‘Binnenkort zal duidelijk worden of de samenwerking met Ajax doorgaat’

Zaterdag, 5 januari 2019 om 09:44Robin Bruggeman

Ajax Cape Town heeft met onder meer Stanley Menzo, Maarten Stekelenburg en Foppe de Haan een verleden met Nederlandse managers en op dit moment zwaait Andries Ulderink de scepter bij de zusterclub van het Amsterdamse Ajax. De 49-jarige Zwollenaar stapte eind november in als de opvolger van de Turkse trainer Muhsin Ertugral en heeft de Urban Warriors sindsdien aardig aan het voetballen gekregen.

Op het moment van het vertrek van Etrugral stond Ajax Cape Town nog in de middenmoot op het tweede niveau: “We staan nu vijfde en hebben nog maar een punt achterstand op de nummer drie, Mbombela. En een derde plek geeft recht op de play-offs. Ik ben wat aanvallender gaan spelen en dat pakt goed uit. Er wordt ook weer gelachen op de trainingen en hard gewerkt”, vertelt hij in gesprek met de Gelderlander.

Ulderink lijkt in ieder geval het seizoen af te gaan maken in Kaapstad, maar wat de verdere toekomst hem zal brengen weet hij nog niet: “Ajax Amsterdam zal binnenkort gaan evalueren en dan zal ook duidelijk worden of het samenwerkingsverband langer duurt. Daarnaast moet ik ervaren hoe het is om zonder mijn gezin te leven”, vervolgt hij zijn verhaal over zijn club, die vrijdag Lassina Traoré nog definitief de overstap zag maken naar de Johan Cruijff ArenA.

Ulderink werkte in het verleden bij Reading als de rechterhand van Jaap Stam en een hereniging bij PEC Zwolle zou dan ook voor de hand leggen. De oefenmeester geeft echter aan dit nog niet met Stam te hebben besproken: “Eerst richt ik me hierop. Het begin is mooi geweest met drie overwinningen, maar ik reken me niet rijk.”


Poll

Vind jij dat Ajax de samenwerking met Ajax Cape Town moet laten voortduren?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

1 reacties

Als Ajax verder zou kijken dan alleen Zuid-Afrika en het zou gebruiken als een academie voor heel Afrika zit er wel toekomst. Net zoals ze nu met die Burkinees hebben gedaan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland
1 fan
Coach, 53 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 13 augustus
Cody Gakpo heeft inmiddels contact gehad met Erik ten Hag over een transfer naar Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren