Lovren geschorst na veelbesproken Instagram-video over Ramos en Spanje

Vrijdag, 11 januari 2019 om

Dejan Lovren is door de UEFA bestraft voor zijn uitlatingen richting Spanje en Sergio Ramos op social media na de 3-2 overwinning van Kroatië op Spanje in de Nations League afgelopen november. De verdediger van Liverpool is door de Europese voetbalbond geschorst voor de eerste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Azerbeidzjan.

Lovren stond zijn volgers te woord in een livestream op Instagram. "Ik gaf hem (Ramos, red.) een goede elleboog", zei de Kroaat, waarbij hij het gebaar van een elleboogstoot maakte. "Haha, 3-2! Probeer nu nog maar eens te praten, maat. Het zijn een stel pussies." Lovren bedekte vervolgens het Spaanse vlaggetje op zijn shirt, zodat alleen het Kroatische zichtbaar was.

"Alleen deze ploeg (Kroatië, red.) is het waard. Nu moeten we Engeland verslaan en afsluiten als bazen." Kroatië verloor nadien echter van Engeland en degradeerde daardoor naar Divisie B. De UEFA laat vrijdag weten dat het gedrag van Lovren tegen de 'normen en waarden van het voetbal indruist'. Lovren en de Kroatische voetbalbond hebben nog niet gereageerd op de straf.

Ramos en Lovren hadden voorafgaand aan de wedstrijd een verbale oorlog uitgevoerd via de media. Lovren stelde dat de Spanjaard als een van de beste verdedigers ter wereld wordt gezien, omdat zijn fouten minder opvallen omdat Real Madrid doorgaans toch met ruime cijfers wint. Ramos weigerde te reageren, maar stelde wel dat Lovren graag de voorpagina's haalt met zijn uitspraken.


Poll

Een terechte schorsing?


Gerelateerd

22 reacties (laatste reactie door sirius)

Wat een aparte kerel is het ook deze gozer. Eerst zeggen dat hij de beste verdediger van de wereld is, nu dit weer. Ik denk dat iemand hem ff een keer goed op zijn plek moet zetten want zijn ego is groter dan Gervinho's voorhoofd man man man.

11 januari 2019 om 13:21

De uitspraak van hem was een stuk genuanceerder dan dat het gebracht wordt. Hij gaf aan in de WK-finale en in de CL-finale te hebben gestaan en daarom op dat moment bij de beste verdedigers te horen. De man speelt in de wereldtop en hoewel ik absoluut geen fan ben heeft heeft hij wel zelfvertrouwen. Ik heb dat liever dan die geveinsde bescheidenheid bij velen. Als Ibrahimovic zichzelf een god noemt krijgt iedereen een tent in de broek.

11 januari 2019 om 13:33

Het verschil is dat Lovren meent wat hij zegt. Hij gelooft werkelijk waar dat hij de beste verdediger ter wereld is. Bij Zlatan is het allemaal een grap. Alles wat Zlatan zegt zegt hij met een lach op zijn gezicht.

11 januari 2019 om 14:04

Ken je hem persoonlijk? Ik gok zomaar van niet. Het is jouw interpretatie van wat je uit de (sensatie) media hebt meegekregen. Presenteer dat ajb niet als feit, want dat is gewoonweg niet terecht. Baseer je dan op de letterlijk uitgesproken quote van Lovren.

”it’s something special for me,” Lovren said speaking to bein Sports about Croatia’s first World Cup final appearance. “from my point of view, people were saying I had a difficult season but I don’t agree with that.
”I showed that I took Liverpool to the Champions League final and now with my national team we are in the final.

”I think people should recognize that I’m one of the best defenders in the world and not just talk nonsense I will say.”

Je mag het zelf interpreteren, maar hij zegt niet dat hij de beste ter wereld is.

11 januari 2019 om 14:17

Sorry maar zelfs dat vind ik nogsteeds een belachrlijke uitspraak. Hij is naar mijn mening en die van velen anderen geen goede verdediger, ik zou hem niet eens in de top 20 zetten. Het is dat van Dijk naast hem staat dat hij wat beter lijkt maar voor mij is hij pure middelmaat.

11 januari 2019 om 14:59

Ik ben het er niet mee eens, maar voor hem werkt het kennelijk. Speelt in de wereldtop met land en club. Prima toch? Of wil je graag horen dat hij zegt dat hij zeer beperkt is? Lijkt mij dat een topsporter zeker op dat niveau maling moet hebben aan de mening van anderen en gewoon in jezelf moet geloven.

11 januari 2019 om 13:42

Hij heeft nooit gezegd dat hij de beste verdediger is ter wereld. Hij zei dat hij afgelopen seizoen een van de beste verdediger was van de wereld. Hij schatte zichzelf in de top 5/10. En hij had ook gewoon gelijk, lovren was ook gewoon een van de beste verdedigers vorig seizoen. Iedereen praat elkaar maar na, maar lovren was tijdens de CL vorig jaar tegen real gewoon de beste verdediger aan de kant van liverpool en had ronaldo in zijn broekzak. En daarnaast gewoon fantastisch gespeeld op het WK. Voor mij was hij afgelopen seizoen zeker een van de beste CV. Over dit seizoen heeft hij nog geen uitspraken gedaan

11 januari 2019 om 14:24

Zijn ego is groter dan Sergio Ramos' prijzenkast.

Ik vind het meer dan terecht dit kinderachtige gedrag moet aangepakt worden.

Naar mijn mening vooral een schreeuw om aandacht. Hij krijgt zo ontzettend veel kritiek dat hij zelf waarschijnlijk ook wel beseft hoe matig men hem vind. De schorsing is overigens ook gewoon terecht. Zo denigrerend naar de tegenstander toe dient bestraft te worden.

11 januari 2019 om 13:34

Een straf kan ook de vorm van een boete zijn, een schorsing daarintegen vindt ik gepast bij onacceptabel gedrag op het veld of het in gevaar brengen van andere individuen buiten het veld.. maar een domme uitspraak die niemand toch serieus neemt nou te bestraffen met een schorsing gaat mij iets te ver. De enige macht die m zou moeten kunnen schorsen voor dit soort onzin is in mijn optiek de kroatische bond zelf.

11 januari 2019 om 13:40

Hij doet zijn vinger voor de Spaanse vlag, hij liep te pochen met de elleboogstoot die hij Ramos gaf en hij noemde de Spanjaarden een stel "pussies". Dat vind ik wel wat verder gaan dan enkel wat 'domme uitspraken'.

Verder betreft dit een wedstrijd die de Uefa 'organiseert', dus dan kan de Uefa hem straffen. Dat vind ik prima zolang de straf gerechtvaardigd is dat het ook. Er zijn nou eenmaal regels waar iedereen zich aan dient te houden. Dat is voor Lovren niet anders.

11 januari 2019 om 14:06

Zijn vinger op de spaanse vlag.. tja niet heel netjes maar echt iemand daarmee pijn doen lijkt me ook overdreven, ramos kan eel tegen een elleboogje die zal zich dat niet zo aanrekenen ( die kijkt wel lekker de cl finale terug ) wat betreft je punt dat de uefa t toernooi organiseert en dat ze m daarom mogen straffen voor een instragrampost snap ik niet helemaal. Is uefa nu ook al een moraalpolitie op overrated profielsites waar mensen met een minderwaardigheidscomplex zichzelf extra veren willen serveren ? Daar zou de uefa buiten moeten blijven.. want dan zullen er heel wat voorbeelden te vinden zijn die optioneel disrespectvol opgenomen kunnen worden door slachtofferpartijtjes. Beter concentreren ze zich op racisme, corruptie en veiligheid.

11 januari 2019 om 16:19

Daar richten ze zich ook op, maar vooralsnog zijn er geen spelers zo dom om racistische uitingen op social media te doen. Ongeacht het feit dat het vrij ironisch is, doen ze wel degelijk onderzoek naar zaken als corruptie en veiligheid.

Voetballers hebben een voorbeeldfunctie en spelen onder de Uefa in het geval van Lovren. Dan heb je een bepaalde gedragscode en daar zitten straffen aan verbonden. Nee, je doet er niemand pijn mee maar je kunt het moeilijk negeren als Uefa zijnde als je het woord "respect" predikt.

11 januari 2019 om 13:56

Weet niet of het hem zelf helemaal doordringt. In de zomer zei die nog dat hij bij de beste verdedigers ter wereld hoort.

11 januari 2019 om 14:01

Op papier hoort die daartoch ook bij? Finale cl en finale wk.. dat t een beetje overschatting is dat is vooral lollig. Zeker zoals laatst tegen city liet hij zien dat t niet dat geval was.

11 januari 2019 om 16:15

Nee, het collectief waar hij in speelde behoorde toch de beteren ter wereld en zelfs dat is redelijk twijfelachtig betreft Kroatie. Kwalitatief is Lovren gewoon een iets meer dan middelmatige verdediger voor Europese begrippen.

Haha wat een gast.. een boete had wel volstaan. Het is maar instagram, wie gebruikt dat nou. De degradatie was al een leuke straf voor hem. Ook frapant om te zien dat de eufa 'normen en waarden van het voetbal nastreeft ' beetje een pot verwijt de ketel is een ander context

Achjah wie het laatst lacht lacht het best, in dit geval Ramos.
En Ramos lacht nog dubbel ook die Lovren mag zijn schoenen niet eens poetsen.

Hij is een erg slechte verdediger

Kostte Liverpool de wedstrijd tegen Manchester City (2 maal schuld aan een doelpunt)

Zakte compleet door het ijs, en stond te schutteren naast de beste verdediger van de wereld, Virgil van Dijk

Het kan verkeren, van zelf uitgeroepen held, tot schlemiel

Liverpool loost hem aan het eind van het seizoen

Ok, je hebt je portie aandacht gekregen die je zo graag wou. Allemaal goed en wel. Draag nu maar de gevolgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Kroatië

FIFA ranking: 4
30 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Domagoj VidaVerdediger61
Milan BadeljMiddenvelder60
Marcelo BrozovicMiddenvelder62
Mario MandzukicAanvaller64
Josip PivaricVerdediger50
Ivan PerisicMiddenvelder51
Mateo KovacicMiddenvelder50
Voor de complete selectie: Clubpagina Kroatië.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Kroatië.

11 fans
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Robin Olsen gaat AS Roma al na een seizoen verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren