecteren. Iedere sanctie die ik door de club of voetbalbond krijg opgelegd, zal ik accepteren. Natuurlijk is de overwinning belangrijk, maar dit heeft me wel geraakt. Ik kan niets anders doen dan mijn excuses aanbieden. Als ik een kind was, dan had ik gezegd dat ik het nooit meer zou doen. Maar het voelt niet goed om op die manier te reageren. Ik zou mijn geloofwaardigheid verliezen. Ik ga niet zeggn dat ik het nooit meer zal doen. Dat is een kinderachtige opvatting en niet de manier om te reageren.”

De Engelse voetbalbond heeft laten weten de situatie te onderzoeken. “Het is niet aan mij om te bepalen wat er moet gebeuren”, reageerde Lampard na de wedstrijd. De coach van Derby County baalde stevig van het incident en wil dat er hard tegen wordt opgetreden. “Volgens mij zijn er hier geen duidelijke regels over. Maar dit mag niet iedere week gebeuren. Het zou belachelijk zijn als iedereen spionnen en drones op trainingen af gaat sturen. Er moet iets gedaan worden. Maar wat er moet gebeuren, is niet aan mij. Dit hoort niet en gaat over de streep. Ik zou nog liever geen trainer zijn, dan dat ik mensen undercover op pad ga sturen om de tegenstander te bekijken, want ik heb respect voor de opponent.”Gerelateerd

10 reacties (laatste reactie door f-18/tacp)

Wat een storm in een glas water zeg. Ik snap dat er in deze tijd alarmbellen afgaan als iemand zich stiekem ophoud rond een afgesloten trainingscomplex, maar nu er excuses zijn aangeboden en er een gesprek tussen de 2 managers is geweest kan er toch wel zand over? Ik vind Lampards reactie overtrokken, maar misschien is het wel handig dat de FA hier een duidelijke regel over maakt om toekomstige problemen te voorkomen.

Waarom zou je niet tijdens trainingen mogen scouten, maar wel tijdens een wedstrijd? Mits een training openbaar is uiteraard. Weet iemand of het complex van derby compleet is afgesloten voor buitenstaanders?

12 januari 2019 om 10:25

In Engeland kennen ze geen open trainingen. Heel soms organiseert een club een open training en deze wordt dan vaak gehouden in de vakantie in het stadion.

12 januari 2019 om 18:20

Ah ok, was mij onbekend. Dan wordt het een ander verhaal idd, gezien je niet ongenodigd op het terrein mag en van de buitenkant wel erg opvalt

Trainingskamp van bielsa heeft gewerkt, wat mis k osm soms Haha Vind dat dit moet kunnen, moet derby hun complex afsluiten toch? Achja blijkbaar is er geen regel op, nou fix een regel en dan geen sanctie voor bielsa en klaar is kees.

Nou nou ff iemand langs sturen bij een vakgenoot om te kijken hoe er getraind wordt. Lampard moet nu geen boter op zijn hoofd hebben en gaan lopen huilen. Waarom is er anders zoiets als een besloten training?

Elke club heeft spionnen die wekelijks het land afreizen om de training van de tegenstander te bekijken... Wat een gezeur van Lampard zeg.

Dit is echt aanstellerij van niets, ik ga er ook vanuit dat de leiding van Leeds het hier ook intern lekker bij laat. De energie kan beter besteed worden aan onze hopelijk aanstaande rentree in de Premier League, dit is het niet het seizoen voor gedonder.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Leeds United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Stuart DallasMiddenvelder455
Lewis CookMiddenvelder431
Lewis CookMiddenvelder431
Charlie TaylorVerdediger391
Liam CooperVerdediger391
Mirko AntenucciAanvaller399
Voor de complete selectie: Clubpagina Leeds United.

322 fans
Coach, 40 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Liverpool staat open voor een vertrek van Naby Keïta. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren