Update: ‘Fred Rutten niet langer topkandidaat bij Anderlecht’

Zondag, 6 januari 2019 om

Fred Rutten is kandidaat om aan de slag te gaan als trainer van RSC Anderlecht. De clubloze coach heeft vrijdag zijn eerste gesprek met de Belgische topclub achter de rug. Volgens De Telegraaf hoort Rutten tot de laatste selectie van technisch directeur Frank Arnesen, die nog maar uit twee trainers zou bestaan. Na afwijzingen van Frank de Boer, Peter Bosz en Phillip Cocu lijkt Anderlecht alsnog te zijn uitgekomen bij een Nederlandse trainer.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

39 reacties (laatste reactie door utregwatcher)

Mooie uitdaging voor Rutten, maar hij moet dan wel de Franse taal machtig zijn. Anders staat ie zo weer buiten omdat hij niet kan communiceren. Of een assistent meenemen die dat kan.

5 januari 2019 om 10:41

Ik verwacht dat als Rutten op de oude voet doorgaat Naderlecht aan de start van de playoffs ruim bovenaan staat... en tijdens die playoffs (weer) helemaal in elkaar sodemietert. En communcatie extern is nooit de grote kracht geweest van Rutten, dus een erg lastige opgave. Wel waren de beste feyenoorderdstrijden van het afgelopen decennium onder deze trainer... de fans mogen de lat hoog leggen qua voetbal als hij komt.

5 januari 2019 om 10:44

Qua voetbal heb ik echt genoten met Rutten als trainer. Helaas dat zijn teams altijd de laatste 2-3 maanden in elkaar zakken.

6 januari 2019 om 16:09

Lees net op soccernews dat Rutten is aangesteld als trainer van Anderlecht.

Ik zou als Anderlecht supporter toch teleurgesteld zijn (als je al deze trainers kent). Cocu, de Boer en Boss hebben echt wat laten zien als trainer en Rutten niet. Bij PSV en Feyenoord bijvoorbeeld hard gefaald. Terwijl Bosz Europa league finale haalde en Cocu en de Boer meerdere malen kampioen zijn geworden.

5 januari 2019 om 09:10

De Boer heeft ook niet zoveel laten zien buiten Nederland. En heeft in Nederland het record in handen van kampioen met het laagste puntenaantal.
Prijzen zeggen niet alles, kijk naar wat Aad de Mos gepresteerd heeft. Die wordt niet voor niets Aadje Afkoopsom genoemd.

5 januari 2019 om 09:33

Frank de Boer heeft natuurlijk uitstekend gepresteerd in Nederland. Kwam binnen bij Ajax dat zeven jaar geen kampioen was geworden en totaal vast was gelopen onder Jol. Vervolgens wordt hij 4 keer achter elkaar kampioen in een periode dat er nauwelijks werd geïnvesteerd. De Boer heeft op die manier de basis gelegd voor het huidige succes. Was een perfecte trainer geweest voor Anderlecht.

5 januari 2019 om 10:22

@kohaku

Rutten heeft binnen Nederland ook weinig gepresteerd. 0 prijzen met PSV pakken kan elke trainer.namelijk. Bij Feyenoord opgestapt omdat onder zijn leiding een zekere kwalificatie voor de Europa League werd verspeeld. Bij Vitesse kreeg meneer geen versterkingen in de winterstop en dus deed hij aan werkweigering en liet hij zijn ploeg in de steek na een bekerduel tegen Ajax. Dat is Fred Rutten weglopen en opstappen terwijl ondertussen aan het eind van het seizoen zijn elftal altijd van ellende in elkaar dondert. Bij zijn laatste 6 clubs weggelopen of ontslagen zonder succes te hebben geboekt.

6 januari 2019 om 15:58

Kampioen van nederland ja voor de rest was het saai voetbal van de boer.zelfs een trainer van de amateurs kan kampioen worden mey ajax of psv 50% kans ja

6 januari 2019 om 16:49

De Boer moest het doen met heel weinig geld. Niet het bedrag dat Ajax nu kan besteden. Juist daarom was het zo goed wat hij deed. Bovendien had Ajax een flinke achterstand toen hij instapte. Kortom, het was een geweldige prestatie. Denk je echt dat De Boer niet liever meer creatieve spelers tot zijn beschikking had gehad? Hij moest echter roeien met de riemen die hij had.

Waarom is Anderlecht zo op de Nederlandse tour? Dat je succestrainers uit de eredivisie wil dat snap ik nog wel maar Fred Rutten is geen trainer die prijzen met je pakt. Rutten is een geweldige veldtrainer die spelers beter maakt maar onder druk laten zijn teams het vaak afweten.

5 januari 2019 om 10:03

Frank Arnesen is daar sinds kort de Technische directeur. Heeft zelf ook lang bij PSV als trainer gewerkt en daarna nog in de raad van commissarissen bij PSV gezeten, lijkt mij dus dat hij wel wat te vertellen heeft over de volgende coach bij Anderlecht en dan is het logischer dat hij met Nederlandse namen komt.

5 januari 2019 om 11:30

Ach Arnesen was toch de topdirecteur met een groot internationaal netwerk? Hij moet toch wel wat beters kennen dan C-Nederlanders? Want van Bosz naar Rutten is toch al 2 stappen terug. In het buitenland moet Anderlecht toch wel wat beters vinden. Maar goed, lachen voor een club brugge fan. Hopelijk missen ze de top 6.

5 januari 2019 om 15:38

Ik weet dat Arnesen bij PSV zat en snapte de link met Nederlandse kampioenmakers als Cocu en De Boer dus ook wel. Snap alleen niet waarom je als al die topkandidaten afhaken dat je dan bij Rutte uitkomt. Dan zou ik eerder gaan voor een niet Nederlandse trainer die nog weleens prijzen wint. Voor talenten ontwikkelen en spelers beter maken is Rutten prima maar Anderlecht moet prijzen winnen en dat doe je niet met Rutten.

Wat zal Rutten zich gevleid voelen met het gegeven dat hij inmiddels de vierde keus is voor Anderlecht.

5 januari 2019 om 11:03

Ik denk inmiddels zelfs 6de of 7de keuze: cocu, de boer, bosz, jol, een Deen waarvan de naam mij ontglipt en waarschijnlijk nog wel wat namen die de pers niet gehaald hebben of die niet aantrekkelijk genoeg waren om te publiceren

6 januari 2019 om 16:07

Nee hij is gewoon de nieuwe trainer van Anderlecht nu

Zou de ideale veldtrainer voor Feyenoord zijn en Gio als uithangbord. Qua voetbal mist Feyenoord een type trainer als Rutte of Bosz. Gio is alleen maar een persoonlijkheid, maar echt een goede trainer is het helaas niet.

Anderlecht is ruim voorbij gestreefd door Club Brugge en Genk.
Die selectie is niet echt van hoge kwaliteit,dus als Rutten instapt zal hij toch een budget voor aankopen moeten bedingen.
In naam een mooie club en geweldig dat stadion midden in die woonwijk!

5 januari 2019 om 11:19

Anderlecht is nog altijd de grootste club van België hoor. Dat zal niet snel veranderen

5 januari 2019 om 11:33

Manchester United is op papier ook nog 'de grootste' van Engeland. Je hebt als supporter echt veel aan wat titels uit de jaren 30. Sarcasm off. Ik zie liever goed voetbal.

Feit is immers dat beide clubs voorbij gestreefd worden door hun concurrenten en al jaren ter plaatse blijven trappelen met bedroevend voetbal.

5 januari 2019 om 11:38

Dat zal ik niet bestrijden,ik bedoel op sportief vlak denk ik dat het beleid en de prestaties van Club en Genk beter zijn op dit moment en recente verleden.
Ik vraag me af wat de bedoeling is van die nieuwe eigenaar Coucke?
Ik meen ergens gelezen te hebben dat hij miljardair zou zijn?dan kan hij toch zeker wel wat kwalitatieve aankopen doen?
Of is het een speeltje om zsm met winst door te verkopen?
Heb weinig met de Belgische competitie en zeker geen clubvoorkeur maar ben een keer bij Anderlecht gaan kijken en vond het erg leuk die avond.
Maar bij Genk ben ik ook geweest,dat straalt minder uit qua stadion,maar die hadden een geweldig supporterscafé haha

6 januari 2019 om 16:12

Coucke ziet zijn clubs inderdaad als speeltjes. Hij speelt fifa op een ander niveau dan de gewone man. Pas op, het is wel iemand die er alles aan zal doen om Anderlecht weer top te maken. Maar het is geen man die ik als voorzitter zou willen.

Anderlecht weet de wikipediapagina van Nederlandse trainers wel te vinden zeg. Hoe komen ze nu weer bij Fred Rutten uit!?

5 januari 2019 om 15:55

Wanhoop vermoed ik! Er werd gezegd dat ze geen transfers zouden doen tot er een nieuwe trainer is. Intussen zijn we 05/01 en begint de tijd toch te dringen. Vooral omdat er momenteel heel weinig kwaliteit in die groep zit. Nog langer zoeken naar een coach en nog langer wachten met transfers zou een drama kunnen zijn voor de club en zijn supporters.

Diverse media melden zojuist dat Fred Rutten wel degelijk trainer van Anderlecht is geworden!

Zijn er geen goede Belgische trainers? Eerst met Nederlanders flirten en nu met een Deense trainer. Gewoon Preud'homme halen. Dan krijg je aanvallend voetbal en een beetje theater aan de zijlijn

6 januari 2019 om 16:07

Rutten is aangesteld

6 januari 2019 om 16:10

Preud'Homme is trainer en vicevoorzitter bij rivaal Standard. Die is voor Anderlecht even onhaalbaar als Jurgen Klopp of Pep Guardiola.

VI laat weten dat Rutten toch de nieuwe hoofdtrainer is geworden. Mocht dit waar zijn dan is dat nieuwsblad in Belgiã« ook goed geã¯nformeerd zeg.

Apart; hhet AD meldt juist het volgende:

"fred Rutten (56) is de nieuwe trainer van RSC Anderlecht. Dat maakte de Belgische topclub zojuist via de officiële kanalen bekend. De Nederlander was vrij na zijn avontuur bij het Israëlische Maccabi Haifa. "

Toch Rutten geworden, een geweldige veldtrainer en een voetbaldier maar communicatie is nooit zijn sterkste punt geweest en bij Anderlecht wordt veel van een coach gemist, ik hoop dat hij daar slaagt ben benieuwd.

update het artikel maar opnieuw. Rutten is officieel hoofdtrainer bij Anderlecht. Haha. Mooie tijden voor de rivalen.

Ik vermoed dat hij een soort tussenpaus is en ze deze zomer een andere trainer (Cocu?) voor langere termijn zullen halen.

tja dat zagen we bij Vitesse ook , gisteren nieuws dat er geen aanvaller wordt gehaald, en vandaag is er een nieuwe aanvaller vastgelegd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Anderlecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Pro League
SpelersPositieW
I. SantiniAanvaller3014
P. GerkensMiddenvelder287
S. KumsMiddenvelder265
T. DidillonDoelman350
F. AmuzuAanvaller251
L. DimataAanvaller2013
S. BornauwVerdediger181
Voor de complete selectie: Clubpagina Anderlecht.

43 fans
Coach, 56 jaar
SeizoenClub
2019-2019 Anderlecht
2018-2018 Maccabi Haifa
2016-2017 Al Shabab
2014-2015 Feyenoord
2012-2013 Vitesse
Laatste voetbalnieuws

Rutten toont ‘fair play-houding’ en vertrekt per direct bij Anderlecht

De sportieve directie van Anderlecht, vertegenwoordigd door Michael Verschueren en Frank Arnesen, en Fred Rutten hebben in onderling overleg beslist om hun samenwerking met onmiddellijke ingang stop te zetten. Na drie...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 22 april
Vertegenwoordigers van Real Madrid reizen deze week naar Londen om de onderhandelingen over Harry Kane te openen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren