Teleurstelling bij Ten Hag: ‘We hebben alles goed gedaan’

Vrijdag, 11 januari 2019 om

Ajax leek aan de haal te gaan met Diego Lainez, maar de Mexicaan koos op het laatste moment voor Real Betis. De club uit Andalusië betaalt naar verluidt ruim twaalf miljoen euro aan Club América. Erik ten Hag baalt van het mislopen van de linksbuiten, zo vertelt de trainer in een interview met VTBL.

“Dat is teleurstellend voor heel veel mensen die er hard en goed aan gewerkt hebben. Wij waren er honderd procent van overtuigd dat dit een speler voor Ajax voor de toekomst zou zijn. Als dat dan niet lukt, is dat teleurstellend”, aldus Ten Hag.

Ajax valt in de ogen van Ten Hag niets te verwijten: “Ik denk dat we alles goed hebben gedaan, maar de speler heeft meerdere keuzes. Wij dachten dat Ajax de beste keuze zou zijn, want Ajax heeft het in de vingers om talenten verder te begeleiden en goed op te leiden voor het allerhoogste niveau in de wereld. Hij maakt een andere keuze, dat is zijn goed recht.”

Club América heeft naar verluidt een doorverkooppercentage van twintig procent bedongen. Overigens zijn er ook media in Mexico die uitgaan van een hoger transferbedrag: vijftien miljoen euro. Lainez heeft in ieder geval zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2024.Gerelateerd

57 reacties (laatste reactie door matjeq)

Niet mee eens, anderhalf jaar hebben ze hem gescout. En dan laat je hem op het laatste moment ontglippen. Wat ging hier allemaal mis dat ze hem niet hebben binnengehaald?

11 januari 2019 om 22:04

Goede argumentatie. Ze waren al lang bezig met zijn transfer en denk dan ook dat ze een duidelijk plan hadden voor deze jongen. Helaas heeft Ajax geen Mexicaan die een goed woordje kan doen voor hen en uiteraard heeft de Eredivisie een veel mindere status dan La Liga. Zover ik van buitenaf dit kan beoordelen kan ik mij wel vinden in de woorden van eth.

11 januari 2019 om 23:12

Als hij zelf uiteindelijk voor Betis kiest dan kan Ajax daar toch vrij weinig aan doen. Ze boden zelfs meer dan Betis?

12 januari 2019 om 08:15

Boden ze ook meer salaris ?

11 januari 2019 om 23:48

Wat ging hier mis. Ajax had intensief gescout, vervolgens doen ze een openingsbod en de voorzitter maakt wereldkundig dat Ajax concreet is een bod heeft gedaan en dat dit veel te laag is. Dat stukje wereldkundig maken was bedoeld om andere geïnteresseerde wakker te schudden zodat ze aktie zouden ondernemen. Betis kwam in aktie. Bij Guti zag je dit namelijk ook, niemand kwam in aktie en opeens was dat oh zo lage bod toch wel voldoende. Ajax doet het zelf ook. De Ligt en de Jong mogen met alle geïnteresseerde clubs het gesprek aangaan. Doet Marc voornamelijk met een mogelijke biedingsoorlog in gedachte.

12 januari 2019 om 00:11

Typisch Ajax: 0,0 zelfreflectie ... hoe kun je nou zeggen dat je alles, ik herhaal ALLES goed gedaan hebt als Ajax zijnde. Wow! Je volgt/scout Lainez voor twee jaar, je bent er uit met de club én de speler daarbij geeft de speler aan voor Ajax te willen spelen. Als Ajax alles goed gedaan had, stond Lainez met bubbels in de hand in de Arena. Betis komt last minute binnen en sweept hem voor de neus van Ajax weg ... het gesteggel over de prijs heeft te lang geduurd en dus ruimte gelaten voor derden (lees Betis). Betis krijgt speler voor minder mee. Zuid-Amerika kennende moet je zo snel en zoveel mogelijk op papier hebben, een voorcontract bijvoorbeeld ... maar goed de 'blaam' geheel bij de speler leggen is natuurlijk makkelijker. Lachwekkend, net als Ten Hag die na het kampioen worden van PSV aangaf, dat hij positieve punten zag zoals de passing die verbeterd was. Conclusie: Zelfreflectie en Ajax gaan niet samen

12 januari 2019 om 06:58

Savano, kan je Echt niet op een serieuze manier naar het bericht kijken? Ook de reacties hieronder van fans van andere clubs zijn gewoon keurig en realistisch, maar jij grijpt het bericht aan om te kraken. Een beetje jammer.

12 januari 2019 om 08:25

Hij heeft wel een beetje een punt als het op reflectie aankomt. Niet lang geleden het fiasco omtrent Slop, ook daar is de spiegel niet met de goede kant voorgehouden anders hadden ze die knuffelaar wel geskipt.

12 januari 2019 om 12:10

@FraXz het is niet kraken het is een spiegel voor houden ik zeg toch nergens dat Ajax slecht bezig is of er niks van kunnen ... het beeld wat geschetst wordt klopt gewoon feitelijk niet: 'Alles goed gedaan' ... en het gaat er bij de meeste fans meteen in als zoete koek: 'Ajax maakt tenslotte geen fouten' toch? De framing is het gedeelte waar ik kritiek op heb, ben ik daarom meteen een hater? Of vind jij wel dat Ajax zelfreflectief is bij tegenslagen? Het ligt altijd aan een ander, zelfs inzake het Nouri drama was dit zo ... totdat ze er niet meer uit konden komen en dat weet jij ook wel! Ik spreek het uit ... dat is het verschil!

12 januari 2019 om 13:19

Savano

"de framing is het gedeelte waar ik kritiek op heb, ben ik daarom meteen een hater? Of vind jij wel dat Ajax zelfreflectief is bij tegenslagen? Het ligt altijd aan een ander, "

Maar het ligt in deze toch ook aan 'een ander'? Aan Lainez natuurlijk. Alle andere dingen die Ajax kon doen, zijn gedaan. Er is met de club een overeenkomst gesloten, alles was rond en het enige dat nog moest gebeuren was de handtekening van Lainez zelf. Die vroeg iedere keer om bedenktijd en wilde nog even wachten. Dan kun je wel, net als zovelen hier die maar blind roepen 'hij ging niet naar Ajax maar naar Betis, DUS heb je iets fout gedaan en DUS heb je niet genoeg gedaan'. Onzin! Ajax heeft alles waar het concrete invloed op had gedaan en het was puur nog aan de speler zelf. En dat heeft Ajax simpelweg niet onder controle, zoals geen enkele club dat ooit in handen heeft.

Of ja, het enige dat Ajax eventueel nog had kunnen doen is iemand van het Juarez kartel bellen en vragen of ze Lainez even een pistool tegen zijn hoofd zouden willen zetten om het contract met Ajax te laten ondertekenen. Maar behalve dat had Ajax het verder totaal niet meer in de eigen macht. En dus kun je wel, met de wolven, meehuilen maar ik vind het echt een gebrek aan inzicht over dit soort dingen in de werkelijkheid gaan.

Spelers kiezen zelf waar ze gaan spelen, en soms kiezen spelers niet voor Ajax. simpel genoeg.

12 januari 2019 om 15:59

Misschien dacht die jongen ....... als Neres al niet opgesteld wordt door deze trainer dan kom ik helemaal niet aan spelen toe.

Shit happens. Zoals ten Hag zelf zegt: Hij had de keus en kiest voor Betis Sevilla. Vervelend, maar pak je verlies en gewoon doorgaan. Dit overkomt iedere club wel eens. Men doet net of ajax zelf alles in eigen hand heeft, maar zo zit het natuurlijk niet. Gelukkig bepaald de speler nog altijd zélf waar hij gaat spelen.

11 januari 2019 om 22:14

Dit is wel de 2de keer dat dit gebeurt

11 januari 2019 om 22:36

Jouw oplossing is om meteen de vraagprijs van de club te bieden en op de alle salariseisen van de speler in te gaan?

11 januari 2019 om 23:19

Ik neem aan dat je Richarlison hier mee bedoeld? De Premier league en la liga hebben gewoon meer naam dan de eredivisie

11 januari 2019 om 23:47

De 2e keer omdat ze een jongen die nog niets "echt" bewezen heeft geen contract van enkele miljoenen geven. Als hij bij Betis meer krijgt en daarom daarheen gaat prima maar dan heeft Ajax er wel genoeg aan gedaan. Richarlison wilde graag naar Ajax maar kon vlak voor tijd veel meer geld verdienen in Engeland en koos daarvoor. Heeft hij ook gewoon gezegd. Je kan een jongen van die leeftijd gewoon niet hetzelfde of meer dan je best betaalde speler.

12 januari 2019 om 00:15

@gaeajax94 Precies daarom moet je slagvaardiger handelen wetende dat als Engelse of Spaanse clubs komen je achteraan sluit. Lijkt mij dan zaak de onderhandelingen niet te lang te laten duren ... deze Lainez was zo hot dat je meerdere kapers verwachten kan. Twee jaar volgde ze Lainez, twee jaar hé ... en wanneer het erop aan komt: gaat er andere ermee vandoor.

12 januari 2019 om 06:00

Als ze hem twee jaar volgen , dus toen hij 16 jaar was, dan betekend dat ze het ook het risico wilde verkleinen. Je weet maar nooit met die jongen gasten hoe het allemaal loopt.
Je kan wel roepen ze moeten hoger beginnen met hun aanbod ,mooi dan weet elke club dit. Als er een Nederlandse club komt , dan vragen we gewoon wat meer , want de eredivisie is toch niet aantrekkelijk.
Aajx heeft gewoon denk ik van te voren ook bepaald hoeveel ze willen uitgeven voor een speler en zich ook niet laten leiden door de waan van de dag. Het wil niet zeggen , omdat je een gezonde financiele positie hebt dat je dan elk bedrag zomaar kan neerleggen.
Ik vind het jammer dat hij niet komt, maar het is niet het einde van de wereld. Je wonden likken en weer door gaan.

Ik kijk nu leeds United. Die Clarke is er eentje voor de toekomst. Misschien voor Ajax? Geweldige voetballer. Kent iemand hem?

11 januari 2019 om 22:07

Als het een Engelsman is zal het wel meevallen. Die zijn niet zo fantastisch over de grens haha

11 januari 2019 om 22:35

Jack Clarke van Leeds is inderdaad een fantastisch talent. 18 jaar en een behendige buitenspeler!

Ben het volkomen met ten Hag eens, vind dat ajax meer te bieden heeft voor een spreler van 18 dan een betis, ook al staat de spaanse competitie hoger aangeschreven. Als ajax zo doorgaat met scouten zie ik ze in de komende 5 jaar wel aansluiten met de echte subtop van europa ( arsenal, dortmund, athletico enz..) waar ze dan ook blijven.

11 januari 2019 om 22:10

Dat kon je nog wel eens gaan tegenvallen. De betere talenten zullen over het algemeen meerdere opties hebben om hun carrière te vervolgen. Dan zullen ze bijna altijd gaan kiezen voor de betere competitie. Of je moet zo gruwelijk meer salaris gaan bieden dan de door jouw genoemde concurrenten, maar dat zie ik zo 1,2,3 niet gebeuren.

11 januari 2019 om 22:41

@sneekpsv Zijn zoveel talenten en spelers al naar Nederland gekomen die elders meer konden verdienen. Je mag er vanuit gaan dat de meeste zullen kiezen voor meer geld of een grotere competitie echter zijn er ook voldoende gasten die vertrouwen hebben in hun eigen toekomst en bereid zijn om voor minder geld maar een betere opleiding in Nederland te komen spelen.

@bulldog_ Voordat Ajax die stap kan zetten moeten ze toch eerst de Eredivisie weer eens winnen en vaker overwinteren Europees. Ik heb vele goede dingen gezien veranderen in ons beleid afgelopen jaren maar dat moet zich nu eindelijk eens uit gaan betalen in prijzen. Dán kunnen we pas gaan praten over een volgende stap.

11 januari 2019 om 22:50

Uitzonderingen zullen er altijd zijn. Echter vist ajax nu in dezelfde vijver als de europeese subtop. Dat is op zich knap dat ze dat kunnen, maar dan moet je niet raar opkijken wanneer je regelmatig tegen situaties aanloopt zoals nu bij Lainez. Het is nu eenmaal moeilijker concurreren met dergelijke clubs.

11 januari 2019 om 23:07

Ik geef Sneekpsv hier wel gelijk in, de vijver waar Ajax sinds kort steeds vaker in aan het vissen is dat levert nou eenmaal wat vaker teleurstellingen op. We praten hier over spelers met een vraagprijs van boven de 10 miljoen, waardoor je ook scherp moet blijven onderhandelen om niet veel teveel te betalen en bij een teleurstelling tegen een financiele domper aan te lopen.

Dat is dus gewoon lastiger werken, want dat betekend dat je misschien een keer of misschien zelfs 2 keer moet overschakelen naar een nieuw doelwit. En dat is best lastig aangezien er een intensief scoutingstraject aan vooraf gaat.

11 januari 2019 om 22:25

Scouten is één, adequaat handelen twee. Kun je nog zo'n goed scoutingsapparaat hebben, als je niet in staat bent om in korte tijd het juiste bedrag op tafel te leggen zul je als Ajax zijnde nog veel vaker ergens naast grijpen

11 januari 2019 om 22:37

Scouten is 1, onderhandelen is 2, maar betekend helemaal niets als of de speler of de club een andere keuze maakt. Dit is geen aandelen koers. De speler heeft opties en dan maakt die een keuze en heeft echt niets te maken met hoe lang je iemand scout of hoeveel wedstrijden je kijkt. Lijkt wel of men denkt dat het monopoly is. Dit is de echte wereld. Ik vraag me ook echt af hoe men had gereageerd als Ajax meteen de vraagprijs had gehanteerd voor een nog te bewijzen potentieel talent. Bizar.

11 januari 2019 om 22:42

Geld genoeg om deze know how aan te trekken. Dat Ajax dit onvoldoende in huis heeft, is duidelijk. Dat is toch een ding waar PSV ons, zo lang ik het voetbal volg, gewoon voor is.

11 januari 2019 om 23:26

Ga maar eerst aansluiten bij porto, Lyon en hoffenheim

12 januari 2019 om 07:01

Daar is Ajax al bij aangesloten.

12 januari 2019 om 08:52

Wat heeft Ajax dan meer te bieden dan Betis? Welke spelers zijn er de afgelopen jaren van Ajax richting de top gegaan doordat ze zich bij Ajax nog een paar jaar verder ontwikkeld hadden?
Het is belangrijker dat ze spelen, daar leert zo iemand veel meer van. Vraag maar aan Wöber....

Ik snap Lainez wel dat hij de stap naar Betis heeft gemaakt. Elke wedstrijd gaat daar ergens om terwijl voor dit Ajax alleen de CL en de wedstrijden tegen PSV en Feyenoord wat voorstellen. Hij spreekt daar ook de taal en ik heb ook het gevoel dat Betis word onderschat hier in Nederland. Ze hebben echt goede spelers met Carvalho, Lo Celso en Bartra en zijn in mijn ogen een outsider voor de Europa League. Ook zou het me niks verbazen als ze met de groei die ze hebben ingezet op korte termijn mee doen voor Champions League voetbal.

11 januari 2019 om 22:25

Ja, dat heb je wel eens in de subtop van Spanje die vrij breed is dat het ergens over gaat. Ze winnen allemaal van elkaar dit jaar, met als gevolg dat inderdaad iedere week ergens over gaat.

Niemand heeft enige reden om Real Betis te onderschatten, zijn momenteel gewoon subtopper in La Liga wat betekend dat het een uitstekende ploeg is. Maar oudsider voor de Europa League zou ik ze nog niet willen noemen, daar zitten gewoon met Chelsea, Arsenal, Napoli, Inter, Lazio, Sevilla en Shakthar veel sterkere ploegen in die stuk voor stuk betere ploegen hebben.

Ik denk niet dat Real Betis werkelijk een serieuze aanval op de top van Spanje gaat doen. 3 van de 4 plekken voor CL worden eigenlijk automatisch opgevuld door Real, Barca en Atletico. Daarnaast is Betis typisch een jojo club, die na een paar jaar leuk te presteren meestal weer afzakt tot uiteindelijk zelfs onder de degradatiestreep. Om vervolgens weer dezelfde weg naar boven te bewandelen.

Shit happens, gewoon op zoek naar een andere opvolger voor Neres voor komende zomer. Geen reden tot paniek of haast werk : Ajax staat er nog steeds goed voor en moet vooral niet in de war raken van deze teleurstelling. Ik hoop dat we binnenkort toch snel nieuws over een linkspoot achterin kunnen vernemen, aangezien ik het voortijdige vertrek van Wober erg betreur. Daar zal toch echt een vervanger voor moeten komen in mijn optiek. Voor de rest de boel bij elkaar halen en hopelijk nog een serieuze 2de doelman, want na gisteren opnieuw het gestuntel van Lamprou gezien te hebben ben ik er wel een beetje klaar mee.

11 januari 2019 om 22:27

Eh, ze hebben Magallan al hè? Ik weet dat dat een rechtspoot is, maar dat vind ik altijd overdreven gedoe. Kwaliteit staat voorop. Als ie dan ook nog links is, is dat mooi meegenomen.

11 januari 2019 om 23:02

Er zit wel degelijk een gedachte achter, want op het moment dat een spits tegenover een centraal duo vanaf de rechterkant doorkomt en naar binnen trekt voorbij de RCV moet de LCV instappen en met zijn zwakkere rechterbeen proberen te tackelen. Hetzelfde probleem als de LCV de linksback moet uithelpen en die buitenom gaat, dan sta je als LCV als rechtsbenige speler vaak lastiger. Dat hoeft beide principe geen probleem te zijn als je tackel met je zwakke been sterk genoeg is. Ook qua opbouw heeft het, zeker wanneer de tegenstander die probeert te verstoren, aanzienlijke nadelen als je met 2 rechtsbenige verdedigers staat.

Het hoeft allemaal geen ramp te zijn, sowieso is de zwakke voet van De Ligt in ieder geval voor verdedigers gezien zeer behoorlijk. En ik begreep dat deze Magallan bij Boca ook linkscentraal heeft gespeeld. Maar goed, daar kan ik nog niet over oordelen. Voor een half jaar zou allemaal kunnen, maar ik vind het zeker op lange termijn wel degelijk een issue. Ook omdat ik eigenlijk Blind niet echt een typische verdediger vind. Zeker als je met veel ruimte in de rug speelt zie ik daar liever een echte centrum verdediger met snelheid.

Komende zomer wordt het bij ons sowieso de drie dwaze maanden als het gaat om transfers. Het gaat al een hele opgave worden daar van te bekomen als Ajax zijnde. Als je wat voorwerk kan doen, dan graag. Magallan is voorwerk, Lainez zou dat ook geweest zijn maar helaas ging dat niet door. Maar we moeten wel blijven doorpakken. Zo'n Lamprou kan echt niet als 2de doelman.

Boeiend op naar de volgende. Er zijn er wel meer met dit talent. Het is geen messi.

11 januari 2019 om 22:35

Lainez is wel een groot talent hoor. Je moet niet doen alsof je er nog zo 5 op kan pikken.

11 januari 2019 om 23:38

Tot 3 weken terug had niemand ooit van hem gehoord hier. 3 youtube filmpjes later is het opeens de nieuwe Messi. We moeten ook niet doen alsof hij zo uniek is dat er geen 5 van rond lopen, want dan ga je niet voor 15 miljoen naar Betis of Ajax, maar voor 50 miljoen naar Real of Barcelona (zoals Vinicius en Neymar) op die leeftijd.

12 januari 2019 om 01:20

Nouja dat niemand hem kende is ook niet helemaal waar. Ik heb zelf voordat dit seizoen begon nog geroepen dat PSV vol voor Lainez moest gaan en heb hier ook nog enkele andere leden over gesproken. Snap verder wel wat je bedoelt hoor! Maar heb toch wel een paar leden gezien die hem (goed) kenden voordat Ajax in de picture kwam

12 januari 2019 om 10:01

Er zijn er ook niet 20 met de potentie als Lainez en die rond de 15 miljoen kosten.

12 januari 2019 om 11:12

Quirento, natuurlijk wel een paar, dat was ook overdreven. Deze knul kan ook zeker goed voetballen op de beelden die ik zag, maar 90 procent die hier loopt te schreeuwen dat Ajax even die 15 miljoen had moeten betalen heeft die jongen waarschijnlijk 15 minuten zien spelen in zijn highlights. Ik vind het ook jammer dat we hem zijn misgelopen, maar het is ook weer geen Vinicius categorie waar er maar 1 van rond loopt.

Waarschijnlijk had een stap naar Ajax beter geweest voor zijn ontwikkeling. Maar voor een 18 jarige is de stap vanuit Mexico naar Spanje makkelijker te maken dan naar Nederland. Taal beheers je al, landgenoot in de selectie, klimaat beter.

12 januari 2019 om 09:15

Ook bij Ajax heb je de garantie niet dat je slaagt. Vraag maar aan Wöber. Speeltijd is ook erg belangrijk.

Real betis verkiezen boven Ajax, lieve help. Dan hebben we nog een flinke weg te gaan.

Klimaat, taal, betere competitie, Mexicaan in het elftal. Echter niet strijden om de prijzen en geen Europees... Wat heeft Ajax te bieden...reputatie, legendarische club, altijd strijden voor landskampioenschap (in een zwakke competitie) en nagenoeg elk jaar wel Europees... Waar kies je voor. Denk dat Ajax kwalitatief beter is dan Betis, maar goed

13 januari 2019 om 17:32

Ruudje. Het ontloopt elkaar niet veel, maar je onderschat Betis. Is voetballend echt heel goed. Speelt al jaren Sevilla helemaal weg in die derby. Voetballend een goede ploeg. Het niveau van LA liga is dit jaar sowieso uitzonderlijk hoog.

Keerzijde van het onderste uit de kan halen na 1,5 jaar onderhandelen: natuurlijk tekent hij dan ergens anders!

Ajax heeft wel een goed oog voor jonge grote talenten. Toch jammer dat ze na Richarlison weer een groot talent niet kunnen contracteren

En lekker altijd op gras spelen; zou zelf ook niet lang hoeven nadenken

Ik weet 't niet ik was er niet bij. Ten Hag kan moeilijk zeggen dat ze dingen fout hebben gedaan dat zou nooit slim zijn. Heb toch 't gevoel dat als je als Marc overmars naar Mexico toe was gegaan meer kans van slagen had gehad. Je zag 't bij guti en Lozano beide keren is er een delegatie van psv naar toe gegaan. Hier zijn Mexicanen blijkbaar vatbaar voor want ook betis was ter plekke.

Het voorval doet denken aan 2017, toen Ajax nagenoeg rond was met Richarlison: Watford bood 2 miljoen meer dan Ajax(14,5 miljoen) ...in 2018 ging Richarlison naar Everton voor 45 miljoen...overmars moet wat doortastender worden...overmars heeft aasgieren overall om zich heen, omdat hij nu succesvol is met het team en zijn dure talenten...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

20 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Liverpool staat open voor een vertrek van Naby Keïta. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren