Ajax sluit akkoord met Sevilla en maakt transfersom wereldkundig

Vrijdag, 11 januari 2019 om

Maximilian Wöber ruilt Ajax naar alle waarschijnlijkheid in voor Sevilla. De Amsterdammers maken vrijdagavond via de officiële kanalen melding van een akkoord ter waarde van 10,5 miljoen euro. Via bonussen kan dat bedrag oplopen tot 11 miljoen euro. Het gaat om een 'akkoord op hoofdlijnen', dat 'onder voorbehoud is van de vervulling van een aantal voorwaarden'. Wat die voorwaarden zijn, maakt Ajax niet bekend.

Ook Sevilla kondigt de transfer aan op de eigen clubsite. De nummer drie van LaLiga vermeldt dat Wöber alleen zijn medische keuring nog moet doorlopen. Volgens eerdere berichtgeving van Voetbal International kan de twintigjarige Oostenrijker voor vier seizoenen tekenen in het Ramón Sánchez Pizjuán. Dat wordt door Sevilla echter nog niet bevestigd. Bij Ajax stond Wöber nog tot de zomer van 2021 onder contract, maar hij was een wisselspeler onder Erik ten Hag.

Wöber werd in de zomer van 2017 voor 7,5 miljoen euro weggeplukt bij Rapid Wien. Hij kwam tot op heden tot 39 wedstrijden voor de hoofdmacht van Ajax, met 1 doelpunt en 2 assists als resultaat. Door de komst van Lisandro Magallán van Boca Juniors daalde Wöber in de pikorde, waardoor een transfer bespreekbaar werd. De Argentijnse stopper is nu het eerste alternatief bij een schorsing of blessure van Matthijs de Ligt of Daley Blind, terwijl Ten Hag voor de linksbackpositie Nicolás Tagliafico, Daley Blind en Daley Sinkgraven tot zijn beschikking heeft.

Door Sevilla wordt de jongeling beschreven als een verdediger die 'van nature veelzijdig is' en inzetbaar is als centrumverdediger en als linksback. "Hij brengt veelzijdigheid, jeugdigheid en fysieke kwaliteiten met zich mee. Opnieuw rekent Sevilla naar spelers met potentieel, die genoeg ruimte krijgen om zich persoonlijk te ontwikkelen." Wöber is na Luis Manuel Orejuela (verhuurd aan Cruzeiro), Kaj Sierhuis (verhuurd aan FC Groningen), Azor Matusiwa (verhuurd aan De Graafschap) en Zakaria El Azzouzi (transfervrij vertrokken) de vijfde speler die Ajax deze maand verlaat.


Poll

10,5 miljoen euro is een goed bedrag voor Maximilian Wöber


Gerelateerd

90 reacties (laatste reactie door bo)
11 januari 2019 om 20:37

Meer is hij ook niet echt waard. Leuk voor de eredivisie, maar verder natuurlijk niet bijzonder.

11 januari 2019 om 21:29

PSVer4ever, jouw mening ja. Ik vind het belachelijk, een linkspoot die in mijn ogen erg talentvol is. Maar als de trainer niet in je gelooft, dan word het een lastig verhaal.

11 januari 2019 om 20:37

Niet elke speler levert de hoofdprijs op, en zeker geen bankzitter met niet veel uitzicht op meer. Dit is een prima bedrag.

11 januari 2019 om 20:40

Als Ajax zelfs al zijn bankzitters voor zulke bedragen begint te verkopen dan wat moeten ze gaan vangen voor basis spelers? Op Neres was ook al 43 miljoen geboden, moet niet gekker worden. Met zulke taferelen kan Ajax tegen de top aanhikken (kwa verkoop van spelers), alleen topclubs verkopen bankzitters voor zulke bedragen.

11 januari 2019 om 20:46

Ajax heeft het geld niet nodig en zoveel linksbenige centrale verdedigers lopen er nu ook weer niet rond in Amsterdam. Dan vind ik 10,5 miljoen geen bedrag waarvoor ik hem had laten vertrekken midden in het seizoen. In de zomer vang je er ook nog wel 9 miljoen voor als je hem dan wilt laten vertrekken.

11 januari 2019 om 20:52

Ja bankzitter maar is pas 20. Waarom dan uitzichtloos? Hoorde gewoon bij de 14 basisspelers waar ten Hag het over had. Als de Ligt straks weg gaat zijn er toch geeoon kansen voor hem? Speelde als een baas tegen Bayern..

11 januari 2019 om 21:03

Inderdaad. Daarnaast lag hij schijnbaar goed in de groep en hoeft hij niet meer in Amsterdam en in het team te wennen, wat vervangers wel zouden moeten. Ik vind het dus ook geen bedrag waarvoor ik hem had laten vertrekken.

12 januari 2019 om 03:07

Bij 15 dacht ik nog oke. Laat maar gaan. Maar 10.5 met waarschijnlijk vage variabelen. Jammer. Dan maar hopen dat die zuid amerikaanse jongen weer een voltreffer blijkt.

11 januari 2019 om 20:43

Hij is misschien niet meer waard omdat hij nu op de bank zit maar zijn toekomstige waarde is veel hoger. Hij is pas 20. Nu gaan we hem opeens verkopen terwijl we al zeker weten dat De Ligt in de zomer weg gaat. Inc. Salaris maken we er niet eens winst op. Opbouwen kon hij verbeteren, verdedigen is hij al erg goed in. Net zoals Magallan dus , die al veel ouder is; veel minder kans op toekomstige winst dus. Echt waardeloos dit. Als ze maar met iets goeds komen deze zomer want Schuurs is het voorlopig echt niet & Veltman is alleen als RB goed. (Of ok...)

11 januari 2019 om 20:48

Hoezo weten we al zeker dat de Ligt gaat vertrekken deze zomer? Niets is zeker , zie de transfer van Lainez.

11 januari 2019 om 21:13

De Ligt is normaal gesproken niet te houden voor Ajax. Hoe graag ik hem ook nog een jaar zou bewonderen in Amsterdam, je moet realistisch blijven. Met intresse van de allergrootste en rijkste clubs van Europa lijkt me dat hij nog voor eind juli vertrokken is.

11 januari 2019 om 21:16

Hahaha ja echt heel vergelijkbare situaties man... Dat Lainez ging vertrekken stond ook vast en dat gebeurde ook toch? Hij had de clubs voor het uitkiezen en dat zal De Ligt ook hebben. Niks is zeker maar dit is toch wel een heel grote kans...

11 januari 2019 om 21:06

Bij Marc is het altijd minder dan hij eruit kan halen, of hij laat zich aftroeven. Wie verwacht er nog 75 mln voor De Ligt en De Jong die kan waarschijnlijk bedrogen uitkomen.

11 januari 2019 om 21:17

Marc Overmars weet spelers voor uitstekende bedragen te verkopen. Vergeet niet dat we het met Wober gewoon over een bankzitter hebben. Enige redenen waarom iedereen nu doet alsof het zo tegenvalt is omdat de eerdere berichten over hogere bedragen spraken. Als dit nieuws plotseling was gekomen dan zou iedereen verrast zijn dat er zoveel voor een bankzitter betaald zou worden.

De Jong en De Ligt zijn ander soort transfers, transfers waar de topclubs van Europa achteraan zitten en bereid zijn ver te gaan. Dat is toch wat anders dan Wober waar alleen Sevilla zich voor heeft gemeld.

11 januari 2019 om 21:28

Overmars haalt vaak prima bedragen op. Ik vind het bedrag nu ook niet vreemd. Echter zie ik geen noodzaak om wöber nu voor dit bedrag te verkopen. Blind kan ook CvM spelen en daar opvolger van Frenkie of schone worden. De ligt gaat sowieso weg. Dan kunnen we wöber komend seizoen goed gebruiken. Laten we ons maar laten verrassen deze zomer dan. Misschien gaat Marc dan wel weer een maand op een nieuw super talent bieden en grijpen we daar dan weer naast

11 januari 2019 om 21:35

Tja, ik heb precies hetzelfde : ik snap niet waarom Ajax een vertrek van Wober acceptabel vind. Dat is het enige wat ik Overmars verwijt, dat hij zijn toestemming geeft voor de transfer. Maar goed, de transfermarkt is nog niet dicht en het valt niet uit te sluiten dat Ajax nog plannen heeft voor die positie. Maar dat je zo'n bedrag vangt voor een bankzitter is toch niet heel verkeerd?

Jammer dat hij is vertrokken, want ik zag echt wel potentie in hem ondanks dat hij niet altijd even goed speelde.

11 januari 2019 om 20:39

Ik zag het totaal niet. Hij speelde af en toe leuk bet zoals een veltman dat ook wel eens doet. Maar op beslissende momenten zal hij falen. Net zoals tegen munchen met een domme kaart. Veltman tegen schalke was ook een domme kaart. Die kan je er niet bij hebben.

11 januari 2019 om 20:42

Nou ja hangt er vanaf. Bijvoorbeeld de tweede wedstrijd tegen Bayern was hij matig maar de eerste wedstrijd tegen Bayern speelde hij sterk en daar had hij toen echt ook een cruciale verdedigende ingreep door de bal te onderscheppen, anders ging Bayern met 3 man alleen op Onana af. En vorig seizoen speelde hij tot zijn blessure ook gewoon een serie sterke wedstrijden op rij, o.a tegen Feyenoord (toen Ajax met 1-4 won in de Kuip) en PSV (toen Ajax met 3-0 won in de Arena).

11 januari 2019 om 21:54

Ik heb hem goede wedstrijden zien spelen (wel vooral voor zijn blessure). Ik zie in hem meer potentie dan in Schuurs.

11 januari 2019 om 23:22

Overdrijven is ook een vak, ook in je afgeven op Veltman. We moeten niet doen alsof we het hier over een Manchester City hebben, ook daar pakken ze namelijk domme rode kaarten.

Zonde want als CV weinig kans gehad want het is totaal geen linksback. Succes daar, mooie club.

Snap het aan de ene kant wel maar toch ook weer niet. Wober is pas 20 jaar en het is nou ook niet dat de transfersom veel hoger ligt dan zijn aankoopbedrag.

Toch jammer hij is nog maar 20 jaar en heeft potentie genoeg

Bedrag wordt steeds mínder, eerst 14 mio dan 12 en dan nu nog maar 10.5 over want die bonussen zal die nooot halen als die nooit zal spelen...

Prima prijs... Al hebben ze het geld natuurlijk totaal niet nodig. Was toch een prima back-up. Voor hoeveel was die naar Ajax gekomen eigenlijk?

11 januari 2019 om 20:40

Ongeveer 8 millie, dus amper winst.

11 januari 2019 om 21:55

Van de 10,5 miljoen zal er ook nog een bedrag voor opleidingsvergoeding afgedragen moeten worden. Dus de winst is inderdaad minimaal.

11 januari 2019 om 23:41

Denk dat er meer gedacht wordt in geen verlies. Weet niet of die jongen er gewoon geen zin meer in had en dit als een super kans zag, maar had van mij echt wel mogen blijven. Wel grappig Lainez sterspeler van je team en gaat naar de nummer zes, Wober bankzitten bij Ajax en gaat naar de nummer drie van dezelfde competitie.

Jammer! had wel het idee dat er veel potentie in zat, maar dat het er niet altijd uit kwam. Enige fysiek sterke verdediger na De Ligt. Ben nu wel benieuwd naar magallan

Best raar dat ze hem laten gaan! Volgend jaar is de ligt waarschijnlijk weg! Dan had je iemand achter de hand die al een jaar bekend is met het Ajax systeem.

Toch wel jammer, vreemde transfer ook m.i. dat een bankzitter van Ajax naar Sevilla gaat. Is toch nog wel een stap omhoog eigenlijk. Maar ik wens Max in elk geval veel succes daar, mooie club, lekker weer, leuke competitie!

11 januari 2019 om 20:43

Waarom vreemd?

Ajax doet het de laatste 2 jaar redelijk goed in Europa en kopen spelers goed in en verkopen ze ook goed door. Misschien nemen clubs Ajax daardoor nu wel weer serieus en denken ze deals te kunnen maken door een bankspeler vroegtijdig weg te halen voordat hij doorbreekt en nog duurder wordt.

12 januari 2019 om 05:30

Vorig jaar was het nu niet echt denderend in Europa...

In anderhalf jaar heeft Wober potentie getoond maar is hij in de grootste wedstrijden door het ijs gezakt op cruciale momenten (muv Bayern-uit) en is hij gezakt naar een vierde plek in de hierarchie als CB en de derde plek in de hierarchie als LA. Hij is een degelijke verdediger die in de toekomst mogelijk kan groeien, maar dat je nu iemand die zo weinig heeft bewezen en eigenlijk ook weinig toekomst had met winst weet te verkopen is niet slecht.

Hij is nog erg jong, kan goed worden kan ook matig blijven. Of die 11 miljoen een goede deal was zal in de toekomst bewezen worden

Jammer, is te hopen dat Neres wel blijft anders ben je alle back up kwijt. Echt te weinig kansen gehad deze jongen, heeft zonder wedstrijdritme op topniveau aangetoond mee te kunnen. Prima speler ook voor de groep, succes bij Sevilla!

11 januari 2019 om 20:45

Ze hebben hem dan ook gekocht voor 7,5 miljoen. Dan laten ze hem in deze situatie natuurlijk nooit voor minder gaan. Opzich prima gehandeld, mits je het zakelijk bekijkt. Ik vind het jammer, had hem graag nog een paar seizoenen bij Ajax gezien.

Ik baal hier eerlijk gezegd behoorlijk van. Ik ben er van overtuigd dat hij centraal meer kansen had moeten krijgen. (Daley doorschuiven i.p.v. schone) en je had een goede verdediger voor de komende jaren. Hij is pas 20. Ik had gehoopt dat hij a la Vertonghen ieder jaar weer een stapje belangrijker zou worden

Een bankzitter van Ajax die voor 10 weg gaat. Contrast kan niet groter zijn dan bij ons... als Anderlecht iemand zou aantrekken voor 10 milj zou die sowieso moeten spelen. Arm België de komende jaren. Top weer van Ajax.

11 januari 2019 om 21:09

Gaat voor 10,5 weg, maar er is ook 7,5 voor betaald. Voor die drie miljoen winst doe je wel een linksbenige centrumverdediger weg, die pas 20 is, en dus eigenlijk nog als talent gezien moet worden. Moet nog zien of dit zo’n topdeal is.

Slecht idee deze move van Ajax al vraag ik me wel af of ie de potentie ook echt had nog stukken beter te worden. Ten Hag vindt kennelijk van niet. Toch valt de transfersom weer tegen. Dus mensen, ga nou niet raar opkijken als De Jong en De Ligt ook voor veel lagere bedragen dan 70/75 weggaan.

11 januari 2019 om 20:56

De enige redenen waarom de transfersom tegen valt is omdat er geruchten waren dat het bedrag respectievelijk 15 (spaanse media), 14 (De Telegraaf) en 12 (vi) zou worden. Als er geen geruchten aan deze overgang verbonden waren dan zou iedereen stom verbaasd zijn dat een bankzitter van Ajax voor 10,5 miljoen zou verkassen naar Sevilla (wat gewoon nog een stapje omhoog is ook).

Mijn enige verbazing is louter de medewerking aan zijn transfer, ik had hem graag behouden voor Ajax.

11 januari 2019 om 22:36

Ik vind de som helemaal niet slecht.. en waarom ‘weer’? Ajax verkoopt eigenlijk vrijwel altijd voor goede bedragen in mijn ogen.. dat de jong en de ligt geen 70 miljoen op gaan brengen lijkt me ook logisch.. kan de media wel roepen, maar dat zijn belachelijke bedragen

In 1 transfer duidelijk hoe groot het verschil tussen Ajax en Feyenoord op dit moment is. Een bankzitter van Ajax gekocht voor de hoogste transfersom van Feyenoord en verkocht voor bijna de hoogste uitgaande transfer. Het verschil is inmiddels schrijnend groot geworden.

Haal maar alvast Edson Alvarez als vervanger voor Veltman voor dit geld. Kan die alvast een half jaartje wennen. Veltman is al op een leeftijd dat hij wel een transfer moet maken als hij ergens nog meer wilt verdienen. En Schuurs is by far niet goed genoeg, kan Ajax beter een paar jaar verhuren. 10,5 miljoen is niet echt veel voor Wober maar waarschijnlijk wilde Ajax meewerken aan een vertrek omdat Wober zijn kansen zag verdampen na de komst van Magallan.

Had het niet gedaan op dit moment in het seizoen. Als het nou zomer was geweest had ik het begrepen. Nu heb je nog maar 1 linksbenige centrale verdediger over.

Zo hey, wat een grap. 11 miljoen? Ze hadden het over 15 mil. Wat is er mis gegaan daar?

11 januari 2019 om 21:52

Daar? Waar is daar? Hoop dat je de Telegraaf bedoeld want Ajax heeft niets gezegd over een transfersom. Is een prima bedrag voor een speler die je haalt voor 5.5. Was een aardige speler maar niet meer dan dat. Als je dan bijna 11 kan krijgen met zicht op meer is dat prima.

Met Magallan en weer een fitte Veltman niet zo gek dat hij eieren voor zijn geld kiest en dan is Sevilla zelfs nog een stap omhoog.

11 januari 2019 om 21:24

@barttempelaar

Veltman in het centrum neerzetten is vragen om punten verspelen, dat heeft hij erg vaak aangetoond. bovendien zijn Magallan en Veltman beiden erg klein voor centrum verdedigers. Wober heeft iig nog iets van lengte en tikt bijna de 1.90 m aan

12 januari 2019 om 10:18

1.85 is niet klein voor een centrale verdediger.

Goede transfer voor sevilla. Zeker met hun 3 mans verdediging past wober hier goed bij. Met het oog op de toekomst. Kjaer, mercado en carrico worden ook er niet jonger op. Met het beest gnagnon, gomez en wober zal het toekomstig goed staan.

Hier snap ik Ajax dan weer niet. Wober had volgend seizoen met Magallan de verdediging moeten vormen, het is een prima verdediger. Dus waarom verkopen ? En waarom voor een schamele 10 miljoen ?

11 januari 2019 om 20:59

Blind kan ook nog steeds de verdediging vormen met Magallan he
En wie weet haalt Ajax in de zomer wel Vertonghen terug. Overmars gaf wel toe dat hij al lijntjes heeft uitgegooid naar Toby en Jan.

12 januari 2019 om 19:15

Blijf aub Blind centraal opstellen ipv Magallan te koppelen aan De Ligt zeg ik als PSV fan :D :D :D

Overmars laat zich lekker afbluffen voor het bedrag wat staat vermeld in de berichtgeving.

Jammer en niet jammer ..

Blijkbaar te veel 'last' van weinig speelminuten. Nu je ook Magallan erbij hebt wordt t nog meer dringen. OoK Veltman weer terug en al speelt die recbts meer is t toch meer dringen.Dan begrijp ik dat je met 20 jaar meer wilt spelen. Of dat zo zal zijn bij Sevilla zullen we zien. Maar iig heb je niet veel aan een speler die niet in zn hum is en ontevreden. Dus in die zin beter.

Maar ook weer jammer. Was voor zn blessure lekker op dreef en werd steeds beter. Scoorde ook nog. Nu wil dat niet alles zeggen maar dat heeft hem weinig goeds gedaan. Bij terugkomst geen tijd en geen plekje voor m. Maar speelde desondanks goede potten in de VCL en tegen Bayern. Kon je zien dat hij wel degelijk zn mannetje staat en t erin zit. Maar goed.. t loopt zoals t loopt.
Bedankt Max voor je inzet en veel succes in Sevilla!

Jammer dat hij weg gaat. Ik had persoonlijk wel een zwak voor hem en ben er van overtuigd dat hij beter had kunnen worden wanneer hij vaker speelminuten had gekregen. En voor dat geld hadden we hem ook wel zelf kunnen houden.

11 januari 2019 om 21:03

Hij kwam niet in aanmerking voor meer speelminuten omdat Blind het prima deed als Lcv en Schone het prima deed als nummer 6 waardoor Blind niet vast opschoof naar de nummer 6 positie.

Ik vind het gewoon jammer dat hij niet langer bij Ajax is gebleven dan die anderhalf jaar. Ik zie het namelijk wel erg in Wober zitten, een solide verdediger zonder fratsen die echt al heeft laten zien dat hij een hele goede kan worden. Is ook pas 20 jaar en een van de weinige linksbenige verdedigers in de selectie. In Munchen speelde hij ook geweldig, en dat zonder al teveel ritme. Nee, het was geen echte linksback en dat was ook te zien als hij daar werd neergezet. Maar ik vind het doodzonde dat Ajax hem niet heeft behouden.

Ik wens Wober het beste toe in Sevilla, het was een symphatieke speler die ik eigenlijk had gegund echt helemaal te slagen bij Ajax. Ik ben benieuwd hoe het in Spanje gaat doen, toch wel een stapje omhoog. Hopelijk kan hij zich daar verder ontwikkelen!

Wober kan dus op het lijstje succesvolle aankopen van Overmars. Toch ongeveer 50% rendement.. Overmars mag mijn zakgeld ook wel beleggen.

12 januari 2019 om 02:01

7,5 betaald, 10,5 ontvangen en opleidingsvergoeding eraf. Dat is een flinke ‘ongeveer’ ;-).

Vreemd dat hij zo makkelijk mag gaan. Speelde vorig eerste helft vh seizoen gewoon sterk. Maar blijkbaar weinig krediet waar anderen continu mogen verstoppen of schutteren. Hopelijk komt ie weer op niveau bij sevilla en gaat ie het ongelijk van ajax laten zien. Liever wober op lb dan sinkgraven. Ten hag mag het laten zien nu, wordt een tweede seizoenshelft van een "maak het of kraak het".

11 januari 2019 om 21:21

Ik vind dat Ajax moet doorselecteren volgend seizoen en wat zwakke schakels gaat vervangen. Lamprou, Kristensen, Veltman, Schuurs, Bakker, De Wit, Cassierra, Lang, Johnsen zijn allemaal spelers die aan vervanging toezijn of tekort komen qua niveau. Sinkgraven vind ik ook te zwak als LB maar zou wellicht wel een goede back up kunnen zijn voor op het middenveld.

11 januari 2019 om 21:48

Eigenlijk blijf ik het niet snappen waarom Lamprou nog steeds twee keeper is. Ook gisteren stond ie weer te stuntelen. Het zal best een aardige jongen zijn, maar we moeten nu elke dag bidden dat Onana gezond blijft. Voor de rest zou ik Schuurs nog wel een kans geven, maar er loopt nu te veel middelmaat rond in Jong Ajax.

11 januari 2019 om 22:28

Schuurs is nog erg jong!

Onbegrijpelijk! Jongen met veel potentie gaat nu voor een habbekrats weg. Nu heb je enkel nog Blind nog als linkspoot centraal achterin en hem zie ik liever op het middenveld. Ik durf te wedden dat Wober over en aantal jaar een speler wordt waarvan men zegt dat ie voor te weinig is vertrokken nadat hij bij Sevilla een sterkhouder is. Dat zal niet de eerste keer zijn...

We laten niemand vertrekken tijdens de winterstop, mits..... Nu Neres nog weg en, verdorie, we zouden toch Lainez halen? Die Overmars is een kleine rekel, hoor! Verkopen zit in zijn bloed....;-))

Wens hem veel succes. Ben erg benieuwd of hij zich verder kan ontwikkelen. Magallan heeft z'n plek ingenomen en ik snap waarom Ajax Max laat gaan. We zullen zien of we daar in de toekomst nog spijt van gaan krijgen. Hoop het niet.

We worden miljoenenblind met zijn allen. Een paar miljoen winst op een speler is gewoon veel geld. Los daarvan vind ik het zonde dat deze speler nu al verkocht wordt. Was wel benieuwd naar zijn volle potentie. Volgens mij hebben we dat nog niet kunnen zien.

Ik heb geen goed gevoel bij deze transfer. Wordt deze jongen niet te vroeg weg gedaan

Compliment aan de club Ajax, dat ze een bankzitter voor dit bedrag kunnen verkopen aan toch niet de minste ploeg. Bij andere clubs uit de eredivisie gaan basisspelers niet eens weg voor dit bedrag. De prestaties in Europa van de afgelopen seizoenen hebben de naam Ajax goed gedaan.

Deze jongen is een leuke 12e man, maar niet wat Ajax nodig heeft als ze nu willen doorgroeien! Opzich snap ik dat dus wel.... deze zomer gewoon flink investeren in een goede extra CV die beter is!

Het lijkt mij dat we in Amsterdam dan een vervanger op het oog hebben. Anders is het een vreemde transfer. Met Magallan, De Ligt, Blind en misschien Veltman heb je toch net wat te weinig in het centrum Zie sowieso Blind liever op het middenveld of linksback. Veltman zal moeten concurreren op rechtsback. En Magallan gaat afwachten worden. Wanneer De Ligt komende zomer vertrekt zal er sowieso wat moeten gebeuren.

Doorselecteren heet zoiets. Ten Hag en Overmars zagen kennelijk niet genoeg kwaliteit en dan toch nog winst maken op een speler is gewoon goed gegaan.

Dus we hebben de Ligt, Blind, Magellan en Schuurs als centrale verdedigers. Als er voor noodgevallen nog een talent klaar zou staan. Nou vooruit dan. Denk dat het ook helpt dat hij geschorst is voor de CL.

Sevilla is een grote club. Dat zij daar wat in Wöber zien vind ik eigenlijk best bijzonder. Dan zou je bijna denken dat ie ook wel wat moet kunnen als zo'n club je wil. Denk overigens dat al dat rumoer rondom Ajax spelers de ploeg niet ten goede gaat komen, komende wedstrijden.

Ajax heeft dit goed gedaan. Je hebt er ook niks aan als je een teleurgestelde Wober op de bank hebt zitten. Hierdoor komt plekje vrij voor een jeugdspeler. Ik denk dat Schuurs verhuurd zal worden aan Fortuna. Het zou goed voor hem zijn als hij zoveel mogelijk speelminuten gaat maken in Eredivisie.

Het tij kan nog keren maar ik moet zeggen dat ik tot nu toe niet in mijn nopjes ben met hoe het tot nu toe loopt in dit transferwindow.

Wöber is inmiddels een degelijke CV, nog jong, gewend aan het spelletje en heeft zeker potentie om nog aanzienlijk beter te worden. Van Magallan moeten we dat nog maar helemaal afwachten.

Ook de soap rondom Lainez bevalt me niks. Ja ik ben teleurgesteld over het mislopen van een op het oogebied spectaculair talent maar het Chinese bod op Neres had nooit verbonden moeten worden aan deze onderhandeling. Neres verkopen moet helemaal niet tot de opties behoren, daarvoor is hij veel te belangrijk en daarvoor staat er sportief veel te veel op het spel voor Ajax het komende half jaar. In een jaar dat presteren key is, na zoveel jaren zonder prijs.

Onbegrijpelijk dat Neres is verbonden aan de Lainez soap want ik durf mijn hand er niet voor in het vuur te steken dat een teleurgestelde Neres hetzelfde voor ons betekent als hij gefrustreerd is over het mislopen van een transfer.

De sfeer is zo goed bij Ajax en de schwung zit er zo goed in dat ik vind dat Marc Overmars niet aan uitgaande transfers moet denken deze winter. Iemand erbij prima (reserve keeper!) en als je Lainez kan strikken moet je dat doen, maar ga niet rotzooien met je huidige selectie. Daarvoor zijn de belangen te groot en is de winst te minimaal. Ook in de zomer krijg je nog een pak geld voor Neres

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

2 fans
Verdediger, 21 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Liverpool staat open voor een vertrek van Naby Keïta. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren