‘Dembélé verlaat Tottenham en gaat in drie jaar 27 miljoen verdienen’

Dinsdag, 8 januari 2019 om 12:50Tim Siekman • Laatste update: 13:28

Mousa Dembélé gaat zijn loopbaan vervolgen in China. Verschillende Engelse media, waaronder de BBC, melden dat de middenvelder van Tottenham Hotspur deze transferperiode gaat verkassen naar Beijing Guoan. Naar verluidt is er met de overgang van de Belgisch international circa twaalf miljoen euro gemoeid.

Dembélé ligt nog tot komende zomer vast bij de Londenaren, waardoor men bereid was om zaken te doen met geïnteresseerde partijen. De 31-jarige middenvelder zou bij de Chinese club negen miljoen euro per jaar kunnen opstrijken, waarbij de ex-speler van onder meer AZ en Willem II een contract voor drie seizoenen gaat tekenen.

De routinier werd vanwege zijn aflopende contract met verschillende clubs in verband gebracht. Al wekenlang spelen de geruchten omtrent een overstap naar China en nu zouden dus alle partijen akkoord zijn. Dembélé is sinds november niet meer in actie gekomen voor de huidige nummer drie van de Premier League vanwege een enkelblessure.

De 82-voudig international, die met België afgelopen zomer nog derde eindigde op het WK in Rusland, sloot zich in de zomer van 2012 aan bij Tottenham, nadat de club Fulham minimaal negentien miljoen euro had betaald. Sindsdien kwam Dembélé tot 249 wedstrijden voor the Spurs, waarin hij 10 keer scoorde en 12 keer een medespeler in stelling bracht. Volgens de BBC is het overigens waarschijnlijk dat naast Dembélé ook onder anderen Vincent Janssen Tottenham deze maand nog gaat verlaten.


Poll

Een goede deal van Tottenham Hotspur?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door superman123)

Begrijpelijk.. 31 jaar , mooie carriere gehad. Beste is er bij hem nu wel af. Nog even tot je 34e 27miljoen verdienen en met voetbalpensioen

8 januari 2019 om 13:00

Beste ervanaf? Dat geloof ik niet, want deze man is fysiek nog steeds echt ongelofelijk sterk. Met zijn fysiek en techniek kan hij nog 2 jaar op topniveau spelen. Maar hij is altijd redelijk blessuregevoelig geweest, dus dat is wel een keerzijde aan hem.

8 januari 2019 om 13:17

Begrijpelijk zeker, maar ik vraag me af of de Spurs hier wel slim bezig is om Dembele nu te laten gaan. Spurs levert in de breedte nu veel in en juist de breedte is ongelofelijk belangrijk in deze zware periode voor de Spurs, waarin ze nog in: League Cup, CL en FA Cup zitten en vervolgens ook nog mee doen om de landstitel in Premier League. In breedte is Spurs al niet sterk en ik denk dat de vele wedstrijden die ze nu spelen ook gaan openbreken vanaf maart en daardoor uitgeschakeld zullen worden om titelstrijd en misschien zelfs wel de top 4 mislopen in eigen competitie (wat dus geen Champions League betekent volgend seizoen), ondanks de 7 punten voorsprong op de nummer 5 in de Premier League. Ik had als Spurs zijnde, Dembele niet verkocht met oog op de vele wedstrijden die komen gaat voor de Spurs. Het zal me nu niks verbazen als bijna iedereen bij Spurs al vanaf maart compleet zijn uitgeblust en er vele blessures komen door vermoeidheid.

8 januari 2019 om 13:24

Alleen Dembele is veel geblesseerd, dus telde eigenlijk niet eens mee in de breedte. Dan kunnen ze eerder ruimte maken voor iemand die wel altijd kan spelen als er gerouleerd moet worden. Ik vind het zoals je hieronder wellicht kan lezen ontzettend jammer dat hij vertrekt, maar het is wel logisch. Las al dat Spurs nu kijkt naar Meite van Torino als eventuele nieuwe controlerende middenvelder, dus ze zijn er wel mee bezig.

Jammer dat hij voor het grote geld kiest ipv nog een leuke sportieve carriere met CL voetbal.
Maar tegen 27 miljoen in drie jaar zeg je niet zomaar nee tegen natuurlijk.

8 januari 2019 om 13:03

Hij is al 31! Kan nog even mee dus en heeft nu deze kans om met (nog meer) zekerheid te leven. Over 2/3 jaar is die ook klaar. Dus een zeer logische stap dat grote geld.

8 januari 2019 om 16:46

Hij heeft toch gewoon een leuke sportieve carrière gehad. Hij is regelmatig geblesseerd dus ik begrijp heel goed dat hij nog even wil cashen.

Dit komt volledig onverwacht voor mij. Altijd een goede speler gevonden, succes!

Jammer dat deze speler de PL en daarmee ook de Europese velden gaat verlaten. Als de BBC het meldt zal het wel waar zijn. Had hem ook graag bij Arsenal gezien op het middenveld samen met Torreira nog een jaar of 2. Maar dat past natuurlijk helemaal niet binnen het salarishuis als je dit leest.

8 januari 2019 om 12:59

Niks past schijnbaar in ons salarishuis, dus daar heb je sowieso niks aan. Zou inderdaad een geweldige speler voor ons zijn geweest, al denk ik dat zijn fysieke gesteldheid hem nu geen goede aankoop meer zou maken.

8 januari 2019 om 13:15

Haha heb je helemaal gelijk in helaas.. Wellicht dat er in de zomer meer mogelijk is na het vertrek van Welbeck, Ramsey en misschien Mhki/Ozil. Zo zonde dat de 2 eerste gratis uit hun contract lopen, daar had Arsenal zomaar 40 miljoen kunnen pakken. Wat een fouten zijn er de afgelopen jaar dan toch gemaakt. Ook de transferzomer met Mustafi, Xhaka en Lucas Perez voor 90 miljoen is echt dramatisch geweest voor ons. Als je dan ziet dat Chelsea Kanté haalde voor 35 miljoen.. Maar goed, wat je zegt over Dembele is natuurlijk ook wel waar. Het laatste wat we nu kunnen gebruiken is nog een blessure gevoelige speler.

8 januari 2019 om 13:48

@ArsenalHenry24
Dembélé speelt voor Spurs hè? Die gaat nooit van z'n leven naar Arsenal en Spurs en Arsenal doen ook bijna nooit zaken met elkaar. Denk even na..

8 januari 2019 om 15:13

Denk even na zegt ie. Dit leeft meer onder de supporters dan de clubs onderling. Ik zou best Alderweireld op willen pikken bij Spurs met zijn nieuwe clausule. Het zal geen succes worden zoals Campbell, maar hij is beter dan wat wij nu hebben lopen.

8 januari 2019 om 15:31

Ze hoeven ook geen zaken met elkaar te doen als hij uit z'n contract loopt....

8 januari 2019 om 15:41

@Samcro Levy verkoopt Alderweireld (waarschijnlijk) met alle moeite aan United en jij denkt dat Alderweireld met 4 jaar verleden bij Spurs naar Arsenal zou gaan? Zelfs al had Alderweireld een aflopend contract zijn er nog tig betere optie's. Nogmaals, denk even na..

8 januari 2019 om 16:47

Ik denk niet dat Alderweireld veel liefde voor de Spurs heeft hoor. Als Arsenal een goed bod doet zie ik dat best gebeuren hoor.

8 januari 2019 om 19:25

Fun fact : dembele heeft zelf al maanden geleden aangegeven voor geen enkele andere club in de premier league meer te spelen naast tottenham. Toen was natuurlijk wel duidelijk dat hij ging vertrekken... jammer wat een speler was het . Alderweireld is meer reëel , al hoop ik van niet natuurlijk

Een van de meest majestueuze voetballers die ik toch wel ooit heb zien spelen en altijd speciaal de wedstrijd voor opzette om naar hem te kijken.. Zoveel kracht gecombineerd met techniek en balbehandeling is ontzettend zeldzaam en hij was op zijn toppunt toch wel echt een weergaloze controlerende middenvelder. Het is jammer dat hij steeds meer blessures kreeg, waardoor deze stap natuurlijk ook wel logisch is. Succes, Mousa!

8 januari 2019 om 13:25

Majestueuze? Het artikel gaat over Dembele en iemand van mijn leeftijd zal toch wel spelers als Baggio, Bergkamp, Zidane of Cantona hebben zien voetballen? Mooie speler om te zien, maar heel ver verwijderd van een flink rijtje fraaie balbehandelaars.

8 januari 2019 om 13:32

Ik vond Dembele inderdaad ontzettend majestueus. De manier hoe hij met de bal als een soort generaal over het veld wandelde/versnelde en hoe hij zijn kracht en techniek combineerde vond ik echt waanzinnig. Dat wil niet zeggen dat majestueus alleen weggelegd is voor spelers met een gouden aanraking in mijn ogen. Dembele was majestueus op zijn positie.

8 januari 2019 om 14:11

Majestueus vind ik zeer treffend voor Dembele. Vraag willekeurig welke speler van de Spurs wie de beste is in puur het voetballen en Dembele wordt 10 van de 10 keer genoemd. Beest van een vent en dan toch zo soepel bewegen, zeker uniek. Het cashen zo in de nadagen is hem gegund.

8 januari 2019 om 14:19

En Dembele is geen fraaie balbehandelaar? Vraag aan zijn ploegmaats wie de meest indrukwekkende speler is waarmee ze gespeeld hebben en 8/10 noemt niet Kane of Hazard of de Bruyne maar Dembele - dit verzin ik niet, lees maar wat interviews. Blijkbaar is dat echt een beest op training. Kan ik me ook wel voorstellen, heb in die 20 jaar dat ik het voetbal volg nauwelijks spelers gezien die tegelijk zo oersterk en technisch uitermate verfijnd zijn. Staat er ook altijd in topmatchen (behalve in Frankrijk-Belgie helaas toen hij een zware offday had).

Nu is het beste er van af (kan geen 90 minuten meer aan) en Poch rekent niet meer op hem. Dan heb je de keuze om ergens bij een Franse of Italiaanse middenmoter te gaan spelen aan 2 miljoen per jaar of cashen in China. Ik zou ook het laatste kiezen.

8 januari 2019 om 18:16

Dat Poch niet meer op hem rekent slaat toch nergens op. Winks heeft zich aardig herpakt, maar Dembele is toch 2 klasse beter dan Winks en vooral Dier en Wanyama.

8 januari 2019 om 19:26

Heel het seizoen al geblesseerd tho ..

8 januari 2019 om 13:29

Goede voetballer maar nooit echt de top bereikt. Bij Spurs een paar jaar gepiekt maar verder toch niet zo heel bijzonder ? Vind hem een typische net niet voetballer....af en toe lijkt het of hij kwaliteiten heeft voor de top maar door blessures en misschien toch een gebrek aan het laatste beetje kwaliteit haalt hij het niet

8 januari 2019 om 13:34

Niet de top bereikt hebben hoeft toch niet te betekenen hoe iemand voetbalt? Vond hem persoonlijk een weergaloze en toch wel unieke controlerende middenvelder op zijn top en had zonder zijn blessures makkelijk bij de absolute top mee gekund. Maar dat is dan ook mijn mening

8 januari 2019 om 13:51

Welk toppunt bedoel je dan? Ik heb hem eigenlijk nooit top zien spelen in topwedstrijden. Was afgelopen zomer tijdens het WK ook niet meer dan een wisselspeler bij de Rode Duivels.

8 januari 2019 om 14:01

Kijk nog eens naar de wedstrijden van Spurs tegen Juventus. Dit was vorig seizoen. Hij was een middenveld op zichzelf.

8 januari 2019 om 14:02

De laatste 3-4 jaren vond ik hem echt weergaloos en ook zeker in topwedstrijden.. Kan ze uiteraard niet zo opnoemen (zou me verbazen als je het wel kon), maar hoe vaak ik wel niet gelezen heb wat de invloed was van Dembele (zoals van Dijk nu bijvoorbeeld heeft bij Liverpool) op het wel/niet winnen van wedstrijden en ook topwedstrijden was echt groot. Dat hij wisselspeler was op het WK is voor mij nog altijd onbegrijpelijk, maar de bondscoach koos voor Witsel. Da's net zo zijn keus als dat hij Naingollan thuis liet. Neemt bijvoorbeeld niet weg dat Naingollan een uitstekende speler is. Denk persoonlijk dat je hem behoorlijk onderschat of hem gewoon niet zo veel vind. Dat kan en mag natuurlijk ook.

Had waarschijnlijk gewoon nog naar een goede club kunnen vertrekken. Sommige Belgen zijn wel een beetje ambitieloos? Witsel, Carasco, Dembele..

8 januari 2019 om 13:22

Nja, Dembele valt helaas in de ene na de andere blessure en als je op je 31e na een mooie carrière toch naar China kan voor zo'n bedrag.. Geef 'm groot gelijk eerlijk gezegd. En het is niet dat hij zoals Witsel of Carrasco al op jongere leeftijd naar China ging.

8 januari 2019 om 13:43

Is ook ergens wel te begrijpen maar China verpest gewoon heel het voetbal. Competitie stelt geen reet voor, hij verstaat geen 1 van zn teamgenoten en krijgt alleen dik betaald. Daarnaast leef je in een communistisch land dat duidelijk de mensenrechten schendt en waar mensen worden gecontroleerd met een puntensysteem op goed gedrag...

8 januari 2019 om 13:50

Hoe verpesten zij het voetbal? En hoe goed volg je die competitie?
Misschien heeft hij wel andere engelssprekende collega's.
Bovendien heeft de politiek in China weinig invloed op expats, wat hij in principe is.

8 januari 2019 om 16:45

Dat valt wel mee, als je kijkt hoe weinig buitenlanders er in China mogen spelen dan zullen ze niet snel een grote invloed hebben op het voetbal hier in Europa. Er spelen daar nu misschien twee, drie spelers die bij een Europese topclub echt van waarde zouden zijn.

8 januari 2019 om 13:47

Ligt eraan hoe je ambitie ziet. Voor de meeste mensen is ambitie zoveel mogelijk geld willen verdienen. En ben het met Mgmv eens groot gelijk, zeker in zijn situatie.

27 miljoen in 3 jaar voor Dembele? Wat een geld zeg. Prima speler, maar toch niet iemand waar men voor naar het stadion gaat. 27 miljoen ... echt bezopen.

Zoveel mensen die ja aanklikken in de poll... deze man speelt de laatste jaren alleen maar beter en beter, onverzettelijk op dat middenveld, kan prima nog twee jaar mee aan de top en is lastig te vervangen. Al is 12 mil voor een aflopend contract wel een prima bedrag natuurlijk.

Ik vind het mooi om te zien dat een groot deel van de VZ-leden het spel van moussa waarderen, hier bij ons in België is hij altijd onderschat geweest en vinden vele ‘supporters’ hem een middelmatige voetballer.
Maar dat zijn dan meestal wel mensen die bij hoog en laag beweren een absolute voetbal kenner te zijn 🙄

8 januari 2019 om 18:24

Ik vond hem bij Az al heel erg goed, alleen was scoren niet zijn ding. In Engeland heeft hij zijn sterke punten nog beter gemaakt, waardoor hij in mijn ogen bij de top10 van spel verdelende/controlerende middenvelders behoorde. Dembele zorgde (door zijn dribbels) altijd voor een man meer situatie, waardoor tegenstanders moesten gaan kiezen. Dat is ook meteen de reden waarom de meer aanvallend ingestelde spelers, dan beter tot hun recht kwamen. Echt een rasvoetballer.

Arsenal zou Dembele moeten halen.

8 januari 2019 om 13:54

Het is waarschijnlijker dat Dembele weer bij Willem II had getekend dan bij Arsenal.

Goodbye legend. Ik hoop dat hij vanavond nog een paar afscheid-tikken kan geven tegen Chelsea

Geweldenaar hij. Had stiekem altijd gehoopt dat hij een keer voor Ajax zou spelen. Jammer dat hij nu naar China gaat. Was een mooie vervanger geweest voor Frenkie.

Van spits/rechts-links buiten/10 naar toch wel 1 van de betere controlende middenvelders die er rondloopt/liep. Jammer om hem niet meer in actie te zien er zijn nog maar weinig spelers van de 'oudere' garde die tegenwoordig nog op he hoogste niveau actief zijm

8 januari 2019 om 17:22

Precies dit. Ik was hem na zijn vertrek bij AZ, waar hij toch een mooie buitenspeler was, wat uit het oog verloren en ik was zo verrast om te lezen dat hij zich tot 1 van de bepalende controlerende middenvelders in de PL had ontwikkeld. Ik dacht eerst nog dat het mss om een andere Dembele ging, maar het was echt de AZ Dembele. Heeft echt wel een mooie carriere gehad en altijd in de (sub)top van de PL meegespeeld bij de Spurs en met de "gouden generatie" van Belgie altijd gespeeld, met een goed laatste WK. Nu tijd om te cashen, dat verdient hij.

Laten we niet doen alsof hij tot op heden niks verdiend heeft en afhankelijk is van Chinese miljoenen.. uiteraard leuk, een land waar weinig echt goede voetballers zijn. Je bent er snel de ster en bakken met knaken...

Als je bij dit plaatje van Dembele een titel over Depay had gezet had ik het ook geloofd ha, die lijken best veel op elkaar.
Trouwens heb eens gelezen dat Dembele niet echt een voetballiefhebber is, dus dat hij zo veel geld wilt verdienen snap ik wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

61 fans
Middenvelder, 34 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 31 juli
Real Madrid hoopt dat Martin Ödegaard tot inkeer komt en toch wil blijven. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren