‘Ik hoop dat hij nog tien of twintig jaar bij Feyenoord kan blijven’

Woensdag, 9 januari 2019 om

Het is niet uitgesloten dat Giovanni van Bronckhorst bezig is aan zijn laatste maanden in dienst van Feyenoord. De 43-jarige trainer loopt aan het einde van dit seizoen uit zijn contract in De Kuip en volgens onder meer NRC Handelsblad bestaan er in de top van de Rotterdamse club 'twijfels' over de vraag of er nog genoeg perspectief is voor een langere samenwerking. Als het aan Tonny Vilhena en Robin van Persie ligt, staat Van Bronckhorst echter ook volgend seizoen voor de groep bij Feyenoord.

Vilhena laat woensdag in Marbella, waar Feyenoord momenteel verblijft ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft in de Eredivisie, weten dat Van Bronckhorst zijn sporen inmiddels wel heeft verdiend als trainer. "Ik hoop dat hij nog tien of twintig jaar hier kan blijven, maar dat is niet reëel. Hij heeft laten zien dat hij een goede trainer is. Hij heeft veel prijzen gepakt met de club", vertelt de middenvelder van Feyenoord in gesprek met de NOS.

Van Bronckhorst is bezig aan zijn vierde seizoen als eindverantwoordelijke van Feyenoord. De oud-verdediger won sinds zijn intrede in 2015 vijf prijzen: tweemaal de KNVB Beker, tweemaal de Johan Cruijff Schaal en één keer de landstitel. Het gebrek aan progressie – Feyenoord eindigde vorig seizoen op een teleurstellende vierde plaats in de Eredivisie en speelt ook deze voetbaljaargang geen rol van betekenis in de titelrace - zou in Rotterdam tot onvrede leiden, maar volgens Vilhena doet de club er toch goed aan de samenwerking te verlengen. "Het zou niet slecht zijn als hij hier gewoon blijft. Wat ik goed aan hem vind? Hij kan duidelijk dingen verwoorden. Hij kan spelers beter maken. Hij kan goed omgaan met jonge jongens en de ervaren jongens. Dat is wel belangrijk ja.''

Ploeggenoot Van Persie is het eens met Vilhena. De veteraan zwaait zelf aan het einde van dit seizoen in principe weliswaar af als prof, maar hij ziet geen noodzaak voor Feyenoord om Van Bronckhorst te vervangen. "Het is helemaal zijn keuze. Het is niet aan mij om een mening over zijn positie te hebben. Ik ben heel erg happy met Gio, de staf en de spelers.”


Poll

Denk jij dat Giovanni van Bronckhorst volgend seizoen nog trainer van Feyenoord is?


Gerelateerd

21 reacties (laatste reactie door ruudos)

Als spelers ook tevreden zijn met Van Bronckhorst, vraag ik me echt af waarom veel supporters hem ineens willen zien gaan. Met een selectie dat totaal niet in balans is gewoon heel veilig op 3 staan is in mijn ogen niet slecht, want met Ajax en PSV zou je toch niet gaan concurreren dit seizoen. Het argument dat hij geen spelers beter zou hebben gemaakt gaat er bij mij ook niet in. Ten eerste is het feitelijk incorrect en ten tweede heeft Feyenoord toch vooral spelers die al op hun top zitten.

9 januari 2019 om 20:02

Spelers die in de basis staan zijn tevreden? Dat is nieuwe zeg 😁 Kun je me aangeven welke spelers beter zijn geworden onder gio? Ik kan me een karsdorp en een halve kongolo en vilhena voorstellen. Veel meer is t niet in 3,5 jaar. De rest lijkt de laatste jaren minder geworden. Ook een prestatie. Kijk je wel eens wedstrijden van feyenoord? Valt het je op dat het al 2 jaar bagger is? Tactisch geen vermogen tijdens een wedstrijd het plan te wijzigen, vreemde wissels, team lijkt na 60 minuten uitgeput. Dat zijn enkele redenen waarom fans ‘twijfels’ hebben bij de trainer Gio. Hij heeft ook zn goede kanten hoor en wat mij betreft maakt hij het seizoen in stijl af en vertrekt hij door de voordeur. Als vGeel dan geen passende opvolger kan vinden (kuyt is alleen op basis van sentiment en heeft derhalve niet mijn voorkeur) mag die voorzichtig aan ook zn biezen pakken.

9 januari 2019 om 20:20

En hoe denk je met deze ploeg aantrekkelijk voetbal te gaan spelen? Besef wel dat je een hele trage verdediging hebt die in de rug makkelijk te kloppen is. Ik heb het idee dat velen denken dat Feyenoord gewoon een goede selectie heeft dat elke ploeg buiten de top twee wel even oprolt, maar zo'n geweldige selectie heeft Feyenoord momenteel gewoon niet.

Ze hebben geen creativiteit op het middenveld, Van Persie heeft nauwelijks loopvermogen en Jorgensen is al een hele poos uit vorm en is wel eens geblesseerd. De enigste twee spelers die bij Ajax en PSV wellicht een basisplaats zouden bemachtigen, zijn Berghuis en Vilhena. Voor de rest is het gewoon Eredivisie subtop-niveau.

9 januari 2019 om 20:21

Daar verschilt dus de visie van een Feyenoord supporter en een andere. Feyenoord supporters kan het allemaal niet snel genoeg gaan en willen liefst morgen zich nog met Ajax kunnen meten. Dit terwijl een buitenstaander zich bedenkt dat Feyenoord de laatste 20 jaar geen fluit gepresteerd heeft. Gio is met een matig team landskampioen geworden wat gewoon erg knap is.

9 januari 2019 om 20:30

@sirius; waar stel ik dat de ploeg aantrekkelijk zou moeten spelen? Lijkt me mooi meegenomen hoor, maar ik zou het al prettig vinden als ik op zondag het idee krijg dat er doordeweeks met een plan is getraind. Dat heb ik nu niet bepaald.

9 januari 2019 om 20:32

Wat een onzin! Feyenoord won van PSV, hoe kon dat dan? Er zit dus duidelijk meer in de ploeg. Ik vind het altijd wel grappig dat mensen denken dat Feyenoord het niveau suptop eredisvie is. Als ik de beste basis elf van alle 3 de selecties leg dan doet Feyenoord echt niet veel onder en de spelers die beter zijn, is ook niet echt een wereld van verschil zoals de meeste dat willen zien. Hoeveel spelers van Ajax zou PSV willen en andersom?

9 januari 2019 om 20:45

@dneres

Ben bang dat jij met alle respect inderdaad de selectie van Feyenoord overschat. Zowel Ajax en PSV zouden echt geen interesse hebben in spelers van Feyenoord. Alleen Berghuis en Vilhena misschien maar daar houdt het ook echt wel mee op.

En als je puur naar de feiten kijkt doet Feyenoord het momenteel nog niet eens zo slecht. Gewoon een redelijk puntenaantal. Alleen PSV en Ajax lijken weinig te morsen.

En leuk dat Feyenoord van PSV heeft gewonnen maar dat zegt niet veel. Fortuna heeft ook van Feyenoord gewonnen. Moeten wij nu concluderen dat Fortuna veel beter kan?

9 januari 2019 om 22:47

Verschil is wel dat Feyenoord zowel uit als thuis minder was dan Feyenoord.

10 januari 2019 om 01:43

@harecles

ik ben een Feyenoorder en ik zie dat zelfs. welke spelers had Gio dan beter moeten maken? Van Geel haalt alleen maar middelmaat waar 0 potentie in zit

Gio doet het imo gewoon uitstekend met het povere materiaal waar Van Geel hem mee heeft opgezadeld

9 januari 2019 om 20:25

Niet in balans? Het probleem wat veel supporters vinden is het spel. Gio is nooit een trainer geweest die voetbal in de ploeg bracht. Het systeem is heel defensief en de spelers die Gio op het middenveld opstelt. Het zijn vaak werkers. In dit Feyenoord is er voetballend gewoon veel meer uit te halen. De supporters verwachten niet dat Feyenoord dan mee doet om de titel, maar wanneer er meer voetbal in de ploeg komt dan word je vanzelf ook beter en Gio is daar niet de trainer voor. Wat ideaal zou zijn is een goede veldtrainer die wel voetbal in de ploeg brengt en Gio als manager, maar zolang je dat niet hebt is het voor Feyenoord beter om naar een andere trainer te kijken. Dus hoe je erbij komt dat de spelers op hun top zitten... St Juste, van Beek, Malacia en Haps zitten lang niet op hij top en juist een ex verdediger als Gio zou deze spelers beter moeten maken. Vilhena haalt sinds hij met oranje mee gaat ook beter geworden, zal geen toeval zijn dat hij daar anders traint, het niet geven van kansen aan spelers als Ayoub waar erg veel rek nog in zit, Tapia die bij Peru altijd een heel hoog niveau haalt en dan met name wedstrijden tegen Brazilië, Argentinië, Chilli en Uruguay wat toch echte toplanden zijn, Sam Larsson begint steeds iets beter te worden die zit duidelijk nog lang niet op zijn top en dat geldt ook voor Berghuis... Mensen vinden het blijkbaar leuk om te doen alsof Feyenoord een club van het niveau Heerenveen... twee keer tegen PSV dit seizoen en twee keer was Feyenoord beter. Dit seizoen als enige club winnen van PSV. Als jij gelooft dat er in dit Feyenoord niet meer in zit zegt dat wel iets over hoe jij naar Feyenoord wilt kijken. Ik zeg niet dat Feyenoord direct concurreert met Ajax en PSV, maar Feyenoord heeft zeker wel een hoog niveau weten te halen er zit veel meer in de ploeg, maar dat komt er met Gio niet uit. Tactisch veel Gio veel te leren, maar als manager uitstekend. De club moet vooruit en daar helpt het voetbal van Gio niet aan mee.

Het verbaasd mij dat er mensen zijn die deze trainer weg willen hebben. Gezien het spelersmateriaal en de concurrentie doet Gio het gewoon naar behoren. En zelfs nog meer dan dat. Ook is hij een goed uithangbord voor Feyenoord. Hij lijkt mij een bescheiden persoon die geen rare dingen zegt en doet en ook nog eens presteert. Wat wil men nog meer?

Ben dan benieuwd wie men beter in staat acht. En kom svp niet met Kuyt! Ik vind dat juist een verwaande kwast die alle eer naar zichzelf wil toetrekken.

Bij Feyenoord ligt het niet aan de trainer. Maar meer zoals van Basten aangaf dat er te weinig toptalent doorkomt. Wat opvallend is voor Rotterdam. En een TD die weinig creatief lijkt qua spelers aan trekken.

9 januari 2019 om 21:45

Nee Gio is aantoonbaar een slechte trainer. Dit seizoen de meest pases achteruit van alle 18 ploegen, vorig seizoen de minste goals uit standaardsituaties van alle ploegen, zeer matig positiespel, spelers niet kunnen motiveren, maar keer op keer een aantal belachelijke verliespartijen nodig hebben om de boel weer scherp te krijgen. Record aantal nederlagen op rij etc etc. Er zijn gewoon te veel extreme dieptepunten onder zijn verantwoordelijkheid (uiteraard doet hij het niet alleen). En dan heb je nog het breed gedragen gevoel dat de jeugd genegeerd wordt, hij lievelingetjes heeft, er nooit iemand beter wordt en er sinds zijn aantreden een bizarre hoeveelheid blessures is. Gewoon kappen met Gio. Al zal heus niet alles hem aan te rekenen zijn er zijn gewoon te veel minnetjes achter zijn naam.

9 januari 2019 om 23:40

@moridin

Nee Gio is aantoonbaar de beste trainer van Feyenoord. De meest succesvolle coach qua prijzen. En nu jij weer

Ik hoop niet dat je een Feyenoord supporter ben. Ikzelf niet maar een aantal supporters lijken de eigen selectie schromelijk te overschatten. En zoeken naar mijn idee de makkelijkste zondebok namelijk de trainer!!

Als er meer lui bij Feyenoord die zo denken dan had ik het wel geweten als ik Gio was. Vandaag nog je spullen pakken en met leedvermaak toekijken hoe de volgende trainer het wel even goed gaat doen.

Je kan soms beter vijanden hebben dan eigen supporters

Is het voor van Bronckhorst zelf ook niet lekker om weer eens wat nieuws aan te gaan? Hij heeft veel prijzen gewonnen met Feyenoord, iets wat al heel lang geleden is dat een trainer zoiets vergelijkbaars heeft gepresteerd. Hij stapt aan het einde van het seizoen het opgeheven hoofd door de voordeur naar buiten en wie weet gaat hij aan de slag bij een mooie buitenlandse club! In het buitenland kijken ze echt wel naar wat een trainer heeft gewonnen ipv hoe goed speelde ze.

9 januari 2019 om 21:59

Ook Gio is denk ik minder geschikt voor het buitenland. Ja misschien bondscoach van Indonesië ofzo gezien zijn status daar. Of Rangers, maar daar zit Gerrard nu.

Wie wil er nu nog trainer van Feyenoord worden als zelfs Gio daar met uitstekende prestaties bekritiseerd wordt? Met zulke onrealistische verwachtingen valt er daar geen eer te behalen. Laat Gio lekker blijven man. Niks mis mee!

9 januari 2019 om 22:17

Ik geloof niet dat feyenoordfans eisen per direct om de titel mee te spelen dus die verwachtingen vallen wel mee. Feit blijft dat de kwaliteit vh voetbal en de spelers achteruit holt. Daar moet je kritisch op kunnen zijn.

9 januari 2019 om 23:48

@ijsmuts

Kritiek is niet erg maar dan moet het wel terecht zijn en het liefst onderbouwd. Ben echt verbaasd hoe erover GIo wordt gesproken.

Men zoekt een zondebok en is niet realistisch. Erg jammer! Denk dat jullie geen trainer modig hebben maar eerder een tovenaar

Ik vind de kritiek op Van Bronkhorst echt heel onterecht! Als je kijkt naar het budgetverschil met Ajax en PSV, dan moet Feyenoord gewoon ieder jaar 3e worden. Hij heeft het boven die verwachting gedaan, dus dat is prima! Hij maakt de spelers niet beter? Spelers als Kuyt, Van Persie, Botthegin, VD Heijden, Jorgenson, Clasie, El Ahmadi, etc gaan allemaal niet beter worden op deze leeftijd. En volgens mij heeft Feyenoord op dit moment ook niet de supertalenten die hij dan had moeten laten floreren. Mijn conclusie: GvB had het op dit moment niet beter kunnen doen! Laat Feyenoord eerst een betere TD halen, die wel verder wil met de club, zodat Gio beter materiaal tot z’n beschikking krijgt. Zolang dat niet is gebeurd, kunnen we Gio nergens op afrekenen!

10 januari 2019 om 10:51

Het verschil in budget met PSV valt wel mee. Het verschil tussen Ajax en PSV is groter dan dat tussen PSV en Feyenoord. Toch staat PSV bovenaan.

Feyenoord kan beste derde worden maar dat gat is veel te groot en het spel lijkt, op wat uitzonderingen na, nergens naar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller3312
S. LarssonAanvaller326
R. van PersieAanvaller2516
N. JørgensenAanvaller247
J. BijlowDoelman160
K. VermeerDoelman180
Eric BotteghinVerdediger222
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

1654 fans
Aanvaller, 35 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Feyenoord 25 16 0 1
2017/2018 Feyenoord 12 5 0 0
2017/2018 Fenerbahçe 2 0 0 0
2016/2017 Fenerbahçe 24 9 4 0
2015/2016 Fenerbahçe 31 16 3 0
Laatste voetbalnieuws

Van Persie wijst twee beste tegenstanders aan: ‘Een heel speciaal duo’

Robin van Persie speelde in zijn achttien jaar durende carrière tegen de beste verdedigers ter wereld. Gevraagd naar de beste tegenstanders die hij tegenkwam, wijst Van Persie naar Rio Ferdinand en...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 25 mei
Chelsea wil Eden Hazard niet zomaarar Real Madrid laten gaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren