Real Betis troeft Ajax af en haalt Diego Lainez

Donderdag, 10 januari 2019 om

Ajax heeft naast de komst van Diego Lainez gegrepen. Club América maakt via de officiële kanalen melding van een transfer van de aanvaller naar Real Betis, waar landgenoot Andrés Guardado een belangrijke rol in de overgang heeft gespeeld. Eerder op donderdag meldde De Telegraaf dat Ajax een akkoord had bereikt met Club América over de transfersom voor Lainez.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

257 reacties (laatste reactie door sugoiryan)

Zonde en jammer maar wel een respectabele en begrijpelijke keuze vanuit zijn perspectief. Al vraag ik me wel af hoe zeer hij gepusht is door zijn omgeving.

10 januari 2019 om 23:00

En nu alles op alles zetten om neres te behouden.

10 januari 2019 om 23:19

Neres blijft nu want zijn transfer was afhankelijk van deze deal.

10 januari 2019 om 23:28

Inderdaad, een goede speler voor Ajax Neres en ik ben blij dat hij blijft. Volgend jaar weer terug op rechtsbuiten als Ziyech vertrekt zodat hij een seizoen echt kan shinen.

10 januari 2019 om 23:41

@Janta dat maak jij er van. Heb ik Overmars nergens zien zeggen ... waarom zou je als Neres zijnde je transfer hiervan laten afhangen, twee gescheiden gevallen zeker als je ziet hoeveel wingers Ajax nog heeft en wie er allemaal nog kunnen spelen. Cerny, Bande, Johnsen, Tadic, Sinkgraven tuurlijk is Neres belangrijk maar niet per se onmisbaar.

11 januari 2019 om 00:08

Au, die namen die je geeft (behalve Bande, is onbekend, en Tadic natuurlijk) geven voor mij het belang van het houden van Neres nog meer aan. Of: lach me kapot als Betis weer laat/slecht betaalt aan America. Beetje leedvermaak dan 😉

11 januari 2019 om 00:10

Overmars heeft die Chinese club waarschijnlijk al aan Neres voorgesteld. Dus beter heeft Overmars een knaller van een plan B, aangezien Neres al helemaal hoteldebotel is na hetgeen die Chinese club hem wil betalen. Meestal worden zwakke mensen bespeeld. Hoop niet dat dat nu voor Overmars geldt.

11 januari 2019 om 01:25

Hoe kom je bij die waarschijnlijk, doejezo? Dit verzin je ter plekke toch?

11 januari 2019 om 05:36

Die Chinese club is een van de clubs waar Lemic een stroman heeft. Spelers van hem gaan op deze manier van club naar club hoppen. Waarbij hij iedere keer een percentage krijgt. Was vroeger ook met PSV, Chelsea etc. Is nog een jaartje Real geweest.

11 januari 2019 om 07:10

Ik denk niet dat hij aankomende zomer blijft als hij op de bank blijft zitten. Die gaan de komende maanden gebruiken om lijntjes uit te zetten en niet afwachten wat Ziyech doet. Vergeet niet dat deze jongen dit jaar zijn basisplaats heeft verloren en dit voor hem als een verloren jaar voelt.

10 januari 2019 om 23:04

Zoals ik in een andere topic over deze jongen al aangaf. Betis heeft alles voor hem. Garantie voor speeltijd, landgenoten, cultuur, weer. Ik snap zijn keuze compleet en ik denk dat de meeste mensen dat wel doen. Wel wordt Ajax weer op het laatste moment afgetroefd net als met Richarlison vorig jaar.

10 januari 2019 om 23:06

Vooral dat laatste is gewoon pijnlijk omdat je zo'n jongen toch al een jaar of 2 volgt. Net te laat echt concreet geworden.

10 januari 2019 om 23:09

Ajax vist in ieder geval in een leuke vijver. Niet meer de duarte’s en vd hoorns. Kwestie van tijd totdat er iemand komt. Nu blijft neres in ieder geval. Op hem kun je meer bouwen dan een 18 jarige

10 januari 2019 om 23:13

Het enige rare is dat deze jongen tijdens het kampioensfeest overal riep dat zijn droom was om voor Ajax te voetballen en dan op het moment dat de clubs eruit zijn.. Verder heb je qua cultuur etc. wel gelijk natuurlijk.

10 januari 2019 om 23:19

@stepha_n
Klopt, dat mag je Overmars aanrekenen. Het heeft allemaal net iets te lang geduurd, waardoor Real Betis een delegatie kon sturen om hem over te halen. Real Betis heeft alles voor die jongen, en als je het objectief bekijkt misschien zelfs een betere keuze dan Ajax (voor een Mexicaan).

10 januari 2019 om 23:21

Neres 72 wedstrijden, 24 goals en 28 assists. Leuk hoor zo een Lainez maar van Neres weet je tenminste wat die kan. Ik ben opgelucht. Neres is enorm belangrijk!

10 januari 2019 om 23:23

Ach landgenoten.. Heb het idee dat ze gewoon meer geboden hebben aan salaris en persoonlijke voorwaarden. Jammer voor hem. Nu geen cl en zie Betis OoK niet bij de eerste vier eindigen dit jaar en ben ook benieuwd hoeveel speeltijd hij krijgt. Daarnaast zal ik er uiteraard flink de pest in hebben als hij zich als een beest ontwikkeld

10 januari 2019 om 23:25

Neres de mvp vorig seizoen verkopen om vervolgens een tiener te halen die er waarschijnlijk echt niet meteen staat. Zal mega dom zijn. Op de langere termijn wel een aanwinst vandaar dat ik h graag wilde zien, maar je verzwakt sowieso hoor. Nu niet.... Ff serieus is lainez beter dan Justin kluivert die al afgekraakt werd?

10 januari 2019 om 23:26

Stepha_n: zo graag wilde hij dus niet naar Ajax, want hij kiest nu voor een andere club. Ik ken m niet, maar denk d aat Neres meer te bieden heeft op dit moment. On: naarmate de tijd vorderde, voelde je dit aankomen, net als bij Richarlison. Helaas, maar het is een vrije keuze en graag of niet. Benieuwd of het d e juiste keuze is

10 januari 2019 om 23:26

Heb je hier ook een betrouwbare bron voor gevonden?

10 januari 2019 om 23:46

@consy tuurlijk niet enkel aannames en onderbuik die hier de boventoon voeren. Men heeft mond vol dat Ajax een betere keus was maar bij Betis speelt ie zich meteen in de kijker in wen sterkere competitie, het aanpassen qua weer en taal zal sneller gaan, er zit een landgenoot ... en misschien heeft ie een beter gevoel bij Betis. Gewoon even afwachten totdat de betrokkenen zelf duiding geven ...

11 januari 2019 om 00:30

stepha_n

Die quote is volgens mij verzonnen. Las toen dat hij zei dolgraag naar Europa te gaan wat zijn droom was, vervolgens een dag later werd het ineens dat Ajax zijn droom was omdat we interesse toonden. Dus tenzij hij letterlijk in beeld Ajax benoemt neem ik het niet serieus.

Verder geen onlogische keuze van hem, kiest voor de veilige route met Guardado en een meer vergelijkbaar klimaat. Ik hun hem het beste bij Betis en hoop dat Overmars een vergelijkbaar plan B heeft of anders Neres behoud voor Ajax.

11 januari 2019 om 01:22

@ stepha_n.....dat heeft ie niet geroepen! Hij wilde naar Europa maar er is op 1 site dat woord veranderd in Ajax en meteen neemt iedereen het over.

11 januari 2019 om 02:03

Hahaha, misschien niet perse betrekking op jou maar heb toch veel Ajacieden hier zijn schrijven Lainez toptalent en Neres mag dan lekker wegwezen. Nu heeft die Ajax afgewezen en is het opeens andersom. Overigens deel ik wel je mening, zou ook liever Neres hebben dan deze jongen met 5 goals en 3 assists ofzo..

11 januari 2019 om 03:55

@Lee, Justin Kluivert is zonder twijfel de betere voetballer -en persoonlijkheid- op die positie, daar zal de gehele internationale voetbalwereld mee eens zijn.
Kluivert heeft inmiddels verschillende internationale waarderingen ontvangen waar Lainez nog slechts over mag dromen.

11 januari 2019 om 04:52

Nee Ajax vist naast die vijver... En ps 43 mil. Voor nerves en dan zeggen dat je hem behoud?? Denk het niet he.

11 januari 2019 om 04:54

Plus 1 voor deze reactie.. Hier heb je gelijk... Justin staat hoger aangeschreven... Maar omdat lainez uit het buitenland komt is het plotseling een groter talent volgens de meesten

11 januari 2019 om 06:52

Niet zomaar een land genoot. Waarschijnlijk een waar hij al tegen op keek toen hij klein was.

11 januari 2019 om 01:12

Inderdaad jammer maar het hoort nu eenmaal bij de transfermarkt. Niet altijd kiezen spelers voor jouw club. Makkelijk praten ook van mensen die zeggen dat Overmars niet goed gehandeld zou hebben. Niemand was erbij toch? Voor Betis was het sowieso makkelijker...wanneer zij weten wat Ajax biedt weten zij de exacte vraagprijs en hoeven ze alleen of maar de speler te overtuigen. Natuurlijk zullen de anti ajacieden nu lachen maar het is toch gewoon jammer wanneer zo'n goede speler niet naar de velden in NL komt. Ik geniet ook van Van Persie en Lozano...

Oei, andere wending. Guardado bleek wel heel belangrijk!

10 januari 2019 om 23:01

Tuurlijk guardado is als een mentor voor deze jongens.. lozano heeft ook niet zomaar voor PSV gekozen

10 januari 2019 om 23:14

Dat valt denk ik wel mee. Over 2 jaar speelt Guardado waarschijnlijk niet meer bij Betis. Ze staan nu toevallig zesde in de Liga, dat samen met Guardado nu nog en de omgeving in Spanje is veel meer vergelijkbaar met Spanje. Alles valt op z'n plek en is veel logischer dat Lainez niet voor Akax kiest.

10 januari 2019 om 23:40

Guardado is aanvoerder van Mexico, speelt al jaren bij redelijk grote clubs in Europa, subtop, maar toch. En heeft een bak aan ervaring. Ik denk dat elke speler in Mexico Guardado ontiegelijk hoog heeft zitten.

10 januari 2019 om 23:14

Oef Overmars. Hier mag je toch wel kritiek geven op de gang van zaken. Die jongen heeft meerdere keren aangegeven naar Ajax te willen, was er persoonlijk al over uit. Ik denk dat het onderhandelen van Overmars te lang heeft geduurd, waardoor Real Betis tijd had om een delegatie naar Mexico te sturen om hem over te halen.

Dit had sneller afgehandeld moeten worden. Na Richarlison is dit toch weer een flinke misser. Voor die jongen is Betis gewoon een prima keuze. Mooie club met een groot stadion, Sevilla mooie stad, zelfde taal, genoeg speelperspectief, lekker weer en Guardado.

10 januari 2019 om 23:17

@blindevogel Je kan overmars weinig verwijten op 10 januari denk ik. Zeker aangezien Betis drie miljoen minder betaald dan Ajax zou hebben geboden. Speler kiest voor Betis, ook een logische keuze, weinig aan te doen. En laten we wel wezen, 10 dagen geleden wist niemand in Nederland wie Lainez was en nu is het opeens een super talent

10 januari 2019 om 23:19

10 miljoen minder? 20 procent percentage lijkt me aanzienlijk..

10 januari 2019 om 23:23

@D-Bergkamp
Ik vind het logisch dat hij voor Betis heeft gekozen, het was ook de meest aantrekkelijke optie voor die jongen. Echter, Ajax had het het ijzer moeten smeden toen het nog heet was. De optie ''betis'' had Ajax er nooit meer tussen moeten laten komen. Het was namelijk iets meer dan een week geleden waar hij meerdere malen riep naar Ajax te willen verkassen. Door het lange onderhandelen heeft Betis haar kans schoon gezien om zich er nog tussen te wringen.

10 januari 2019 om 23:25

Ajax heeft een week geleden al 10-12 miljoen geboden waarmee ze niet akkoord gingen. Er is dus weinig te zeggen aangezien het bod schijnbaar een week geleden al hoog genoeg moest zijn.

10 januari 2019 om 23:57

Blindevogel, Ajax heeft hem twee jaar bekeken, komt met een miljoenenbod en America vindt het te laag. Dat heet een goed openingsbod en de start van onderhandelen. Dat Betis dan komt binnen een week met Guardado.... tja. Die kunnen dit soort geld makkelijker uitgeven lijkt het, zonder gedegen voorwerk. Ik zou meer vertrouwen in de Ajaxmanier van handelen hebben. Maar Betis heeft ook veel voordelen zoals vaker benoemd. Niks te verwijten., geld kan je maar 1 keer uitgeven. En niemand die hem kende twee weken terug.

Lekker dan.. gegokt met laag bieden en verloren.

10 januari 2019 om 23:01

Ajax was er al uit met de club. Speler kiest simpel weg voor andere club.

10 januari 2019 om 23:04

Giesburts; uiteindelijk wel ja, maar Ajax heeft het traject veel te lang laten duren. Ze hebben nu andere clubs uitgebreid de kans gegeven ertussen te komen.

10 januari 2019 om 23:09

Valt ook wel mee, het is pas 10 januari. Onderhandelingen kunnen nou eenmaal even aanhouden, je bent ook dom als je direct op de vraagprijs gaat zitten.

10 januari 2019 om 23:09

Die trajecten duren nou eenmaal gewoon wat langer in Zuid en Midden-Amerika.

Niet teveel om rouwen, Neres is momenteel echt veel verder dan Lainez, dus in plaats van een verzwakking van de selectie blijft de selectie op niveau. Wel zo handig met het oog op het sporiteve aspect.

10 januari 2019 om 23:12

Real Betis kreeg het schijnbaar vrij vlot voor elkaar. Dat is toch wel opvallend. En uiteindelijk voor schijnbaar minder dan wat Ajax geboden heeft. Ajax heeft vooral pech gehad dat Guardado bij Betis speelt.

10 januari 2019 om 23:19

Adzevedo Fijne kijk op realiteit inderdaad. Neres was vorig jaar nog MVP van Ajax en ook dit seizoen gewoon heel belangrijk. 10 dagen geleden had niemand in Nederland gehoord over Lainez en nu is het een super talent? Neres bij Ajax, 72 wedstrijden, 24 goals en 28 assists... dat is pas een super talent

10 januari 2019 om 23:30

Als deze bedragen kloppen ja, wat mij erg vreemd zou lijken wanneer Club America een hoger bod van Ajax links laat liggen om te gaan voor een lager bod van Betis. Over slecht onderhandelen gesproken van Club America in dat geval. Maar dat lijkt me dan weer heel sterk.

Sowieso te hopen voor die Mexicanen dat ze hun geld direct krijgen, Real Betis heeft een naam als notoire wanbetaler met een dubieuze moraal als het gaat om financiele verplichtingen.

Maar goed, pech gehad en deze speler niet weten binnen te halen. En nou weer verder zoeken naar een mogelijke vleugelaanvaller.

10 januari 2019 om 23:53

Betis koopt hem niet volledig als de boven staande tekst klopt. Iets wat in nederland niet m a g. Dus ze kunnen veel meer aan hem verdienen als ze hem aan Betis verkopen. Dus helemaal niet vreemd.

10 januari 2019 om 23:01

Wat laag bieden. Dit is een emotionele keuze

10 januari 2019 om 23:06

En waar baseer jij dat op? Niet alleen bij Ajax kan men voor de sportieve ambities spelen. Zo arrogant!

10 januari 2019 om 23:09

Lees dan.... Staat duidelijk in de tekst.

10 januari 2019 om 23:21

Nee dat staat er niet. 20 procent percentage is veel hoor.

10 januari 2019 om 23:21

Ik heb het over jouw uitspraak "emotionele keuze". Misschien was dat wel niet zo geweest.

11 januari 2019 om 00:01

Laat gaan Ajax kan niets fout doen hier ... Ajax had nooit ruimte moeten laten voor Betis om er tussen te komen. Nu opeens komen met emotionele keuze jaja, ik meen me te herinneren dat Lainez uit eigen woorden vertelde dat hij naar Ajax wilde. Dus binnen een aantal dagen is dat 180 graden gedraaid? Ajax heeft het dan toch niet overtuigend afgewikkeld of wel soms? Er staat nergens ... jullie kiezen ervoor om zo te interpreteren. Kijk, dat is iets anders! Dit is al eerder gebeurd bij die Braziliaan. Alles rond en pats boem een plot twist, ik ben zelf Zuid Amerikaan en ken de perikelen maar adequater handelen is daar vereist. Gewoon teveel gesteggel geweest waardoor het slapende honden wakker maakte Lyon en dus Betis en hoppa weg bot. Nu Ajax een blauwtje loopt schiet men metewn in de verdediging want zoals ik al Ajax kan niks fout doen.

11 januari 2019 om 04:58

@ Ii1ii11i1ii

Zet jezelf niet zo voor schut kerel, jij moet echt eens in het woordenboek opzoeken wat de definitie van het woord "arrogant" is. Zeggen dat iemand een keuze maakte op basis van emoties is alles behalve arrogant. Het is speculatie op zijn best, maar goed als dat al arrogant of fout is dan kunnen we dit forum wel opdoeken. Van iemand van jouw leeftijd zou je meer volwassenheid verwachten.

10 januari 2019 om 23:04

Welnee, gewoon de keuze van de speler. Club America was eruit met Ajax en uiteindelijk ook met Real Betis. Dan is het aan de speler zelf om een knoop door te hakken.

10 januari 2019 om 23:07

Onzin, Ajax kan de keuze van de speler niet bepalen. Ajax was rond en heeft dus in principe alles gedaan wat het kon, behalve idiote onproportionele salarissen bieden

Dit had ik niet zien aankomen na alle geruchten met neres

10 januari 2019 om 23:05

Neres heeft er niet zo veel mee te maken. Ajax zou al akkoord zijn geweest met Club, de keuze was alleen nog aan de speler zelf. Blijkbaar is die gevallen op Betis, helaas voor Ajax

10 januari 2019 om 23:15

Nee, maar de kans dat meteen nu verkocht wordt is een stuk kleiner. Ik bedoelde hier mee dat ik dacht Ajax hem als opvolger van netjes zo goed als zeker al binnen had.

11 januari 2019 om 00:12

Nou er waren gisteren al berichten dat hij voor Betiis zou kiezen. Hier op VZ waren ook goede discussies over de pro's van Ajax en die van Betis. Het zou een dubbeltje op zijn kant worden; zeg 50-50. Uiteindelijk kiest hij voor Betis en dat is niet onlogisch, zoals ook Ajax niet onlogisch geweest zou zijn.

11 januari 2019 om 13:04

Enige juiste reactie.

Ahhhhh jammer man ! Had m graag zien komen. Maakt de situatie met Neres ook wel lastig..

10 januari 2019 om 23:02

Niks lastig, die kan zich gewoon gaan richten op een half jaar Ajax en krijgt ongetwijfeld van de zomer wel de ruimte om te vertrekken.

Lekker dan. Neres maar blijven zou ik zeggen.

Zuur voor ajax. Nu gaat neres nergens meer heen denk ik.

Jammer. Had hem graag gezien maar logische keuze. Nu neres behouden.

10 januari 2019 om 23:02

Logisch? Ik kan het begrijpen maar logisch vind ik het dan weer niet. In zijn positie de keus tussen Real Betis en Ajax, dan had ik het wel geweten.

10 januari 2019 om 23:05

Logisch gezien het feit dat hij als 18 jarige gekozen heeft voor een vervolg carrière met mentor guardado aan zn zij in een onbekend land. Soort van vader figuur.

10 januari 2019 om 23:06

Klopt, maar ik vindt deze transfer wel een stuk logischer dan Richarlison toentertijd, dat was pas pijnlijk. Dit is in ieder geval een club waar iedereen Spaans spreekt, en één van de grootste Mexicaanse voetballers aller tijden speelt. Jammer maar niet het einde van de wereld. Schijnt overigens dat Betis 17m +25% doorverkooppercentage betaalt, dat is ook wel te veel van het goede.

10 januari 2019 om 23:08

@Lee112
Bizar dat jij nu al zijn beweegredenen al weet terwijl dit nieuwtje net een uur bekend is.

10 januari 2019 om 23:09

Nou, voor zijn keuze valt ook wel het een en ander te zeggen. Leuk team en een ambitieuze club. Doen het goed in La Liga en als groepswinnaar door in de Europa League. Maar ook het grote plaatje is goed: Spanje is het land waar Mexicanen zich het beste aarden in Europa, bij Betis is hij onder de hoede van Guardado. Voor een jongen van 18 die misschien voor het eerst op zichzelf gaat wonen zijn die aspecten ook belangrijk.

10 januari 2019 om 23:12

Werd in de Spaanse media al eerder gesuggereerd hoor.

10 januari 2019 om 23:13

Uiteraard zijn er voordelen te noemen voor Betis tov Ajax maar al met al zou Ajax de meest logische keuze zijn wat mij betreft. Al verschilt dat natuurlijk per speler, zo blijkt maar weer. Ligt eraan welke aspecten je meer waarde aan hecht.

10 januari 2019 om 23:23

Ja, de Spaanse media zegt dat, niet Lainez zelf.

10 januari 2019 om 23:26

Lainez zelf zei na de titel Ajax en tekent in Spanje. Kortom vertrouwd he?

10 januari 2019 om 23:28

Een van de grootste Mexicaanse voetballers allertijden..... Hij is zeker populair maar dit is echt wel wat overdreven hoor ; )

10 januari 2019 om 23:31

Hij zei Europa en niet Ajax. Bron beter doornemen volgende keer AUB!

11 januari 2019 om 05:04

Euhmm spelen tegen barca, real, atletico, sevilla of tegen Emmen, heracles, ado.. Ja jaaa je had het wel geweten he

11 januari 2019 om 07:33

Prima vergelijk ook weer.
Spelen tegen Leganes of Psv, ik had het wel geweten

On: Jammer dat hij naar Betis vertrekt. Maar 15mln is ook wel erg veel geld, er zijn genoeg pareltjes (taglaficio, Sanchez) better luck next time

10 januari 2019 om 23:05

Logisch? Noem 3 spelers die van Real Betis naar topclubs zijn gegaan?

10 januari 2019 om 23:06

Zie mijn reactie hierboven.

10 januari 2019 om 23:17

Fabian Ruiz, Dani Ceballos en Heiko Westerman

10 januari 2019 om 23:23

Adan naar Atletico, Fabian Ruiz naar Napoli en Ceballos naar Real Madrid. Er moet natuurlijk wel bijgezegd worden dat Betis het nog maar een korte periode goed doet en daardoor er niet al teveel spelers naar grote ploegen zijn vertrokken. Maar met Firpo, Carvalho en Sanabria hebben ze nog een aantal spelers die zeker de stap kunnen maken in de toekomst.

Jammer, maar als je een maand bezig bent en Betis in een paar dagen hem weet binnen te hengelen heb je iets niet goed gedaan. Deze geruchten gingen gister al, hierbij helaas dan de bevestiging.

10 januari 2019 om 23:01

Geld doet wonderen.

10 januari 2019 om 23:05

Geld was niet de reden denk ik hoor.

10 januari 2019 om 23:06

Ik vraag me af of Betis heel veel meer kan bieden dan Ajax

10 januari 2019 om 23:08

Nee waarschijnlijk niet als enige, maar zal zeker meespelen.
Ik denk dat ajax meer kã¡n bieden, maar een 19 jarige, die nieuw wordt aangetrokken, gewoon niet meteen een extreem salaris geeft.

10 januari 2019 om 23:07

Al waren ze 3 maanden bezig. Guardado zit bij Betis, Nederland is niet Spaanstalig en in de winter is het hier 0 graden. Allemaal redenen die niet zullen veranderen, ongeacht de moeite die je erin steekt.

Dat is jammer zeg, lijkt mij ook niet de beste keuze die hij kon maken maar dat is aan hem.

10 januari 2019 om 23:03

Waarom niet? Als ik vragen mag? Worden zat wedstrijden gespeeld in spanje en betis is geen wereld team

Had uiteindelijk toch wel verwacht dat ie naar Ajax zou gaan. Desalniettemin is Real Betis natuurlijk een mooie club om je Europese carrière te beginnen.

Met Neres heb je in ieder geval een speler die het al heeft laten zien.
Gewoon hem rechtsbuiten opstellen en je vangt 50 miljoen over een jaar of 2.
Lainez moet het nu gaan laten zien of hij het niveau aankan.

Opvallend. Had niet mijn keus geweest, al zijn er genoeg redenen te bedenken om wel naar Betis te gaan. Doorslaggevende factor lijkt mij Guardado geweest te zijn. Ze lijken qua uiterlijk ook erg op elkaar moet ik zeggen.

10 januari 2019 om 23:58

Ben best wel overtuigd dat Guardado deze jongen over de streep heeft weten te krijgen. Het is balen voor Ajax, maar that's life.

Voordat iedereen gaat wijzen naar Ajax: Uiteindelijk is een land als Spanje (taal/klimaat) veel "veiliger" voor zo een jonge jongen. Guardado is een legende in Mexico dat heeft ook zeker meegespeeld. Jammer maar nu moet Overmars overschakelen. Heb er vertrouwen in

Snap helemaal niks van zijn keuze om naar Betis te gaan (weliswaar betere competitie, maar spelen nooit cl). Maar als dit betekent dat Neres blijft ben ik er niet rouwig om.

10 januari 2019 om 23:04

18 jaar in een onbekend land en dan opgevangen worden door guardado die echt een held is in Mexico. Het voelt vertrouwd voor zo een ventje

Het is jammer dat Lainez niet voor Ajax kiest maar voor Real Betis. Eerlijk is eerlijk, ook Real Betis is geen hele verkeerde keuze. Een land waar ze de taal spreken, een club die keurig in de subtop van La Liga staat en een prima stad. Hij zal daar ook ongetwijfeld prima betaald krijgen en heeft met Guardado iemand die hem kan opvangen. Het zou mijn keuze absoluut niet zijn, maar daarvoor ben je supporter. Nou is het voor Lainez te hopen dat hij niet op het verkeerde moment naar Betis gaat. Het is en blijft een jojo club, die naar een paar jaar subtop meestal weer afzakt tot zelfs onder de degradatiestreep om daarna weer precies dezelfde beweging omhoog te maken.

Voor Ajax is het verhaal nu gewoon extra simpel geworden, Neres gewoon behouden en lekker doorgaan op de weg waar we waren. Die Lainez is weliswaar heel talentvol en heeft misschien meer potentie dan Neres : op dit moment is Neres nog altijd een stuk verder in zijn ontwikkeling en dus voor de sportieve kansen van Ajax dit seizoen kan hij beter blijven. Misschien vang je in de zomer wat minder, maar ach wat zou het? Geld hadden we al genoeg en komende zomer kan Overmars zelfs de bouw van een geldpakhuis overwegen waar hij dagelijks zijn baantjes kan zwemmen als Dagobert Duck.

We gaan hopelijk vooral sportief een mooi jaar tegemoet en pakken we na 4 jaar weer prijzen en daar kan Neres dan hopelijk ook zijn bijdrage aan leveren.

10 januari 2019 om 23:17

Ik snap je argumenten best als het gaat om Neres maar kom op.. Je bent toch gek als je een bod tegen de 45 miljoen voor Neres niet accepteert? Dat is gewoon slecht zaken doen, 45 miljoen is nog steeds ontzettend veel geld.

10 januari 2019 om 23:22

Het is inderdaad ontzettend veel geld, maar gek? Nee. Als je nu door het behouden van een wat bredere selectie met spelers die al bekend zijn de weg kunt doorzetten die ze zijn ingeslsgen prima. Neres levert ook aan het einde van het seizoen nog wel wat op verwacht ik. Geen 45 miljoen zomaar maar geld is er bij Ajax .

10 januari 2019 om 23:39

Weet je wat slecht zaken doen is? Straks sportief met lege handen staan omdat je euro tekens in je ogen hebt gekregen. Niet voor niks MVP vorig seizoen en nog altijd de speler van Ajax uit de eerste seizoenshelft die het meeste creeerde uit open spel. Geld hebben we komende zomer zat en hij zal genoeg geld opleveren. Geen reden om daar nu sportieve ambities voor op te offeren. Prima dat ze die constructie met Lainez kopen en dan toch maar Neres laten gaan bedachten, maar dat gaat dus helaas niet door. Maar dan een enorm sportief risico lopen puur om Neres te laten gaan? Nee dat moet je niet willen.

Achja was leuk geweest als hij erbij was gekomen, maar met Neres weten we ook wat we in huis hebben. Geen verlies situatie in ieder geval, al had ik hem wel graag zien komen

Oef dat is een hard gelag voor Ajax na Richarlison. Blijkbaar is de aantrekkingskracht van Ajax niet zo groot als dat we denken.
Psv’ers mogen wel een kaartje sturen naar Andres Guardado

10 januari 2019 om 23:17

Heeft meer met de aantrekkingskracht van La Liga en de Premier League te maken dat ze ervoor kiezen om bij wat minder grote clubs te spelen. Uiteindelijk lig ik er niet wakker van, diezelfde clubs staan ook vooraan om fors te betalen voor Ajax spelers die bij ons niet eens onmisbaar zijn. Voor je het weet vang je voor spelers als Klaassen, Riedewald of Wober een bijzonder riante vergoeding.

10 januari 2019 om 23:35

Ja, of het heeft gewoon met de aantrekkingskracht van Ajax te maken? Ik heb de afgelopen dagen zoveel gelezen over dat elk toptalent die naar Ajax kan ''logischerwijs'' voor Ajax ''dient'' te kiezen en nu blijkt dat gegeven voor de tweede keer in korte tijd niet zoveel waard te zijn.

10 januari 2019 om 23:55

Die legt het momenteel nog af tegen Premier League of La Liga voetbal. Maar ligt dat nou zozeer aan de aantrekkingskracht van Ajax die veranderd is of aan het feit dat de Premier League en La Liga zo gigantisch in aantrekkingskracht zijn gegroeid. Dat lijkt me vooral te maken hebben met het laatste, de aantrekkingskracht van Ajax is niet negatiever dan 5 jaar of 10 jaar geleden. Eerder positiever. De kracht van de Premier League en La Liga is wel degelijk groter geworden ten opzichte van de overige competities.

Aan de ene kant begrijp ik het mooiere competitie maar zo zonde voor ons hoop dat je daar slaagt lainez

Heel verrassend vind ik het niet. Acclimatiseren onder de vleugels van Guardado, voetballen in een topcompetitie en een hoogstwaarschijnlijk een lekker salaris meepakken. Het lijkt wel op het verhaal van Guardado zelf toen hij naar PSV kon maar voor Deportivo koos.

Yes!!!! Kan ik straks lekker genieten van het spel van Real Betis als Lainez direct mag spelen! Wat een speler, balbeheersing en snelheid. Er zullen hier wel wat mensen van balen haha

Veiligere keuze voor hem. Daarbij zal hij waarschijnlijk meer geld gaan verdienen. Ben er niet rouwig om dat hij niet komt en dat Overmars niet in wanhoop die jongen een extreem salaris heeft gegeven.

Pff wat een naaistreek zeg van Lainez. Eerst meerdere keren verkondigen dat Ajax zijn voorkeur heeft en op het laatste moment toch voor Betis kiezen. Hoop dat hij nu gaat falen daar en spijt zal krijgen van zijn keuze.

10 januari 2019 om 23:12

Tuurlijk geeft hij dat aan als het de enige club is die concreet is, als dan een andere club betere dingen te bieden heeft is het meer dan logisch en geen naaistreek

10 januari 2019 om 23:14

Wyzijnkamioen, beetje zielige reactie. Dus als hij niet naar Ajax wilt hoop je dat die faalt erg sneu. En dan gaat die er spijt van krijgen ja want hij weet precies hoe die het bij Ajax had gedaan ja daar Had die het zeker gered

10 januari 2019 om 23:16

Wellicht had Ajax ook zijn voorkeur totdat Betis zich meldde? Weet jij veel. Betis is in alles een "veiligere" keuze dan Ajax, dat hij daar dan voor kiest kun je hem niet kwalijk nemen. Dat jij nu hoopt dat ie gaat falen laat alleen maar zien wat een voor slechte verliezer je bent.

10 januari 2019 om 23:21

Zou kunnen maar het zou ook kunnen dat hij een broodvoetballer is die voor het beste aanbod kiest.

10 januari 2019 om 23:27

Haha, er is meer in de wereld dan Ajax he? In beide gevallen was het wel een broodvoetballer, want lijkt me héél sterk dat Betis aanzienlijk meer biedt dan Ajax qua salaris.

Hij kiest voornamelijk - zo oogt het - voor gezelschap van zijn landgenoot Guardado en bovendien is Betis bezig aan een geweldige opmars de laatste jaren. Veel ervaring om 'm heen, een uitstekende coach, Europees voetbal, betere competitie, om de subtop meespelen in Spanje.. Waarom zou het alleen om geld gaan?

10 januari 2019 om 23:27

Oh ja als die niet voor Ajax kiest is het een broodvoetballer. Hij kiest misschien voor het totaalplaatje wat misschien bij betis beter is voor hem dan Ajax. Ik snap dat Ajacieden dit moeilijk vinden maar het kan echt hoor. Niet de hele voetbalwereld draait om Ajax

10 januari 2019 om 23:37

Niet voor Ajax kiezen = broodvoetballer. Er bestaat meer in de voetbalwereld dan Ajax hã©, ook al is dat voor sommige blijkbaar moeilijk te begrijpen. Gelukkig zullen er ook nog Ajax-fans zijn die misschien wel balen, maar deze stap vanuit het perspectief van die jongen goed kunnen begrijpen.

Had het al wel verwacht laatste dagen leek het er steeds meer op dat hij voor Betis zou kiezen. Desondanks goed geregeld van Betis en jammer voor Ajax. Had zich meteen in de kijker kunnen spelen maar dat kan bij Betis ook via een veiligere weg. Ga hem zeker volgen komende tijd

Te laks gehadeld door Ajax zelfde verhaal als met Richarlson 1 1/2 jaar geleden. Snap dr keis niet echt met sportief gezien niet Zal wel te maken hebben met de Spaanse zon,hoger salaris en niet luistern naar de adviezen Jammer dus verder zoeken

10 januari 2019 om 23:17

Als je niet genoeg weet, schrijf dan geen dingen waar je geen kennis van hebt. Dit is heel anders gegaan. Dat weet elk weldenkend mens.

10 januari 2019 om 23:22

Wel fijn dat jij met een goed verhaal komt kyle waar je precies uitlegt hoe het gegaan is. Daar kunnen we wat mee.

10 januari 2019 om 23:37

@Khal waarom miet Kyle met een verhaal komen daar waar men hier weet hoe het met Richarlson is gegaan en Fred due situatie gebruikt. 2 totaal verschillende situaties. Ajax was al rond met de club en Richarlson en ging op de laatste dag van transfer window mis. Het is nu pas 10 januari en Ajax heeft alleen akkoord met de club bereikt en vroeg en snel gehandeld.

Snap eigenlijk niet dat Neres word gezien als tweede keus terwijl die man een wereldster kan worden. En dan willen ze Lainez halen die nog niks bewezen heeft. Laat Neres basis staan en behoudt hem volgend seizoen en hij speelt de sterren van de hemel en dsn kan je hem voor nog meer dan 43 miljoen verkopen.

11 januari 2019 om 01:56

Zyjech is gewoon nog beter op heg moment, luxeprobleem

Maar deze soap is eindelijk ten einde

11 januari 2019 om 00:38

Elk nadeel heb (ok: heeft) zijn voordeel

Ik denk dat het ook met de taal te maken heeft, het is makkelijker te leven in een land waar ze jou taal spreken dan in een land waar je niemand verstaat

Weet je ik neem alles hier met een korreltje zout want straks hoor je Overmars gewoon verklaren dat ze nooit een bod uitgebracht hebben op deze speler😊 het zal allemaal wel net als de rest van de transfer geruchten in de winterpauze want dan heeft PSG de jong binnen dan weer barcelona en dan komt van de beek er ook nog bij in de geruchten stroom het is lachwekkend allemaal

Kan wel begrijpen dat zo'n jongen liever naar Spanje verkast op 18 jarige leeftijd. Als hij met Guardado gesproken heeft is het nog wat logischer. Guardado is niet zomaar een speler in Mexico natuurlijk. Ajax wilde financieel best ver gaan voor hem dus daar ligt het niet aan. Zo zie je maar dat geld hebben nog steeds geen garanties geeft om iemand te halen.

De telegraaf is nu wel niet meer geloofwaardig

10 januari 2019 om 23:23

Hoezo niet? Ajax had een akkoord met Club America en vanaf toen lag de bal bij Lainez. Die koos later uiteindelijk voor Betis. De Telegraaf heeft dus juist geïnformeerd over hoe het ervoor lag.

Ik ben een fan van Neres en ben heel blij dat hij nu wel zal blijven. Met deze jongen moet je het maar afwachten. Daarbij zwemmen er wel meer vissen in de zee. Er komen heus wel goede spelers naar Ajax....

10 januari 2019 om 23:24

Mocht Guangzhou met een bod van 50 miljoen komen moet Ajax dat gewoon accepteren en dan maar voor Pavon gaan. Heeft Ajax gelijk de vervanger van Ziyech in huis.

10 januari 2019 om 23:31

"gewoon Pavon halen".

Je kan 18-jarig Mexicaans talent al niet overhalen om voor jouw club te kiezen in plaats van Real Betis. Hoe denk dat dat gaat met een speler die een continentale bekerfinale heeft gespeeld en door de Europese (sub)top in de gaten wordt gehouden?

10 januari 2019 om 23:36

Volgens mij heeft Arsenal al te horen gekregen dat Pavon meer dan 40 Miljoen moet gaan kosten. Ik denk niet dat Ajax dat gaat betalen. Bovendien is hij nu al veel te goed voor de eredivisie.

10 januari 2019 om 23:36

Net zo lang blijven proberen tot je beet hebt

11 januari 2019 om 00:15

Waarom niet voor Messi gaan i.p.v. Pavon of is die te oud?

11 januari 2019 om 00:46

Waarom denk je dat het echte leven een spelletje Fifa is?

10 januari 2019 om 23:27

Precies, Neres weet je hoe goed die is. Bij deze jongen weer afwachten.

Jsmmer, Neres vertrouwen geven en je gaat er niks op achteruit. Bij Neres weet je wat je aan hem heb.

10 januari 2019 om 23:36

Haha, eerst aangeven dat Neres te koop is. Nu Lainez niet komt, Neres het vertrouwen ineens geven hahaha

10 januari 2019 om 23:40

Huh wie heeft aangegeven dat Neres te koop is dan? Bod op Neres is afgewezen door Ajax en daarna us het bid verhoogd en heeft Ajax nog niets van zich laten horen! Wat probeer jij steeds te insinueren? We weten dat je blij bent dat deze Mexicaan niet naar Ajax komt maar dit heeft geen zin.

10 januari 2019 om 23:48

Jawel, dat heeft Marc Overmars gezegd. "Voor €45M is Neres te koop", terwijl Marc op datzelfde moment bezig was met het proberen aantrekken van Lainez en je gelijkertijd het nummer "Bestel mar" van Rouwwen Hèze op de achtergrond kon horen.

Dit is gevalletje Richarlison II. Tja, Overmars, dan moet je maar direct doorpakken en niet zo lang wachten totdat andere clubs wakker zijn geschud. Blundertje zoveel....

10 januari 2019 om 23:42

10 dgn met een Zuid Amerikaanse club is niet doorpakken. Bid van 12 miljoen op een nog niet bewezen talent neerleggen is niet doorpakken en vervolgens bod verhogen naar 15 miljoen is niet door pakken? Hou toch op zeg.

11 januari 2019 om 00:00

Beide spelers hadden zo hun redenen. Richarlison heeft aangegeven graag naar Ajax te zijn gegaan maar dat de Premier League een droom was. Tja, het blijft de eredivisie hè. Voor Lainez geldt denk ik dat hij gewoon liever naar Spanje gaat. Taal, klimaat, grotere competitie en aanwezigheid van Guardado lijken mij logische argumenten. Je kunt wel akkoord zijn met de club en wellicht ook met de speler maar totdat die handtekeningen gezet zijn heb je maar te wachten. Ik verwijt Overmars helemaal niks. Zijn aankopen zijn meer dan prima. Hij probeert spelers te halen die wereldwijd te boek staan als groot talent, dan kan je een keer misgrijpen.

11 januari 2019 om 07:15

@pinko

Quote: "dit is gevalletje Richarlison II. Tja, Overmars, dan moet je maar direct doorpakken en niet zo lang wachten totdat andere clubs wakker zijn geschud. Blundertje zoveel....".

Zielige infantiele reactie. Iemand verwijten maken over iets waarvan je inhoudelijk helemaal niets weet. Het is nog zieliger om niet te zeggen onnozel om een TD te verwijten dat niet meteen de vraagprijs betaalt, maar daarover onderhandelt, terwijl dat zijn taak is en het is niet zijn eigen geld is waarmee hij speculeert. En hij niet in zijn eentje kan beslissen hoeveel geld hij uitgeeft en waaraan. Daarover worden van tevoren afspraken gemaakt, als een onderhandelaar de onderhandelingen ingaat, is van te voren een onderhandelingsstrategie, -plafond en -marge afgesproken, zodat de onderhandelaar weet tot hoever hij kan gaan. Geen enkele serieuze onderneming gaat een werknemer toestaan om blanco cheques uit te schrijven. Overmars is niet de grote baas van Ajax, die alles in zijn eentje kan beslissen. Ajax is een beurgenoteerde NV en daarvan zijn de bevoegdheden en verantwoordelijkheden in de wet vastgelegd en die liggen bij de Directie als geheel en niet bij 1 persoon. Overmars kan niet zomaar in zijn eentje beslissen om zoveel geld op tafel te leggen voor een tiener. Daar hebben de overige directieleden en de commissarissen ook iets over te zeggen aangezien ook zij de verantwoordelijkheid voor de investeringen dragen. De Financieel Directeur is zelfs hoofdelijk verantwoordelijk voor financiele zaken en dan lijkt het niet meer dan voor de hand liggen dat hij daarover ook iets te zeggen heeft.

Ik vraag me af hoe je denk dat het komt dat Ajax zoveel geld op de bank heeft en een financiele situatie heeft gecreeerd dat de club Ãæ’ã¢â¼berhaupt in staat is om dit soort bedragen voor een jongen van 18 die alles nog moet bewijzen, op tafel te leggen? Door altijd meteen "ja" te zeggen?. Je leeft in een droomwereld waar altijd alles op zijn pootjes terecht komt. In de echter wereld vis je ook wel eens naast het net en staan er vissers aan de rand van de vijver met een betere uitrusting, waardoor ze ook in staat zijn om grotere vissen te vangen. Als je je daardoor uit het veld laat slaan, zal je nooit wat vangen en daarom is het gewoon zaak om de henbgel opnieuw uit te werpen ipv te gaan zitten mokken en met het vingertje wijzen.

Je weet helemaal niets en je uitspraak is dan ook helemaal nergens op gebaseerd, maar komt rechtstreeks uit de onderbuik. Je weet niet welk salaris Betis deze jongen heeft geboden en wat de zaakwaarnemers beloofd is. Er staat in het bericht ook dat het om 75 procent van de transferrechten zou gaan en dergelijke overeenkomsten gaat Ajax nooit aan, sterker nog dat mag helemaal niet in NL. Dat ajax overeenstemming zou hebben bereikt met zijn oude club, heeft ook alleen maar in de pers gestaan en is nergens officieel bevestigd. En dus is maar de vraag wat daarvan werkelijk waar is, aangezien het om een transfersom van 15 miljoen zou gaan en er nu wordt gemeld dat Betis Ãâ¢ã¢â€šâ¬ã¥â€œmaarã£â¢ã¢â€šâ¬ã¢â 12 miljoen betaald zou hebben. Alles wat er over deze transfer is geschreven is gebaseerd op geruchten. En dan ga jij op basis daarvan iemand die meer dan 100 miljoen voor de club verdiend heeft en er daarmee bijna persoonlijk verantwoordelijk voor is dat Ajax uberhaupt op dergelijke spelers kan bieden, de maat nemen. Zoals het ook belachelijk is dat iemand die een goed lopend bedrijf heeft dat handelt in klassiek autos en die dus weet wat het is om ergens over te moeten onderhandelen, wordt bekritiseerd door iemand die daar werkelijk helemaal niets van afweet. Dat is volstrekt kansloos. Als je bij spelers uit deze regio achter het net vist, is de oorzaak daarvan bijna altijd geld. En het zou mij niet verbazen dat dat ook in deze transfer de doorslag heeft gegeven. Maar dat horen we waarschijnlijk snel genoeg als meer bekend woord over de oorzaak van het afketsen van deze transfer.

11 januari 2019 om 11:06

Ik vind het een eer dat Scepticus vaak reageert op mijn posts. De inhoud daarvan betreft inderdaad vaak speculatie en soms onderbuikgevoelens. Dus ben ik hier wel op het juiste adres, denk ik zo;-). Wat jou van mij onderscheidt is de enorme kennis van zaken van welk onderwerp dan ook. In het geval transfer Lainez lijkt het er net op of je zelf aan de onderhandelingstafel hebt zitten meepraten. Is dat zo? Dan ga ik al jou posts volgen! Zo niet, dan is wat jij poneert hetzelfde als wat ik doe: pure speculatie, vooroordelen en je mening geven. Dat doe ik bij deze nog even over Overmars: prima verkoper, matige inkoper. Er zitten tussen de aankopen een paar voltreffers, en vele missers. En de verkopen die uiteindelijk het meeste gaan opleveren, of hebben opgeleverd, zijn producten uit de jeugdafdeling. Overmars, in combinatie met een zuinige Rvc, hebben er mede voor gezorgd dat Ajax niet al een leidende positie in Nederland heeft. Nu moeten ze de ietwat slimmere jongens uit Eindhoven naast zich dulden. En aan het einde van het seizoen misschien wel weer boven zich. Oud nieuws, maar wel de realiteit!

Dit heeft om meerdere redenen vervelende gevolgen voor Ajax. Ze lopen natuurlijk een speler mis waarvan ze dachten dat hij zeker zou komen. En hiermee wordt ook waarschijnlijk de chinese transfer van Neres door zijn neus geboord. Die jongen wilde graag weg en het gevolg is dat je nu een half jaar lang een ontevreden speler op de bank hebt zitten. Hij is ook te goed voor de bank van Ajax dus het is logisch dat hij ongelukkig is en weg wil.

Dat is natuurlijk een prima keuze van deze speler De Spaanse competitie of de Nederlandse Tja dan is de keuze snel gemaakt natuurlijk

Jammer, maar als we hier door Neres behouden ben ik er niet rouwig om. Deels ook wel begrijpelijk waarom hij voor Betis heeft gekozen. Het zal me trouwens ook niet verbazen als Overmars en co nog een plan b achter de hand hebben om als nog Neres te verkopen. 43 miljoen is niet niks en het kan zo maar zijn dat je dat bedrag in de zomer niet meer krijgt. We wachten maar weer af..

Jammer maar aan de andere kant, we weten nu ook dat bij geen deal Neres blijft en dat ben ik ook blij mee.

Sorry, ik snap de teleurstelling dus echt totaal niet van velen hier. De meeste hebben hem niet eens zien spelen en gingen uit van verheerlijk in de krant. En die zijn nu aan het balen dat deze pipo niet is gekomen. En verwijten Overmars nu van alles.

De Scouting heeft niet alleen deze jonge jongen op zijn lijstje staan. Komt heus wel goed.

You lose some, You win some.

En als Neres blijft is het toch ook dikke prima.

11 januari 2019 om 00:49

Dit is flauw. Vanmorgen was het nog een mega talent (whatever that may be) en nu hij niet komt is het een pipo.

11 januari 2019 om 10:55

Het is nog steeds een mega talent, maar die mensen die Overmars nu weer die grond in gaan trappen zijn echt overdreven bezig. Marc is mijns inziens vrij pro-actief te werk gegaan, heeft een enorm bod weggelegd (en zelfs nog verhoogd naar meer dan wat Betis nu betaalt), dat Lainez voor vertrouwdheid kiest in Spanje met zijn landgenoot Guardado in de gelederen is zijn goed recht, jammer voor ons Ajacieden. Maar je TD daar zo voor afvlammen, zoals sommigen hier doen, vind ik niet nodig.

11 januari 2019 om 12:20

Afvlammen vind ik overdreven, maar het is een feit dat Ajax Betis de mogelijkheid heeft gegeven er tussen te komen, Daar ligt de oorzaak.

Pijnlijk voor Ajax, lekker voor Betis!! Hier gaan we verl plezier aan beleven en vervolgens heel veel geld. Goed gedaan van Betis!💚

10 januari 2019 om 23:55

Real Betis heb ik al best veel zien spelen dit seizoen en ze hebben nu echt een leuk team staan met onder andere Firpo, Lo Celso en Bartra. Zou een geweldige stunt zijn als ze een CL spot weten af te snoepen van Real. Veel plezier met deze aanwinst

11 januari 2019 om 00:41

dat hoop ik ook! maar ondanks dat gaat het dit seizoen vrij moeizaam. die laatste stap om de top 4 te bestormen mislukt elke keer. vaak tegen een club uit de onderste regionen. zoals tegen nota bene Huesca, overigesn wel een uitstekend ploegje dat Huesca, die gaan nog punten pakken. toch zal betis beter moeten presteren gezien de selectie die ze hebben. veel talent en veel ervaren spelers die op een goed niveau gespeeld hebben. en nu Lainez erbij. ben erg benieuwd wat hij kan brengen en of Setien hem veel laat spelen.

11 januari 2019 om 08:31

Lekker maat, nu moeten jullie wel die 4e plek van Alvales pakken he

Ben blij dat het uiteindelijk niet is door gegaan snapte ook niet waarom mede Ajacieden hem graag zagen er werd te veel voor hem geboden en er zijn betere spelers op te hallen in zuid Amerika dan Lainez.

Als Mexicaan is het logisch dat hij Andalusië verkiest boven Amsterdam. Hij kan er toevallig zijn eigen taal spreken overal waar hij komt. Hoeft ie helemaal geen moeite te doen om veel Engels te leren en Nederlands te begrijpen. Betis is ambitieus en kan Lainez wel gebruiken.

Begrijpenlijke keuze, maar wel heel jammer. Stap naar Europa is groot, en dan is de taal perfect beheersen wel heel handig. En Guardado uiteraard. En vergeet niet, bij Betis gaat ie wel wat potjes spelen hé! Maar wel zonde voor Ajax. Maar hij speelt wel bij om de hoek! Zou dat dan Amsterdamse mazzel zijn? Mooi het voetbal weer te volgen. Ik heb zojuist een talent gezien bij Levante; die Boateng, prima speler, daar zit veel in.

Betis bood meer salaris en commissie voor de zaakwaarnemer. Weet iemand waarom PSV hem niet op de radar had staan? Overbezetting? Hendrix Rosario Pereiro Guti Thomas Ranselaar?

Als Neres blijft zal hij wel minder gemotiveerd zijn denk ik nu hij weet dat hij eigenlijk mag vertrekken. En hij was al niet happy met zijn reserveplek. Vind dat Overmars alsnog snel naar een nieuwe flankspeler moet gaan zoeken. Mijn voorkeur gaat uit naar Pavon. Moet Ziyech maar weer op het middenveld gaan spelen. Pavon en Tadic dan op de flanken.

11 januari 2019 om 00:11

Hahaha Pavon waarom zijn er mensen wie hem sowieso nog noemen. Ten eerste past zijn spel totaal niet bij ons en ten tweede kost hij sowieso rond de 40 mil lekker realistisch om te praten dat we hem moeten kopen.

11 januari 2019 om 00:52

40 miljoen lijkt mij overdreven. 25 miljoen is wellicht ook voldoende. Zijn speelstijl past misschien niet goed bij Ajax maar als hij een goed rendement behaald is dat ook prima.

Tenslotte is de keuze van Lainez best logisch. Guardado, de Spaanse taal en betere competitie hebben gewonnen. Dit zijn wel belangrijke punten. Denk dat Overmars weinig te verwijten is als de clubs er al uit waren. Ik ga er van uit dat Neres nu blijft en hopelijk gaat ie niet moeilijk doen omdat hij minder aan z'n minuten komt.

11 januari 2019 om 00:08

Daar kun je donder op zeggen dat Neres nu moeilijk gaat doen omdat hij weet dat hij eigenlijk weg moest.

11 januari 2019 om 00:14

Dan mogen ze hem naar de tribune wijzen. Daar ben ik heel makkelijk in.
Ik snap elke speler die wil spelen, maar Neres verdient hoe dan ook een vermogen en moet beseffen dat Ajax nu ook voor iets strijd. Hij mag best teleurgesteld zijn, maar soms zit het even wat tegen. Als hij z'n negatieve emoties gebruikt om juist het komende half jaar te vlammen zou hij zomaar een mooie transfer in Europa kunnen verdienen.

Richarlison is toch wel n ander verhaal. Toen werd Overmars tegen gehouden door de grijze pakken. Die dachten dat ze het beter wisten

Ik denk dat Ajax heel blij moet zijn dat hij niet gehaald is en Neres gebleven is.
Je hebt iemand in huis die snelheid, diepgang en scorend vermogen heeft en wilt er een dribbelaar voor terughalen die alleen maar leuk oogt in de dribbel zonder rendement.
Ik denk dat de Ajax supporters heel blij moeten zijn. Ik zag Neres liever vertrekken en die Mexicaan komen voor de titelkansen van PSV.

Bij Ajax had hij nog om de prijzen gespeeld maar bij Betis valt er niets te winnen behalve op het sportieve gebied dan... maargoed...

Overmars zal nu wel pissig zijn en misschien wel een grote naam uit de hoed gaan toveren. Ik zou gewoon hard zijn en carrasco proberen binnen te hengelen, samen met alderweireld, allebei Belgisch en spreken Nederlands..kost wat maar dan heb je ook wat.

Dank Guardado. Zo blijft PSV voorlopig populair in Mexico en neemt Ajax daar geen terein over. Betis is verder een prachtige club in een prachtige stad. Spelen Europees voetbal en doen het prima. Mooie selectie hebben ze daar.

Ik vind het als Ajacied erg jammer dat hij zich niet aansluit. Al moet ik wel zeggen dat ik Betis een logische keuze vind, bouwen aan een goed team en kunnen in Europa misschien ook wel wat neerzetten dit jaar.

Voor hetzelfde geld was dit zo'n Maxi Romero geworden, waar PSV 10 miljoen voor in een Argentijnse sloot heeft gegooid. Lainez of Neres? Ik weet wel wie ik over een paar weken liever zie spelen tegen Feyenoord of Real, al is het dan als invaller. Onze Braziliaanse dribbelaar mag nog even blijven!

Als dit betekent dat Neres blijft, ben ik er niet eens heel rouwig om. Wel zwak gehandeld van Overmars. Als dit een gevalletje Richarlison blijkt te zijn, mag je jezelf wel voor de kop slaan.

Ziet er idd wat lullig uit, alsof Ajax gepiepeld is, maar als de stofwolken zijn opgetrokken is het nog steeds zo dat Ajax geld genoeg heeft voor versterkingen als ze die willen en dat ze nog 20 dagen hebben om andere spelers te vinden.
Ik ga er tenminste vanuit dat ze een plan B t/m F hebben voor als speler A niet komt.
Geen reden tot paniek dus.

11 januari 2019 om 03:49

Plan B is dat Neres bij Ajax blijft.

Hier heeft ongetwijfeld indirect Psv -in de persoon van Guardado- een stevige hand in gehad waardoor Betis, normaliter kansloos, het onbeschaamd vertrouwen kreeg om te durven concurreren met Ajax. Het is bekend dat Guardado een goede band heeft met zijn vorige werkgever. Zeer onrustbarende ontwikkelingen voor het Nederlandse voetballandschap.

Wat jammer dit man. Had mij echt verheugd op zijn komt. Op Youtube heb ik beelden van hem gezien. Een heerlijke speler om naar te kijken.

Opzich wel logisch dat hij luistert naar een grote Mexicaanse speler als Guardado. Of het ook het beste voor zijn ontwikkeling is dat gaan we zien. Ajax heeft natuurlijk laten zien dat ze heel goed zijn met talenten maar Real Betis geeft ze ook zeker wel kansen.

Deze jongen kiest voor een plek dat het meest lijkt op zijn vertrouwde omgeving. Misschien had hij in Nederland dus niet kunnen aarden. Qua club is Real Betis niet zo bijzonder, je zal er nooit prijzen mee gaan winnen.

Ajax is gewoon niet slagvaardig genoeg. als ze 3 weken geleden deze aanbieding hadden neergelegd dan was die binnen geweest.

Het bedrag was voor ajax toch te hoog voor zon jonge speler.
Voor dat bedrag heb je er liever weer een ervaren topspeler bij.
Jong talent is er ook veel in de ajaxopleiding.

Neres als nog verkopen..43 mil krijg je nooit meer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Betis

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Osasuna234
11.Real Betis22-5
12.Levante20-5
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Joel RoblesKeeper150
CanalesMiddenvelder151
JoaquínMiddenvelder156
Borja IglesiasAanvaller151
Loren MorónAanvaller158
TelloAanvaller80
JuanmiAanvaller20
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Betis.

116 fans
Middenvelder, 33 jaar

In de wandelgangen

Maandag 9 december
Real Madrid moet op korte termijn tweehonderd miljoen euro aan uitgaande transfers binnenhalen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren