Jasper Cillessen voorkomt ruim verlies van Barcelona in Copa del Rey

Donderdag, 10 januari 2019 om

Barcelona heeft donderdagavond een nederlaag in de Copa del Rey geleden. In het eerste achtste finale-duel met Levante ging het team van trainer Ernesto Valverde met 2-1 onderuit. Jasper Cillessen was achttien minuten al tweemaal gepasseerd. Het weerzien met de club uit Valencia staat over een week op het programma, in het Camp Nou.

Ofschoon beide teams in Valencia niet met hun sterkste elf aantraden, maakte Barcelona in de eerste 45 minuten een bedenkelijke indruk. Het team van Paco López nam na drie minuten al de leiding toen Erick Cabaco de bal achter Cillessen kopte. Borja Mayoral verdubbelde een kwartier later de voordelige marge: de aanvaller ontving de bal van Emmanuel Boateng, liet de defensie zijn hielen zien en verschalkte Cillessen.

Barcelona toonde reactievermogen via Malcom en Ousmane Dembélé, maar doelman Aitor Fernández hield zijn doel schoon en zorgde ervoor dat les Granotes zonder schade de rust haalden. Na de rust maakte Juan Miranda plaats voor Sergi Roberto en halverwege betraden ook Clement Lenglet en Denis Suárez hun opwachting. Laatstgenoemde speelde mogelijk zijn laatste wedstrijd voor de Catalanen.

Het was aan Cillessen te danken dat Levante niet naar een 3-0 voorsprong uitliep. De doelman stond treffers van Mayoral, Moses Simon en José Luis Morales in de weg. Het ontbrak Barcelona aan creativiteit en daadkracht in aanvallend opzicht, maar uiteindelijk slaagden de bezoekers er toch in om de belangrijke uitgoal te maken. Na een charge van Coke op Denis Suárez benutte Philippe Coutinho vijf minuten voor het einde de toegekende elfmetertrap.

Het was pas de derde keer dit seizoen dat Barcelona, dat in de afgelopen voetbaljaargang de Copa del Rey won, een nederlaag leed. Eerder waren Leganés (2-1) en Real Betis (3-4) te sterk in LaLiga.


Poll

Denk jij dat Barcelona de kwartfinales van de Copa del Rey zal bereiken?


Gerelateerd

27 reacties (laatste reactie door fanclubbarca)

Haha Levante flikt het weer is hoor, weliswaar tegen een B-team van Barcelona maar alsnog respect, jammer voor Levante dat Coutinho met die penalty zo die 2-1 maakt, in de return in Camp Nou zal Suarez en Messi 100% erbij zijn. PS: Heeft Coutinho de zelfde ziekte als de Real-spelers? Man wat is die jongen afgezakt.. wat is er nou met hem aan de hand?

10 januari 2019 om 23:57

Coutinho heeft zijn vorm van voor zijn blessure nog niet teruggevonden. Het is wel zo dat hij daarnaast ook wat met een vertrouwenscrisis lijkt te kampen. Maakt veel foute beslissingen in het laatste kwart van het veld en dat terwijl zijn rendement altijd al zijn grootste werkpunt is geweest. Heb er wel vertrouwen in dat het goed komt met hem, er zijn nog genoeg matchen om terug de vorm op te pikken.

11 januari 2019 om 00:05

Coutinho begon toch vrij aardig maar denk ook dat de huidige speelstijl niet erg goed bij hem past. Overigens vind ik t wel frappant dat na 300 milj in de voorhoede te investeren t vertrouwen bij de fans nog steeds ontbreekt. Eeen nieuwe trainer met een wat aanvallendere / toegankelijkere stijl en ze zullen wel floreren.

We kunnen wel iedere keer roepen waarom is Barcelona zo'n koop club geworden en waarom geven ze La Masia geen kans, maar we moeten eerlijk zijn iedere keer wanneer ze de kans krijgen dan presteren ze er ook niet naar. Wanneer je geen uitzonderlijk talent in huis hebt dan moet je in deze tijd wel grof geld uitgeven..

10 januari 2019 om 23:46

Je moet alleen niet al die talenten tegelijk inzetten, die moet je per 1 of 2 in een A-team gooien

11 januari 2019 om 00:37

Ondanks dat het hun eerste speelminuten zijn worden ze ook niet heel warm van zo een wedstrijd waarin de coach niet voor niets een aantal sleutelspelers spaart. Dit geldt ook voor sommige A-spelers die in dit soort wedstrijden niet de motivatie kunnen opbrengen om goed te kunnen presteren. Ik wil dat die spelers voor de leeuwen worden gegooid en dan 1 of Max 2 tegelijk. Bijv tegen een Betis of Alaves in de competitie of in een belangrijkere wedstrijd in de Copa del Rey zoals bijv return in de halve finale tegen Atletico, ik noem maar een dwarsstraat.

11 januari 2019 om 06:35

@Koekoek! Onzin, die spelers moeten altijd warm zijn! Als je de kans hebt om te spelen bij Barcelona mag motivatie geen probleem zijn, al speel je tegen een vierdeklasser.

Zeer belangrijke uitgoal en toch mooi dat Denis uiteindelijk voor de beslissing zorgt. Beter verliezen in de copa van Levante dan in de competitie. Dit moet Barcelona altijd kunnen rechttrekken thuis.

Het is nogmaals gebleken dat het niveauverschil tussen Barcelona B en Barcelona A een zeer grote stap is. Chumi en Miranda compleet door de mand gevallen vanavond. Ook al was het een ondankbare taak vanavond, ik heb bij beide jongens niet het gevoel dat het ooit wat gaat worden. Voldoendes vanavond voor Vidal, Cillessen en Murillo. Die laatste heeft zich al bij al nog goed staande weten te houden in zijn debuutmatch.

11 januari 2019 om 08:24

Ik heb het al eerder gezegd dat Chumi (en Cuenca) het niet gaat maken, maar Miranda zou ik niet zo snel afschrijven. Hetzelfde geldt voor Alena die volgens mij een project als die van Roberto kan volgen. Miranda, Alena en Oriol zijn “goede” talenten, maar Puig is toch enige die zo speciaal is. Helaas kreeg hij geen minuten.

Het is mij duidelijk dat drie mensen verantwoordelijk zijn voor het falen van Barcelona gisteren. Ten eerste noem ik Coutinho, omdat hij voor zichzelf speelde (coutinho fc roepte ik hele tijd). Ten tweede was Busquets slecht. Hij is al maanden uit vorm, maar gisteren was het echt drama. Hij was nergens te vinden, had er geen zin in, kon opbouw niet beginnen, zorgde niet voor rust en faalde als captain. Dan wil ik nog even tussendoor over Vidal hebben. Prima zijn werklust en inzet, verdedigend sterk, maar totaal geen Barca sprler. Op het middenveld van Barcelona moet zo’n jongen niet staan (mits cvm). Een Arthur, Roberto of Puig zou opbouw goed doen. Ten slotte is Valverde als coach gefaald, omdat hij Vidal en Busquets samen opstelde en omdat hij Chumi weer minuten geeft. Bovendien was Dembele op spits ongelukkig. Misschien moest hij daar Vidal opstellen? Dembele moest gewoon op de flanken beginnen. Eerst zag ik dit niet als een probleem, maar het werd mij duidelijk dat het niet zijn positie is.

Kortom, deze wedstrijd wil ik snel vergeten.

Zeer zwakke wedstrijd van Barca, Levante verdiende om met meer doelpunten verschil te winnen. Snap teouwens niet waarom Puig niet mocht spelen, hij en Alena ziin momenteel de enigste La Masia spelers die goed genoeg kunnen worden voor het 1ste elftal, en Puig mocht niet eens invallen. Wat de return betreft, het zou niet slecht zijn moest Barca uitgeschakeld worden, die beker moeten ze dit jaar niet winnen. Champions leauge en la liga zijn dit jaar de titels die ze moeten winnen

Die Miranda is toch 3de klasse niveau? Wat een absolute drama was dat zeg. Zolang er geen talent in La Masia rondloopt is het goed dat er van buiten af kwaliteit gehaald wordt. Pijn aan mijn ogen die Miranda!

- Coutinjoe "commentaar ziggo 2019"

10 januari 2019 om 23:50

Volgens coutinho zelf spreek je het zo uit.. wie zijn wij dan om het tegen te spreken?

11 januari 2019 om 00:28

Braziliaans accent ligt wel wat anders denk ik

- Coutinjoe "commentaar ziggo 2019"

Tellen uitgoals nog dubbel? Ik meende dat men van plan was dit af te schaffen, het is alleen de vraag wanneer...

10 januari 2019 om 23:51

Jazeker ze tellen nog. Algoe zou ik zeggen, barca weer zwakjes. Had wel een kleine nederlaag verwacht. Thuis moet het te doen zijn, met Messi hopelijk dan

Zonder Leo is t toch wel minder waard om te kijken. Al hadden ze wel redelijk wat mooie aanvallen opgezet. Gewoon te slordig voor de goal. Levante laat dan nota bene na om de 3 - 0 te maken en met een penalty op t einde is er niks aan de hand voor barca. Malcolm in de spits... valverde toch

Respect Valverde dat je begint met Chumi, Miranda en Alena. Jammer dat je dan 2-0 achterkomt en die eerste twee toch moet wisselen. Wordt tijd dat Barcelona B terug in de Segunda Division A speelt en je een goed B-elftal hebt om uit te kiezen met jonge toptalenten die het gewoon zijn om op een hoog niveau te spelen. Ajax, Psv, Porto, Benfica en Sporting hebben die luxe.

Wat een bagger wedstrijd.. ongelofelijk dat Barca het op deze manier aanpakt?!
Bijna alle B keuze spelers vielen door de mand en het vertoonde spel leek bij vlagen nergens op!

Zou De Ligt en Frenkie adviseren niet naar Barca te gaan want het begint na al die goude glorie jaren nu echt snel minder te worden.

11 januari 2019 om 00:36

FDJ hoeft echt niet te komen, we hebben als Arthur en Alena, die beiden veel beter zijn. De Ligt is overschat en zal bij Barca al helemaal door de mand vallen. Hij is een Heitinga 2.0. Enorm hoog aangeschreven geweest, maar zijn top lag gewoon bij Everton.

11 januari 2019 om 00:51

Ga je handen wassen met zeep.. hoe kun je zoiets typen?!

Heitinga was nooit zo hoog aangeschreven als De Ligt nu is (kan ook komen door de gigantische media hype) en snap sowieso niet waarom je daarmee aankomt zetten.

Frenkie vind ik nog het meest overschat maar is wel een speler die aan de bal het best tot zijn recht komt maar zijn grootste mankement is dat hij alles rond de middencirkel doet en het weinig impact heeft qua gevaar. Die steekbal die af en toe goed aankomt is niet 75 miljoen waard in mijn ogen.

Alena is nog een klein lichtpuntje maar ik moet het nog zien bij hem of die daadwerkelijk gaat aanhaken tot het niveau wat Barcelona zou moeten nastreven. Arthur zien we helaas te weinig vind ik; Valverde kiest toch teveel voor zekerheid in zijn ogen met Vidal naast Rakitic.

11 januari 2019 om 01:22

Idd wagdinges, de Ligt is enorm overschat wint zo'n armoedige golden boy en alle topclubs zitten achter hem aan, maar ik ben met jou maat hij kan er geen aap van en is echt niet het grootste verdedigende talent wat NL ooit heeft voortgebracht. Jij ziet het tenminste haha pff

Iedereen vond het een dramatisch Barcelona, maar ik vond dat aanvallend vaak prima gespeeld werd. Het was puur de verdediging die geen teamchemie hadden samen waardoor er ieder keer paniek ontstond achterin. Men vergeet even dat er geen Pique of Umtiti achterin speelden om orde op zaken te stellen.

Verder is de uitgoal enorm belangrijk, maar het is nog lang niet gespeeld aangezien Levante laatste jaren met veel lef tegen Barcelona durft te spelen en nu al tweemaal goed resultaat ermee boeken. Met beetje meer geluk hadden ze hier zelfs 4-0 kunnen winnen en dan was het haast gespeeld.

Jasper blijft een topper. Zonde dat hij zo weinig aan keepen toe komt. Had liever gezien dat Arsenal Jasper aantrok ipv Leno.

Het was aan Cillesen te danken dat het geen 3-0 en 4-0 werd, maar het was ook grotendeels aan Cillensen te danken dat het 1-0 en 2-0 werd. Eerste goal komt hij helemaal niet uit z’n goal terwijl de bal in het 5 meter beland en daardoor had die speler van Levante alle tijd en ruimte om te koppen en was.Cillensen kabsloos. De tweede goal was een rollertje waarbij hij ook niet alert reageerde. Betere titel had geweest: Cillisen kan niet voorkomen dat Barcelona nipt verliest. Of Barcelona verliest doordat Cillisen in het eerste kwartier niet zijn niveau haalde.

Gewoon lekker met mindere spelers in de de Copa spelen en de rest sparen voor de Champions League. De afgelopen seizoenen hebben ze veel te veel energie verspeeld in de copa met wedstrijden tegen bv Atletico. Madrid was er altijd snel uit en hadden zodoende meer rust voor de Cl wat aardig wat resultaat heeft opgeleverd. Dus Messi niet opstellen in de thuiswedstrijd. De is ook geen 21 meer en moet er staan in de Cl, niet in de copa.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4879 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona6646
4.Getafe4612
5.Alavés440
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Gerard PiquéVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

281 fans
Keeper, 29 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Barcelona 0 0 0 0
2017/2018 Barcelona 1 0 0 0
2016/2017 Barcelona 1 0 0 0
2016/2017 Ajax 2 0 0 0
2015/2016 Ajax 33 0 0 0

In de wandelgangen

Zondag 24 maart
Ajax hoopt vóór de Champions League-duels met Juventus tot een akkoord te komen met Barcelona over Matthijs de Ligt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren