PSV gooit deur dicht: ‘Ze weten dat we toch op alles ‘nee’ zeggen’

Zaterdag, 12 januari 2019 om

De supporters van PSV hoeven geen vuurwerk meer te verwachten in het restant van de transferperiode. Algemeen directeur Toon Gerbrands geeft in een interview met het Algemeen Dagblad aan dat niemand meer weg mag en dat er niemand meer zal worden gehaald. Enkel Bart Ramselaar lijkt nog weg te kunnen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat PSV Bart Ramselaar deze maand nog verkocht krijgt?


Gerelateerd

18 reacties (laatste reactie door constant kante)

Dat is toch geweldig? Nederlandse clubs die niet hoeven te bezwijken aan het transfergeweld!

Het is in de winter ook makkelijker om nee te zeggen. Basisspelers stappen veel liever in de zomer over zodat ze rustig bij hun nieuwe club aan de gang kunnen. Enkel unieke kansen ga je dan op in. Aangezien er geen grote carrousel is bij clubs in de winter, komen die minder vaak voorbij.

12 januari 2019 om 09:07

En dus wordt het ook hoog tijd dat die hele wintertransferperiode wordt afgeschaft. Je hebt de selectie in de zomer rond, en daar doe je het hele jaar mee. Scheelt ook een hoop onrust bij clubs. Alleen VZ zal er denk ik niet blij mee zijn

Ze zullen ook wel moeten, met deze selectie kunnen ze kampioen worden, laten ze 1 basisspeler gaan wordt het direct veel lastiger. Het kampioenschap is de enige prijs die ze kunnen winnen dit jaar dus is het logisch dat je daar dan ook voor gaat. Helemaal het halen van de championsleague poulfase voor volgend seizoen is van groot belang.

12 januari 2019 om 09:31

@paauwer

Quote: "helemaal het halen van de championsleague poulfase voor volgend seizoen is van groot belang".

Het halen van de CL poulefase heeft PSV niet in eigen hand. Daarvoor is de club afhankelijk van de resultaten van Ajax en de Oostenrijkse clubs. Op de ranglijst heeft NL (30.633 pnt) een kleine voorsprong op Oostenrijk (30.450 pnt), maar plaatsing voor de volgende ronde CL levert geen bonuspunten meer op en in de EL zijn derhalve net zoveel punten te verdienen als in de CL. Zowel de resultaten van NL als Oostenrijk moeten door vijf gedeeld worden. Nadeel voor NL is dat Oostenrijk met Rapid Wien en Red Bull nog 2 clubs in de competitie heeft en NL 1. Voordeel is dan weer dat de twee Oostenrijkse clubs met Club Brugge (red Bull) en Inter (rapid) een redelijk zware tegenstander geloot hebben. Het zal er dan ook om hangen met slechts een voorsprong van NL van 0,183 punten. Als Ajax beide wedstrijden zou verliezen, hetgeen kan gebeuren tegen een club als Real, is een gelijkspel van 1 van de Oostenrijkse ploegen al voldoende om NL bij te halen. En dan is ook de kampioen van NL veroordeeld tot het spelen van voorrondes. Wel is het zo dat de kampioen van NL door de stijging op de ranglijst in dat geval direct is geplaatst voor de Play-offs. Vorig jaar moest PSV als kampioen eigenlijk instromen in de 3e voorronden, maar werd direct tot de Play-offs toegelaten omdat geplaatste ploegen zich niet wisten te kwalificeren. Als de huidige competitiestand ongewijzigd blijft, zal Ajax weer 3 voorronden moeten spelen, maar de club staat inmiddels zo hoog op de clubranglijst (24e) dat nu al zo goed als zeker is dat de club voor alle drie de ronden is geplaatst en daarmee de sterkste tegenstanders zal ontlopen.

12 januari 2019 om 14:36

Scepticus

Mooi verhaal, en je hebt gelijk: of PSV in mag stromen in de 3e voorronde of in de playoffs, dat is afhankelijk van Ajax die nu nog punten kunnen halen voor Nederland.

Maar los van die uitkomst, of PSV nou één of drie rondes door moet voor het halen van die groepsfase in de CL, uiteindelijk moeten zij zelf voetballen en hebben dat dus, ongeacht hun startpunt, volledig in eigen hand, natuurlijk. Ajax kan het PSV hooguit makkelijker maken. Maar dat is iets anders.

Toch blijf ik het jammer vinden dat Isimat zo makkelijk verkocht wordt. Hij is in mijn ogen veel betrouwbaarder dan Sainsbury. Mocht Viergever of Schwaab geblesseerd raken heeft PSV toch een probleem in mijn ogen. De spoeling centraal achterin is veel te dun nu.

12 januari 2019 om 09:05

Obispo zit ook altijd bij de selectie en doet in mijn ogen niet onder voor Sainsbury. Overigens vond ik het verschil tussen de 5 Cv’s erg klein. Nu zijn er nog vier min of meer gelijkwaardige cv’s dat lijkt me prima. Overigens vind ik wel dat er voor volgend seizoen wel echt een kwaliteitsimpuls moet komen achterin

12 januari 2019 om 09:09

Waarom is Isimat betrouwbaarder dan Sainsbury? Sainsbury heeft een paar wedstrijden probleemloos meegedaan en die ene wedstrijd dat Isimat meedeed was gelijk de opbouw weer traag en niet goed genoeg. Onder Cocu kon het nog wel omdat de tactiek toen net iets gunstiger was voor Isimat maar in het spel van Van Bommel past hij gewoon niet. Isimat is typisch zo'n speler die heel goed kan verdedigen maar niet past in een team dat op z'n Nederlands de aanval zoekt.

12 januari 2019 om 14:39

Arnout108

Iedereen beoordeelt Sainsbury op die grafpot in de beker tegen Rkc. Toen moest hij met tien andere invallers een adhoc team vormen en liepen er elf man te schutteren en niet alleen hij. Zoals jij ook al zegt, die andere paar wedstrijden die hij speelde, deed hij het verder probleemloos.

Sainsbury heeft vooral pech dat hij te oud is voor jong Psv. Dus echt wedstrijdfit kan hij niet worden, want hij kan op het eerste na nergens anders hele wedstrijden spelen. En Schwaab/viergever is het centrale duo helaas. Ik had persoonlijk Viergever allang vervangen door Sainsbury.

12 januari 2019 om 14:44

Ik ben ook geen hele grote fan van Viergever. Maar PSV heeft 8 goals tegen dus waarom zou je hem vervangen?

12 januari 2019 om 14:57

Omdat de tegendoelpunten een statistiek van het team zijn, niet van Viergever individueel.

En als je de wedstrijden van PSV ziet, dan zijn 4 van de 5 hachelijke situaties voor het doel van PSV allemaal terug te voeren op fouten of missers van Viergever. Of hij verdedigt verkeerd uit, of dekt een tegenstander verkeerd, of verliest een duel kinderlijk, etc. Echt, let daar voor de gein eens een keertje op. Schwaab doet niet alles goed, maar die is echt nauweljks op foutjes te betrappen. En Viergever elke wedstrijd wel.

12 januari 2019 om 15:02

Ja inderdaad. Viergever is een leuke speler maar zeker geen hoogvlieger. Mijn punt was ook meer dat zolang het team zo goed staat en geen kansen weggeeft Van Bommel weinig reden heeft tot wisselen. Viergever en misschien ook wel Hendrix kunnen misschien vervangen worden maar waarom zou je ze vervangen voor minder goed ingespeelde spelers?

Voor nu wellicht prima maar mocht je de CL in gaan, heb je straks in de zomer echt wel een beter duo nodig achterin.

Mooi verhaal. Maar ik denk dat er over t algemeen geen interesse is, behalve spelers die psv echt niet kan missen, tenzij een megabod dat er niet komt. T lijkt me overdreven dat men niet komt, omdat ze weten dat psv overal nee tegen zegt.

12 januari 2019 om 09:30

Als er iemand komt met 10 milj voor Sainsbury wordt het een heel ander verhaal. Het komt er dus gewoon op neer dat er voor de spelers niet voldoende geboden wordt.

12 januari 2019 om 09:53

Precies. Iig een situatie die voor psv niet gunstig is denk ik. De groep vind ik smal. Die zou ik iig graag versterkt zien worden, maar daarvoor zou je wellicht een verkoop willen doen om financieel ruimte te maken. Dan hoop je op verkoop van bv Ramselaar, of misschien spelers als Pereiro. Die iig geen onomstreden basiskrant zijn. Maar voor die categorie komt niemand. De categorie waar men dan wel voor komt, die wil psv niet verkopen omdat t bod te laag is en versterking niet voor t grijpen.

Ah, ik zie op de foto dat de Ambassadeur van het WK 2022 ook op bezoek is in het trainingskamp van Psv! Had kennelijk bij dat trainingskamp van zijn oude amateurclub nog even wat tijd over om ook het kamp van PSV te bezoeken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

22 fans
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Zondag 24 maart
Ajax hoopt vóór de Champions League-duels met Juventus tot een akkoord te komen met Barcelona over Matthijs de Ligt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren