‘Ajax zei dat ik er goed op stond, maar dat het middenveld wel heel vol is’

Zaterdag, 5 januari 2019 om

Azor Matusiwa maakte onlangs op huurbasis de overstap van Ajax naar De Graafschap. De twintigjarige middenvelder kwam in de eerste seizoenshelft weinig aan spelen toe bij de beloften van de Amsterdammers, wegens blessureleed. In gesprek met FOX Sports beaamt Matusiwa dat Ajax voorzichtig met hem is geweest.

“Maar te voorzichtig wil ik niet zeggen”, vertelt Matusiwa, die dit seizoen slechts drie wedstrijden speelde voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. “Voor mij is het niet per se een stap achteruit, maar eerder vooruit. Je speelt in de Eredivisie en tegen betere tegenstanders. Ajax zei dat ik er goed op stond, maar dat het middenveld op dit moment wel heel vol is. De keuze was aan mij.”

“De Graafschap belde mijn begeleider. Ik wilde eerst nog mijn kansen afwachten bij Ajax. Ik ben lang geblesseerd geweest, dus ik snap dat Jong Ajax mij rustig wilde brengen. Alleen: ik denk dat ik er klaar voor ben om weer te gaan spelen. Ik heb ritme nodig om weer fit te worden en De Graafschap biedt mij die mogelijkheid”, stelt de middenvelder. In gesprek met de Gelderlander geeft hij aan goed te zijn opgevangen bij De Graafschap.

“Ik ben klaar voor mijn nieuwe avontuur. Ik ben goed opgevangen door de groep. Ik kende Leeroy Owusu al via Ajax en heb zin om de andere spelers op het trainingskamp beter te leren kennen. Over twee weken moeten we er bij de start van de tweede competitiehelft staan”, aldus Matusiwa. De Graafschap-trainer Henk de Jong bevestigt tegenover FOX Sports dat hij ook Cyriel Dessers op korte termijn hoopt te verwelkomen.


Poll

Denk jij dat De Graafschap zich weet te handhaven?


Gerelateerd

11 reacties (laatste reactie door binny)

Er goed op stond voor Ajax 1? Dat kan ik me echt niet voorstellen namelijk. Is inmiddels 20 jaar en vooral een breker op het middenveld. Dat zijn vaak niet de middenvelders waar Ajax naar zoekt, ondanks dat je ze er soms prima bij kunt hebben. Dan moet je gewoon een heel goede breker zijn en dat idee krijg ik bij deze jongen niet. Lijkt mij een voetballer die gewoon tevreden moet zijn met een carrière bij clubs als de Graafschap en na een tijdje een Heerenveen ofzoiets. Kun je ook een prima carrière hebben.

5 januari 2019 om 16:38

Zullen we anders eens stoppen met voetballers afschrijven die nauwelijks volwassen mannen zijn? 2 jaar geleden werd precies hetzelfde over Mazraoui gezegd.. "Hij is al te oud", "Hij is op geen 1 positie echt goed" etc. en kijk hoe dat uitgepakt heeft. Matusiwa deed het bij jong gewoon prima en mag zich nu laten zien op Eredivisieniveau. Als hij niet geblesseerd geraakt zou zijn, dan zou hij nu waarschijnlijk al een tijdje bij de selectie zitten, maar nu mag hij het laten zien in een team waar verdedigend veel van je gevraagd wordt. Leuk avontuur voor hem.

5 januari 2019 om 17:05

Daar mag je prima mee stoppen en ik moet lekker doen wat ik wil. Ik heb mazraoui niet afgeschreven en doe dat ook helemaal niet vaak met jongens die amper volwassen zijn. Maar ik mag prima mijn mening geven over deze jongen. De Jong brak ook later door, maar heeft ook duidelijk een veel jonger fysiek. Ik vind deze jongen gewoon niet de potentie uitstralen voor Ajax 1. Jij mag uiteraard een andere mening hebben.

5 januari 2019 om 17:31

Het is geen persoonlijke aanval op jou gericht o.i.d. maar het valt me de laatste maanden/jaren erg op dat mensen (o.a. op VZ) spelers al afschrijven omdat ze nog geen 50 miljoen waard zijn op hun 19e of überhaupt hun debuut hebben gemaakt door diverse omstandigheden (blessures, posities die goed bezet zijn etc). Velen zeggen dat Matusiwa geen speler is voor Ajax, maar mij lijkt het juist een leuke speler om erbij te hebben, hoeft niet eens per se als basisspeler. Type dat soms gemist wordt op het middenveld, maar waarvan er eigenlijk bij elke club wel 1 van rond moet lopen. De tijd zal het ons leren!

5 januari 2019 om 17:45

Dat was niet de indruk die ik wilde wekken, ik zie in matusiwa een prima Eredivisie speler alleen geen Ajax speler op termijn. Zeker niet als Ajax zich als club blijft ontwikkelen zoals ze momenteel doen. Enoh had ook zo z'n waarde, maar dat soort spelers maken bij Ajax altijd plaats voor voetballers op termijn. Schöne is ook geen absolute topper, maar wordt uiteindelijk wel verkozen boven het type breker. Vandaar dat ik in hem geen potentiële basisspeler zie.

5 januari 2019 om 17:23

En of hij er goed opstond. Heeft van de hele groep van jong als een van de eerste een basisdebut gehad. Hij brengt namelijk iets dat niet standaard in de selectie zit. Zijn passing moet nog beter, maar dit is gewoon een echte sloper en niet zo'n gemaakte sloper. Dat die jongen daarna niet meer aan speeltijd is toegekomen heeft alles te maken met blessures. Wordt nu puur verhuurd voor wedstrijdritme. Geen optie slechts een half seizoen klaar. Sterker nog ik zie meer in deze jongen dan in 1 tempo eiting. Die te flegmatiek, te langzaam en echt een mooi weer voetballer is. Leuk in balbezit, maar waardeloos bij balverlies en slap in duels.

5 januari 2019 om 17:26

Dat Eiting mogelijk niet goed genoeg is, dat zegt niet dat Matusiwa dat wel is. Dat hij zijn debuut heeft gemaakt is heel mooi, heeft ie ook zeker verdiend. Het is een leuk joch en werkt ook hard. Maar zie jij in hem dan een vaste selectiespelers voor ajax? Een speler als hij is ook de eerste die eruit vliegt zodra je iets beter kunt kopen of opleiden. Ik geloof best dat hij bij jong Ajax enorm gewaardeerd werd, maar ik zou het persoonlijk niet sterk vinden als de complete Ajax top in hem een serieuze basisspeler voor Ajax 1 zou zien.

5 januari 2019 om 17:36

Sorry maar dan ken jij hem niet. Dit is echt een briljant in de wording. Matusiwa is echt een goeie voetballer die ook nog goed ballen kan afpakken

5 januari 2019 om 17:46

Ik ken hem niet omdat ik denk dat ie minder ver komt dan jij denkt? Vreemd.. Ook vreemd dat je hem een goede voetballer noemt die ook nog eens ballen kan afpakken, want hij staat juist om het laatste bekend en dan kun je het beter andersom zeggen. Sorry maar dan ken jij hem niet.

Leuke speler en een totaal ander type dan je verwacht uit de opleiding. Echte strijder die overal opklapt, ben benieuwd hoe het hem afgaat op een hoger niveau. Zal zeker een paar wedstrijden van De Graafschap meepakken als hij een basisplaats weet af te dwingen.

Lekker Azor, speler met een top mentaliteit, een echte beiter en krijger.
Nu vlammen bij Graafschap en dan volgend seizoen bij e eerste selectie. Zo'n middenvelder heb je ook nodig, niet alleen maar technische voetballers, je moet een slot op de deur kunnen hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Actuele wedstrijden

0 fans
Middenvelder, 21 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 23 juli
Bayern München is om de tafel gegaan met de entourage van Leroy Sané. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren