Wesley Sneijder twijfelt: ‘Zolang ik voetbal, ga ik het niet doen’

Donderdag, 10 januari 2019 om

Wesley Sneijder twijfelt over het volgen van de versnelde trainerscursus Coach Betaald Voetbal van de KNVB in mei. De voetbalbond heeft weliswaar een plek gereserveerd voor de recordinternational van het Nederlands elftal, maar de middenvelder van Al-Gharafa is er zelf nog niet over uit.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

12 reacties (laatste reactie door carlo35)

Deze regel moet naar mijn mening op de schop. Ja zeker er zijn goeie spelers die goeie trainers zijn maar nu zijn er echt teveel spelers die zomaar die cursus kunnen doen terwijl trainers die veel beter zijn de kans niet eens krijgen omdat ze de naam niet hebben. Ook spelers die niet de top hebben gehaald die wel goeie trainers blijken te zijn krijgen de kansen niet. Vind het maar erg krom.

10 januari 2019 om 21:01

Onzin! Als je echt goed bent, dan kom je er wel. Dit betreft de versnelde cursussen voor voetballers met een behoorlijke staat van dienst. Dan heb je al een behoorlijke cv opgebouwd en heb je in mijn ogen al een streepje voor. Of je dan ook daadwerkelijk trainer wordt, is ook maar de vraag. Dit heb je net als anderen ook zelf in de hand.

10 januari 2019 om 21:12

Das niet waar als je niet op een bepaald niveau hebt gespeeld is het bijna onmogelijk om de cursus cbv te volgen. Helaas is kwaliteit niet altijd doorslaggevend

10 januari 2019 om 21:22

Ja je hebt een cv als voetballer opgebouwd, niet als trainer. Compleet wat anders. Het voerbalspelletje beheers je als prof niet beter dan andere. Dat bewijzen genoeg profs elk voetbalweekend maar weer als je ziet en hoort praten.

10 januari 2019 om 21:01

Of dat oneerlijk is... Ik denk dat je helden moet koesteren. De genoemde spelers zijn erg belangrijk geweest voor het Nederlands voetbal dat mag je op deze manier best belonen. Het is niet alsof ze er niets voor gedaan hebben om die status te bereiken. Dat mindere goden er iets harder aan moeten trekken, daar lig ik persoonlijk niet wakker van. Mensen als van Gaal of Ten Hag komen uiteindelijk ook bovendrijven. En als ze uiteindelijk respect willen ontvangen van spelers zijn belangrijke competenties als een netwerk opbouwen en tegenslagen overwinnen van harte welkom.

10 januari 2019 om 21:05

Daar ben ik het ook mee eens; er zijn zat spelers die bij kleinere clubs de lijnen uitzetten die niet in aanmerking komen voor de versnelde cursus. En dat terwijl daar misschien ook nog wel spelers bij zitten die het financieel niet kunnen hebben om een langdurige training te volgen.

11 januari 2019 om 04:51

Helemaal mee eens Sjoerd! Mensen denken dat een recordinternational zomaar even een toptrainer gaat worden. Het is een vak apart! Ik denk dat het voor een Sneijder en vd Vaart juist goed is om eerst UEFA A/TC1 te doen, daarna wat ervaring op te doen alvorens zij zich gaan inschrijven voor CBV. Wel begrijpelijk trouwens dat Sneijder eerst definitief een punt achter zijn voetbalcarrière wil zetten, voordat hij met de cursus aan de slag gaat.

Wesley wacht nog even paar jaar, dan doen we de opleiding samen ik neem aan dat hij TC1 mag overslaan.

Marco van Basten, Gerald Vanenburg, Mark Koevermans, Ruud Gullit, Jan Wouters, Patrick Kluivert, Jaap Stam zijn er een paar die dit traject hebben gelopen waarbij je kunt zeggen dat Kluivert niet echt de kans heeft.gekregen als hoofdtrainer en dat Stam wel als beginnende trainer.stappen heeft gezet. Bommel, FDB, Cocu, Koeman (Erwin & Ronald) zijn er een paar die het wel hebben gered. Feit blijft gewoon dat twee voormalig wereldvoetballers (San Marco en Gullit) er als trainer echt helemaal, maar dan ook echt helemaal niets van bakte. Hiddink, Advocaat, Van Gaal om er een paar te noemen hebben glansrijke carrières gehad. Oftewel dit systeem dat oud voetballers bevoordeeld kan wel lekker op de schop

het gaat toch om de toelating van een cursus? Dus als ze niet goed zijn halen ze domweg hun diploma niet, wat is dan het probleem?

Als jij 20 jaar onder een manager werkt in een bepaalde bedrijfstak dan wil dat niet zeggen dat je automatisch zelf een goede manager zal zijn, maar als men zoekt naar een opvolger dan zal die ervaring zeker wel worden meegenomen in de beoordeling en vaak gaan de deuren dan net iets makkelijker open. Net de echte wereld, dat voetbalwereldje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2201 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

797 fans
Middenvelder, 34 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Liverpool staat open voor een vertrek van Naby Keïta. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren