Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Hoe ziet het programma van Frank de Boer bij Atlanta United eruit?

Laatste update:

Frank de Boer heeft zijn trainersloopbaan een vervolg gegeven bij Atlanta United. De trainer heeft Europa achter zich gelaten en is vastberaden om naam te maken in de Verenigde Staten. In Georgia krijgt hij de loodzware taak om de club verder te ontwikkelen, de Amerikaanse landstitel te verdedigen en succes te boeken in de CONCACAF Champions League. Het seizoen in de Major League Soccer begint op 2 maart en in aanloop naar de start van de competitie hebben De Boer en zijn staf nog bergen werk te verzetten. We kijken naar het programma van Atlanta United en alles wat De Boer in aanloop naar de start van het nieuwe seizoen nog te wachten staat.

De Boer is op woensdag 2 januari op het vliegtuig gestapt naar Atlanta. Achter de schermen is hij al begonnen in zijn functie als hoofdtrainer, maar op maandag 14 januari zal hij pas worden gepresenteerd aan pers en publiek. Op die dag begint de regerend kampioen tevens aan de voorbereiding op het derde seizoen in de MLS. De voorbereiding zou in eerste instantie pas op 21 januari aanvangen, maar vanwege deelname aan de CONCACAF Champions League begint De Boer een week eerder met zijn nieuwe team. Bovendien gaat op 8 februari de transfermarkt open in de VS en dus kunnen De Boer en zijn staf zich gaan oriënteren met oog op eventuele versterkingen.

View this post on Instagram

Arrived in #ATL Let’s get started!

A post shared by Frank de Boer (@frank150570) on

MLS SuperDraft

Deze maand gaat in de MLS de SuperDraft 2019 van start. De SuperDraft is een jaarlijks voetbaltoernooi, waarbij de 24 clubs uit de Major League Soccer spelers kiezen die vanuit universiteiten of op andere manieren aan de competitie zijn toegevoegd. Dit jaar vindt de SuperDraft plaats in Chicago. In vier opeenvolgende rondes krijgen clubs de keuze om spelers te selecteren. Tijdens voorrondes krijgen clubs al goed in beeld welke spelers de meeste potentie hebben. De grootste talenten worden dan ook doorgaans in de eerste ronde al weggeplukt.

‘Veel van zijn spelers bij Ajax maakten overstap naar een topcompetitie’

Lees hier ons achtergrondverhaal over de keuze van Atlanta United voor Frank de Boer als nieuwe hoofdtrainer.Lees artikel

Met name voor de kleinere clubs uit de MLS is dit een uitgelezen mogelijkheid om zich te versterken. De volgorde voor het kiezen van spelers is immers gebaseerd op de prestaties van het voorgaande seizoen. Omdat Atlanta United kampioen is geworden, mag het iedere ronde pas als 24ste club een keuze maken. De beste spelers zullen dan al weg zijn geplukt door andere clubs. FC Cincinnati heeft de luxe om als eerste hun favorieten aan te wijzen. Spelers die door clubs worden gekozen, zitten overigens niet direct vast aan de club. De clubs kunnen er namelijk voor kiezen om de spelers te verkopen of ruilen.

Voor De Boer en zijn staf zullen de talenten die worden opgepikt geen directe versterkingen zijn voor het eerste elftal van the Five Stripes. De nieuwelingen komen naar alle waarschijnlijkheid terecht in het tweede elftal. Vorig jaar koos Atlanta United bij de SuperDraft in Philadelphia voor Jon Gallagher, Gordon Wild, Oliver Shannon en Paul Christensen. Een jaar eerder waren Miles Robinson, Julian Gressel, Andrew Wheeler-Omiunu en Alex Kapp de gelukkigen.

CONCACAF Champions League

Atlanta United strijdt het komende seizoen mee op verschillende fronten. Omdat de club vorig seizoen de MLS Cup heeft gewonnen, neemt het voor het eerst in de clubhistorie deel aan de CONCACAF Champions League. Dit internationale toernooi telt zestien deelnemende clubs uit Noord-Amerika, de Caraïben en Midden-Amerika. De competitie kent geen groepsfase, maar louter knock-outrondes en loopt van februari tot april.

De ploeg van De Boer is in de eerste ronde gekoppeld aan Herediano uit Costa Rica. LA Galaxy (2000) is de enige Amerikaanse club die er ooit in is geslaagd om het toernooi te winnen. De afgelopen dertien edities werden gewonnen door Mexicaanse clubs. Vorig seizoen was Chivas Guadalajara in de finale over twee duels na strafschoppen te sterk voor Toronto FC.


Eerste ronde CONCACAF Champions League




DATUM AANVANG THUIS UIT STADION
22 februari 22.00 uur CS Herediano Atlanta United Estadio Eladio Rosabal Cordero
28 februari 20.00 uur Atlanta United CS Herediano Fifth Thirs Bank Stadium

Major League Soccer Eastern Conference

Op zondag 3 maart gaat voor Atlanta United het nieuwe seizoen in de MLS Eastern Conference om 18.00 uur van start met een uitwedstrijd tegen DC United. Een week later, op zondag 10 maart, staat de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. FC Cincinnati komt dan op bezoek in het Mercedes-Benz Stadium.

Tijdens het seizoen spelen alle clubs uit de MLS in totaal 34 wedstrijden: 17 keer uit en 17 keer thuis. Clubs uit de eigen competitie zijn twee keer de tegenstander, terwijl clubs uit de andere Conferende eenmaal de tegenstander zijn. Atlanta United speelt dus 22 wedstrijden tegen clubs uit de Eastern Conference en 12 wedstrijden tegen clubs uit de Western Conference.

Heineken Rivalry Week
Van 21 tot 25 augustus heeft de MLS een programma samengesteld waarbij rivaliserende clubs het tegen elkaar opnemen. Atlanta United speelt in dat kader op 23 augustus tegen Orlando City.

21 augustus DC United - New York Red Bulls
21 augustus LAFC - San Jose Earthquakes
22 augustus Sporting Kansas City - Minnesoata United FC
23 augustus Orlando City - Atlanta United
23 augustus Portland Timbers - Seattle Sounders
24 augustus NYCFC - New York Red Bulls
25 augustus FC Cincinnati - Columbus Crew
25 augustus LAFC - LA Galaxy

Op 6 oktober staat de laatste speelronde op het programma. Tijdens Decision Day beginnen alle wedstrijden om 16.00 uur. Klik hier voor het complete speelschema van Atlanta United voor het komende seizoen.

MLS Cup

Na het reguliere seizoen vinden de play-offs plaats om de uiteindelijke kampioen van de Major League Soccer te bepalen. Dit toernooi tussen de best presterende clubs uit de MLS wordt ook wel de MLS Cup genoemd. Clubs die in de top zeven eindigen van de Eastern en Western Conference, plaatsen zich voor de MLS Cup. In totaal gaan veertien clubs onderling uitmaken wie zich kampioen mag noemen. De winnaar mag de Phillip F. Anschutz Trophy omhoog houden.

Deze cup hoopt Frank de Boer aan het einde van het seizoen omhoog te houden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoop dat hij gaat slagen daar, gun het hem wel na zijn periodes bij palace en inter.

Voor hem te hopen dat Almiron en Josef Martinez blijven. Vertrekken die twee dan heeft Atlanta een zeer groot probleem. Met Josef Martinez en Almiron (en Barco en Gonzalo Pires) kunnen ze opnieuw kampioen worden, zonder die twee doen ze niets onder voor de minste clubs in de MLS

10 januari 2019 om 06:22

Zonder de vier die je noemt zijn ze natuurlijk veel minder, maar:
Guzan in doel, degelijk voor Mls.
Parkhurst, Larentowicz, solide spelers.
Nagbe goede voetballer.
Die Villalba is gevaarlijk.

Als Almiron en Martinez vertrekken halen ze vast twee nieuwe Dps.

Dat draft systeem is interessant, want als speler kun je gekozen worden door een club. De club kan dan kijken: wat doen we? Contract aanbieden of doorverkopen/omruilen. Heerlijk democratisch systeem.

10 januari 2019 om 08:03

Inderdaad. Het scoutingsmodel geeft eveneens de spelers een mooie kans. De indeling van het toernooi is ook interessant. Die Amerikanen proberen er wel wat van te maken.

10 januari 2019 om 08:38

Als speler zijnde heb je volgens mij bar weinig te zeggen. Dat lijkt me toch minder...

10 januari 2019 om 17:38

Sorry hoor maar dat systeem van de MLS is echt niet zo democratisch. Spelers tekenen in feite een contract bij de competitie zelf en niet bij een bepaalde club, de MLS is zeg maar de grote baas van al die clubs.

Het is daarom dan ook zo gemakkelijk om spelers zo maar om te ruilen, ik meen zelfs ergens gelezen te hebben dat de bij dergelijke ruildeals de speler in kwestie zelfs geen inspraak heeft.

Het concept van transfersom tussen clubs onderling is nogal erg vaag met die al die bizarre budgetregelingen en laten we niet vergeten dat de MLS absoluut geen opleidingsvergoeding wilt betalen en dit ook weigert te doen.

Onlangs nog, met de transfer van Pulisic zou zijn amateurclub waar hij werd opgeleid zo’n $750 duizend dollar moeten krijgen maar zowel de Amerikaanse spelersvakbond als de MLS blokkeerden dit.

Dit is ook een van de vele redenen waarom Europese clubs opeens veel Amerikaanse jeugdspelers contracteren, ook voor hun potentie en talent natuurlijk, maar (Noord-)Amerikaanse spelers zijn doorgaans geen financieel risico.

13 januari 2019 om 20:22

Dit verhaal is feitelijk compleet incorrect.

De opleidingsvergoeding is niet geblokkeerd door MLS (??!) en de spelersvakbond (??!).

Ten eerste speelt Pulisic niet in MLS en zijn jeugdteam speelt ook niet in Mls.
Ten tweede is Pulisic niet lid van de spelersvakbond van MLS spelers, want hij is geen MLS speler.
Daarnaast zijn zowel MLS als de spelersvakbond van MLS spelers geen partij. Ze hebben wel een mening. Uiteraard is de spelersvakbond tegen opleidingsvergoedingen, want opl. vergoed. maken transfers moeilijker.
Opleidingsvergoedingen gaan via Fifa en dus via de voetbalbonden, in dit geval Ussf (US Soccer).

Opleidingsvergoedingen worden in de VS geblokkeerd door Ussf.

Dus voordat je iets beweert: doe eerst even goed onderzoek. Thanks.

13 januari 2019 om 21:56

Inderdaad daar heb ik de plank wel volledig misgeslagen, erg bizar want in het artikel dat ik had gelezen stond ook heel duidelijk US SF, daaronder stond er een statement van de Mls' Player Union en Don Garber over Trainings compensations en Solidarity Payments, misschien daarom dat ik ze door elkaar heb gehaald.

Ach ja uiteindelijk is de MLS en de Ussf sowieso één grote corrupte boel. Men speculeert zelfs dat de Ussf bewust de MLS bevoorrecht zodat zij de hele Amerikaanse voetbalmarkt in handen blijven hebben. Dat is ook een van de hoofdredenen waarom ze een gesloten competitie zijn en niet meedoen aan promoties en degradaties.

11 januari 2019 om 18:23

Voetbal is zo mondiaal dat zo draft niet gaat werken. Die spelers behoren volgens mij onder de MLS en niet per se hun clubs. Dit zou betekenen dat de stap naar Europa veel moeilijker wordt. Anderzijds als er een paar diamanten in een goede draft zitten, wordt de competitie een stuk leuker om naar te kijken.

Maar ben van mening dat dit alleen werkt als er wereldwijd draft worden gehouden, maar zelfs dan blijft het lastig. Want er zijn maar weinig universiteiten buiten de usa die een goede scholarship hebben mbt sport. Veel Europese basketballers die potentie hebben gaan regelmatig ook naar een universiteit. Behalve Doncic, maar die is zo uitzonderlijk goed. Maar als het alleen de universiteiten in de usa zijn die goede spelers voortbrengen, mag alleen de MLS daar uit draften of andere competities ook.

Al met al is het enorm lastig en werkt het imo niet in een sport als voetbal.

15 januari 2019 om 18:51

De draft in MLS is stervende en bijna dood.
Het systeem is achterhaald door de ontwikkeling die het Amerikaanse profvoetbal heeft gemaakt.

Zoo mooie stadium heeft Atlanta, lijkt wel op de Johan Cruijff Arena..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren