Van Bronckhorst twijfelt: ‘Ik ben er nog niet honderd procent over uit’

Donderdag, 10 januari 2019 om

Giovanni van Bronckhorst weet niet of hij volgend seizoen nog trainer van Feyenoord is. De coach heeft een aflopend contract in De Kuip en geruchten over een vertrek wakkerden de afgelopen weken aan. In gesprek met RTV Rijnmond laat Van Bronckhorst weten dat hij er nog niet uit is en half februari in gesprek gaat.

Volgende maand praat Van Bronckhorst met de clubleiding van Feyenoord over zijn toekomst. Dan zal er duidelijkheid worden geschept over de vraag of hij na dit seizoen nog aan de Rotterdammers verbonden blijft. "Ik denk er wel over na, natuurlijk, maar ik ben er nog niet honderd procent over uit. Ik kan niet specifiek één reden noemen om bij te tekenen, maar ik ga mijn gevoel volgen”, aldus de trainer.

Van Bronckhorst verlengde zijn contract bij Feyenoord in 2017, vlak nadat de club onder zijn leiding kampioen was geworden. Beide partijen waren er toen snel uit, daar waar het nu maar de vraag is of de coach aanblijft. "Ja, dat gevoel was twee jaar geleden natuurlijk heel goed, als je kampioen van Nederland wordt. Maar je weet dat voetbal een proces is, dat het dynamisch is, dus dat gevoel schommelt. Daar moet je mee omgaan."

De 43-jarige trainer staat sinds mei 2015 aan het roer bij Feyenoord, waar hij het stokje overnam van de ontslagen Fred Rutten. Onder leiding van Van Bronckhorst werd Feyenoord in het seizoen 2016/17 kampioen. Daarnaast werd tweemaal de KNVB Beker gewonnen en grepen de Rotterdammers tweemaal de Johan Cruijff Schaal.


Poll

Feyenoord moet op zoek naar een nieuwe trainer


Gerelateerd

40 reacties (laatste reactie door hangover96)
10 januari 2019 om 18:00

Wat een onzin Panfluitspeler,

Dit materiaal hoort mee te doen om de titel. Deze selectie hoort met twee vingers in de neus van de nummer 4 t/m 18 te winnen. Zonder enige discussie. En thuis kan Feyenoord van PSV en ajax winnen(zie dit seizoen 2-1 van Psv) en dus kun je meedoen. Als je dan uiteindelijk 3e wordt met een respectabele achterstand hoor je niemand klagen, maar nu ben je sinds eind November (!!!!!) al volledig kansloos voor de titel, ben je op een beschamende wijze uitgeschakeld door veredelde amateurspelers uitgeschakeld in de Europa League en heb je in 15 officiele wedstrijden al bijna 30 goals tegen gekregen. Dat kan gewoon niet. In dit geval faalt Gio hopeloos door spelers niet goed te gebruiken, een hopeloze tactiek te kiezen, niet voorspelbaar genoeg te wisselen of aan te passen en spelers tegen zich in het harnas te jagen. De koek is gewoon op.

Gio door de voordeur naar buiten en een nieuwe trainer voor de groep en dan ga ik hopen dat we de bal wel 4x naar dezelfde kleur kunnen spelen.

10 januari 2019 om 19:02

Meedoen om de titel met dit team? Dat je van 4 t/m 18 moet winnen is duidelijk maar de huidige top 2 is ver buiten bereik van welk team dan ook in de eredivisie.

10 januari 2019 om 20:04

Dit Feyenoord elftal kan helemaal niet meekomen met Ajax en PSV. Ze missen creativiteit en hebben alleen maar hard werken en fel erop zitten om de wedstrijden over de streep te trekken nodig. Dat gaat goed tegen Ajax en PSV maar tegen de Fortuna’s geven de spelers geen 100% omdat ze denken dat ze het op 60% ook wel redden en daar gaat het bij mis. Dit elftal is gevormd door de TD (van Geel) en die heeft gefaald door wederom mindere spelers aan te trekken en dat beetje geld wat ze hebben besteden ze keer op keer aan de verkeerde spelers. Ik denk dat je beter van Geel eruit kan schoppen en Gio lekker kan laten zitten. Hoewel die man niet het charisma heeft van bv een van Bommel is het wel gewoon een prima man om jaren voor je club te hebben werken. En laten we eerlijk zijn hij heeft toch heel wat gepresteerd met vaak niet het beste elftal aan zijn zijde (Ajax en PSV hebben over het algemeen altijd een betere selectie).

Op dit moment wordt er aan zijn stoelpoten gezaagd aan alle kanten. Gio die merkt dat natuurlijk en twijfelt nu duidelijk over zijn toekomst, hij kan of via de voordeur naar buiten of Sjaak Troost kan ingrijpen en hem bij een tegenvaller op straat zetten. Het wordt tijd voor nieuw bloed in de kuip en dan mag je van mij starten met een jonge hand en Dick Advocaat of een goede ervaren assistent ernaast.

Twijfel alom dus. Bij directie, Gvb, supporters, spelers...
Slechte zaak voor Feyenoord. Ik denk dat iedereen gebaat is bij zo snel mogelijk zo veel mogelijk duidelijkheid. Dan kan iedereen zich weer concentreren op resultaat in plaats van deze (toch wel) bijzaak.

Wat mij betreft geven Feyenoord en Gio elkaar deze zomer een hele dikke hand en bedanken ze elkaar voor een mooie tijd. De succesformule lijkt uitgespeeld en alle partijen hebben een nieuwe impuls nodig. Ik lees berichten over Kuyt en nog wat andere namen. Ik denk dat we gebaat zijn bij een ervaren trainer met een sterk eigen beleid en voetbalvisie. Hij moet het team een gestructureerde speelstijl aan kunnen brengen, want die mist in mijn ogen te veel dit seizoen bij Feyenoord. Rutten had een hele mooie speelstijl destijds bij Feyenoord, maar miste helaas resultaten. Bij Gio andersom. Het is zaak om die twee nu samen te brengen.

Ik zou zo snel niet kunnen bedenken wie hier de uitgelezen persoon voor is, dus ben benieuwd wat de toekomst brengt.

10 januari 2019 om 17:19

Roger schmidt? Weet niet of die vrij is

10 januari 2019 om 17:23

Die ken ik zelf alleen vaag van zijn tijd bij Salzburg. Weet dat hij daar goede resultaten behaalde, maar daar houd het ook bij op. Maar inderdaad niet gek om over de grenzen te gaan kijken.

10 januari 2019 om 17:24

Zit in China bij Beijing Sinobo Guoan F.c, is daar beker winnaar geworden en heeft een dik contract, denk niet dat ze die zomaar laten gaan en of Schmidt het interessant lijkt om voor veel minder salaris in Rotterdam te komen werken.

Er ligt een uitdaging want de selectie moet in mijn ogen op veel plekken op de schop maar om daar een dik salaris voor op te geven, dat is de vraag.

10 januari 2019 om 17:28

Precies wat je zegt, Gio bedanken voor bewezen diensten en prijzen. Is een kind van de club en nu de meest succesvolle Feyenoord trainer qua aantal prijzen. Al zal Happel wel gezien worden als de grootste door de EC I.

Feyenoord moet als organisatie wel echt stappen gaan maken hoor, veel te onrustig rondom het nieuwe stadion, aan- en verkoopbeleid is matig te noemen de laatste jaren en vanuit jeugd mag er meer doorstromen. Daar heb je ook een trainer voor nodig met sterke visie en mening die daar intern ook voor durft te staan en de tijd krijgt. Ik ben blij met het terugkeren van Brard, ik hoop dat de scouting eens verder gaat kijken dan de eredivisie en denk ook dat het goed is dat V Geel vervangen wordt. Al met al een frisse wind door de Kuip en natuurlijk brengt dat een hoop onzerkheid met zich mee maar dat hoort er nu eenmaal bij.

10 januari 2019 om 18:32

@frkeessie; ik kan me prima vinden in je relaas. Overigens lijkt van Gaal me de ideale kandidaat als je het hebt over ervaring, beschikbaarheid, kennis van het Nederlandse voetbal, behalen van resultaten, ontwikkelen van spelers en het invoeren van een (betere) topsportmentaliteit. Verder zie ik niemand die zo volledig aan dat profiel kan voldoen. Of hij haalbaar is en/of wil is iets anders

Lastig. Heeft het maximale er uit geperst, maar dat idee heb je niet altijd als je zit te kijken. Avontuurlijk is Gio ook niet, wissels voorspelbaar. Tijd wellicht voor een nieuwe trainer.

Oud-voorzitter Kiebooom (wie??) zei ooit:: Als de trainer van Feyenoord leert, kost het punten. Als Feyenoord van de trainer leert, levert dat punten op. Een wat meer ervaren coach heeft wat mij betreft de voorkeur ipv weer een jonge vent voorde groep.

10 januari 2019 om 17:29

Geld dit niet voor elke club?

10 januari 2019 om 17:35

Klopt, dit geldt voor elke club, maar hij zei het volgenss mijn destijds ivm de onderbouwing van zijn keuze voor een trainer.

Genoeg tegenvoorbeelden natuurlijk, maar ik denk ook dat het vak van trainer een ervaringsvak is.

In Nederland alles gewonnen wat er te winnen valt en het lijkt er toch op dat de rek er met Feyenoord uit is, wat valt er dan nog voor hem persoonlijk te winnen.
Misschien is het daarom goed voor Feyenoord en voor hem dat er een frisse wind komt, iemand die er een andere visie op na houdt en Feyenoord wat attractiever kan laten voetballen.

Echter vind ik wel dat als je afscheid van Gio neemt je dan ook van Geel moet laten gaan, de laatste jaren heeft die met een goeie portemonnee spelers kunnen aantrekken maar alleen Jorgensen is een succes gebleken, verder waren het allemaal spelers uit de Eredivisie die veel geld hebben gekost en niks hebben toegevoegd.
Als je dan opnieuw wilt beginnen doe dat dan totaal, want niemand gaat beter presteren met de aankopen van van Geel, Gio heeft er het maximale wel uitgehaald qua resultaten en prijzen.

Naast dat er genoeg is aan te merken op Gio vind ik wel dat je niet moet vergeten dat hij in 3,5 jaar tijd wel goed is geweest voor 5 prijzen en nog in de race is voor zijn 6de prijs, de meest succesvolle trainer uit de geschiedenis van de club, ook dat mag wel eens benoemd worden.

Lol die foto past goed bij de titel😂

Wel echt een geniale foto bij deze titel!

Gio bewandelt hetzelfde pad als FdB, beide niet avontuurlijk en creatief met tactische beslissingen en spelers veel beter maken. Typisch trainers die op korte termijn (door op safe voetballen) punten scoren en met de nodige dosis geluk prijzen pakken. Als Gio slim is vertrekt hij door de voordeur, hij gaat niet meer uit Feyenoord halen dan hij al gedaan heeft.

10 januari 2019 om 17:59

Niet mee eens. Het is moeilijk creatief te spelen als je er de spelers niet voor hebt. Noch De Boer noch Gio heeft de beschikking gehad over echt creatieve spelers. Dan is het makkelijk roepen aan de zijkant.

10 januari 2019 om 20:33

Als Christian Eriksen geen creatieve speler meer is, dan houdt het op hoor

De Cruijff-fanatici wilden het destijds niet zo weten, maar dat vreselijke oude bestuur had een heel behoorlijke selectie achtergelaten voor De Boer waar hij direct vier titels mee pakte.

Alleen Jorgensen een succesvolle aankoop noemen vind ik oneerlijk.
Het aantrekken van Berghuis is een hele goede zet geweest. Evenals Elia. Het terughalen van KEA was goed. Botteghin en Van der Heijden hebben zich ook nuttig bewezen, al vind ik dat inderdaad niet het niveau wat je moet nastreven als Feyenoord zijnde. Haps en St. Juste zijn goede spelers, maar helaas vaak geblesseerd. Blessuregevoeligheid is Van Geel niet te verwijten.

Wat van Geel naar mijn mening wel te verwijten valt is het gebrek aan doorselecteren. Toornstra is een leuke speler, destijds een aankoop dat voor Feyenoord het maximaal haalbare was. Maar daarna zijn ze toch wel meer vermogend geworden om betere alternatieven te halen. Zo ook voor Botteghin en VdH bijvoorbeeld. Dat heeft hij wel nagelaten helaas.

10 januari 2019 om 17:36

Denk dat het ook meer het fantasieloos scouten is, alleen maar spelers uit de eredivisie halen terwijl Ajax en PSV stappen maken door spelers uit Zuid Amerika te halen. Waarom lukt Feyenoord dat niet?

Feyenoord won onder zijn leiding 2x de supercup. Tegen Vitesse en PSV na strafschoppen. In het artikel staat dat Feyenoord deze prijs éen keer won.

Van Bronkhorst heeft meer gewonnen dan al die trainers die nu commentaar hebben. Op een paar na zijn het allemaal nitwits. Bijv die Jacobs, wat een zeperd was dat, die kon er helemaal niks van en die heeft nu commentaar.
Van Geel moet in een vijver vissen waar geen kanjers in zitten en dat is niet makkelijk, maar
Guidetti, Pelle, Jorgensen, Berghuis zijn toch geen slechte aanwinsten geweest.
Ik hoop dat van Bronkhorst, als hij weggaat, het afscheid krijgt dat hij verdient!

Klinkt als een trainer die het zelf wel mooi vindt geweest. Boven alles hoop ik dat het een afscheid door de voordeur wordt. Het is en blijft een clubicoon. Een van de mister Feyenoords van de laatste 30 jaar. Zo iemand verdient geen moddergooi praktijken.

Ik hoop voor van Bronkhorst dat hij stopt, de rek is er gewoon uit tussen hem en de spelersgroep. Zijn contract uitdienen en dan met opgeheven hoofd via de voordeur vetrekken is wat hij wel verdient.
Het is hem gelukt om eindelijk kampioen te worden met relatief bescheiden middelen. Na mijn idee krijgt hij ook veel te veel commentaar(elke trainer tegenwoordig, ook ten Hag en van Bommel) Maar wat van Bronkhorst dit jaar presteert is helemaal niet slecht. Het is nu gewoon uitzonderlijk wat Ajax en PSV presteren in de ED dit seizoen. Andere jaren hadden ze met dit puntenaantal/winstpercentage nog gewoon volop meegedaan voor de titel.
Ik verwacht niet dat een andere trainer heel veel meer uit deze groep weet te halen, maar zou het erg jammer vinden als van Bronkhorst door gaat en dan toch opeens wordt afgerekend op het resultaat en via een ontslag de club zou moeten verlaten.

Dat de rek eruit is ligt niet alleen aan Gio. Iedereen hier heeft het maar over Gio dit, Gio dat en elkaar maar napraten. Men kan nu eenmaal Feyenoord op dit moment niet vergelijken met PSV en Ajax daar ontbreken de middelen nu eenmaal voor. Daarom is het juist zo knap dat Gio met de bescheiden middelen en domme aankopen van Meneer van Geel zoveel gepresteerd heeft. Er zullen altijd wel betere trainers zijn maar noem er eens 1 op hier in Nederland die vrij is. Daarbij komt dat Gio niet alleen het werk doet hij heeft ook nog eens assistenten naast hem zitten of zitten die daar maar voor Piet Snot. Als men nu zegt dat het gehele beleid van Feyenoord slecht is dan kan ik mij alle kritiek indenken. Nieuw Stadion waar geen zekerheid over bestaat. Geen goede scouting doordat meneer van Geel alles beter weet met zijn vrouw. Geen team in de KKD dat was te duur, Jeugdopleiding die even in het slop zat ondanks er nog genoeg talent aanwezig is. Allemaal feiten van slecht beleid en dat mag iedereen die een rol heeft bij de club zich aanrekenen en moeten eens goed voor de spiegel gaan staan van A tot Z. Gelukking is Brard terug. De laatste jaren hebben resultaten opgeleverd of die nu klein of groot zijn doet er niet toe ze zijn behaald door Gio. De namen worden al genoemd van Fraser, wat kan die nu toch presteren, nergens geslaagd, Kuyt die moet zich nog bewijzen heeft het al moeilijk met zijn jeugdteam, Maak een Hart van Feyenoord met een goed netwerk zoals van Persie, Kuyt, Janssen, van Marwijk en haal Advocaat terug die de functie van van Geel kan overnemen. Die laatste moet als eerste weg i.p.v. dat hier maar over Gio weg gesproken wordt. In Nederland zie ik geen trainer die zo maar even het team op sleeptouw kan nemen zolang van Geel daar zit, Mogelijk Steijn van VVV dat zou de enigste zijn.scout ook eens over de grenzen en niet alleen maar in Nederland. Als je ziet wat PSV en Ajax voor een bescheiden bedrag voor spelers binnenhalen en met vette winst verkopen dan moet Feyenoord dat toch ook lukken alleen tja daar hebben we het weer slecht bestuur en Rvc.

Ik hoor bij de mensen die ook hebben getwijfeld hebben aan hem. Maar laten we eerlijk wezen. Met het beleid van bovenaf, het budget tov ajax en psv gaan we echt geen 1e of 2e plek halen met een andere trainer 2 jaar geleden viel alles op zijn plek, modale spelers als toornstra, vd heijde etc hoorden bij de beste spelers van de eredivisie dat jaar. Daar verdient Gio credits voor em ben ik hem.zelfs voor eeuwig dankbaar voor Maar dat kan niet elk jaar. Geen enkele nieuwe trainer gaat het beter doen. Misschien kwa veldspel soms, maar met dit materiaal is dat gewoon onrealistisch We moeten bouwem aan de jeugdopleiding onder bevel van brard, een nieuwe technisch directeur of iemand aanstellen die meer netwerk heeft dan van geel, de clown van een jan de.jong eruit gooien en de inkomsten drastisch vergroten. Ofwel met een nieuw stadion of wel door je gewoon niet aan te stellen en beter te besturen, want psv heeft veel minder capaciteit en een minder sterke economische regio, en die hebben 20 miljoen meer op de begroting. Dan doe je echt wat fout structureel Ik.denk dat gio gewoon moet blijven en we weer opnieuw moeten beginnen. Doorselecteren en bouwen aan een talentvol team

Hij zou de eer aan zichzelf moeten houden. Een club als Feyenoord moet meer nastreven dan hetgeen men nu laat zien. VanGeel gaat niet vrijuit vind ik. Het aankoopbeleid is niet top, eigenlijk is Feyenoord nog niet verder dan een aantal jaren geleden. Stagnatie is achteruitgang om maar een tegeltje te gebruiken.

Hoop dat hij tegen de stroom in gewoon blijft. Prima trainer voor Feyenoord die all over zeer goed gepresteerd heeft.

Het lijkt ook allemaal zo gemakkelijk. Nieuwe uitdaging blabla. Maar waar zou Gio dan naar toe moeten? Het enige wat ik me zou kunnen voorstellen zijn de Glasgow Rangers, maar daar zit Gerrard nu. Of bondscoach van Indonesië gezien zijn status daar. Maar denk dat hij het liefst gewoon in Rotterdam blijft dus laat hem aub gewoon lekker doorgaan. Niets mis mee!

als je Gio niet verlengt en Van Geel wel laat zitten dan schiet je er iig weinig mee op. met Van Geel zijn aankoopbeleid kan je zelfs een Guardiola of Klopp laten lijken op hele matige coaches

Gio moet blijven, ekte ekte Feyenoorder! Het is tijd dat van Geel via de achterdeur vertrekt samen met een hoop spelers die het helaas net niet zijn voor Feyenoord 1. Selectie opfrissen en de jeugd de rest van het seizoen laten spelen en klaarstomen voor 2019/2020. Helaas een verloren seizoen, maar er zitten veel talenten aan te komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

135 fans
Coach, 44 jaar
SeizoenClub
2015- Feyenoord
2007-2010 Feyenoord
2004-2007 Barcelona
2003-2004 Barcelona
2001-2003 Arsenal
Laatste voetbalnieuws

Turkije flirtte met Orkun Kökcü: ‘Mijn hart ligt nu bij Nederland’

De Turkse voetbalbond (TFF) heeft Orkun Kökcü in het verleden benaderd inzake een interlandloopbaan voor het nationale elftal, zo schrijft De Telegraaf maandag. De achttienjarige middenvelder van Feyenoord doorliep alle Nederlandse...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Liverpool staat open voor een vertrek van Naby Keïta. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren