Van Geel maakt afspraak: ‘Dan gaan we naar de toekomst kijken’

Donderdag, 10 januari 2019 om

In februari komt er waarschijnlijk duidelijkheid over de toekomst van Giovanni van Bronckhorst. De 43-jarige trainer heeft een aflopend contract en gaat volgende maand met technisch directeur Martin van Geel in gesprek, zo laat laatstgenoemde donderdag weten in een interview met Feyenoord TV.

“We hebben afgesproken dat we ergens in februari voor de eerste keer met elkaar in gesprek gaan hierover. We gaan dan naar de toekomst kijken”, aldus Van Geel. “We willen ons eerst volledig focussen op de herstart van de competitie. We kunnen op twee sporen Europees voetbal bereiken en het is voor Feyenoord heel belangrijk dat we Europees spelen. Dat hoort ook bij deze club.”

Van Bronckhorst vertelde zelf aan RTV Rijnmond dat hij niet weet hoe zijn toekomst eruitziet: “Ik denk er wel over na, natuurlijk, maar ik ben er nog niet honderd procent over uit. Ik kan niet specifiek één reden noemen om bij te tekenen, maar ik ga mijn gevoel volgen.” Van Bronckhorst pakte tot dusverre vijf prijzen met Feyenoord.

Van Geel voegt er in het interview overigens aan toe dat hij niet veel transfers meer verwacht bij Feyenoord: “We proberen de rust te bewaren en te continueren met deze groep. Er zijn misschien spelers die in een verhuursituatie terecht kunnen komen en daar zijn we een beetje mee bezig, maar wat mij betreft blijft het daarbij.”


Poll

Denk jij dat Giovanni van Bronckhorst zijn contract gaat verlengen?


Gerelateerd

20 reacties (laatste reactie door michael1)

Wanneer word jou functioneren eens onder de loep genomen Martin?

10 januari 2019 om 19:14

Hoezo? Doet t toch prima? De geweldige jeugdopleiding nog beter gemaakt, alle miljoenen van het kampioenschap en daaropvolgende transfers goed besteed aan spelers die ons beter maken. Het gat tussen ajax en psv is alleen maar kleiner geworden door hem en dan kom ik.nog superlatieven te kort voor het enorme scoutingsnetwerk dat hij heeft meegebracht.

10 januari 2019 om 19:24

Dat is waar, en ook het niet participeren aangaande de voetbalpiramide was ook een geweldige zet.

10 januari 2019 om 19:33

Ah ja, was natuurlijk ook wel erg duur om daarin mee te doen! Briljante beslissing.

10 januari 2019 om 19:24

Type bert van Oostveen. Beoordeelt iedereen zijn functioneren, behalve die van zichzelf. Zo blijven ze uiteindelijk in leven en kunnen ze nog een tijdje genieten van het geweldige leven dat ze door zichzelf gegund wordt.

Gio en Martin van geel horen door de voordeur te vertrekken ! Kanjers zijn het allebei. Maar nu is de koek inderdaad op en tijd voor mensen die Feyenoord verder brengen !

10 januari 2019 om 19:46

Martin is inderdaad ook aan vervanging toe. De volgende TD die op sollicitatiegesprek komt in de kuip eerst maar eens vragen om een lijstje met 10 potentiële versterkingen. Wanneer er meer dan 3 in de Eredivisie spelen meteen weigeren. Bord op schoot scouting irriteerde mij in zijn Ajax periode ook al enorm. Bovendien was hij toen niet in staat om dragende spelers tijdig contractverlengingen te geven zodat Ajax meer kon verdienen aan uitgaande transfers. Beide kritiekpunten lijken niet echt verbeterd laatste jaren..

10 januari 2019 om 20:06

Uitgaande transfers van Feyenoord en Ajax vergelijken. Denk dat wel duidelijk is dat Ajax gewoon in staat is heel wat meer voor spelers te kunnen vragen omdat dit veelal jonge talenten zijn, en al internationale ervaring hebben. Daarnaast heeft Feyenoord pas sinds een paar jaar echt iets te besteden alleen een veelvoud minder dan Ajax. Maar het kan wel in de eredivisie. Ajax haalde Huntelaar van Heerenveen, Suarez van Groningen, kijk naar de backs van psv. Komen van NAC en Heerenveen. Daar haalde psv van Nistelrooy ook. Stam bij Willem 2.

10 januari 2019 om 20:23

@atleticofc

Dumfries word door PSV opgepikt voor 5 miljoen uit de achtertuin van Feyenoord. van Geel legt 5 miljoen neer voor St.juste. dat zegt al genoeg

vorig jaar heeft hij 27 miljoen uitgegeven, weer louter aan de verkeerde spelers. Ziyech heeft hij richting Twente gejaagd tijdens de persoonlijke besprekingen, Kramaric heeft hij laten lopen voor Kazim. Jong Feyenoord in de Jupiler League laten spelen vond hij onnodig. op alles waarop je kan bezuinigen heeft hij de scouting weggesaneerd. lekker slim!

nu moet Gio vertrekken door het falende aankoopbeleid van deze TD maar Martin Van Geel blijft gewoon weer vrolijk zitten zonder verantwoordelijkheid te nemen voor zijn eigen wanbeleid. ik ben echt helemaal klaar met deze TD

10 januari 2019 om 20:36

Van Geel zijn periode bij Ajax is prima te vergelijken met zijn huidige periode bij Feyenoord wat betreft budget. ajax had toen ook zware tijden en mede door deze man werden die tijden alleen maar zwaarder.

Bovendien heeft hij een heleboel spelers uit de Eredivisie naar Amsterdam gehaald die niets of nauwelijks iets toevoegden. Dat je Suarez, Nistelrooy en Stam benoemd geeft eigenlijk al aan hoe zeldzaam het is dat ze zich moeiteloos aanpassen..

Bruno Silva, Lindgren, Kennedy, Delorge, Leonardo, Krohn-Dehli en Lindenbergh zijn zomaar wat namen die aangetrokken zijn in zijn vrij korte periode in Amsterdam.

Bovendien heeft Van geel in 2017/2018 voor dik 18 miljoen aan Eredivisie spelers uitgegeven dus budget was er wel degelijk.

10 januari 2019 om 23:22

Juste is gewoon een erg goede speler hoor , let maar op de Komende jaren.

11 januari 2019 om 07:34

Als st juste op de goeie plek staat centraal achterin kan het goeie speler worden. Want in potentie is st juste een goeie speler. Wat betreft van Geel daar ben ik helemaal klaar mee doet aan studio sport scouting. En van bronckhorst blij met de 5 prijzen. Maar als ik puur naar het voetbal kijkt is het gewoon kut zit geen idee achter en tactics is het ook niet sterk als je naar de wissels kijkt soms. persoonlijks niks tegen Gio maar als trainer denk ik dat het tijd wordt voor een andere trainer en door het maasgebouw moet de bezem er ook flink doorheen. Met maurice Steijn zou ik het wel aandurven doet het uitstekend met vvv

Dit is zo typisch van Geel. Het hele jaar zie je hem niet in de media, hij is te schijterig om lastige vragen te beantwooden van kritische journalisten (voor zover die er zijn), maar dan komt hij in de winterstop weer eens met z'n triomfantelijke smoel zo'n nietszeggend kak interview geven aan het eigen propagandakanaal. Wanneer ga je eens echt openheid geven Van Geel? Wanneer ga je je eigen functioneren eens onder de loep nemen?

Het wordt tijd voor Feyenoord om de juiste keuzes te maken want anders komt de volgende magere periode er weer aan.
Hopelijk kan Jong Feyenoord zo snel mogelijk meedraaien in de Kkd. Niet zo leuk misschien voor de competitie, maar aangezien de concurrentie (van boven en van beneden) het al doet kan Feyenoord niet achterblijven.
En nu ze in de regio concurrentie krijgen van Ajax en buitenlandse clubs moeten ze echt een impuls geven aan de jeugdopleiding en de toekomstkansen van de spelers.
Wat betreft de selectie, misschien eens tijd om wat spelers te laten vertrekken en vervangen met jeugd. Dat ´kost´ ze misschien een tussenjaar, maar kan wel helpen om er daarna weer te staan met een talentvol team.

Van Geel kijk eerst maar eens naar je eigen functioneren! Ongeschikt❌ Wegwezen dus, samen met al je miskopen. Laat Gio zitten en geef de jeugd de kans!

Van Geel heeft er voor gezorgd dat Feyenoord weer financieel gezond is en het eerste kampioenschap in jaren kon vieren. Vervolgens hebben ze dit jaar het budget in de jeugdopleiding gestopt inplaats van in nieuwe spelers (iedereen schreeuwt altijd om jeugd) en wordt hij keihard afgeserveerd. Ik ben ook echt niet blij met elke aankoop / beslissing van die man maar hij doet het ontzettend veel beter dan zijn voorgangers. Ik zou hem nog een jaar de kans geven, beter heb je ook niet meteen.

Ik ben geen fan van Van Geel. Maar laten we eerlijk zijn dat hij ook geen makkelijke job heeft. De druk bij Feyenoord is altijd hoog. Als ik hem een cijfer mocht geven dan zou hij een 6 krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

Technisch directeur
28 fans
58 jaar
Laatste voetbalnieuws

Frictie bij Feyenoord ‘geëscaleerd’: ‘Misschien kunnen we hem opnaaien’

Feyenoord maakte woensdag bekend dat Jan de Jong na nog geen twee jaar gaat vertrekken. De algemeen directeur verlaat de club vanwege een verschil van inzicht met de Raad van Commissarissen...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 19 juli
Benfica heeft Carlos Vinicius voor zeventien miljoen euro van Napoli overgenomen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren