Wöber verlaat trainingskamp van Ajax om transfer af te ronden

Vrijdag, 11 januari 2019 om

De wegen van Maximilian Wöber en Ajax lijken een dezer dagen te scheiden. De verdediger heeft afscheid genomen van spelers en technische staf van Ajax en heeft het trainingskamp in Florida verlaten, zo melden De Telegraaf en het Algemeen Dagblad. Hij is teruggevlogen naar Europa om zijn transfer naar Sevilla af te ronden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ajax zal Maximilian Wöber gaan missen als hij deze maand vertrekt


Gerelateerd

76 reacties (laatste reactie door titaantje)

Mooie transfer voor deze jongen. Heel veel succes!

11 januari 2019 om 10:22

Ja, hij heeft potentie en leek wel een aardige en nuchtere jongen. Maar of hij past in het nieuwe plaatje van Ajax vraag ik mij af; ik snap wel dat Marc hem nu liever (weer met winst) van de hand doet. Hij doet me een beetje denken aan Daley in zijn begintijd bij Ajax, ook potentie maar het was heel vaak net niet. Misschien doet zo'n tussenstap hem goed. Ajax is echt top bezig man op het moment, nog 3 van zulke seizoenen en je bent de Bayern van NL!

11 januari 2019 om 10:45

Nou nee, Bayern wint ook prijzen en dat moet bij Ajax onderhand ook weer eens gaan gebeuren.

11 januari 2019 om 10:52

Ik vraag mijzelf af of het handig is om het bayern van Nederland te worden. Ten eerste is de competitie veel zwakker. Spelers van ajax ( en psv) hebben nu al bijna geen uitdaging. Ik vraag me af of de ontwikkeling van ajax niet gaat stagneren als ze alleen heerser worden. Veel meer tv-geld gaat ajax niet krijgen zolang de tvgelden zo gedeeld blijven worden ( wat ik niet zo veranderen) Kijk naar bayern die zijn meestal al in april ( geloof ik) al klaar met de competitie en worden de laatste jaren steevast uit de cl gegooid na die periode. Hoelang willen spelers bij ajax blijven als ze steevast zonder concurrentie blijven spelen? Niet dat het nu trouwens veel beter is in onze competitie maar het is mooi dat op zijn minst psv meestal wel meekan het zorgt ervoor dat spelers toch gefocust moeten blijven omdat een fout fataal kan zijn ( goed voor de ontwikkeling) Ik zie het ook wel gebeuren maar ik vraag mezelf af of je het zou moeten willen. Ik denk alleen als je ook steevast gaat overwinteren in De champions league het echt interessant is.

11 januari 2019 om 11:16

Ik denk dat het alle clubs uiteindelijk juist goed doet; iedereen wordt gedwongen het absolute maximale uit je bv te halen omdat de concurrent gewoon in hard tempo doorgroeit. PSV doet het wat dat betreft ook al jaren uitstekend. En in Duitsland is het ook ieder seizoen alles behalve gespeeld met clubs als Dortmund op de loer. En in Italië is het een en al Juve al jaren. Nee, dit is gewoon top! En ja, hopelijk kunnen we steevast overwinteren in Europa elk jaar, dat zal echt niet ieder jaar CL zijn, zo realistisch moeten we zijn.

11 januari 2019 om 12:30

Een transfer van Ajax naar Sevilla een tussenstap noemen vind ik dan wel weer mooi. Heerlijk die misplaatste arrogantie.

11 januari 2019 om 15:46

Azalkmaar2 je bent werkelijk niet goed bij je knikker. Ik ga er niet vanuit dat Sevilla voor Wober z'n eindstation is en dat ie gaat voor absolute top. En nee, Sevilla is niet absolute top. Dat er nog steeds kneuters rondlopen die dan gelijk copy-paste 'arrogantie' neerzetten begint werkelijk te infantiel en debiel voor woorden te worden. Nou, mazzel he!

Mooie transfer die hem van harte is gegund. Persoonlijk vind ik het wel jammer, al had ik hem niet zien uitgroeien tot een onbetwiste basisspeler. Wel was hij een zeer nuttige speler waar je van wist wat je aan hem hebt, dat is bij Magallan natuurlijk nog afwachten. Succes bij Sevilla Max!

Blijf het jammer vinden. Vind Wöber een fijne kerel met een goed spelinzicht. Het moet nog maar blijken of die Magallan beter is.

11 januari 2019 om 07:08

Precies... echt veel kansen heeft hij niet gehad. Uit tegen Bayern speelde hij heel goed. Maar daarna kreeg hij voornamelijk kansen als linksback en dat is nu eenmaal niet zijn positie. Jammer dat hij weggaat, maar hoop dat hij het goed gaat doen in Sevilla.

11 januari 2019 om 07:35

@falcao;
Vorige jaar maakte wã¶ber op beslissende momenten grote fouten. Maar begrijp dit ook niet met het naderende vertrek van de ligt. Ajax centrum is toch al vrij kwetsbaar als De Ligt er niet bij is.

11 januari 2019 om 08:24

Je hebt nu echter wel magallan en veltman terug. Denl dat wober dan 3e in de rij was

11 januari 2019 om 09:08

Het zou inderdaad goed kunnen dat Ten Hag in Veltman een CV ziet, hij werkt volgens mij liever met snelle behendige spelers op de backposities, en Veltman is natuurlijk best een goede meevoetballende CV. Niet heel lang maar dat zijn Blind of de Jong ook niet...

11 januari 2019 om 10:24

Vind het jammer dat hij vertrekt, zo heel veel talent loopt er toch niet, op De Ligt na natuurlijk.

11 januari 2019 om 07:49

Vind het doodzonde! EtH doet het geweldig maar dit is toch aan hem te danken. Maakte vorig jaar nog fouten inderdaad zal ook dit jaar nog gebeuren maar is nog steeds 20. Heeft weinig kansen gehad. Op het moment dat de trainer beslist 2 spelers ik het centrum te zetten waarvan het hun positie niet is dan zou mijn ego ook geraakt zijn, doel hiermee op de wedstrijd tegen PSV. We hebben allemaal kunnen zien hoe makkelijk hij zich staande hield in de eerste wedstrijd tegen Bayern. Of gaan we een Mathijs de ligt-lat en Davinson Sanchez-lat gebruiken als het op onze verdedigers aankomt

11 januari 2019 om 08:49

En hem te danken vind ik wat ver gaan. Hij had hem tegen PSV op moeten stellen maar daar blijft het ook bij. Er kunnen er maar 11 spelen en Ajax speelt gewoon erg goed met Blind - De Ligt centraal. Jammer voor Max, en ik vind het ook jammer dat hij zich genoodzaakt voelt te vertrekken, maar die schuld op Ten Hag schuiven vind ik overdreven.

11 januari 2019 om 09:47

@cali88mero

Quote: "op het moment dat de trainer beslist 2 spelers ik het centrum te zetten waarvan het hun positie niet is dan zou mijn ego ook geraakt zijn, doel hiermee op de wedstrijd tegen Psv".

Onzin. Geen enkele coach zal twee linkspoten in het centrum opstellen met de wetenschap dat dat alle keren dat het is gebeurd, is mis gegaan. En Blind en Wober zijn beide linkspoten. Frenkie de Jong heeft het bovendien in die keren dat hij in het centrum van de verdediging heeft gestaan, zeer verdienstelijk gedaan. Wober is natuurlijk ook geen Ramos of Varane en de veronderstelling dat Ajax het met hem beter zou hebben gedaan, is niet alleen gebaseerd op een aanname, maar gezien de laatste optredens van en Wober en Luuk de Jong, ook een volstrekt ongeloofwaardige aanname. Dat Ajax hem zo makkelijk en tegen een naar verluid relatief lage transfersom wil laten gaan, is wat dat betreft ook een teken aan de wand. Dat geldt ook voor het aantrekken van Magelan. Dat zou zomaar direct of indirect te maken kunnen hebben met die wedstrijd tegen PSV en de problemen die het oplevert als De Ligt niet beschikbaar is.

11 januari 2019 om 10:58

@scepticus,

Persoonlijk vind ik het echt complete onzin dat twee linksbenige spelers niet naast elkaar kunnen staan. Dat is echt een onzinregel waar bijna alleen Nederlanders waarde aan hechten.
Daarnaast Speelde De Jong centraal in de verdediging naast De Ligt in de "zeer verdienstelijke wedstrijden" waar jij op doelt. Dat dat goed is gegaan is een godswonder!! Twee rechtspoten naast elkaar. Gedoemd te mislukken!!

11 januari 2019 om 12:11

@026vitesse

Quote: "persoonlijk vind ik het echt complete onzin dat twee linksbenige spelers niet naast elkaar kunnen staan. Dat is echt een onzinregel waar bijna alleen Nederlanders waarde aan hechten".

Prima dat jij dat vind, maar dat is van nul en generlei waarde zolang je niet in staat bent om met argumenten te onderbouwen waarom je dat vind. Een coach houdt bij het maken van de opstelling natuurlijk ook geen rekening met jouw of mijn voorkeuren, maar gaat af op de praktijkervaring. En die praktijkervaring leert dat rechtsbenige voetballers over het algemeen nog redelijk met links uit de voeten kunnen, maar het omgekeerde niet geldt en de meeste linksbenige voetballers hun rechterbeen alleen kunnen gebruiken om er op te staan. Linksbenige voetballers doen van nature alles met hun linkerbeen en het is niet erg handig als je in het centrum twee verdedigers hebt die steeds dezelfde kant opgaan. Daarom hebben de meeste trainers een voorkeur voor een links- en rechtspoot in de verdediging. En Johan Cruijff zou zeggen: "maar das logisch".

11 januari 2019 om 09:51

Inderdaad, heb hem nooit horen klagen zoals andere spelers. Het is hem oprecht gegund

Sinkgraven voor de linksbackpositie? Daar gaan we weer...Persoonlijk vind ik Wober echt een goede verdediger. Samen met de Ligt achterin is het defensief sterker dan Blind, met Blind als nummer 6. Dat hebben we ook tegen Bayern kunnen zien. Maar goed, Ajax zal wel een reden hebben.

11 januari 2019 om 07:22

Blind komt in sommige opzichten ook te kort voor de 6 positie. Ik zou gewoon Frenkie de Jong op die plek willen zien. En de linksback positie is gewoon niet de positie van Wober en daar werd hij vaak neergezet, dan kan je beter bij nood Blind daar zetten. Nu je Veltman er weer bij hebt en Magallan snap ik dat er 1 teveel CV is en dus er bij interesse iemand weg mag en het is jammer maar Wober heeft nog geen uitwisbare indruk achtergelaten dus wat dat betreft is het niet heel erg dat hij weggaat.

Opvallend dat het verkopen van een speler vaak vlotter gaat. Het kopen van een speler duurt vaak veel langer met het risico dat we misgrijpen. (Richarlison/Magallan (zomer)/Lainez) Weet iemand hoe dit komt?

11 januari 2019 om 07:18

wober is geen belangrijke speler voor ajax.. de spelers die je opnoemt waren telkens de belangrijkste spelers bij hun club

11 januari 2019 om 08:07

@flepper

Quote: "opvallend dat het verkopen van een speler vaak vlotter gaat. Het kopen van een speler duurt vaak veel langer met het risico dat we misgrijpen. (richarlison/magallan (zomer)/lainez) Weet iemand hoe dit komt?"

Onderhandelingen met de meeste spelers uit Europa gaan over het algemeen vrij vlot. De problemen spitsen zich vooral toe op de Zuidamerikaanse markt. Spelers uit die regio strikken, vergt vaak engelengeduld, de onderhandelingen van PSV over Lozano hebben vogens Marcel Brands meer dan een half jaar geduurd. Dat komt vooral omdat de transferrechten van Zuidamerikaanse spelers vaak bij meerdere eigenaars liggen en Zuidamerikaanse spelers vaak meerdere zaakwaarnemers hebben die allemaal wat in de melk te briokkelen willen hebben en hun graantje willen meepikken. Onderhandelen met 1 persoon of organisatie is natuurlijk veel makkelijker en gaat veel vlotter. Bovendien heerst er in Zuid-Amerika een heel andere mores als het gaat om het nakomen van afspraken. Ajax had al lang en breed afspraken met Boca gemaakt over Magellan en de speler was zelfs al gekeurd. Hoewel er een overeenkomst lag, bleef Boca de ondertekening daarvan maar uitstellen en kwam telkens met nieuwe eisen. Tot Ajax er genoeg van had en de deal zelf (tijdelijk, zo blijkt achteraf) afblies. Met Richarlison idem dito. Die heeft zelf verklaard dat hij een contract was overeen gekomen met Ajax, dat alleen nog maar getekend te worden. Toen er een andere kaper op de kust verscheen, die hem niet alleen een veel hoger salaris bood, maar ook de mogelijkheid om in de PL te voetballer, bleken de afspraken die er waren gemaakt in werkelijkheid helemaal niets waard en bleef Ajax met lege handen achter. Maar je moet niet de fout maken om alle Zuidamerikanen over 1 kam te scheren. Davinson Sanchez kon ook naar andere clubs, Barcelona probeerde hem in extremis nog van gedachten te doen veranderen, terwijl hij zijn woord al aan Ajax gegeven. Sanchez bleek er echter 1 te zijn die uit het hout is gesneden waarvan men pijlen maakt en is zijn belofte aan Ajax wel netjes nagekomen.

11 januari 2019 om 08:08

Dit komt omdat de desbetreffende spelers voor een andere club kiezen. Daar kun je weinig aan doen.

11 januari 2019 om 08:10

Lainez heeft een paar weken geleden nog geroepen dolgraag naar Ajax te willen. Wij geven hem de keuze door Sevilla er tussen te laten komen.

11 januari 2019 om 08:15

Het schijnt dat Lainez heeft geroepen dat hij dolgraag naar Europa wilt. Hij zou het woord 'ajax' nooit genoemd hebben in die context.

11 januari 2019 om 10:13

@flepper

Quote: "lainez heeft een paar weken geleden nog geroepen dolgraag naar Ajax te willen. Wij geven hem de keuze door Sevilla er tussen te laten komen".

Hoe zou je dat willen verhinderen? Hoe zie je dat voor je?. Ga je de speler en zijn zaakwaarnemer(s) verbieden om met andere partijen te praten? Of ga je meteen de vraagprijs betalen zonder er over te onderhandelen?. Wat denk je dat er met de geloofwaardigheid van een onderhandelaar gebeurt die dat doet? En hoe denk je dat andere verkopende partijen daarop zouden reageren als die onderhandelaar zich meldt? Denk je niet dat die hun eisen naar boven zullen bijstellen als ze weten dat ze te maken hebben met onderhandelaar die meteen toehapt?

11 januari 2019 om 09:35

Wat een matige reactie.. de transfers van de jong, de ligt, ziyech etc. waren natuurlijk binnen een week afgerond..

Jammer en onbegrijpelijk van Ajax (eerst de titel met een zo'n sterk mogelijke selectie). Maar het is Wober gegund, dat wel....

Eigenlijk ben ik gewoon een beetje bedroefd om deze transfer. Natuurlijk vang je veel voor een bankzitter, maar ik zag het echt zitten in hem.

11 januari 2019 om 09:21

Helemaal mee eens, is gewoon een jonge speler (is ook pas 20 jaar) met veel potentie.
Waarom zou je hem laten gaan voor 12 miljoen?
Het is natuurlijk veel geld, maar als je alle mega bedragen tegenwoordig ziet vind ik dit vrij weinig.

11 januari 2019 om 10:07

Je kan Wober niet met goed fatsoen bij de club laten blijven. Hij heeft het afgelopen half jaar amper gespeeld en wordt nu met Magallan 4e of mischien wel 5e (veltman) centrale verdediger. Terwijl je in de tweede seizoenshelft geen 8 Europese wedstrijden meer gaat spelen, waardoor Ten Hag automatisch minder zal rouleren om stabiliteit in zijn ploeg te krijgen. Ik zie hem ook graag blijven (en vind 12 miljoen aan de lage kant), maar ik denk dat Overmars zich gewoon soepel opstelt omdat Wober niet degene is waar Ajax groot geld aan gaat verdienen.

Had gehoopt dat hij zou blijven tot de zomer met het oog op het vertrek van de Ligt. Dan zou hij zijn kans krijgen. Nu kunnen we wel zovast rustig op zoek naar een nieuwe cv voor aankomende zomer.

Mooie transfer voor Wöber en mooie transfersom voor Ajax. Toch vind ik het jammer dat hij weg gaat. Lekkere simpele verdediger zonder veel poespas, niet te beroerd om een bal over de zijlijn te roeien in plaats van het altijd maar voetballend te willen oplossen. Ik was wel gecharmeerd van hem..

Deze jongen had met meer wedstrijdritme echt wel een toevoeging kunnen zijn voor Ajax. Ik vond hem namelijk altijd erg onwennig voetballen. Straks is de Ligt weg en dan moet je weer een verdediger gaan zoeken...

11 januari 2019 om 07:42

Ach, Ajax heeft straks zo godsgruwelijk veel geld dat dat wel moet lukken. Genoeg talenten of gearriveerde spelers die vast wel om te praten zijn voor de naamsbekendheid van Ajax, en al helemaal als ze Europees spelen. Ze zijn daarnaast dus ook niet heel beperkt in wat ze kunnen neerleggen. Dat komt wel goed.

Behoorlijke som geld nog voor hem. Ik denk niet dat Ajax hem echt gaat missen, als Magallan tenminste een beetje redelijk blijkt. Hij was soms goed, maar op andere momenten ook behoorlijk zwak en het is wel zo'n speler bij wie ik het idee had dat hij op ieder moment een cruciale fout kon maken, ongeacht of hij goed in de wedstrijd zat of niet. Toch wel weer knap gehandeld van Ajax.

Bizar toch? Bij ajax geen basis staan, maar wel naar een veel betere club gaan, in een van de 2 beste competities ter wereld, meer geld. Wöber zal er niet wakker om liggen!

11 januari 2019 om 08:51

Maar het speeltijd argument is dan wel weer wat mwahh vind ik. Ik weet zo uit mijn hoofd niet wie er bij Sevilla centraal achtetin staan maar ik kan me voorstellen dat Wöber die niet 1, 2, 3 uit de basis knikkert.

11 januari 2019 om 09:37

Als ik me zo snel niet vergis hebben ze geen enkele linkspoot voor CV in de selectie en spelen ze vrijwel altijd met 3 man achterin, dan zou een linkspoot voor LCV geen overbodige luxe zijn. Mercado en Carriço hebben ook minder dan 0,5 en 1,5 jarig contract en zijn 30+ lijkt me geen gekke stap. Wöber is 20, kan mits hij zich goed doet ontwikkelen best wel wat wedstrijden gaan meepakkken.

Geweldige transfer voor die jongen natuurlijk. Als een schitterende club uit zo'n prachtige stad zich meldt terwijl je niet eens onbetwist bent bij Ajax, mag je in je handjes knijpen. Klasse ook van Ajax dat ze met hem meedenken. Voor iedereen is dit een fantastische transfer.

11 januari 2019 om 11:12

Wat een fijne reactie! Zo kan het dus ook.
Gewoon een mooie transfer voor een sympathieke net niet basisspeler

Jammer, jonge verdediger met potentie. Had Marc niet beter Veltman kunnen verkopen aan Sevilla?

11 januari 2019 om 08:49

Die komt net terug van een zeer zware knieblessure, iedereen zal eerst willen zien op welk niveau hij terug komt.

11 januari 2019 om 08:51

Want Sevilla had interesse in een rechtsback/cv die rechts is en zwaar geblesseerd is geweest

Domme move om hem te laten gaan naar mijn idee. Stel Blind raakt geblesseerd en de Ligt ook omdat je id knvb beker na een champions league wedstrijd weerop kunstgras staat te voetballen. Dan heb je Magallan die het op kan vangen en moet je vertrouwen op Per Schuurs. Word je helemaal niet blij van.

11 januari 2019 om 08:53

Veltman is inmiddels gerevalideerd en is nu mee op dit trainingskamp, die was voor zijn blessure zeker beter dan Wober.

11 januari 2019 om 09:41

Op welke positie gaat Veltman zich nu focussen dan? Rechtsback of CV?

11 januari 2019 om 09:58

Zal wel van de eventuele blessures/vorm afhangen lijkt me. Als iedereen fit is, Frenkie op 6 speelt, en het duo Blind-De Ligt centraal dan zal hij wel de logische rechtsback worden. Ze hebben daar nu alleen Mazraoui en Kristensen. Als Blind naar voren schuift dan kan hij weer centraal spelen.

11 januari 2019 om 10:12

Hmm het lijkt mij dat Veltman zich moet gaan richten op de centrale plekken. Anders hou je (zonder Schuurs) maar 3 spelers voor die plek over, waarvan 1 middenvelder. (blind) Ik neem aan dat het zo wordt neergezet.

Onana - Mazraoui de Ligt Blind Tagli - Frenkie Schone vd Beek - Tadic Dolberg Ziyech

Lamprou - Kristensen Magallan Veltman Sinkgraven - Eiting de Wit Labyad - Bande Huntelaar Neres

Dat lijkt me meer dan voldoende om de tweede seizoenshelft in te gaan.

11 januari 2019 om 10:26

Hangover96.......Veltman beter dan wöber? Mag ik even lachen?? As er iemand meer fouten maakte dan wöber was Veltman het wel.

11 januari 2019 om 11:16

@hangover96

daar zijn de meningen over verdeeld

11 januari 2019 om 14:21

Veltman beter dan Wöber? Heb jij het dan over Veltman de de RB of Veltman de CV? Want als CV lijkt mij dat echt een grap? Als RB is Veltman prima maar mag hij ook stoppen met zijn onnodige overtredingen in gevaarlijke zones en heeft hij geen voorzet. Bij Wöber juist andersom, was als back niet geschikt maar als CV goed. Af en toe een beetje onwennig maar won wel veel duels en gaf soms verrassend splijtende passes met links. Veltman.. Die komt fysiek te kort om tegen types als Luuk de Jong, Pelle en dergelijke te spelen, schat hoge ballen verkeerd in en maakt gewoon teveel fouten als CV. Op die plek mag dat niet.

11 januari 2019 om 14:25

Daarnaast is Veltman al wat ouder aan het worden, is Magallan ook geen jonkie, en valt Per Schuurs mij voorlopig erg tegen. Wöber was pas 20! Daar zat echt nog enorm veel rek in. Zonde dat we komende zomer nou 2 CV's moeten kopen ipv 1.. Automatismen etc. Kunnen we weer opnieuw mee beginnen) Ik ben hier niet blij mee zo midden in het seizoen. Wöber had ik de zomer ook nog wel winst opgeleverd hoor...

Wober weg en zijn vervanger maakte gisteren zijn debuut. Speelde niet onaardig moet ik zeggen. Is fysiek heel sterk en weet het spel van achteruit goed te verdelen. Echter denk ik toch dat Wober net zoveel of misschien wel meer potentie heeft dan Magallan. Maar is natuurlijk slechts een eerste indruk. Moeilijk om de balans op te maken na 1 wedstrijd. Onze Argentijnse vriend schoot op het einde wel zijn penalty bijna het stadion uit waardoor Ajax mede door zijn misser en die van Veltman, die zijn rol als zondebok weer als vanouds vervult, de oefenwedstrijd tegen Flamengo verloor.

11 januari 2019 om 12:14

Verdedigend zag het er met magallan en veltman prima uit. Magallan zeer degelijk veltman nog wat onwennig en een rare overtreding daardoor. Daarnaast viel Ekkelenkamp mij op in de tweede helft. De eerste heb ik overigens niet gezien.

11 januari 2019 om 14:29

Heb je het laatste half uur wel gekeken? Magallan gaf de ene na de andere mislukte inspeelpass. Verdedigend prima hoor maar voetballen kan hij totaal niet. En Veltman bleef rustig aan de bal zoals altijd maar blijft verdedigend toch maar zwak hoor. Zeker als CV kan dat echt niet, laat hem maar lekker met Mazraoui en Kristensen knokken voor een plek.

je moet wel hopen dat De Ligt fit blijft dan met het oog op de Champions League. in de Eredivisie kom je er wel mee weg, maar een centrum met Blind en Magallan is wel erg klein voor Champions League begrippen

11 januari 2019 om 10:25

Precies. Daarom snap ik deze keuze van Ajax helemaal niet. Er mocht niemand weg. Nu dit weer

van ajax naar sevilla. op basis van invalbeurten grotendeels. ik zou zeggen niet slecht

Ik begrijp dit echt niet van Ajax hoor. Je zit krap in de goede verdedigers en dan laat je een linkercentrale verdediger gaan. Ik spring geen gat in de lucht als ik blind straks centraal achterin zie staan tegen real Madrid! Dan zag ik liever wöber staan hoor. Deze jongen heeft totaal geen fatsoenlijke kans gehad. Linksback is ie niet en als ie centraal mocht spelen dan was het weer na 2 wedstrijden banken terwijl hij het op een paar wedstrijden vorig seizoen na goed deed. Zelfde met Neres. Waarom verpest ten hag steeds spelers die goed presteren. Nu heb je magallan als vervanger maar dat is ook nog maar afwachten en Veltman.....pffff had die lekker verkocht in plaats van wöber.

11 januari 2019 om 12:19

Ik zie blind het nog moeilijk gaan krijgen om basis speler te blijven na de degelijke wedstrijd van magallan. Het blijft afwachten tegen grotere tegenstanders maar dat is het met blind ook. Al heeft hij meer ervaring.

11 januari 2019 om 14:30

Het was verdedigend degelijk maar opbouwend ging er veel fout hoor. Dat gebeurd Blind niet. Persoonlijk hoop ik dat Blind komend jaar CVM gaat spelen maar door het vertrek van Wöber kan je dan een heel nieuw centrum gaan kopen..

Moeilijk te begrijpen. Voor die 5 miljoen winst hoef je hem echt niet tussendoor te verkopen. Je weet dat de Ligt in de zomer ook weggaat en dat je straks dus te weinig centrale verdedigers hebt. Heeft laten zien dat hij het niveau aankan (centraal dan, niet als linksback) en dat hij potentie heeft, nog steeds pas 20 jaar.
Enige verklaring die ik kan bedenken is dat hij zelf al aangedrongen heeft op een vertrek nadat het duidelijk werd dat Magallan zou komen.

Ik ben zeer blij met de wissel Magallan voor Wober!
Vond dat Wober te vaak tekort kwam op een aantal goede wedstrijden na.
Als je dan een meer ervaren, fysiek en mentaal sterkere Magallan kan krijgen moet je eigenlijk alleen maar tevreden zijn dat Ajax ook op die positie vooruitgang boekt. Plus Ajax pakt nog wat winst ook. Prima deals dus.

Heeft niet echt een kans gehad om zich het eerste in te spelen. ik denk dat Wober, met hoe jong hij is, nog best een mooie carriere tegemoet ziet. Maakte nog wat foutjes, maar was tegen Bayern toch ongelofelijk goed. Bij Sevilla zie ik hem echter ook niet zo in de basis komen. Wel een prachtige stad om te wonen overigens.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

2 fans
Verdediger, 21 jaar

In de wandelgangen

Zondag 24 maart
Ajax hoopt vóór de Champions League-duels met Juventus tot een akkoord te komen met Barcelona over Matthijs de Ligt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren