‘Het is niet zo dat ik als een politie-agentje moest gaan rondlopen’

Zaterdag, 12 januari 2019 om

Willem II keerde vrijdag terug van het trainingskamp in Marbella. De nummer twaalf van de Eredivisie bereidt zich voor op de thuiswedstrijd van volgende week zondag tegen NAC Breda en trainer Adrie Koster geeft in De Telegraaf aan dat hij de teugels niet heeft ‘aangetrokken’ na het vorige incident.

De spelers Donis Avdijaj, Thomas Meissner, Atakan Akkaynak en Timon Willonreuther werden geschorst voor het duel met FC Emmen. Ze hadden tot diep in de nacht op een hotelkamer gekaart en zouden erg luidruchtig zijn geweest. Koster besloot daarop om het viertal op de tribune te zetten. Er is nu een ‘streep’ gezet onder het gebeurde, zo vertelt de oefenmeester in het interview.

“We vinden dat je je op een bepaalde manier moet voorbereiden op een wedstrijd. Dat hebben we duidelijk aangegeven en daarmee is voor mij de kous af.” Extra ‘wachtrondes’ heeft Koster dan ook niet gelopen: “Schei uit zeg. We hebben duidelijke regels en het is niet zo dat ik nu als een politie-agentje moest gaan rondlopen. Dat was niet aan de orde.”

Volgens Koster is er wel degelijk ruimte voor ‘ontspanning’: “Ik ging ook één dag in de week lekker op stap. Maar je moet wel weten wanneer dat wel en niet kan. Ook mijn spelers mogen een uitlaatklep hebben, maar je moet ook weten wanneer je je moet focussen op een wedstrijd.”

Zichtbaar geïrriteerde Memphis: 'Wat is dat nou weer voor stomme vraag?'
Meer video's

Poll

Denk jij dat Willem II zich dit seizoen gaat handhaven?


Gerelateerd

6 reacties

Je moet als trainer wel ingrijpen anders loop je het risico dat het van kwaad tot erger gaat en ben je je geloofwaardigheid kwijt. Dan zijn voetballers wat dat betreft net kinderen.

Tot diep in de nacht gekaart? Eerst was er sprake van dat ze op stap waren geweest toch?

12 januari 2019 om 09:30

Dat was onzin

12 januari 2019 om 11:55

Volgensmij ook. Maar dat terzijde. Hoe onschuldig klinkt "tot diep in de nacht gekaart" wel niet? Er moet haast wel meer zijn gebeurd, naast het lawaai. Bijvoorbeeld dat er drank o.i.d. werd gebruikt

12 januari 2019 om 12:27

Als jij tot een uur of vijf bijvoorbeeld wakker bent en je moet 's ochtends vroeg weer er uit om je voor te bereiden, dat is simpelweg niet professioneel. Logisch om op deze manier te laten merken dat dit niet juist is. Maar daarna moet je gewoon weer verder. Koster heeft met al zijn ervaring goed aangevoeld hoe hij hiermee moet omgaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.VVV-Venlo26-1
9.Willem II22-6
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Fernando LewisVerdediger10
Darryl LachmanVerdediger10
Jordens PetersVerdediger10
Freek HeerkensVerdediger10
Thom HayeMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

3 fans
Coach, 64 jaar

In de wandelgangen

Zondag 20 januari
Barcelona is op zoek naar een nieuwe spits en denkt nu aan de komst van Cédric Bakambu. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren