Update: Tottenham bevestigt plannen aangaande nieuwe stadion

Woensdag, 9 januari 2019 om

Tottenham Hotspur maakt naar verwachting in de komende 24 uur bekend wanneer het nieuwe stadion betrokken wordt. Volgens diverse Engelse media zal Crystal Palace op 16 maart de eerste tegenstander zijn in het stadion. Geheel zeker is dit nog niet, want de club wacht nog altijd op verschillende veiligheidscertificaten en goedkeuring na de laatste controles.

Het nieuwe onderkomen van de Engelse topclub is zo goed als af en momenteel worden de laatste puntjes op de i gezet. Volgens Sportsmail werkt Tottenham Hotspur toe naar de opening van het stadion in maart. Op 2 maart komt rivaal Arsenal op bezoek, maar vooralsnog lijkt dat duel op Wembley gespeeld te gaan worden. Veertien dagen later komen the Eagles op bezoek in het noorden van Londen en Tottenham hoopt dat duel te spelen in het nieuwe stadion, dat circa een miljard euro heeft gekost en plaats zal bieden aan 62.062 toeschouwers.

Tottenham betrekt stadion van ruim 900 miljoen: een vloek of een zegen?

Lees hier ons achtergrondverhaal over het nieuwe stadion van Tottenham Hotspur.Lees artikel

Tottenham zou er overigens niet op zitten te wachten om het eerste duel in het nieuwe onderkomen af te werken tegen the Gunners. Een dergelijke wedstrijd brengt altijd meer problemen en risico met zich mee. Bovendien is de kans om te verliezen van Arsenal groter dan tegen Crystal Palace. Mede daarom is 16 maart omcirkeld in de agenda van Tottenham als datum voor het openingsduel.

Tottenham Hotspur hoopte het stadion in september van vorig jaar al te openen, maar door vertraging in de bouw is de opening uitgesteld. Op 13 februari speelt de ploeg van manager Mauricio Pochettino in de achtste finales van de Champions League thuis tegen Borussia Dortmund. Men hoopte daar het openingsduel van te maken, maar die wedstrijd lijkt te vroeg te komen.

Update 9 januari 13.24 uur – Tottenham bevestigt plannen aangaande nieuwe stadion
De bouw van het nieuwe stadion van Tottenham Hotspur verloopt niet volgens plan en de club is daarom genoodzaakt om op Wembley te blijven spelen tot en met februari, zo melden de Londenaren dinsdag. “We kunnen bevestigen dat onze Premier League-wedstrijden tegen Watford, Newcastle United en Leicester City en de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund zullen plaatsvinden op Wembley”, zo valt er te lezen op de clubsite.Gerelateerd

17 reacties (laatste reactie door azrsenal)

Hoe mooi zou het zijn om je stadion te openen tegen je aartsrivaal? Mooier kan niet lijkt me! Maar goed, als je bang bent om te verliezen moet je het lekker openen tegen een club die lager staat. :-)

9 januari 2019 om 09:42

Wat dom is, want Palace gaat uiteraard ook gewoon winnen.

9 januari 2019 om 09:45

Ik hoop het.

9 januari 2019 om 09:48

Arsenal staat ook lager......

9 januari 2019 om 15:20

Ik bedoelde uiteraard veel lager, maar +1 voor je scherpe opmerking haha!
Overigens denk ik dat het Spurs tegen Arsenal ook wel moet lukken om te winnen in het nieuwe stadion.

9 januari 2019 om 14:54

Net zoals PSV destijds graag tegen Cambuur wilde spelen in hun jubileum wedstrijd. Winst immers gegarandeerd...... ahum.

Toch opvallend dat een nieuw stadion van Tottenham met ca. 62.000 zitplaatsen circa 1 miljard kost, en men bij Feyenoord denkt een stadion met 63.000 zitplaatsen voor ca. 30 van de prijs te kunnen bouwen.

Edit: 40.

9 januari 2019 om 10:08

@davydepauw: Het stadion van Juventus is gebouwd voor 105 miljoen en daar passen 41.000 mensen in, met een ingecalculeerde toeschouwersoptie op 15.000 personen extra. Ik geloof dat daarvoor al maatregelen zijn ondernomen. Het ligt er maar net aan welke materialen je gebruikt en hoe je de kostenverdeling opstelt.

9 januari 2019 om 10:10

Er kunnen veel meer andere factoren van invloed zijn waardoor het stadion van Tottenham zoveel duurder is/zal worden als het stadion wat Feyenoord wil maken, ondanks hetzelfde aantal zitplaatsen. Het stadion van Tottenham is hypermodern met veel faciliteiten en zoiets kost nou eenmaal veel geld. Het is dus iets te makkelijk om blind te staren op het aantal zitplaatsen en te zeggen dat Feyenoord denkt dat ze een stadion met dezelfde capaciteit kunnen maken voor veel minder geld, omdat je simpelweg niet weet hoe de kosten zijn opgebouwd.

9 januari 2019 om 10:39

Zou ook te maken kunnen hebben met de prijs van de grond waar op gebouwd gaat worden. Volgens mij is Londen iets duurder dan Rotterdam.

9 januari 2019 om 11:19

Het stadion staat op dezelfde plek als het oude stadion. Dus lijkt me niet dat ze nu opeens hele dure grond hebben moeten kopen.

9 januari 2019 om 12:35

Het staat maar deels op dezelfde grond, ze hebben er een heel stuk bij moeten kopen de (nieuwe) grond alleen heeft een kleine 400 mln euro gekost.

9 januari 2019 om 14:17

Bedankt voor de aanvulling, wist ik niet. Wikipedia zegt op dezelfde plek. Kan je tegenwoordig niet meer blind vanuit gaan blijkbaa.r

9 januari 2019 om 12:58

Van dat miljard was ongeveen 400 mln voor het kopen van de grond rond het vorige stadion en 300 mln waren extra kosten door vertragingen en verranderingen aan de oorspronkelijke plannen. Als je die buiten beschouwing laat kom je op een redelijk vergelijkbaar bedrag uit. Neemt niet weg dat het risico op extra kosten er voor Feyenoord ook in zit. Tottenham kan dit deels opvangen door een sponsor naam op het stadion te plakken waar ze kennelijk 20-25 mln per jaar voor willen hebben.

Overigens liepen de kosten voor de bouw van het emirates stadium net zo uit de hand, en een van de redenen dat Arsenal niet mee kan (kon) in de hoge transfer fees die in de Premier League werden betaald was dat ze de afgelopen 10 jaar druk bezig zijn geweest met het afbetalen van het stadion.

Ik begrijp Jan de Jong dus wel als hij op de een of andere manier eerst de extra inkomsten van Feyenoord veilig wil stellen want een nieuw stadion alleen is zeker geen garantie voor een financiele sprong vooruit.

9 januari 2019 om 13:44

En het feit dat ze met de NFL een deal hebben voor 10 jaar, eigen veld en sponsering ,en stadion is gebouwd voor diverse evenementen zoals concerten. Dan schieten de kosten snel omhoog

Prachtig voor Spurs om eindelijk intrek te kunnen nemen in het nieuwe stadion! Ik heb de bouw van het stadion op afstand ietwat gevolgd via o.a. sociale media en het lijkt er vooralsnog allemaal top uit te zien met betrekking tot de diverse faciliteiten.

Natuurlijk is het wel bizar en uiterst onprofessioneel om een mogelijke verliespartij tegen Arsenal als argument aan te wenden en de opening van het nieuwe stadion daarmee twee weken uit te stellen. Om alle redenen die te maken hebben met de wedstrijdorganisatie, en met name de veiligheidsorganisatie en crowd management, kan ik mij dit vanuit een professioneel oogpunt het heel goed voorstellen. Ik neem dan ook aan dat dit de laatste puntjes op de I betreft. Een sportief argument zou volgens mij nooit een zwaarwegende reden mogen zijn.

9 januari 2019 om 11:10

Nee ik geloof zeker niet dat een club als Arsenal de reden is dat we nog langer moeten wachten. Onze laatste wedstrijd in White Hart Lane was Man United en daar van werd ook gewoon netjes gewonnen. Ik denk dat Spurs Arsenal in het nieuwe stadion nog iets te hoog gegrepen is voor een gloed nieuw stadion.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool8859
4.Chelsea6721
5.Arsenal6625
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
C. EriksenMiddenvelder316
Lucas MouraMiddenvelder2810
H. KaneAanvaller2817
H. LlorisDoelman290
Son Heung-MinAanvaller2812
M. SissokoMiddenvelder270
T. AlderweireldVerdediger300
Voor de complete selectie: Clubpagina Tottenham Hotspur.

3 fans
Coach, 47 jaar
SeizoenClub
2013-2014 Southampton
2009-2012 Espanyol
1998-2002 Argentinië
1994-2006 Espanyol
Laatste voetbalnieuws

Pochettino mist mogelijk ‘key player’ tegen Ajax: ‘Ik ben niet optimistisch’

Mauricio Pochettino rekent niet op de inzetbaarheid van Moussa Sissoko in de eerste wedstrijd tegen Ajax in de halve finale van de Champions League. De middenvelder kampt met een liesblessure, die...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 23 april
Benjamin Nygren geniet veel belangstelling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren