Thorsby na dit seizoen transfervrij van Heerenveen naar Sampdoria

Vrijdag, 11 januari 2019 om

Morten Thorsby maakt na dit seizoen transfervrij de overstap van sc Heerenveen naar Sampdoria. De Italiaanse club heeft de komst van de 22-jarige middenvelder via de officiële kanalen bevestigd. De Noors international maakt het seizoen af in Friesland en verkast komende zomer naar de club uit de Serie A, waar hij heeft getekend tot medio 2023.

De aanstaande overstap van Thorsby naar Sampdoria komt niet geheel uit de lucht vallen. De nummer zeven van de Serie A had al langer interesse in de middenvelder. Gerry Hamstra, technisch directeur van Heerenveen, bevestigde eerder deze week nog dat Thorsby in onderhandeling was met een Italiaanse club.

Met de komst van Rodney Kongolo en Ben Rienstra afgelopen zomer zou er al geanticipeerd zijn op een vertrek van Thorsby. De Noor sloot zich medio 2014 aan bij de huidige nummer tien van de Eredivisie. Sindsdien kwam hij tot 122 wedstrijden voor de hoofdmacht van de club, met 13 doelpunten en 8 assists als resultaat.Gerelateerd

Meer sportnieuws

11 reacties (laatste reactie door frisianreds)

Is toch een flinke stap omhoog. Benieuwd of hij daadwerkelijk ook speeltijd krijgt of gewoon als bankspeler gebruikt word.

11 januari 2019 om 13:23

We moeten niet doen alsof het een verschil van dag en nacht is. Hidde Ter Avest liet werkelijk niets zien de afgelopen twee seizoenen bij FC Twente en heeft nu een basisplaats bij Udinese. Ik zie Thorsby wel slagen bij Sampdoria.

11 januari 2019 om 14:28

Vanwege een blessure, heeft letterlijk 7 wedstrijd gespeeld in totaal en inmiddels de laatste 2 wedstrijden zijn basisplaats kwijt geraakt.

11 januari 2019 om 14:48

De Roon maakte een soortgelijke stap van Heerenveen naar de Serie A. Die speelde bij Heerenveen in een vergelijkbare rol. Onopvallend op het middenveld ballen afpakken en keihard werken. Het zou mij niks verbazen als de fysiek sterke Thorsby uitstekend tot zijn recht komt in de Serie A. Mooie stap voor hem.

Hamstra zal wel weer met een mooi verhaal komen over "zelfontwikkeling" "trots" maar deze speler had allang verkocht moeten zijn. Het zogenaamde beleid van Heerenveen zowel sportief als commercieel is al jaren achteruit aan het gaan. Eigenlijk teerd te club op het imago dat Riemer van der Velden heeft opgebouwd. Na zijn vertrek is het er niet beter op geworden

Nou, daarmee staat Heerenveen met lege handen. Logisch vanuit spelersoogpunt en kopende club, maar een beetje sneu voor de huidige club van Thorsby. Je kunt nu twee dingen doen, hem gewoon laten spelen of een andere speler alvast voor hem opstellen. Voor beide opties is iets te zeggen, maar mijn voorkeur zou gaan - bij redelijk gelijkwaardige sterkte - een speler met een lopend contract voor laten gaan. Daarbij zit Heerenveen in een nog lastiger parket want ook Kobayashi en Rojas lopen aan het eind van dit seizoen gratis de deur uit. Heeft die Gerry Hamstra een tijdje zitten slapen of zo?

11 januari 2019 om 13:28

Vergeet niet Zeneli die hierna hooguit nog een jaar vastligt als Heerenveen de optie licht. Donkere tijden voor Heerenveen. Ik zou deze jongen inderdaad op de bank posteren als een jongen op die positie op de deur klopt. Degraderen gaan ze niet en dan kun je beter iemand opstellen die potentieel kapitaal oplevert in de toekomst in tegenstelling tot deze Thorsby.

Momenteel zit het absoluut niet lekker daar in Heerenveen. Bestuurlijk en sportief is het een puinhoop en ook financieel gaat het allesbehalve goed. Dan ook nog Thorsby die transfervrij vertrekt, terwijl ook Zeneli nog tot de zomer vastligt (en een eenzijdige lichting van de club voor nog een jaar). Die gaat ook nauwelijks geld opleveren.

Heerenveen laat al hun noemenswaardige spelers gratis de deur uit lopen. Niet alleen Thorsby, maar ook Rojas en vooral Kobayashi zijn leuke transfervrije spelers waar Heerenveen eigenlijk aan had moeten verdienen om verder te kunnen. Ik weet niet wie er verantwoordelijk is voor het technisch beleid maar die loopt echt onwijs te blunderen.

11 januari 2019 om 14:10

Rojas heeft echt niks laten zien bij ons. Een paar keer een leuke actie, maar hij zit niet voor niets bijna altijd op de bank. Maar voor de andere spelers hadden we gewoon geld moeten krijgen, niet transfervrij laten gaan

11 januari 2019 om 14:20

Alle noemenswaardige spelers en dan noem je Rojas tussen je voorbeelden? Rojas was een goedkope gok die niet goed uitgepakt heeft. Hij speelt nauwelijks en heeft weinig laten zien. Helaas. Maar diens vertrek zal verder niemand betreuren.

Kobayashi heeft 250.000 gekost. Niet heel duur dus, maar door zijn salaris zal hij nog behoorlijk op de begroting drukken. Hij brengt helaas niet heel veel en lijkt nauwelijks beter te worden, waardoor een vertrek ook sportief geen pijn hoeft te doen.

Met het grote aantal middenvelders is het vertrek van hem en Thorsby goed op te vangen. Al had een ieder natuurlijk liever gezien dat beide heren voor een mooi bedrag verkocht konden worden. Wat dat betreft is onze huidige TD nog niet erg succesvol geweest met zijn aankopen. Deels als gevolg van afgezwakte scouting, deels door een TD met een beperkt netwerk en deels door een afnemend budget. Dat is wel een zorgenkindje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sampdoria

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.Lecce15-9
16.Udinese15-14
17.Sampdoria12-13
18.Genoa11-13
19.Brescia 10-15
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
F. QuagliarellaAanvaller133
C. RanieriUnknown
E. AuderoKeeper150
M. GabbiadiniAanvaller113
W. FalconeKeeper00
M. RaspaKeeper00
A. SeculinKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Sampdoria.

4 fans
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Maandag 9 december
Barcelona en Internazionale nemen op korte termijn plaats aan de onderhandelingstafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren