‘Als ik Ajax was zou ik niet twijfelen, dertig miljoen euro is een hoop geld’

Zondag, 6 januari 2019 om

Guangzhou Evergrande zou een bod van dertig miljoen euro hebben uitgebracht op David Neres, zo meldde De Telegraaf zaterdag. Ajax staat volgens de krant niet onwelwillend tegenover een transfer van Neres, al zouden de Amsterdammers veertig miljoen euro willen ontvangen voor de Braziliaan. De vraag is nu of Neres en Ajax na twee jaar uit elkaar gaan.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Moet Ajax dertig miljoen euro voor David Neres accepteren?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

89 reacties (laatste reactie door birotor)

Maar als je uiteindelijk dan maar 22 ongeveer overhoudt, maak je niet gigantisch veel winst op hem. Terwijl Neres zich wel prima heeft ontwikkeld. Lijkt me dat rond de 40 miljoen er wel uit te slepen is. Je hoeft hem niet te verkopen natuurlijk dus waarom genoegen nemen?

6 januari 2019 om 09:40

Daarom en waarom zou Ajax Neres willen verkopen. Heb liever dat ze aan het einde van de rit het kampioenschap proberen binnen te halen met Neres dan hem net mislopen zonder Neres. Natuurlijk geen zekerheid maar Neres heeft wwl kwaliteiten waar je wedstrijden op kan beslissen.

6 januari 2019 om 10:49

Welke wedstrijden waren dat dan dit seizoen? Heeft 6 assists in de competitie waarvan 2 simpele balletje breed waar Ziyech en Dolberg van afstand schieten en een bal die hij terug kopt waaruit Labyad de bal op de volley neemt. Ik heb Neres dit seizoen dus niet echt iets beslissend zien doen, maar misschien heb jij bepaalde wedstrijden die je bedoeld...

6 januari 2019 om 12:01

Wat dacht je van zijn invalbeurt van 3 minuten thuis tegen Benfica waar hij de 1-0 foceerde met een goede actie buitenom waar hij de bal terug trekt die vervolgens bij Mazraoui komt die de winnende maakt? Of die mooie assist op Tagliafico thuis tegen AEK waarmee Ajax op 1-0 kwam in een tot toen moeilijke wedstrijd? Of een goede actie tegen feyenoord waar hij die back dol draaide en bijlow zo uit zijn goal lokte waardoor Tadic vervolgens kon scoren in een leeg goal? Neres staat dit seizoen op 4 goals en 9 assists terwijl hij niet eens alles speelt, laat staan op zijn beste postitie. Dan kun je wel blijven wijzen naar een assist op Dolberg die hem er mooi in schiet, maar dat waren zeker niet al zijn goals/assists.

6 januari 2019 om 12:08

Gaan we dan ook panklare ballen van Neres meetellen die van een paar meter afstand verprutst werden door Huntelaar, Donny en Ziyech?

Hij rendeert gewoon te weinig in dit systeem en dat is ook geen ramp. De trainer heeft overduidelijk er alles aangedaan om het maximale uit Tadic en Ziyech te halen en dat werkt vooralsnog prima. Wanneer Ziyech vertrekt is er ruimte om van Neres een meer dragende speler te maken door de speelstijl wat bij te schaven.

Mensen vergeten echt dat we straks minstens 3 spelers gaan kwijtraken in de zomer. Je moet er toch niet aan denken dat we volgend jaar in de basis 5 of 6 nieuwe spelers hebben omdat we spelers als Neres te makkelijk hebben laten gaan..

6 januari 2019 om 13:12

@Zytto34, de verbitterde man die mij belachelijk maakte toen ik zei dat Neres wissel was... hij heeft het in de CL ook paar keer goed gedaan, maar die paar momenten maken Neres dit seizoen top? Waarom praat iedereen Vd Beek zo naar beneden terwijl die zelfs betere statistieken had ook toen die in het begin ook veel op wissel zat.... in de eredivisie staat Neres op 2 goals en 6 assists. Sorry, ben niet onder de indruk.

6 januari 2019 om 14:28

Zo zo omdat ik met een paar momenten kom op je argument "ik heb Neres niks beslissend zien doen", ben ik opeens "verbitterd"? Schijnbaar zit die opmerking van 2 maanden terug toen Neres 4 van de 5 keer basis stond nog diep bij je, want toen was Neres inderdaad geen wissel. Daarnaast praat ik in ieder geval Van de Beek niet naar beneden. Dat jij niet onder de indruk van Neres bent vind ik prima. Je kan wel de statistieken enorm verdraaien door specifiek te benoemen dat Neres een assist geeft die de spits mooi afmaakt, dat vCL een "voorbereidingspotje" is, dat Van de Beek "meer scoort en 'maar' 1 assist minder heeft" (kan je ook andersom zeggen) en dat je dan niet benoemt dat Van de Beek 2 goals en 2 assists had tegen excelsior in 1 wedstrijd (want dat had je er bij Neres wel specifiek uitgelicht). Daarnaast staat Donny op 4 goals en 5 assists en daar ben je schijnbaar wel van onder de indruk.

6 januari 2019 om 15:53

@zytto34, waarom gewoon niet toegeven dat Neres op het middenveld minder is dan vd Beek? Ik ben grote fan van Neres, maar ik vind hem dit jaar ook niet goed. Paar assists en goals idd dit jaar, maar niet beslissend geweest. Donny op het middenveld is net iets beter, maar zelf pleit ik voor Ziyech op 10 en Neres naar rechts, maar zolang Ziyech het zo invult is het jammer, maar is Neres terecht wissel en zeker met wat hij laat zien. Ik hoop echter niet dat hij naar China gaat en dit jaar blijft en volgend seizoen de plek op rechts gaat krijgen bij Ajax.

6 januari 2019 om 17:55

Oh ik heb niks tegen Donny ofzo. Mij maakt het weinig uit wie er speelt zolang ze maar winnen. Alleen P9J7 gaat alle statistieken een beetje verdraaien waardoor Donny opeens veel "bepalender" lijkt dan Neres terwijl Neres qua rendement het beter doet per minuut. Neres geeft dan zogenaamd een tikkie breed op Dolberg als "assist", maar dan benoemd hij niet dat Donny de helft van zijn productie te danken heeft aan een 1-7 tegen excelsior. Op 10 zou ik ook altijd Donny neer zetten ipv Neres, want Donny is niet vies van vuile meters en met Ziyech, Tadic en De Jong heb je al genoeg creatieve voetballer die het spel kunnen open breken met een pass en dan is Donny beter in de 16. Daarnaast zullen ze beiden genoeg minuten gaan krijgen. In de CL zal Ten Hag met Tadic als spits gaan spelen. In de competitie zullen er nog wel schorsingen komen. Daarnaast zal Ten Hag Neres en Donny afhandelijk van de tegenstander ook nog wel is afwisselen.

6 januari 2019 om 10:31

Marc is niet zo dom om zijn enige aanvaller met diepte en snelheid te verkopen. zou sjaakie wel goed uitkomen zodat donny vd beek onomstreden is. Ik zie toch veel liever vd veek vertrekken.. zijech weer op 10 met creativiteit en neres gewoon vanaf zijn vertrouwde rechterkant. Maar het liefst blijven ze allemaal in de winter

6 januari 2019 om 10:41

Eens! Die vd beek speelt bagger laatste tijd.. nerest op rechts is een genot om naar te kijken.

6 januari 2019 om 10:55

Vd beek heeft anders wel meer goals en maar 1 assist minder dan Neres. Wat heeft Neres op 10 nou klaar gespeeld en wat heeft hij nou gepresteerd toen Ziyech er niet was. 6 assists tot nu toe waarvan twee simpele breedte balletjes die op afstand op doel werden gescoord. Nou niet echt dat je zegt dat hij zijn stempel op het spel drukt. Vorig seizoen had hij een hoog rendement, maar ook toen zag je dat het een momenten voetballer was die af en toe geniale acties had, maar vaak niet aanwezig was tijdens de wedstrijd. Ziyech is veel meer aanwezig op rechts dan Neres en op 10 heeft hij de voetballende kwaliteiten niet. Prima speler voor op de bank bij Ajax, maar met 30 miljoen zou ik niet nadenken en hem wegdoen.! Huur desnoods Malcom met optie tot koop of je haalt met 30 miljoen op zak een veel betere rechtsbuiten. Neres gaat echt geen topspeler worden.

6 januari 2019 om 12:12

Zou echt dom zijn om Malcom te halen. Bij zijn club speelt een argentijn die nog beter schijnt te zijn, zal wel open staan voor een nieuw avontuur..

Neres op 10 vergelijken met Donny op 10 is natuurlijk geen graadmeter. Donny speelt al heel zijn leven op 10 terwijl Neres pas dit seizoen uit nood op 10 zijn wedstrijden speelt. Als we volgend seizoen weer zonder diepgaande vleugels gaan spelen mag Neres inderdaad wel weg, echter zouden ze dan Lainez ook niet willen aantrekken.

6 januari 2019 om 12:56

"Van de Beek heeft anders wel meer goals en maar 1 assist minder dan Neres." Benoem dan ook even hoeveel goals Van de Beek meer heeft. Anders kun je net zo goed zeggen: "Neres heeft anders meer assists en maar 1 goal minder dan Van de Beek."

6 januari 2019 om 13:17

In de eredivisie staat Vd Beek op 4 goals en 5 assists en Neres staat op 2 goals en 6 assists. In de CL staat Vd beek op 1 goal en 1 assist en Neres staat op 1 assist. Wil je nog meer weten?

6 januari 2019 om 13:19

@origineel, dan is het toch logisch dat Vd Beek basis staat op 10 inplaats van Neres? Je benoemd het zelf al Neres is geen 10! Of moeten we ook vinden dat Neres inplaats van Mazrouri moet spelen? Het gaat mij erom dat mensen het onterecht vinden dat Vd Beek in de basis staat, maar zolang Ziyech en Tadic de vleugels zijn is het logisch dat Vd Beek op 10 speelt want Neres is dat niet.

6 januari 2019 om 13:29

Ik vind het ook belangrijk in hoeveel wedstrijden Van de Beek meer gescoord heeft dan Neres. Is dat in evenveel wedstrijden?

6 januari 2019 om 13:43

Het is lastig een zinnige discussie te voeren wanneer je statistieken fabriceert P9j7. Zo benoem je voor het gemak maar even niet de stats van de voorronde Champions League waar Neres 2 assists en een doelpunt had ten opzichte van de 1 goal van vd Beek.

Ben het overigens met je eens dat Donny beter rendeert op 10 dan Neres. Vind alleen de manier waarop je je gelijk wilt halen onjuist. Zo kunnen we ook stellen dat het knap is dat Neres bijna net zo efficiënt is als Donny op 10 aangezien het een nieuwe positie is, dus wie weet hoeveel rek er nog inzit bij Neres. Bovendien kan Neres uit het niets iets creëren, iets wat vd Beek duidelijk ontbreekt.

Om even onderbuikgevoelens weg te nemen:

Donny 31 wedstrijden, 7 doelpunten, 6 assists, 1875 minuten = 144 minuten per goal/assist
Neres 28 wedstrijden, 4 doelpunten, 10 assists, 1911 minuten = 136,5 minuten per goal/assist

Dát zijn de feiten.

6 januari 2019 om 14:03

Waarom fabriceer ik de statistieken? Moet ik ook met de voorbereiding en bekerwedstrijden komen? Ik benoemde de grote competitie en toernooi waar het echt omgaat. Sinds wanneer worden er aan het eind de statistieken van voorrondes, voorbereidingen en bekerwedstrijden benoemd? Het is toch altijd wat je in de competitie en de grote toernooien speelt... maar oke als we alles mee tellen scoort Neres iets hoger, maar in de competitie en de CL (toch de belangrijkste) heeft Vd Beek een hogere score... Het aparte aan jou is dat je zelf vindt dat je Neres niet kunt beoordelen op 10, maar wilt wel alles tegen spreken waarom Vd Beek terecht op 10 staat. Moet Neres nou op 10 volgens jou ja of nee? Hij kan inderdaad kansen creeeen uit het niets, maar dat is ook de reden dat hij een buitenspeler is en Vd beek een middenvelder... je praat net alsof het gaat om Ziyech op 10... dan is het logischer wat je allemaal roept. Neres is een rechtsbuiten en zolang Ziyech daar beter presteert is het logisch dat Vd beek op 10 staat. Tenzij ie ervoor kiest om Ziyech op 10 te zetten dan kun je Neres op rechts zetten want Ziyech zou idd beter zijn dan Vd Beek, maar de vrije rol op rechts voert Ziyech ook heel goed uit dus wat is het probleem?

6 januari 2019 om 14:11

Oke dus de Champions League telt, maar de doelpunten en assists die een team de Champions League in helpen zijn niet belangrijk. Je vergelijkt de voorronde Champions League zelfs met vriendschappelijke wedstrijden . Sterk betoog..

Ik zie graag dat Ten Hag blijft rouleren en het per wedstrijd bekijkt. Niet alleen is dat beter omdat je dan meer spelers tevreden houd, het zorgt er ook voor dat bij blessures je makkelijk een nieuwe speler kunt opstellen omdat hij al vaak heeft gespeeld, vertrouwen en ritme heeft.

Ik vind Neres een geweldige rechtsbuiten en baal oprecht dat we dit seizoen zonder diepgaande buitenspelers spelen. Echter haalt Ten Hag zijn gelijk met fantastische resultaten. Ik vind dus dat zowel Donny als Neres allebei niet onmisbaar zijn en dus prima kunnen rouleren. Je merkt alleen aan alles dat Neres zoekende is en Donny als een vis in het water. Dat zorgt ervoor dat je gevoel snel zegt dat Donny in de basis hoort. Echter de statistieken tonen aan dat ze redelijk aan elkaar gewaagd zijn.

6 januari 2019 om 15:42

@origineel, ik merk aan jouw manier van discussiëren dat je alleen maar wat roept. Ondanks dat ik het niet helemaal eens ben met @p9j7, vind ik dat hij over zijn stuk wbt de grote competitie en toernooi dat hij daarin gelijk heeft. Vd Beek heeft in de competitie en de CL meer gescoord dat is gewoon een feit en ja, de voorronde is belangrijk, maar heeft vd Beek daarin ook niet gescoord? Neres is gewoon de dupe van dat ten Hag liever Ziyech een vrije rol op rechts geeft. Verder hoort vd Beek in mijn ogen te spelen als Neres niet op rechts staat. Ik lees vooral dat je het eigelijk met P9J7 eens bent, maar dat niet toe wilt geven. Wat zegt hij wat eigelijk niet klopt? Je zegt zelf al dat vd Beek zich prettiger voelt op het middenveld en we zijn het er over eens dat Neres het beste op rechts is. Wat is er dan zo gek dat P9J7 de voorkeur geeft aan vd Beek op het middenveld?

6 januari 2019 om 16:12

Er is niets geks aan en zoals al gezegd kan ik me daarin best vinden. Echter de manier waarop statistieken misbruikt worden om de een (donny) omhoog te praten en de ander (neres) omlaag te praten vind ik onzin. Er is niets mis als je donny liever op 10 ziet dan Neres, maar om te stellen dat Neres er niets van bakt op 10 is complete onzin zoals ik hierboven al onderbouwd heb met feiten. En inderdaad mijn voorkeur zou ook uitgaan naar Donny, al zou ik gezien ze elkaar niet veel ontlopen vooral veel rouleren tussen die twee.

6 januari 2019 om 10:46

Omdat ze anders hetzelfde fout maken als bij Dolberg. Die gaat geen 50 miljoen meer opleveren... en voor die 30 miljoen die je gaat krijgen kun je een veel betere rechtsbuiten halen.

6 januari 2019 om 11:19

Er is geen concreet bod van dat bedrag op Dolberg geweest, wanneer stopt men een keer met dit als argument gebruiken? Bovendien is Dolberg gewoon nog een goede bruikbare jonge spits voor Ajax, het gaat niet alleen om winst maken hoor.. Geld heeft Ajax zat, daar hoef je je echt niet druk om te maken. Echt grappig om te zien hoe sommige niet-Ajacieden van de hak op de tak springen om maar tegen de algemene tendens in te gaan. In artikel A over sportieve successen: "Ajacieden zijn geldwolven, geld verdienen is belangrijker dan prijzen: haha 4 jaar geen prijs". In artikel B over het transferbedrag van speler X: "Dit moet je altijd direct accepteren, je kan zo veel winst maken. Straks is het weer net als Dolberg dat je .. miljoen misloopt". Echt maar net hoe het uitkomt, als er maar tegen de haren ingestreken kan worden is het goed..

6 januari 2019 om 12:17

Begint inderdaad een beetje vervelend te worden. Bovendien is de marktwaarde van Neres momenteel 25 miljoen dus ik zie geen enkele noodzaak om snel een bod te accepteren wat verre van "mega" is. Hopelijk bouwt Ten Hag volgend seizoen een systeem waarin Neres kan excelleren, zal je zien hoe snel die waarde weer oploopt. Hij is nog altijd maar 21 jaar oud.

6 januari 2019 om 12:41

Vervelend is de berichtgeving van de Telegraaf over Ajax. Elke dag wat te stoken, transfers, ten Hag of directie. WC papier is nuttiger.

6 januari 2019 om 13:15

@origineel, ik ben het met je eens dat de marktwaarde rond de 25 miljoen ligt waarbij ik misschien 20 miljoen wat realistischer vind. Maar dan is een bod van 30 miljoen toch redelijk exorbitant. Dat is 20% boven zijn marktwaarde lijkt me dus erg goed.

Overigens is Neres een leuke speler maar ook weer geen toptalent als Frenkie of De Ligt. Dus veel hoger dan 30 miljoen acht ik niet realistisch.

6 januari 2019 om 13:32

Hij hoeft niet hetzelfde niveau te hebben als Frenkie of De Ligt. Daarom gaan die twee ook veel meer opleveren. Maar hij is van nut voor Ajax. Welke van de topploegen in Nederland heeft zo'n speler als reserve? Ik heb hem trouwens liever niet op de bank. Laat Donny maar wat vaker banken.

6 januari 2019 om 13:49

@burdym

Er is een website die daar specialisten voor in huis heeft, het is een stuk belangrijker wat die ervan vinden lijkt me? Niet als sneer naar jou hoor want ook mijn schatting is gebaseerd op erg weinig dus gebruik ik Transfermarkt website daarvoor.

Ik vind 20% boven zijn marktwaarde wel een serieus bod en zou het ook niet weglachen. Echter is het geen megabod. Wanneer een speler op de transferlijst staat betaal je ongeveer zijn transferwaarde of iets eronder. Wanneer je een speler wilt kopen die niet weg mag bij zijn club ligt dat wel anders. Nu is Neres niet onmisbaar dus 50 miljoen gaan ze er nu nooit voor krijgen uiteraard maar omdat De Ligt, Frenkie én Ziyech zullen vertrekken en misschien nog anderen zou ik alles eraan doen om hem te behouden zodat hij volgend seizoen het geraamte kan vormen. Omdat iedereen bij Ajax te koop is moet je dan een prijs noemen waarop je geen nee meer kunt zeggen en dan lijkt 40 miljoen mij inderdaad wel zo'n bedrag.

6 januari 2019 om 12:23

Is toch ruim 80 procent winst hoor. In de normale wereld wordt dat beschouwd als gigantisch. Verder mag hij van mij part gaan als hij zelf weg wilt. Het laatste wat dit team nodig heeft is iemand die niet happy is. Wel moet Ajax dan al een vervanger hebben.

Neres ontwikkelt zich goed, heeft heel veel dreiging, haalt best aardige statistieken voor een buitenspeler (al wordt ie tegenwoordig ook op andere posities gebruikt) en is bovenal ook een leuke frivole speler om naar te kijken. Neem daarbij zijn nationaliteit, leeftijd en dus potentie en dan zou ik in de huidige markt echt niet zomaar 30 miljoen uit China accepteren. Helemaal als je het geld als club niet nodig hebt en er voor twee van je andere spelers ook nog vrijwel zeker meer dan 100 miljoen klaar ligt ergens.

Eerlijk gezegd hoop ik niet dat Neres deze transferperiode vertrekt. Ja, dit seizoen presteert Neres minder dan vorig seizoen maar dat komt ook omdat ten Hag hem dit seizoen ook vaak als middenvelder of als linksbuiten heeft laten spelen en weinig op zijn favoriete plek rechtsbuiten. Het is jammer voor Neres dat Ziyech het op rechtsbuiten in een soort vrije rol erg goed doet, maar van Ziyech verwacht ik dat hij volgend seizoen weg is en dan kan Neres weer op zijn favoriete plek spelen. Hij hoort niet op het middenveld te staan en ook niet als linksbuiten, het beste en het meeste rendement heeft Neres vanaf rechtsbuiten. Ook ben ik altijd wel een fan van Neres geweest. Alleen zal zijn carrière waarschijnlijk ten einde zijn als hij voor het financiële kiest in China in plaats van het sportieve. En Neres is naar mijn mening nog niet uitgeleerd bij Ajax en daarnaast is 30 of 40 miljoen natuurlijk veel geld, maar ik heb ook het idee dat als Neres nog bij Ajax blijft en zich doorontwikkeld (wat ook wel zal gebeuren als hij op de positie speelt waar hij het beste tot zijn recht komt) dat Ajax er waarschijnlijk een nog hoger bedrag voor Neres uit kan halen.

Ik zou het als Neres wel doen, maar dat komt omdat ik Aziã« ook reuze interessant vind, net als geld. Met het idee 3 jaar te cashen en je kan altijd nog terug naar de Europese subtop.

Wil hij naar Chelsea of Real ofzo, dan zou ik het zeker niet doen, maar twijfel of hij daar de kwaliteiten voor heeft.

6 januari 2019 om 09:55

Paulinho werd door Barca gehaald uit China. Gudelj speelt nu bij sporting Lissabon. Zegt dus helemaal niks. Als iemand zegt je kunt voor het zelfde werk binnen 3 jaar multimiljonair zijn zou iedereen het doen. Als Ajax zijnde zou ik hem niet laten gaan! We hebben al te weinig goede spelers op de vleugels

6 januari 2019 om 09:56

Azie is ook zeer interessant😁. En ik ben t met je eens. Hij kan altijd terug naar europa na 3 jaartjes china. Met 20 miljoen in zn zak. Daarna lekker naar shakhtar ofzo en daarna de stap naar subtop van europese top competitie. Heeft denk ik niet voldoende kwalitileit om bij echte topclubs aan de slag te gaan.

6 januari 2019 om 09:58

Daar twifel ik geen seconde aan. Hij is niet onomstreden bij Ajax, maar zou wel goed genoeg zijn voor Chelsae of Real?
Leuke voetballer, maar jjij ziet toch ook wel dat hij wat mist?

6 januari 2019 om 12:31

@njfromvol, hij is nog maar 21, koud op de Europese velden en er zijn nu al clubs die 30 miljoen voor hem neer willen tellen. Er is volgens mij nog geen pijl op te trekken waar zijn carriere gaat eindigen. Van Dijk was ook niet goed genoeg voor Ajax en staat nu bovenaan in de Premier League en heeft een CL finale gespeeld en zo zijn er nog 100'en voetballers (van wie je bij sommigen achteraf dacht, wat moesten zij bij United, Chelsea of Real).

Natuurlijk zou ik zelf het liefste in Duitsland of de Premier League spelen, maar als je niet de aller beste bent, trekt een avontuurtje zoals bij Shaktar, of ergens in de VS of China mij ook wel, met als bijkomend voordeel het topsalaris. Lekker een beetje in de luwte jezelf ontwikkelen en verder ook nog wat zien voor de wereld. Voetballen in Nederland lijkt me een hondenbaan, waar iedereen je kent, iedereen wat van je wil of verwachtingen heeft en dat voor nog geen 3e van het salaris.

Hahaha verrassend weer dat papa Sjaak vind dat de concurrent van zn "zoon" prima kan vertrekken. Want we hebben er al genoeg die op zijn plek kunnen. Nou... neres hoort er gewoon in ipv donny en tevens is er in de breedte niemand die de trainer eerder zou laten invallen dan neres als t gaat om de vleugels of op 10 op dit moment.

6 januari 2019 om 10:59

Waarom eerder dan Vd Beek? Vd Beek scoort meer en heeft 1 assist minder. Op basis van wat zou Neres eerder op 10 moeten dan Vd Beek? Neres is gewoon minder dan Ziyech op rechts dus is het niet gek dat hij op de bank zit.

6 januari 2019 om 11:24

omdat als Neres speelt, de drie achter de spits veel meer rouleren en er meer verrassing zit achter de spits door de bewegelijkheid. Tevens heeft Neres meer voetballend vermogen met een actie dan vd Beek, die nauwelijks mee doet in het positiespel

6 januari 2019 om 12:15

Ik zou het niet erg vinden als van de Beek op korte termijn uit het elftal verdwijnt. Matige voetballer die in het veldspel niet of nauwelijks een bijdrage levert. Kun je wel roepen dat hij scoort. We kunnen het echter ook hebben over alle doelpunten die hij in de CL niet gemaakt heeft. Met de kansen die hij gehad heeft in de groepsfase had ie bij wijze van spreken topscorer kunnen zijn. Laten we van de Beek alsjeblieft niet overschatten. Een mindere versie van Davy Klaassen is het. Wat dat betreft zie ik Neres verder komen en meer transferwaarde hebben.

6 januari 2019 om 11:11

Die vergelijking met vd Beek ook steeds. Neres is geen ‘10’ en heeft dat ook laten zien en Ziyech brengt veel meer op rechts dan op de ‘10’. Neres is ‘slachtoffer’ van Ziyech en het feit dat die zich rechtsvoor beter etaleert dan op de positie op het middenveld.

6 januari 2019 om 11:25

vd Beek is ook geen '10', dat is een 6 of 8. Die wordt daar nu alleen neergezet omdat hij veel loopt. Druk zetten en meedoen in het voetballende gedeelte doet hij echter niet. En met Neres werd er tevens meer gerouleerd achter de spits tussen tadic, ziyech en neres.

6 januari 2019 om 12:26

Ampie

"vd Beek is ook geen '10', dat is een 6 of 8. "

Erik ten Hag is het in ieder geval compleet oneens met jou. Die vind Vdbeek een 10. Heeft hij ook diverse malen uitdrukkelijk gezegd, Vdbeek moet zich van hem op die positie richten.

Overigens ben ik het totaal oneens met jouw analyse dat Ajax met Neres op 10 beter zou spelen dan met Vdbeek. Ik vind Vdbeek daar juist prima spelen. Juist voetballend is Vdbeek een belangrijke factor, vele meer zelfs dan Neres. Neres is het beste bruikbaar, op 10, als Ajax wat terug getrokken speelt en gebruik wil maken van de ruimte die de tegenstander laat. Dus voor lastig uitwedstrijden. Zie Vitesse uit. Toen excelleerde Neres. Dat heeft hij daarna, op die plek, eigenlijk nauwelijks nog laten zien.

6 januari 2019 om 14:42

ja hij is een 10 in de traditie van siem de jong en klaassen idd, verstoppertje spelen en zo dicht tegen de spits aanlopen dat je alleen in de 16 bruikbaar bent. kansen creã«ren lukt alleen tegen de kleine ploegen, en kansen afmaken lukt 19 van de 20 keer niet. Ten Hag vindt hem vooral een tien omdat hij veel loopt, zoals klaassen en de jong dat vroeger deden. Ik verwacht iets anders van een 10, namelijk acties, assists en meebouwen aan een aanval. Niet alleen als 2e spits fungeren zodra het uitkomt.

Neres is als 10 zeker bruikbaar, doordat hij samen met tadic en ziyech continu rouleert om de spits heen.

Daarbij vraag ik je direct ook waar ik heb geplaatst dat Neres per se als 10 zou moeten spelen. Ik schrijf namelijk dat Neres erin hoort ipv Vd Beek, en ik heb het daarbij niet over een specifieke positie. Neres kan namelijk op meerdere posities uit de voeten achter de spits, vd Beek alleen op 10. Tip: ik heb geen van de hierboven reacties aangepast... dus ga nog maar een keer analyseren

6 januari 2019 om 15:44

Ik lees al jouw reacties hier en je voegt best weinig toe inhoudelijk... Neres is een buitenspeler en op 10 is zijn spel juist minder geworden. Neres op rechts en Ziyech op 10 pleit ik voor, maar Ziyech doet het ook goed op rechts en op 10 heb ik liever van de Beek want dat is veel meer zijn positie dan dat het van Neres is. Het is duidelijk dat jij niet weet waar de kracht van Neres ligt.

Wat ben ik het hier oneens zeg met Sjaak Swart. Ten eerste heb je het geld totaal niet nodig. Zowel de Ligt als De Jong gaan voor astronomische bedragen weg komende zomer. Ziyech waarschijnlijk ook weg. Neres is je back up voor Ziyech. Hij is jong en ontzettend getalenteerd. Eindelijk weer een buitenspeler die diepgaat en heerlijke acties in huis heeft en daarbij ook nog eens overzicht houdt en het spelletje perfect leest. Zie het aantal assists die hij al heeft. En als laatste, het seizoen is nog lang en ajax doet nog op drie fronten mee, ik zou dit echt een kansloze move van ajax vinden mocht dit echt waar zijn..

6 januari 2019 om 11:04

“Zie het aantal assist die hij al heeft” ik vind dat zo grappig wanneer mensen dat over Neres zeggen. Hij heeft 6 assists waarvan twee een simpele balletje breed was en Ziyech en Dolberg besluiten om een schot van afstand te lossen. Ze vliegen erin en Neres heeft de assist op zijn naam. Ook al telt het als een assist, je kunt niet doen alsof dat assists zijn waar overzicht vanaf straalt. En een kopbal terug waaruit Labyad uit een volley scoort. Blijven er maar 3 assists over wat je als kwaliteit kunt zien. Nou pfoee, 3 goede assists en 3 assists wat meer te danken is aan de afmakers. 30 miljoen voor een Neres, daar kun je veel beters voor krijgen!

6 januari 2019 om 11:25

Jij hebt het er wel heel druk mee zeg! Vorig jaar, toen hij meestal basis stond op zijn favoriete positie, maakte hij 14 goals en 13 assists (in 32 duels) en was daarmee MVP van Ajax. Als Ziyech komende zomer vertrekt heb je direct weer een vertrouwde rechtsbuiten met veel rendement. Zo kan je het ook zien, waarom alleen van het meest negatieve uitgaan? Ja, dit jaar zijn zijn stats minder indrukwekkend omdat hij het veelal met invalbeurten moet doen en vaak nog vanaf een onnatuurlijke positie ook. De beste jongen is nog altijd maar 21 jaar hoor, gewoon een speler die makkelijk beslissend kan zijn in de ED volgend jaar en ook in de CL bewees hij (bijvoorbeeld Bayern uit) dat hij een aardig potje mee kan ballen, toch!

6 januari 2019 om 11:28

kan je ook haalbare (!!!) namen noemen van dat "beters" dat ajax ervoor kan krijgen? want wat jij nu doet, zo kun je bij iedere speler lekker alles wegstrepen en de inbreng marginaliseren

6 januari 2019 om 12:26

Ampie

Hierboven noemde hij Malcom van Barcelona al. Misschien Messi ook maar meteen polsen als we daar toch zijn.

6 januari 2019 om 13:41

Want Malcom is van het niveau Messi? Eerst hoor ik alle Ajax supporters stoer doen dat ze met veel geld groter namen kunnen halen en nu opeens is een wisselspeler van Barcelona die nooit speelt niet eens haalbaar. Is Ajax dan toch niet zo goed op Europees niveau? Waarom zou een Malcom niet haalbaar zijn? Ajax presteert in de CL en kan goede salarissen betalen...

6 januari 2019 om 13:58

Dat Messi beter is dan Malcom doet er toch niet toe wanneer de kans op beide spelers even groot is? (0%)

Spijtig dat ik steeds jouw huiswerk moet doen in een discussie maar vooruit. Malcom verdient bij Barcelona 90.000 pond per week exclusief bonussen. Dat is een dikke 5 miljoen euro.

Dat je meent dat Ajax supporters "stoer doen" zegt al voldoende over je onvermogen een normale discussie te voeren. De wereld is niet zo zwart-wit als jij hem schetst. Ja Ajax heeft meer geld, en ja Ajax kan daarmee grotere namen of betere spelers aantrekken. Nee Ajax heeft geen geld (ruimte in salarishuis die berekend word aan de hand van begroting en niet transferinkomsten) om spelers aan te trekken die meer dan 5!! miljoen euro per jaar verdienen. Ook kan je wel oneindig veel geld hebben, een speler van het niveau Malcom paaien met wedstrijdjes op kunstgras en tegen ploegen als De Graafschap en Emmen is gewoon enorm lastig.

6 januari 2019 om 14:34

haha ja dus dat, maar laat m lekker. zodra iemand met een reactie komt scheurt die gast uit zijn panty en komt alleen maar met nog meer shit aanzitten zo te zien in dit gehele topic.

malcom is idd totaal niet haalbaar, op zn max op huurbasis. die is voor 40+ miljoen ofzo gehaald door barca dacht ik van de zomer. Ajax zal zich moeten richten op klassegroep Tadic of jong talent dat nog niet gearriveerd is in de grote landen.

6 januari 2019 om 15:34

Dus een speler als Malcom huren gaat Ajax 5 miljoen kosten? Aangezien je toch mijn huiswerk moet doen leg mij dan uit waar Ajax zich op moet richten dan? Ik hoor bijv geluiden als Alderweireld terug halen etc... uit welke vijver moet Ajax gaan vissen om mee te kunnen in Europa dan?

6 januari 2019 om 15:35

Dus een speler als Malcom kan op zn hoogst gehuurd worden? Is dat niet wat ik zelf zei dat ze hem moesten huren? Als je niet kunt lezen kun je je dan begeven op een topic waar meer van jouw leeftijdsgenoten komen? Er zullen vast wel sites zijn waar jongeren onder de 16 een mening hebben over voetbal. Daar ligt de focus niet op inhoud reageren, maar op de persoon als die een andere mening heeft dan jij.

6 januari 2019 om 15:46

@Ampie, ondanks dat ik het niet helemaal eens ben met P9J7 vind ik wrl dat hij meer zinnige dingen te melden heeft dan jij. Hij heeft duidelijk meer kijk op het spel en verder reageer je niet inhoudelijk. Malcom, hoeveel wedstrijden heeft hij gespeeld? Als Ajax hem kan huren is dat geweldig voor Ajax, Barcelona en Malcom zelf. Ajax presteert goed in de competitie, in de CL, Malcom speelt amper. Dus waarom zou een huur met optie tot koop niet kunnen?

Ik kan alleen maar vermoeden dat Sjakie dit zegt omdat hij de zaakwaarnemer is van Donny, die wel baat lijkt te hebben bij het vertrek van zijn directe concurrent.

Neres gaat echt niet vertrekken naar China. Bij Ajax speelt hij nog Championsleague na de winter, en daarna heeft hij een goede kans om een keer naar een topcompetitie te gaan. Ik geloof er ook niks van dat hij ongelukkig is bij Ajax. Het nieuws komt van de roddelkrant, die het nooit bij het rechte eind heeft als het om dergelijke geruchten gaat. Dus beetje gek dat we er zoveel aandacht aan besteden.

6 januari 2019 om 11:31

als vd beek keeper was geweest, dan had sjaak idd ook gezegd dat ajax onana het beste kan laten vertrekken. respect voor wat hij als speler voor ajax heeft gedaan, maar die vent heeft echt idiote uitspraken zodra donny zijn plek in het geding komt

6 januari 2019 om 15:48

Ook dit weer. Wat een opmerking... maar wel anderen erop wijzen dat je er niet mee kunt discussiëren... vd Beek zijn positie komt helemaal niet in het geding met Neres want Donny heeft hem er terecht uitgespeeld op het middenveld en Neres is geen middenvelder, maar een rechtsbuiten die af en toe op 10 wordt gezet en juist daardoor minder presteert... je hebt de grootste mond, maar echt verstand van voetbal heb ik je niet op kunnen betrappen helaas...

6 januari 2019 om 16:12

Haha nee jij hebt er veel verstand van, dodo. Misschien je ogen laten repareren want lezen kun je niet. Ik zeg namelijk nergens dat neres een middenvelder is, en daarnaast speelt ten hag met drie aanvallende spelers achter de spits waarvan neres nogal vaak afwisselt met van de beek dus hoezo komt donny zijn plek niet in het geding. Ga eerst maar leren lezen voor je stoer wil lopen doen

6 januari 2019 om 16:52

Ga jij nou vertellen dat anderen moeten leren lezen? Jij kunt niet eens inhoudelijk reageren misschien juist omdat je moeite hebt met lezen... jou lukt het niet eens om te lezen dat je een speler kunt huren en vervolgens zelf roepen dat die zelfde speler als huur haalbaar is...

Ik zou hem lekker aan zn contract houden. Naar China, wtf? Die jongen is hardstikke jong, erg goed, een pure publieksspeler en heeft nog veel te bereiken met Ajax. Tweede seizoenshelft flink rouleren, dan komt die vaak genoeg aan spelen toe en kan die zich ij de kijker spelen. Als Ajax met die Mexicaan rond komt, is het aan hemzelf als die zn zakken echt wil vullen!

Hij heeft nog een contract tot 2022, was vorige jaar de MVP van Ajax, nee ik zou hem niet zomaar laten gaan in de winter voor 30 miljoen euro, in de zomer is het wat anders omdat je dan makkelijker weer kan gaan inpassen, maar in de winter moet daar gewoon 10 miljoen bovenop.
Dat doet Overmars ook zeer goed.

Neres heeft bij getekend en die moeten we gewoon niet verkopen! Bij een blesure of schorsing in de driehoek tadic,zyech en frenk is hij de perfecte vervanger ook als je met meer diepte wil of moet spelen... bij vorm verlies in diezelfde driehoek is hij ook een aangename vervanger... geld genoeg we willen prijzen: de landstitel en de beker moeten beide naar waar ze horen dit jaar: ansterdam

6 januari 2019 om 10:35

Natuurlijk....alsof het de normaalste zaak van de wereld is om 40 miljoen te krijgen voor een halve wisselspeler uit de eredivisie... Sommigen hier hebben beetje last van grootheidswaanzin. Neres is niet voor niets geen vaste basisspeler. De afgelopen wedstrijden heeft hij ook niets laten zien. Wanneer hij een hele wedstrijd speelt, vind ik sws dat hij altijd minimaal 1 helft verzaakt. Een keer een back passeren is toch wel het minste wat je van een buitenspeler mag verwachten. Persoonlijk zie ik in hem absoluut geen toekomstige topper. 30 milj zou wat mij betreft echt een super verkoop zijn. De cl gaat ajax niet winnen en in de competitie en beker kun je ook met iemand anders dan Neres winnen.

6 januari 2019 om 10:42

Nogmaals: hou eens op met dat 'grootheidswaan' etc. Het is gewoon de realiteit. Ajax wil niemand verkopen in de winter. 30 miljoen bod van Borussia is afgelopen zomer al geweigerd. Als Evergrande Overmars echt aan het twijfelen wil brengen moeten ze inderdaad met 40 miljoen komen ja, anders blijft Neres gewoon in Amsterdam. Geen grootheidswaan van sommigen maar gebrek aan reële visie van jouw kant juist. Is het een exorbitant bedrag voor Neres? Ja. Maar is het nodig als je hem los wil weken? Ja, want Ajax is voorbij het punt dat ze een halfbakken bod zomaar accepteren in de winter. Geld is absoluut niet nodig, zilverwaar wel. En Neres heeft gewoon 25 duels gespeeld in de eerste seizoenshelft dus hij is vaak zat van belang in die titelrace(s)..

6 januari 2019 om 10:47

@ southwatcher: Hij speelt bijna nooit op zijn eigen positie. Daarom speelt hij ook minder goed. Volgend seizoen moet Ajax weer een heel nieuw elftal opbouwen als vier van de belangrijkste spelers daadwerkelijk weggaan. Dan is het alleen maar fijn als je al spelers in je selectie hebt die dat vertrek al enigzins kunnen opvangen en niet eerst nog moeten wennen zoals nieuwe aankopen. Als Neres volgend jaar vanaf rechts kan spelen, gaat hij nog heel belangrijk worden.

6 januari 2019 om 12:22

Sanderkoevoets

"nogmaals: hou eens op met dat 'grootheidswaan' etc. Het is gewoon de realiteit."

Eens, velen hier reageren schabloonachtig. Maar 'dat is de realiteit'?? Seriously? Jij kapittelt nota bene zelf in dit topic dat er helemaal nooit 50 miljoen is geboden op Dolberg. Ik heb het al eerder gezegd, weten we überhaupt wel (zeker) of er 75 miljoen geboden zou zijn door PSG op Frenkie de Jong? Die bewering komt van De Telegraaf. Je weet wel, dat zijn die nare mensjes die voor hun beroep liegen, bedriegen en het tot hun dagtaak hebben gemaakt om 'ajax kapot te maken met hun leugens'. ....

Dus ik weet niet heel zeker of het hier zomaar over 'de realiteit' kunt hebben.

Los daarvan, in dit geval gaat het naar mijn smaak vooral om wat die jongen zelf wil. De suggestie in de berichten is dat Neres wel open staat hiervoor omdat hij ontevreden is omdat hij geen vaste basisplaats meer heeft. Of dat waar is of niet waar dat weet ik niet. Maar stel dat het wél waar zou zijn, dan heb je daar als Ajax zijnde uiteraard rekening mee te houden. Want ik lees weer een heleboel mensen die weer stellen dat Ajax hem 'gewoon aan zijn contract moet houden, maar zo eenvoudig is dat uiteraard niet.

En heel gek zou ik zijn houding niet vinden. Hij had een basisplaats, maar in de tweede seizoenshelft afgelopen seizoen heeft hij teleurstellend gepresteerd. Kwam mede doordat Ziyech rechtshalf moest spelen van Ten Hag waardoor de effectiviteit van Neres behoorlijk achteruit ging. En dit seizoen dus eigenlijk vooral wissel, Tadic en Ziyech zijn meestal de vleugels, en vaak ook niet op zijn sterkste positie. Dan vind ik het niet heel gek dat die jongen denkt aan vertrekken, om zijn zakken te vullen. En dan is 40 miljoen dus niet eens nodig. En jij mag 30 miljoen een 'halfbakken bod' noemen, maar dat is het uiteraard niet. Dat is nog steeds een groot bedrag.

Als hij echter (nog) niet weg wil en de huidige situatie als 12e man prima vind, dan geldt uiteraard het tegendeel. Dan kan Ajax hem prima houden in de race om de titel.

Overigens, velen denken dat Neres wel de potentie heeft om 'de top' te bereiken. Ik heb daar twijfels over. Ik zie best wat tekortkomingen in zijn spel, zoals ik die ook bij een Lozano zie. Neres is een uitstekende speler, maar ik verwacht niet dat hij ooit een kernspeler van Barcelona of City wordt.

6 januari 2019 om 12:43

"want ik lees weer een heleboel mensen die weer stellen dat Ajax hem 'gewoon aan zijn contract moet houden, maar zo eenvoudig is dat uiteraard niet. "

Waar lees jij dat dan? Heb even omhoog gescrolled en zag 1 persoon die dat zegt. Dan is het wel wat makkelijk om hetzelfde bandje weer af te spelen.

"en dit seizoen dus eigenlijk vooral wissel"

28 wedstrijden (4 goals, 10 assists) en 1911 minuten totaal gespeeld en we zitten pas op de helft. Ter vergelijking: Tadic 2582 / Ziyech 2162 / Donny 1875 dus het valt reuze mee. Is meer een 11,5e man .

Hij is nog maar 21 dus over zijn potentie is het lastig gissen maar kan me wel vinden in wat je zegt. Om bij de absolute top een kernspeler te worden zal hij wel erg grote stappen moeten zetten komende 2 seizoenen. Ben wel een fan van hem en als hij kernspeler kan worden bij een topclub onder het niveau van City heeft hij het alsnog goed gedaan.

Dat noemt zichzelf mr Ajax.. neres is voor Ajax een geweldige voetballer. Hij moet beter gebruikt worden gewoon vanaf de vleugel. Vorig jaar lag zijn rendement extreem hoog.. Ajax moet nog eens een dik bedrag aan Sao Paulo overmaken en wat blijft er dan nog over..

6 januari 2019 om 11:19

Probeer ten hag dat maar eens duidelijk te maken dat Neres gewoon de vaste rechtsbuiten moet zijn. Ziyech kan ook ergens anders spelen

6 januari 2019 om 13:39

Ziyech kan vast ergens anders spelen maar afgelopen 1.5 seizoen hebben toch duidelijk aangetoond dat rechtsvoor toch zijn beste positie is (bij Ajax) en nergens anders. Neres heeft gewoon de pech dat Ten Hag (en ook Keizer die daar hard op werd aangepakt) zijn meest creatieve speler op zijn beste positie zet.

Los van dat we Neres waarschijnlijk nodig gaan hebben is dit natuurlijk ook een slecht signaal naar andere spelers. Als je zegt: we laten niemand in de winter gaan, maar Neres dan toch wel. Wat als nu iemand in de winter komt voor een andere speler? Dan kun je hem niet laten blijven zonder voor scheve gezichten te zorgen...

6 januari 2019 om 11:15

Volgend jaar is idd de belangrijkste as van het veld wss vertrokken. Dat heeft invloed op de waarde van je elftal en je spelers. De kans dat je na volgend seizoen alsnog 30 milj vangt voor neres acht ik niet heel hoog. Tenzij je dan weer een seizoen hebt met geweldige resultaten in de Cl. Maar het is toch duidelijk dat je die resultaten niet jaarlijks behaalt als Nederlandse club zijnde. 30 milj voor een speler die niet altijd speelt, die als hij speelt ook nog eens niet echt uitblinkt, lijkt mij echt een goede opbrengst. En nu kan overmars miss wel zeggen: 40 milj of anders niet. Maar volgend jaar kan dat totaal anders zijn. Dolberg, die nog niet lang geleden veel geld zou opbrengen, wordt nu voor de helft verkocht. Hij rendeert nl niet. Net als Neres. En aan degenen, die mij aanspreken op realiteitszin.....is het reëel om van elke ajax speler te denken dat ze de hoofdprijs ver moeten overstijgen, nu ze 1 jaar een goed en leuk elftal hebben? Iedere volger weet, dat dit elftal volgend jaar een totaal ander elftal is met bijbehorende resultaten. Zonder Ziyech, de Ligt, de Jong en evt Onana, blijft er niet heel veel over om komend jaar even succesvol mee te zijn en een grote marktwaarde te vertegenwoordigen. Smeed het ijzer als het warm is

6 januari 2019 om 11:18

Dan pak je maar wat minder dan 30 miljoen! Kampioenschap levert ook geld op. Ver in de CL komen ook. Dan haal je dat er wel weer uit. Hij is nodig. Sportief is belangrijker dan geld. Die zakken geld zijn dit seizoen allang binnen door de CL

6 januari 2019 om 13:40

Die Chinezen betalen ook 7M salaris aan Gudelj. Dus we hoeven echt niet te doen alsof 30M een once in een lifetime aanbieding is

Je hebt ook andere spelers???? Wie dan???? Het is de enige echte gevaarlijke vleugelaanvaller die we hebben en die mag nu echt niet in de winter vertrekken! Hij is nodig in de CL en in de race om het kampioenschap. Je kan daar geen cerny neerzetten tegen een real Madrid bijv. Gewoon wegwezen met die 30 miljoen.

6 januari 2019 om 11:40

Maar bij 40 milj mag t dus wel??? Snap je je eigen onzinnigheid daarover dan....

Ik snap niet zo goed,waarom ajaxcieden zo hypocriet zijn. Bergwijn gaat volgens hun niet meer dan 30 miljoen opleveren en neres is 40 waard ? Zelfde geld voor lozano, waar slaat dat op En waar komt het vandaan.

Neres moet absoluut blijven. Daar heeft Ajax geen goede vervanger voor. Sjaak kletst hier duidelijk niet als fan van Ajax maar als zaakwaarnemer van Donny van de Beek die daardoor meer kansen zou krijgen en meer in waarde zou stijgen. Het wordt tijd dat deze zogenaamde Ajax man met al zijn dubbele petten zelf naar China vertrekt zodat Overmars zonder gedoe van hem en zijn gluiperige groepje de belangen van Ajax kan behartigen.

Dat Sjaak met zijn geklets de belangen van Ajax niet dient maakt hem niets uit. Het gaat hem gewoon om geld. Sjaak weet ook wel dat Ajax wordt verzwakt als Neres vertrekt en dat Ajax het geld nu niet nodig heeft. Maar zijn eigen belangen (geld) zitten hem weer eens in de weg.

Sjaaks eigen belang is om Neres weg te krijgen en zo zijn eigen speler Donny van de Beek groot te maken en geld te verdienen. Hij vindt dat Neres Donny in de weg zit en is al het hele seizoen Neres aan het kleineren in de media en Donny groot aan het maken. Dat dat ten kosten gaat van Ajax maakt hem niet uit want het is goed voor zen eigen portomonee. En dat wordt dan Mister Ajax genoemd. Een schande is die man.

Ik vind Sjakie een zeer komische vent maar ik vind niet dat hij moet gaan adviseren wat voor beleid Ajax moet voeren. Dat moet hij aan de verantwoordelijken overlaten. Stel Ajax wordt geen kampioen omdat Ajax Neres verkocht zal dat Sjakie zeker niet in dank worden afgenomen.
Daarnaast irriteer ik me er enorm aan dat hij Ajax steeds wilt adviseren terwijl hij het vaak niet bij het rechte eind heeft.

Het domste wat je kan doen is Neres verkopen. Ik als PSVer hoop dat Ajax hem verkoopt. Hij is de enige aanvaller met diepgang zonder bal.
Als hij er niet is dan kan je je tactiek niet aanpassen als de wedstrijd erom vraagt.
Je zal dan vele wedstrijden van Ajax zien met voetbal zonder diepte wat makkelijk te verdedigen is.
Neres is het slachtoffer van favoriete spelers laten spelen. Hij trekt zijn mond niet open en is een makkelijk 'slachtoffer' om te banken.

@bombanera99 Jij begrijpt het echt. Ik ben Ajacied en ben het helemaal met je eens. Neres was op een bepaald moment gewoon de beste speler van Ajax maar door allemaal belangetjes rondom Donny van de Beek komt hij opeens op de bank want hij trekt zijn mond dan niet open. Hij heeft denk ik ook een slappe zaakwaarnemer of zo.

30 miljoen voor een bankzitter? Strik erom heen en weg. Het is een goede voetballer, maar daar heeft Ajax er wel meer van.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2323
2.PSV2320
3.AZ2015
4.Vitesse205
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

56 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 9 3 0 0
2018/2019 Ajax 29 8 3 0
2017/2018 Ajax 32 14 3 0
2016/2017 Ajax 8 3 1 0
2016/2017 Jong Ajax 4 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

Twijfels over Ajax-aankoop: ‘Mensen die met hem werken zijn niet enthousiast’

Bij Ajax zijn er intussen grote twijfels over Razvan Marin, zo stelt Mike Verweij van De Telegraaf. De middenvelder kwam afgelopen zomer voor 12,5 miljoen euro over van Standard Luik, maar...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 17 oktober
Saúl Ñíguez is opnieuw op het verlanglijstje van Manchester United verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren