Update: Wayne Hennessey krijgt geen straf voor vermeend ‘Nazi-gebaar’

Vrijdag, 5 april 2019 om 13:24Chris Meijer • Laatste update: 13:26

Crystal Palace-doelman Wayne Hennessey is in opspraak geraakt. Op een foto die ploeggenoot Max Meyer op social media plaatste, is te zien hoe de 31-jarige sluitpost zijn linkerhand voor zijn mond houdt en zijn rechterhand in de lucht steekt. Het gebaar heeft alles weg van een zogenaamde Nazi-groet, maar Hennessey ontkent zelf via Twitter dat hier sprake van is.

“We hebben zaterdag met de spelersgroep gegeten en tijdens het eten is er een foto van ons genomen. Ik zwaaide en riep naar de persoon die de foto nam, maar hield tegelijkertijd mijn hand voor mijn mond om niet teveel lawaai te maken. Het is duidelijk geworden dat ik op het door de camera vastgelegde moment een volledig ongepast gebaar lijk te maken”, stelt Hennessey via Twitter.

“Ik kan iedereen verzekeren dat ik zoiets nooit zou doen en iedere gelijkenis met dit gebaar is puur toeval. Liefde en vrede”, zo besluit de doelman zijn verklaring. De selectie van Crystal Palace ging na de 1-0 overwinning op Grimsby Town in de FA Cup een hapje eten en een foto van dit uitje werd door Meyer gedeeld via social media. Al snel daarna werd de pose van Hennessey opgepikt en verspreid via social media.

Ondanks dat Hennessey zelf ontkent iets fout te hebben gedaan, moet hij wel vrezen dat dit een staartje krijgt. Volgens Sky Sports is het aannemelijk dat Crystal Palace een onderzoek instelt naar het voorval. Daarnaast zou de doelman zelfs moeten vrezen voor vervolging door de Engelse voetbalbond (FA). Hennessey stond dit seizoen tot dusver in zestien wedstrijden onder de lat bij Crystal Palace.

Update 8 januari 13.05 uur – FA onderzoekt 'Nazi-gebaar' van doelman Wayne Hennessey
De FA doet momenteel onderzoek naar een zogenaamde Hitler-groet van Wayne Hennessey, doelman van Crystal Palace, zo melden diverse Engelse media. Hennessey werd bij een etentje gefotografeerd in de opvallende pose. De keeper ontkende zelf dat het ging om het beruchte gebaar. "Ik zwaaide en schreeuwde naar degene die de foto nam. Ook hield ik mijn hand boven mijn mond om het geluid verder te laten dragen."

Update 23 januari 20.53 uur - Wayne Hennessey moet vrezen voor sanctie na 'Nazi-gebaar'
De Engelse voetbalbond (FA) heeft Wayne Hennessey aangeklaagd voor het brengen van een vermeende Hitler-groet op een foto die ploeggenoot Max Meyer op social media plaatste. De bond onderzocht de kwestie in de afgelopen weken en stelt dat de gedragsregels gebroken zijn. Daardoor moet de keeper van Crystal Palace vrezen voor een sanctie. Hennessey, die eerder al ontkende en Hitler-groet te hebben gebracht, heeft tot 31 januari om formeel te reageren op de aanklacht.

Update 5 april 13.24 uur - Wayne Hennessey krijgt geen straf voor vermeend 'Nazi-gebaar'
Wayne Hennessey krijgt geen straf voor het brengen van een vermeende Hitler-groet op een foto die ploeggenoot Max Meyer op social media plaatste, zo meldt de BBC. De Engelse voetbalbond (FA) had een onderzoek ingesteld naar de foto, wegens 'beledigend, ontoelaatbaar of ongepast gedrag'. Een onafhankelijke onderzoekscommissie heeft de doelman van Crystal Palace nu niet schuldig bevonden, waardoor hij geen straf zal krijgen.


Poll

Denk jij dat Wayne Hennessey hiermee wegkomt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door nick danninga)

Klinkt wel echt erg grappig: ‘ ik zwaaide en hield tegelijkertijd mijn hand voor mijn mond om weinig lawaai te maken’. Hoe groot is de kans dat wat hij zegt waar is. OT: Wat een vergrootglas ligt er in deze tijd op voetballers zeg, je ziet het bijv bij Pogba, Dembele en Sterling heel erg. Als die gasten een scheet laten is het wereldnieuws.

7 januari 2019 om 10:19

Maar wat betekent die hand voor zijn mond voor sommige mensen dan? Een hitler snor?? Dat komt niet eens dichtbij haha wat een gezeur... Nee ik geloof zijn verklaring wel. En Stel hij maakt zon gebaar voor de grap dan zie ik alsnog niet waarom we zo reageren.

7 januari 2019 om 13:58

Mee eens. Een zogenaamde Hitlersnor heeft niks te maken met de Hitlergroet/nazi groet. Oftewel: Het oogt satirisch. Een echte aanhanger zou zijn groet niet zo doen.

7 januari 2019 om 11:56

Iedereen weet dat. En dus zorg je er als voetballer voor dat je op en naast het veld nadenkt bij wat je doet. Dat is blijkbaar niet iedereen gegeven.

Wel een mooie actie van Meyer: jij mij fucken met een Hitler-groet? Zet ik het op social media. Succes gegarandeerd.

8 januari 2019 om 13:50

We zijn met z'n allen helemaal doorgeslagen geworden. Het gaat om een privé situatie waarbij hij een grap maakt, of slachtofer is van ongelukkige timing. Als hij een nazi zou zijn dan waren de britse inlichtingsdiensten hem allang op het spoor. Je bent helemaal niet goed als je denkt dat mensen zich elke seconde van de dag bewust kunnen zijn van hun voorbeeldfunctie. Dan mogen ze dus nooit meer iets spontaans doen of een grap maken want iemand zou zich er iets van aan kunnen trekken. Dat is echt een terminale ziekte die op het moment door de samenleving trekt. We moeten met elkaar echt gaan ophouden met dit soort onzin als serieus te beschouwen.

9 januari 2019 om 16:01

Ja, als jij of ik zoiets doet. Niet als je een publiek figuur bent. Zo simpel is het.

Ook niet mijn ideale wereld. Helaas wel de tijd waarin we leven.

Erg ongelukkig, dat is wat ik er van maak.

7 januari 2019 om 10:01

Ik hoop 't ook maar dat de maker van de foto een Duitser is, spreekt ook niet echt in zijn voordeel..

8 januari 2019 om 03:05

oh, tja... dat spreekt zeker niet in zijn voordeel

Je ziet duidelijk dat hij de bepaalde groet maakt, niemand zwaait zo

7 januari 2019 om 09:46

precies je ziet het duidelijk .

7 januari 2019 om 10:44

Ik geloof er niet in. En al zou het zo zijn.. Als ik een willekeurig persoon een jaar met een camera ga volgen, heb ik 100% een foto waarop diegene zo'n gebaar maakt. Maar dat maakt hem geen Nazi..

7 januari 2019 om 13:32

Ben het met je eens dat het hem niet direct een nazi maakt. Blijft wel een smakeloze actie. Dat van die 100% is natuurlijk ook grote onzin.

8 januari 2019 om 18:54

Denk dat het gewoon is dat jij het graag zo ziet, denk dat jij wat verward bent. Zo kun je overal wel wat achter zoeken joh!

Beetje lullig van die Meyer om dit te posten. Ik geloof wel in zijn onschuld, maar dit zal wel weer enorm opgeblazen worden door de Engelse media. Paar wedstrijden schorsing of een boete voor de buhne zodat de FA geen gezichtsverlies lijdt

7 januari 2019 om 09:59

Lijkt er meer op dat Hennesy dit doen omdat de fotograaf een Duitser is em dit dan blijkbaar de humor is.

Dus ik las dit.. En dacht na z'n verklaring ffe de foto te kijken. Ik heb zelden zo hard gelachen op de maandagochtend.. Als je nog 'n verklaring probeert te fabriceren als je simpelweg 'n nazi groet doet, en dan ook echt zo'n verklaring dan is dat toch lachwekkend

Ik neig ernaar om hem te geloven. Als mensen de Hitlergroet brengen, dan hebben ze doorgaans hun duim tegen hun handpalm gedrukt en hun vingers strak tegen elkaar. Dat heeft hij hier niet. Dus ik denk dat het inderdaad zou kunnen dat hij gewoon zwaaide en dat het er heel ongelukkig uitziet.

7 januari 2019 om 09:59

Ik neig er ook naar om hem te geloven hoewel ik de eerste persoon die met zijn arm en hand schuin omhoog zwaaiend naar mij nog moet tegenkomen...

7 januari 2019 om 10:05

Na nog wat langer kijken begin ik toch ook wel te twijfelen. Voor iemand die zwaait, heeft hij wel een erg duidelijk gestrekte arm. En nu ik lees dat de fotograaf waar hij naar zwaait een Duitser is, begin ik toch geloven dat het waarschijnlijk toch een vreselijk misplaatste grap is.

7 januari 2019 om 14:24

"maar hield tegelijkertijd mijn hand voor mijn mond om niet teveel lawaai te maken. "

Nja, als je kijkt hoe zijn linker arm voor zijn mond staat, begin ik echt wel te vermoeden dat dit helemaal geen ongeluk was.

7 januari 2019 om 10:00

Het aannemelijkst is dat hij dit juist wel doet, daar Meyer een Duitser is en dit soms als grappig wordt ervaren om naar een Duitser te doen. Dat het dan technisch niet perfect maakt dan toch niks uit?

7 januari 2019 om 10:02

Cabinessence daar ben ik het mee en de arm is meer naar voren gestrekt. En je doet er ook niet je hand voor je mond.

Het is gewoon duidelijk een gestrekte arm naar voren. Je kunt er een heel verhaal om heen verzinnen. Maar ik geloof niet dat dit toevallig was. Klaar. Overduidelijk gewoon de hitlergroet.

Alijd dat gelieg... Neem gewoon verantwoordelijkheid voor je gedrag. Het is overduidelijk een geintje, eentje die zo velen van ons ook in een priveé setting hebben gemaakt. Zeer onhandig en dom als je in het openbaar bent, een publiek persoon en de foto op social media wordt gezet maar niet meer dan dat. Hij maakt het alleen maar onnodig groter door te gaan liegen.
Hierboven staan genoeg mensen die hem geloven maar mij maak je niet wijs dat die rechterarm een zwaaiende beweging maakt en hij maakt overduidelijk een snor met zijn linkerhand. Zie je die andere speler die zijn twee vingers achter iemands hoofd doet? Ze zijn gewoon aan het geinen maar hij is zo dom om daar te ver in te gaan. Pannenkoek is het.

Yeah right, zwaaien....
Wie zwaait zo met een gestrekt arm en z’n duim naar binnen?😒

Wel een beetje humor die in de brugklas wel zou aanslaan. Geen handige actie.

Aan de andere kant vind ik het een beetje ver gaan dat er nationale ophef ontstaat wanneer men dit doet. Het lijkt me heel vervelend voor zo'n voetballer om continu onder een vergrootglas te liggen.

Konden mensen zich ook maar zo druk maken om belangrijkere zaken

Dat is niet eens een Hitlergroet.

Onnodige heksenjacht lijkt me. Het is niet echt het meest handige om te doen, maar alles wordt tegenwoordig zo opgeblazen. Zeg eventueel sorry en laat iedereen lekker door gaan met zijn leven. Al dat trieste gejank van een bepaalde groep mensen die hier helemaal gek van worden. Iedereen heeft wel eens zoiets 'geks' gedaan zonder rare intentie te hebben.

Zoveel geld verdienen en zo'm slechte camera hebben!
On: Ook ik geloof niet dat die zwaait, probeerde waarschijnlijk grappig te zijn, wat niet echt gelukt is.. wel een slap excuus!

Poeh, ik durf het echt niet te zeggen. Het is geen perfecte nazigroet, met gestrekte hand. Het lijkt ook niet op een zwaai. Ik hou het op een poging om een grappig bedoeld gebaar te maken. Ik vind dit echter geen straf of schorsing waard.

Ik weet niet wat grappiger is, de verklaring van de man in kwestie of jullie die discuseren over wat een perfecte Hitler groet is?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Crystal Palace

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
W. ZahaAanvaller168
R. HodgsonUnknown
B. PierrickAanvaller00
GuaitaKeeper190
S. HendersonKeeper00
W. HennesseyKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Crystal Palace.

1 fan
Keeper, 33 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 21 januari
Heracles Almelo is dicht bij de tijdelijke komst van Ahmed Kutucu. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren