Ten Hag: ‘Hij laat in alles zien dat hij graag voor Ajax speelt’

Zaterdag, 12 januari 2019 om

Ajax heeft een bod van 43 miljoen euro ontvangen op David Neres, maar Erik ten Hag is niet van plan om de aanvaller naar Guangzhou Evergrande te laten gaan. Toch houdt de trainer in een interview met De Telegraaf een slag om de arm omdat er altijd iets onverwachts kan gebeuren in de voetballerij.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat David Neres het seizoen afmaakt bij Ajax?


Gerelateerd

35 reacties (laatste reactie door constant kante)

Tis gewoon je nummer 12 in de selectie en die heb je nodig om kampioen te worden . 43 miljoen is leuk maar wat moet je met al dat geld op de bank? In de zomer van je weer 100 mil+. Volgens mij is er alles aan gelegen om dit jaar kampioen te worden en daar heb je hem bij nodig.

12 januari 2019 om 07:42

Volledig mee eens leuk 43 miljoen maar daar scoor je niet mee of geeft geen assist. Ajax heeft Neres gewoon nog nodig plus ze hebben het geld niet nodig.

12 januari 2019 om 08:21

Ik geloof alleen niet dat het kampioenschap van een bankzitter als Neres afhangt. Dan vind ik het echt veel geld. Zelfs de grote clubs op deze aarde zouden dit bedrag voor een wisselspeler niet laten liggen.

12 januari 2019 om 09:12

Neres is amper een bankzitter, daarnaast kan hij met zijn individuele actie een wedstrijd beslissen. Ik geloof dat een verkoop van Neres het kampioenschap kan kosten. Voor geen enkele verdediger is het leuk om tegen Neres te spelen als hij op de vleugels staat. Indien Ziyech of Tadic geschorst of geblesseerd raken heb je Neres klaarstaan. Het is jammer dat Ten hag hem om nr 10 laat spelen dit seizoen want dat is gewoon niet zijn positie. Ondanks dat doet hij het niet verkeerd in de wedstrijden die hij speelt. Maar ook dit jaar was zijn niveau als hij op de vleugels speelde wel een stuk hoger.

12 januari 2019 om 10:08

Van alle officiële wedstrijden die ajax in Eredivisie, CL, beker heeft gespeeld dit seizoen heeft Neres slechts 24% gespeeld van alle mogelijke minuten. Dat is voor mij niet genoeg om 43miljoen te weigeren.

12 januari 2019 om 10:14

Waar heb jij het over? Neres heeft meer dan 1900 minuten gespeeld. Dat is zo 200 minder als Ziyech

12 januari 2019 om 11:56

Flepper, hoe kom jij aan die 24 %? Neres heeft veel meer gespeeld.

12 januari 2019 om 14:15

Leuke spelletjes allemaal over minuten, percentages en officiële wedstrijden, maar bottom line is gewoon dat David Neres vorig seizoen (onbetwist) basisspeler was en sinds de zomer niet meer. Ten Hag zei het zelf verleden week nog: 'david is mijn nummer 12'. Aangezien je er elf kan opstellen, is die discussie dus verder wel voorbij.

En tuurlijk, door de hoeveelheid wedstrijden die Ajax speelt en door het feit dat een topclub geen selectie kan hebben van elf spelers maar adequate (en bij voorkeur gelijkwaardige) vervangers achter de hand wil en ook moet hebben, is het vanuit Ajax bezien natuurlijk alleen maar fijn dat je een speler van zijn kaliber op de bank hebt zitten. Met nog spelers als Labyad, Magallan, Veltman en Huntelaar daarnaast. Dat heet een luxeprobleem.

Maar hoe je dat wendt of keert, Neres is nu dus bankzitter geworden, terwijl hij basisspeler was. En prima dat een fan dan stelt: 'ach joh, niet erg, hij kan toch lekker in vallen, bekerduels, iets forceren straks in de Cl' maar hoe zou die jongen daar zelf nou tegen aan kijken denk jij? Ik denk dat die jongen helemaal niet lekker wil invallen en dan lekker alsnog wat speeltijd wil krijgen. Die wil gewoon spelen. Elke week! Dat is toch niet zo raar? Wat zou jij willen, als je eerlijk bent?

Overigens zou ik als Ajaxfan een vertrek echt niet zo erg vinden. David Neres produceert interessante statistieken, maar die topper die velen in hem zien, die zie ik niet. Hij is echt té kortzichtig en mist overzicht. Let maar eens goed op zijn dribbel. Kop standaard omlaag. Zijn techniek in de kleine ruimtes is fenomenaal, zijn schot is uitstekend en hij is wel de e nige in de Ajaxselectie met selheid die echt diep kan gaan, zonder bal. Maar zijn beperkingen zijn navenant. 43 miljoen is wat dat betreft echt een bijzonder mooi bedrag, nu. Weeg daarbij alles tegen elkaar af (risico op waardewinst of -verlies in de zomer koop je in één keer af, je rendement op hem is uitstekend, bankzitter voor dit bedrag verkopen, versus zijn waarde in sportief opzicht voor het team) en alle seinen staan op groen.

En met dat geld koop je alsnog een snelle speler voor de vleugels. Sterker, die tien miljoen voor Doan is dan toch een schijnjte? Niet zelfde speler en het hoeft niet persé Doan te zijn, maar gewoon als voorbeeld. Pak gewoon de speler die nu bovenaan het lijstje staat qua buitenspelers en haal die gewoon binnen! Zou prima zijn voor Ajax.

En tenslotte, ik krijg een beetje het idee dat mensen echt denken dat het kampioenschap van Ajax afhangt van Neres. Huh? Hoezo? Hij zou toch gewoon elke week in de basis staan, als hij zó belangrijk zou zijn, ....?? Oftewel, zo belangrijk is hij dus niet. Tadic, Ziyech, De Jong, De Ligt en Onana. Die zijn belangrijk. Neres niet.

12 januari 2019 om 08:57

Klopt, hij zal belangrijk zijn - dat is hij al - maar zie het zo: als jij je huis voor 12 miljoen gekocht hebt en 1-2 jaar later komt er een Chinees aankloppen en die biedt 43 miljoen voor je schulpje? Dan verkoop je dat huis a la minubte! Het is een te groot winst marge om nee tegen te kunnen zeggen en met die winst kun je een nieuw, hopelijk iets beter, huis kopen.
In dit geval wilde Ajax eerst het nieuwe huis, dat is niet gelukt, maar dat wil niet zeggen dat je het niet alsnog moet doen, financieel gezien
100 miljoen op de bank en plots de mogelijkherid dit met bijna 25% te vergroten!!! Dat is een hoop! Ook al is het vooruitzicht dat je het in de zomer kan verdrievoudigen, dan nog is 25% Nu wel heel erg lekker.
Daarom denk ik dat hij verkocht wordt. Ajax rekt even om te proberen vervanging te halen eerst

12 januari 2019 om 09:09

Maar als je weet dat je je huis een half jaar later alsnog voor 30+ miljoen kan verkopen.
Je nog geen nieuw huis hebt en je voor een half jaar in een kartonnen doos moet wonen.
Nee deze jongen moeten ze niet verkopen.

12 januari 2019 om 09:32

In dat geval zou ik eerst een nieuw huis kopen en zorgen dat die af is. Daarna zou ik mijn huidige huis verkopen. Iets wat Ajax laatste jaren vaker doet. In de winterstop spelers kopen zodat ze een half jaar kunnen wennen. Ajax wacht op een kampioenschap is voor Ajax te lang geleden en alles moet eigenlijk wijken...

12 januari 2019 om 10:19

Als de beste jongen zijn been breekt en een seizoen moet revalideren moet je nog maar afwachten of hij op niveau ooit terug komt. De rol van Ajax in de voetbalpiramide is opleiden en speler voor mooie bedragen aan mooie clubs door verkopen. 12 miljoen kopen en voor 43 miljoen verkopen is een mooie marge. Voor de helft van dat bedrag kun je een prima vervanger halen.

Zou hem gewoon verkopen voor dat bedrag. zo super is die nou ook weer niet de laatste tijd voordat geld kun je in mijn ogen een veel betere halen ik zeg maar iets konoployanka moet haalbaar zijn voor ajax

12 januari 2019 om 09:05

Ik vraag me af of Neres niet naar China zal gaan. Hij zal ook beseffen dat hij niet de echte top is, en als je dan al heel snel heel veel geld in China kunt verdienen, dan is dat voor veel spelers heel aantrekkelijk. Moet je eens kijken waar je overal Braziliaanse voetballers tegen komt. Het maakt hun over het algemeen niet uit, als er maar flink betaald wordt.

12 januari 2019 om 09:18

Die jongen is 21 jaar. Op die leeftijd veroverde Frenkie net zijn basisplaats.
Als buitenspeler vanaf je debuut waarbij er ook nog echt veel invalbeurten van waren. Hij is betrokken bij 1 goal per anderhalve wedstrijd dit seizoen. Voor een 21e jarige buitenspeler die niet op zijn eigen positie staat zijn dat vrij indrukwekkende statistieken. Vorig jaar liep hij bijna 1 op 1 bij Ajax, Nee ik vind dat Neres erg wordt onderschat en als je hem verkoopt verkoop je ook het kampioenschap in mijn ogen. Ga maar een buitenspeler vinden die ook op 10 wilt spelen en zijn gehele carrière bij Ajax per 100 minuten betrokken is bij een doelpunt, die ga je niet direct vinden.

12 januari 2019 om 10:33

Neres hoort daarin tegen wel gewoon in de basis naar mijn mening. Maarja voor iemand uit Brazilië is zoveel geld ook verleidelijk

12 januari 2019 om 10:54

Amen Gerard13. Soms denk ik dat veel mensen het goed uitkomt om Neres zo te onderschatten omdat ze een paar jaar terug ooit eens geschreeuwd hebben dat het een miskoop was. Heeft zich ondertussen meer dan bewezen en is puur slachtoffer geworden van het blijven van Ziyech.

fcbuurman Ik denk dat als je de sterkste elf spelers opstelt Neres er altijd in hoort. Een trainer hoort echter voor het beste team te kiezen, en een systeem te bouwen rond zijn sterspelers en dat heeft Ten Hag gelukkig gedaan. Hij zal vooral hebben gedacht hoe hij aanvallend het maximale uit Tadic en Ziyech kan halen en dan kom je al snel op het huidige systeem uit. Bovendien is een systeem ontwikkelen met echte vleugelspelers terwijl je er maar eentje hebt in je selectie ook geen sterk idee aangezien je per seizoen zo'n 50 wedstrijden speelt en dat zou betekenen dat je vaak je systeem moet wijzigen.

Mocht hij naar China willen dan gun ik hem daar het beste, echter hoop ik met heel mijn hart dat hij bij ons blijft want ik vind hem een fantastische speler.

Als je Neres verkoopt en puur voor de centen gaat moet je als directie/bestuur zijnde niet de mond vol hebben dat je de Europese (sub)top gaat bestormen. Tussen de regels door kun je lezen dat het nog geen uitgemaakte zaak is dat Neres in Amsterdam blijft. Terwijl Overmars eerder het tegenovergestelde beweerde. Tja, wie hou je dan voor de gek?

12 januari 2019 om 11:01

Zo'n beetje iedere Europese subtop club raakt bijna jaarlijks zijn beste spelers kwijt. Overmars heeft al een hele prestatie geleverd door afgelopen seizoen iedereen behalve Kluivert binnenboord te houden. Dat heeft als keerpunt wel dat er nu meerdere spelers de deur uit zullen gaan.

Overigens heeft Overmars ook heel duidelijk gezegd dat de Europese top bestormen waarschijnlijk nooit gaat lukken gezien de verschillen.

Ik denk dat het voor dit seizoen heel gunstig is dat Lainez niet is gekomen en dat Neres dus blijft. Neres is namelijk de ideale 12e man. Hij is multi inzetbaar, scoort nog weleens een goal, heeft snelheid en is van het niveau dat die ook moeiteloos in de basis zou kunnen staan. Die heb je in de eredivisie en in Europa zeker nodig, je hebt op de korte termijn veel meer aan Neres dan aan Lainez die nog moet wennen aan Europa, aan ajax en waarschijnlijk nog niet van het niveau Neres is.

12 januari 2019 om 09:06

Ondanks dat het financieel beter is, denk ik toch ook dat het voor Ajax beter is als beide deals niet doorgaat. Bij Neres weet je wat je eraan hebt, bij Lainez is het nog maar afwachten.

12 januari 2019 om 09:13

Ik denk dat Lainez of Neres geen punten gaat kosten of opleveren in de competitie. Ajax en PSV winnen al hun wedstrijden behalve tegen elkaar en wellicht puntverlies tegen Feyenoord. Denk dat ik Neres wel zou verkopen en op zoek gaan naar een vervanger.
Daarnaast moet Ajax wel behoorlijk doorselecteren aan het einde van het seizoen willen ze Europees echt aanhaken. Aurojuela, Kristensen, Veltman, Singraven, Cerny, Johnsen, Cassiera, Schone passen niet (meer) binnen die ambitie.

12 januari 2019 om 11:05

Er is door zowel Ajax als PSV enorm bovengemiddeld gepresteerd. Denken dat de tweede seizoenshelft net zo gaat verlopen is nogal erg voorbarig aangezien er veel betere elftallen van Ajax tot minder punten zijn gekomen. Bovendien speel je op meerdere fronten en heeft Neres al aangetoond Europees wel het verschil te kunnen maken.

12 januari 2019 om 14:26

origineel

"er is door zowel Ajax als PSV enorm bovengemiddeld gepresteerd. Denken dat de tweede seizoenshelft net zo gaat verlopen is nogal erg voorbarig "

Mee eens wel. Het puntenaantal van beide clubs, of beter gezegd het geringe aantal verliespunten, is echt ongekend. Ik moet het ook nog maar zien dat beide teams net zo weinig punten gaan verspelen.

Sterker, ik denk dat Ajax echt weleens heel snel het verschil gaat maken met Psv. Als ik zou moeten kiezen welke van beide clubs het snelste punten gaat verspelen dan is dat Psv. Omdat Ajax een bredere en kwalitatief veel sterkere selectie heeft, met ook nog eens veel meer mogelijkheden om te variëren en omdat ik het gevoel heb dat de magie van Mark van Bommel een beetje uit gaat werken. Dat laatste kan ik verder niet met meetbare of tastbare feiten staven. Het is puur het gevoel dat de persoonlijke aanwezigheid en invloed van MvB op het spel en vooral zijn speelwijze tot nu toe veel zwakheden en kwetsbaarheden van de PSV selectie verbloemd hebben. Dankzij de speelwijze en het stevige collectief valt niet op dat Hendrix een enorm zwak seizoen draait. Dat een zwakke CV als Viergever niet elke week door de mand valt (dat doet hij alleen sporadisch). Ook het inherente gebrek aan creatieve oplossingen op het middenveld wordt verbloemd door het concept om de opbouw zo snel mogelijk te verplaatsen naar Luuk de Jong. Die wedstrijd tegen AZ van vlak voor de winterstop was wat dat betreft tekenend. AZ had goede maatregelen getroffen om de speelwijze van PSV te ontregelen, en prompt wist PSV zich letterlijk geen enkele raad meer. Slechts door een goal die uit de lucht kwam vallen wist PSV zich te redden, maar het signaal is duidelijk. Dit PSV is echt niet zo sterk als sommige mensen denken.

En Ajax heeft daarnaast nog een groot voordeel, dat het ook nog eens beschikt over echte individuele kwaliteit. Die heeft PSV niet eens. Daardoor wint Ajax haar wedstrijden op het oog ook makkelijker dan PSV dat doet. Als het straks koud wordt en de velden slechter, gaat PSV het moeilijk krijgen, let maar op!12 januari 2019 om 15:33

In mijn ogen is Ajax ook favoriet. De selectie van Ajax is echt ongekend sterk. Maar PSV heeft zoveel scorend vermogen. Lozano en Bergwijn kunnen echt wel een individuele actie maken. Het is onzin om te zeggen dat PSV dat niet zou kunnen.

Ik snap wel dat Ajax niet de intentie heeft om iemand te verkopen maar er zijn wel niet te weigeren bedragen. 43 miljoen voor Neres is dat in mijn optiek wel.

12 januari 2019 om 11:08

Zal ook afhangen of ze een plan B in huis hebben voor Lainez vermoed ik. Mag toch wel hopen dat ze een plan B en zelfs C in huis hebben anders is het wel erg amateuristisch. Ik denk dat 43 nog wel te weigeren is als je echt voor de prijzen mee wilt doen, echter zouden ze dan zomaar terug kunnen komen met een bod van 50 of meer en dan ben je hem gewoon kwijt.

Hoop nog steeds dat Erik ten Hag hem weer op rechtsbuiten zet. Vind dat er te weinig diepgang is op de vleugels en hij kan zeer beslissend zijn met z’n acties. Dusan Tadic of Hakim Ziyech weer een linie terug en Donny van de Beek als invaller.

43 miljoen voor een reservespeler moet Ajax gewoon accepteren mits ze een nieuwe goede flankspeler kunnen binnenhalen. Zo'n bedrag krijgt Ajax er niet meer voor na deze winterstop. Dus hopelijk gaat Ajax nu voor Pavon.

12 januari 2019 om 14:22

Onterechte reservespeler, bizar dat zoveel mede supporters Wober maar ook Neres niet op waarde weten te schatten.🤦🏾‍♂️ Wober is al weg, pak die statistieken van Neres erbij. Als Pavon al zou komen wat ik betwijfel, moet hij de statistieken van Neres maar zien te halen. Ik wil graag kampioen worden, Neres is al gewend aan ons en Pavon niet het is geen Fifa 19.

12 januari 2019 om 14:28

"dus hopelijk gaat Ajax nu voor Pavon."

Je blijft maar doorgaan he?

Die kost het hele bedrag van Neres, plus nog een beetje meer. Wellicht een idee om deze illusie echt te laten varen?

12 januari 2019 om 14:31

Nee joh gewoon datzelfde bedrag neerleggen
Ajax heeft toch geld genoeg.
Liever een goede speler dan al het geld weer op de bank stoppen.

12 januari 2019 om 14:45

Volgens mij is het slimmer, zakelijk beter en realistischer om gewoon in de categorie 10-12 miljoen een speler te halen die je al je scoutinglijstje hebt staan. Haal desnoods Doan, als je niemand anders kunt verzinnen. Maar de hele gedachte waarom je Neres moet verkopen, de woekerwinst, verdampt als je die een op een herinvesteert in een Pavon. Dan is Neres gewoon houden nog een veel betere optie!

12 januari 2019 om 15:06

Die woekerwinst behaald Ajax wel weer als Pavon wordt verkocht ben ik van overtuigd. Hij staat nu al in de belangstelling van clubs als Barcelona en Arsenal en vast nog wel meer clubs.
Denk dat Ajax hem voor bijna het dubbele weer kan doorverkopen.
Bovendien zal Ajax in de zomer al genoeg winst maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

45 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 23 5 2 0
2017/2018 Ajax 32 14 3 0
2016/2017 Ajax 8 3 1 0
2016/2017 Jong Ajax 4 2 1 0
2017/2018 Jong Ajax 1 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Neres: ‘Ik had hier ook niet gestaan als ik naar China was vertrokken’

David Neres meldde zich deze week voor de eerste keer bij de nationale ploeg van Brazilië, voor de oefeninterlands tegen Panama (23 maart) en Tsjechië (26 maart). De vleugelaanvaller denkt dat...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 maart
Jorge Mendes heeft tijdens een bezoek aan Juventus laten weten dat José Mourinho ervoor open staat om vanaf volgend seizoen de trainer te worden in Turijn. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren