Mokhtar laat na halfjaar contract ontbinden: ‘Ze laten mij geen andere keus’

Dinsdag, 8 januari 2019 om

Youness Mokhtar is alweer vertrokken bij Ankaragücü. De 27-jarige aanvaller kwam afgelopen zomer transfervrij over van PEC Zwolle, maar laat de Turkse club na een halfjaar alweer achter zich. Mokhtar laat dinsdag op Instagram weten dat hij geen andere optie heeft dan zijn heil elders te zoeken.

“Ten eerste wil ik de fans bedanken voor de support die ik, mijn ploeggenoten en de staf hebben gekregen. Ik had hier een geweldige tijd, maar helaas moet ik mijn reis elders vervolgen. Het was niet zoals ik het wilde, maar ze laten mij geen andere keus. Nogmaals bedankt voor alles en veel succes in de toekomst”, schrijft Mokhtar over zijn tijd bij Ankaragücü.

Mokhtar, die nog tot medio 2020 vastlag in Turkije, gaat nu per direct op zoek naar een nieuwe werkgever. De zaakwaarnemer van de vleugelaanvaller bevestigt tegenover de Stentor dat zijn cliënt is vertrokken omdat de club achterliep met het uitbetalen van het salaris. De buitenspeler heeft het trainingskamp van Ankaragücü inmiddels verlaten.


Poll

Verwacht jij dat Youness Mokhtar deze transferperiode gaat tekenen bij een club uit de Eredivisie?


Gerelateerd

54 reacties (laatste reactie door sirius)

Vitesse , sla je slag !

8 januari 2019 om 18:27

Bij ons is hij anders ook welkom. Ik vond hem echt geweldig bij pec en hij zou ideaal zijn als concurrentie voor de flanken. Bovendien denk ik dat idrissi na dit seizoen vertrekt en een beetje ervaren speler als opvolger is niet verkeerd.

Tja dat weet je van te voren als je daar heen gaat. Turkse clubs en betalen dat gaat niet samen.

8 januari 2019 om 16:22

Sorry maar je ziet het wel vaker dat Turkse clubs hun spelers niet uitbetalen en allemaal rare praktijken uithalen tegenover hun spelers. Mokthar heeft hier eerder mee te maken gehad in Turkije(zie bij andy in de auto)

8 januari 2019 om 17:23

Hij heeft gewoon gelijk, buiten de eerste vier/vijf clubs is het altijd gezeik met geld. Laatste jaren zijn daar legio voorbeelden van te noemen. Je moet daar gewoon niet meer aan beginnen. Clubs als Galatasaray, Fener, Besiktas, Istanbul Basaksehir die betalen nog wel. Maar die clubs uit het rechterrijtje is altijd gezeik.

8 januari 2019 om 17:23

Dat wist hij al! Hij was bij zijn vorige Turkse club met het zelfde probleem vertrokken

8 januari 2019 om 17:55

Mohktar, Utrechtse jongen en die zoeken nog een scorende spits, omdat ze nu alleen Venema hebben

8 januari 2019 om 18:00

Is nou niet echt een veel scorende spits

Blijf je toch veel horen van clubs uit Turkije, balen voor mokthar. Denk dat er in een Nederland genoeg clubs zijn die hem willen hebben. Ik zou hem graag bij NAC zien wat dat betreft! Ben alleen bang dat met zo'n transfervrije status hij een leuk loon kan verdienen en nog helemaal niet terug hoeft naar Nederland.

Moet je is loyaal aan een club blijven clubbhopper dat die is

8 januari 2019 om 15:35

Wil het wel zien als jij een half jaar niet betaald krijgt wat je dan gaat doen. Als je nergens vanaf weet moet je niet lopen schreeuwen hier.

8 januari 2019 om 15:37

Waar heb je het over. Kwam bij psv niet aan de bak en mocht weg. Fc twente verhaal kennen we allemaal. En bij pec was ti toe aan een nieuwe stap.

8 januari 2019 om 16:17

Clubhopper? Valt erg mee... Bij FC Eindhoven zat hij op huurbasis. Bij PSV was hij niet goed genoeg, dus ging hij naar Pec. Hij ging naar Twente, omdat dat een sportieve stap omhoog was. Hij ging naar Al-Nassr, omdat hij weg moest bij Twente, dat moest bezuinigen. Hij ging terug naar Pec, omdat Al-Nassr hem niet meer nodig had en zijn contract ontbond. Hij ging naar Ankaragücü omdat hij toch al 27 was en toe was aan een nieuwe uitdaging.

8 januari 2019 om 16:32

Ging voornamelijk ook weg omdat hij niet betaald werd bij Al-Nassr en nu dus weer.. zou ook goed bij een club in de Nederlandse subtop (zover die er is dit jaar) passen.

8 januari 2019 om 18:04

Hij mag wel naar AZ komen, denk dat die hem prima kunnen gebruiken. We hebben nog een vleugelaanvaller nodig.

8 januari 2019 om 19:06

Heeft az niet al stengs en idrissi voor in lopen? Die lijken mij toch wel wat beter dan mokthar. Of staat stengs meer in de spits?

Helaas is dit vaker bij een Turkse club; beloven veel, maar krijgt niks. Ik hoop dat Mokhtar terugkeert naar Nederland. Groningen of Heracles zal ideaal zijn.

Nijkamp, leest u mee?

8 januari 2019 om 16:23

Zou mooi zijn natuurlijk😅 maar zou wel niet willen.

8 januari 2019 om 16:50

Ik mag toch hopen van niet. Die man heeft ons genaaid vorig seizoen door niet te verlengen plus rampzalig slecht te spelen in de tweede seizoenshelft zodat hij en de anderen lekker eerder op vakantie kunnen. Hij is niet beter dan Van Crooy, stuk minder zelfs.

8 januari 2019 om 19:13

Niet? Waar vind jij van Crooij beter in dan? Heeft eigenlijk nog niks bijzonders laten zien behalve 2 goals. Mokthar is technisch toch wel een paar klasses beter.

8 januari 2019 om 21:37

Stuk minder dan Crooy, hou alsjeblieft op zeg. Je loopt nu te bashen op Mokhtar omdat hij transfervrij weg is gegaan maar ontken aub niet wat hij voor Zwolle heeft betekent. Hij was daar een geweldige speler. Om dan zo een zwartmaakreactie te plaatsen met het argument dat hij slecht speelde omdat hij eerder op vakantie wilde is triest. Maar dat soort trieste reacties plaatst consy wel vaker.

8 januari 2019 om 22:15

Dat over eerder op vakantie willen gaan is niet zomaar zwartmaken. Bij de evaluatie van vorig seizoen is naar voren gekomen dat bepaalde spelers in de selectie met hun hoofd ergens anders waren, het ging hier om spelers met een aflopend contract die druk op zoek waren naar een club en helemaal geen zin meer hadden in de play offs. Mede dat zorgde voor een verziekte sfeer in de selectie. Ik post zogenaamd vaker trieste reacties? Zou leuk zijn als je me een pm kan sturen met een voorbeeld, mag ook hier maar dan springt er weer een admin op.

8 januari 2019 om 23:01

Storing hier sla je de plank volledig mis. Wat Consy verteld is algemeen bekend. Mokhtar was 1 van de jongens die zich hieraan schuldig maakte. Een rectificatie richting Consy lijkt me op zijn plaats. Het zou je sieren.

Jammer voor die jongen. Vind het altijd wel een goede speler die voor dreiging kan zorgen. Hoop dat ADO heb kan aantrekken.

8 januari 2019 om 16:17

Dan kan eindelijk die Becker op de bank

Heeft hij dat al niet eerder meegemaakt in de zandbak? Met alle respect ook waarom ga je dan naar dat soort clubs? De kans dat dit gebeurt is toch best groot. Zeker als je als buitenlandse nobody daar naartoe gaat.

8 januari 2019 om 16:59

Ik kan het op zich wel begrijpen. De keuze tussen 100.000 per jaar bij PEC Zwolle of een veelvoud daarvan verdienen bij een Turkse middenmoter waar de kans redelijk groot is dat je gewoon aan spelen toekomt. Als ze bij wijze van spreken slechts drie maanden uitbetalen, verdient hij al meer dan bij een club als PEC Zwolle in een heel jaar.

8 januari 2019 om 23:04

Zijn salaris lag in Zwolle vele malen hoger.

8 januari 2019 om 23:29

Die 100.000,- was ook bij wijze van spreken. In Turkije verdient hij waarschijnlijk meer dan het drie-dubbele van zijn PEC-salaris, dus zo vreemd is een dergelijke keuze niet.

Willem II? Wij hebben nog een buitenspeler nodig!

Mokhtar had al eerder in zijn carriere meegemaakt dat hij in het midden-oosten niet werd uitbetaald en dan gaat hij weer naar een club waarvan hij weinig tot niets afweet en verblind wordt door het geld. Je zou op den duur gewoon twijfelen aan die intelligentie van deze jongen...

8 januari 2019 om 16:13

Makkelijk praten van afstand. Als je weinig hebt gecasht in je carriere en niet bijzonder veel opties hebt ben ik benieuwd wat jij zou doen. Lekker intelligente reactie..

8 januari 2019 om 17:02

"weinig hebt gecashed"? Ik ben het verder eens met jouw reactie betreft z'n opties, maar Mokhtar had een Munsterman-salaris en bij Al-Nassr verdienen spelers ook erg veel. Vergeleken met de meeste spelers van zijn niveau heeft Mokhtar dus ver bovengemiddeld geboerd.

8 januari 2019 om 17:11

AH, dat van zijn Munsterman salaris wist ik niet. Je hebt van die spelers uit de Eredivisie die én niet goed genoeg zijn voor top Eredivisie én nauwelijks interesse wekken vanuit het buitenland. Dan blijven er niet bijzonder veel opties over en kan ik het snappen als ze opeens happen op een dik contract. Vooral zodra ze uit families komen waar niet bijster veel zekerheid en geld in zit. Kijk als een Kuwas of Mahi morgen naar een club uit Rusland, Turkije of Saudi Arabie vertrekt dan vind ik het aan de ene kant jammer want ze raken uit beeld. Maar aan de andere kant snap ik de beweegredenen ook wel. En zo dacht ik ook over Mokhtar.

8 januari 2019 om 23:32

En dat is het 'm ook. Een speler als Mokhtar zal niet worden gehaald door clubs uit 1 van de top-competities en de clubs die hem wel willen halen, zullen hem niet veel meer betalen dan een club uit de Eredivisie. Dan blijven landen als Turkije, Rusland, Saoedi-Arabie enzovoort over waar clubs aardig wat salaris uitkeren en het niveau op wat enkele clubs na ook vrij laag is.

Wat zei FC Utrecht na de komst van Bazoer? Dat ze de ontwikkelingen van voetballers die op zijspoor raken in de gaten houden. En vooral voetballers die uit Utrecht komen. Nou deze krijg je op een presenteerblaadje!

Logische beslissing, aangezien niemand betaald krijgt bij Ankaragücü. Het beleid daar gaat echt helemaal nergens over. Erg zonde van zo een mooie club met een grote aanhang en wetende dat het van zo ver weer terug geklommen is naar de Super Lig, en nu lijkt het weer mis te gaan. Heb tien keer liever “echte” clubs als Ankaragücü, Eskisehirspor en Göztepe in de Super Lig dan clubs zoals Basaksehir en Kasimpasa.

8 januari 2019 om 19:57

Op z'n minst betalen Basaksehir en Kasimpasa hun spelers netjes uit, in tegenstelling tot Ankaragucu dat voetballers een bepaalde salaris belooft, terwijl het geen centen op de bankrekening heeft staan...

Hij heeft gelijk. Hij wordt al maanden niet uitbetaald. De trainer Ismail Kartal werd onlangs ontslagen om zijn uitspraken na de wedstrijd. 'mijn spelers en ik worden al maanden niet uitbetaald, toch werken ze en trainen ze ervoor' en hij had ook het bestuur tot de bodem vernederd. En zijn goed recht natuurlijk als trainer van zijn spelers zijnde.

Ankaragucu deed het toch niet slecht voor een club met zo een inkomen. In Turkije hebben alle clubs een harde klap gehad van de Turkse Lira. Mooie club met een achterhang.

In Turkije heb je niet de mogelijkheid om op 6 jarige leeftijd op een clubje te gaan voetballen. Veel voetballers beginnen bij 10 jarige leeftijd ergens bij een club te voetballen.Als ze überhaupt het geld hebben ervoor.

Wel slim van Younnes want hij was al een keer in Turkije.En ik heb de aflevering bij Andy in de auto ook gezien. Daar zei hij het allemaal ook wat er allemaal geubeurd bij de kleine clubs.En toch een contract tekenen. Maar goed doormiddel van fifa aanklacht dit dat krijgt hij zijn geld wel, dus slim. Hij wist dat ze niet op tijd zouden betalen en hij naar de Fifa kon.

Wel jammer natuurlijk voor mij als Turkse Nederlander zijnde om zulke dingen te zeggen. Feiten blijven feiten.

8 januari 2019 om 16:24

Zelfs als hij een aanklacht gaat indienen bij de Fifa gaat die procedure zo dusdanig lang en moeizaam lopen dat hij nog lang kan wachten op zijn geld. Een bekende van mij speelde bij een Süper Lig club en wacht jaren na dato nog steeds op zijn geld en ik kan je vertellen, dat gaat niet eens om miljoenen. Vaak laten spelers het maar voor wat het is.

8 januari 2019 om 16:32

Alex17

Als ik het zeg worden mijn mede Turken boos.

In Nederland,Duitsland, Engeland heb je op elke hoek wel een clubje waar je je kind kan inschrijven op 5,6 jarige leeftijd. De club wordt gerund doormiddel van contributie etc. Daardoor leren kinderen bij de F-jes al dribbelen zonder naar de bal kijken bijv. (een kleine voorbeeld)
In Turkije heb je niet die faciliteiten in dorpen of steden. Natuurlijk hebben wij een groot land. Maar ook qua financiën zijn die mogelijkheden er niet. Mentaliteit van ouders om hun kinderen op sport in te schrijven ook natuurlijk.

Dat is ook een groot reden dat wij met een bevolking van 80+miljoen binnen onze grens uitkijken naar Turkse spelers in het buitenland. En onze spelers worden verkocht voor wisselgeld.

En dit raakt het financiële beleid. geen winst op spelers. alleen kopen voor 10 miljoen en dan jaren 3,4 miljoen per jaar betalen.en als we geluk hebben verkopen we ze voor 12 miljoen. En dat is dan 'winst'

8 januari 2019 om 16:35

Dat is toch schandalig. Zijn de fifa of de uefa niet gemachtigd om die teams te laten degraderen of hun licentie in te trekken of iets dergelijks?

8 januari 2019 om 17:48

Waarom is dit jammer voor jou om te zeggen, jij kunt hier toch niks aan doen en ik denk dat er niemand in Nederland is die jou hier verantwoordelijk voor houdt. Als bijvoorbeeld Telstar zijn spelers niet zou betalen zou ik dat vervelend voor hun spelers vinden, maar er verder niks bij voelen.

Hoe kan je je spelers niet betalen zonder in de problemen te komen?
Mokhtar is een mooie speler man, genoeg Earedivisie clubs die hem er best bij kunnen hebben

Wanneer leren die spelers het eens. Die clubs uit het rechterrijtje in Turkije is altijd kommer en kwel. Altijd gezeik met betalingen. Je vraagt er gewoon om als je daarheen gaat.

Jammer dat hiermee nogmaals bevestigd wordt, wat in het verleden is gebleken. Hoewel je bij Turkse/Bulgaarse/Griekse clubs vaak veel meer kunt verdienen (op papier dan), hoor je relatief vaak over betalingsproblemen bij clubs uit deze landen. Een licentie systeem in andere landen zou niet gek zijn. Dat je plaats in de klasse waar je in speelt mede afhankelijk is van je financiële situatie en je betalingsgedrag.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ankaragücü


10 fans
Actuele wedstrijden

46 fans
Aanvaller, 27 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Tottenham Hotspur overweegt 15 miljoen pond uit te trekken voor Nicolás Tagliafico, omgerekend 17,5 miljoen euro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren