‘Na vier wedstrijden is hij nu ineens oud, langzaam en niet meer belangrijk’

Vrijdag, 4 januari 2019 om

Schalke 04 liet Naldo eerder deze week voor een bedrag van 1,2 miljoen euro naar AS Monaco vertrekken. De 36-jarige verdediger was vorig seizoen nog een belangrijke pion in het elftal van die Köningsblauen, die tweede eindigden in de Bundesliga. Dit seizoen kwam Naldo nog maar mondjesmaat in actie voor Schalke en moest hij het voornamelijk stellen met een plaats op de reservebank.

De vrouw van Naldo, Carla Paludo Rodrigues, reageert via Instagram verbolgen op het feit dat haar man zo snel is afgedankt bij Schalke 04. “Vorig seizoen werd hij nog tot beste speler gekozen. Na vier wedstrijden is Naldo nu ineens oud, langzaam en niet meer belangrijk. Hallo?! Ik kan de wereld niet meer begrijpen”, schrijft Paludo Rodrigues. Naldo speelde in de eerste seizoenshelft dertien wedstrijden voor de Duitse club.

“Schalke is een immense club. Ik wil de club en de ongelofelijke fans bedanken. We zullen de fantastische sfeer in het stadion gaan missen. We zijn heel erg dankbaar! Glück auf”, besluit de vrouw van de Braziliaanse verdediger. Naldo verkast naar AS Monaco, na Schalke, VfL Wolfsburg, Werder Bremen, Juventude en Alvorada Futebol Clube de zesde club in zijn loopbaan.


Poll

Heeft Schalke Naldo te vroeg afgedankt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door webo)

Tja het kan snel gaan op deze leeftijd. Ook speelt het denk ik mee dat Schalke niet altijd meer met een 5 mans verdediging speelt mee en dat Kehrer vertrokken is. Kehrer had Naldo nodig maar andersom had Naldo misschien toch zijn snelheid nodig. Naldo moet bedankt worden voor bewezen diensten, met name zijn 2 derbytreffers en zijn geweldige seizoen vorig jaar.

4 januari 2019 om 12:32

Naldo is nog atlijd beter dan die prutser van een Sane. Die mag dan wel groot, sterk en snel lijken. bij hem ontbreekt het volledig aan voetballende capaciteiten. opbouwen kan hij al helemaal niet . daarbij maakt sane per wedstrijd wel een paar fouten, dus echt ongelooflijk dat deze prutser elke week mag voetballen

Het kan snel gaan in de voetballerij.
Behaal je geen goede statistieken in een top/subtop club mag je vertrekken.

Monaco is dan ook een uitstekende club om af te bouwen. Hij kan de jeugd veel leren daar en wie weet, van degradatie behoeden.

4 januari 2019 om 11:59

Ongetwijfeld dat hij de jeugd daar veel kan leren...... Maaaar gaat hij ervoor zorgen dat ze niet degraderen? Een centrale duo met Glik en Naldo is wel ontzettend traag he. Vraag me af of het een succes gaat worden

Zal ongetwijfeld met snelheid te maken hebben. Door een aantal kleine blessures kan het heel erg snel gaan op die leeftijd. Daarnaast heeft DT laten zien zich niets aan te trekken van spelers die zich al bewezen hebben bij Schalke.

Ben toch benieuwd of er nog wat bij gaat komen. Met Stambouli/nastasic en Sane zitten we niet heel ruim in de centrale verdedigers. Die eerste is vaak dan ook nog alleen met een 3-mans verdediging inzetbaar op die plek.

4 januari 2019 om 12:34

tedesco haalt nog een paar schotten om het doel dicht te timmeren. het wordt tijd voor een schoonmaak, te beginnen met heidel, tedesco, Schopf, MC kanniks!

Maar hij is ook oud en traag?
Niemand zegt dat hij niet goed is, maar Schalke heeft een ander duo in haar hoofd voor centraal achterin. Dan moet je ook gewoon kunnen accepteren dat je ouder wordt.

En misschien ziet Naldo dit zelf ook, maar roept zijn vrouw dit gewoon. Prima, maar geniet lekker in Monaco en probeer niet je 'gelijk' te halen via social media.

Het is ongelofelijk wat Schalke de laatste jaren aan het doen is. Die gaan gewoon Hamburger SV, Werder Bremen en Stuttgart achterna. Naldo laten gaan, omdat Tedesco liever met Stambouli speelt. Onbegrijpelijk. Lees nu ook al dat ze Harit en Konopylanka weg willen doen. Juist de enige creatieve speelrs die Schalke te bieden heeft. Dat krijg je als je wekelijks met 5 verdedigers speelt, 3 controleurs en Schopf als rechtsbuiten opstelt. Toon eens een keer ballen man en stel Kono en Harit beiden op. En Naldo had ten allen tijd nog in de basis moeten staan. Overigens een van de meest onderschatte verdedigers van de afgelopen 15 jaar.

Fahrmann
Caliguri
Naldo
Nastasic
Oczicpka
Harit
Rudy
Bentaleb
Kono
Embolo
Uth
4 januari 2019 om 12:28

Ik ben het volledig met je eens. mijn inziens maken Heidel en Tedesco de club volledig kapot. Er wordt dan ook grappig gespeculeerd op social media dat beiden door BVB worden betaald. Die Tedesco laat de spelers zo verstikken in de allerlei tactieken, dat het spel gewoon helemaal nergens op slaat. Je scoort te weinig, spelers worden minder in plaats van beter, het voetbal is echt niet om aan te zien . en hij blijft maar vasthouden aan nietskunner Schopf en blind dravertje MC kan niks . je haalt Rudy voor 17 miljoen maar die speelt meestal niet. Vorig jaar huur je Pjaca van Juventus, die speelde nauwelijks. Harit, een van de weinige creatieve spelers ontbeert ellk zelfvertoruwen, wat ook geldt voor Kono. Het is echt diep diep triest wat er gebeurd in Gelsenkirchen. Helaas steunt de helft van de supporters tedesco nog op basis van de prestaties behaald vorige seizoen. Echter vorige jaar was het voetbal ook al niet om aan te zien en hadden we echt alle geluk van de wereld. de andere helft ziet Tedesco nog liever gisteren gaan dan morgen. het voetbal is slecht, er zit geen lijjn in, geen creativiteit en op deze wijze ben je heel hard op weg naar de 2e bundesliga. En niemand grijpt in, echt ongelooflijk!

4 januari 2019 om 12:45

Schalke had vorig jaar gewoon het geluk dat clubs als Dortmund, Leverkusen, Leipzig en Gladbach het volledig lieten afweten. Dit jaar is de concurrentie veel sterker bovenin. Bovendien ook veel wedstrijden met geluk gewonnen en ze konden zich volledig op de competitie focussen omdat ze niet Europees speelden.

Ik snap ook niet dat zulke creatieve spelers dan niet opgesteld worden. Mckennie is inderdaad ook zon beperkte speler. Rudy was altijd een zeer goeie middenvelder die zelfs meeging na het WK en nog een wedstrijd in de basis stond .ook vorig jaar bij Bayern en daarvoor bij Hoffenheim altijd keurig gedaan. Zon gozer hoort gewoon naast Bentaleb of Serdar te spelen en je hebt al veel meer creativiteit.

Maar het lijkt er wel op dat bij Tedesco altijd beperkte spelers als Di Santo, Schopf, Mckennie en Stambouli gewaardeerd worden en steeds in de basis mogen spelen. Di Santo is helemaal een lachertje. Ook die Wright die laatst meedeed kan er geen ruk van. Speel dan met Teuschert of Skrzybski.

4 januari 2019 om 15:00

Dat bij Schalke vorig seizoen het kwartje weleens de goede kant op viel klopt, net als dat de concurrentie het liet afweten. Het spel van Schalke was ook niet sprankelend en ik genoot er ook lang niet altijd van. Maar om alles zo negatief te bekijken vind ik ook niet helemaal juist. Waar het vorig seizoen weleens meezat, zit het dit seizoen juist constant tegen. Naast dat het in de wedstrijden tegen zat is er natuurlijk ook een bizar blessureprobleem in de voorhoede. Daar ook nog eens bijkomt dat de ploeg dit jaar wat minder is dan die van vorig jaar (sommige spelers kunnen niet hetzelfde niveau halen, mogelijk door leeftijd of door vorig jaar een ongekend jaar te hebben gehad). Fährmann die dit seizoen aan het grabbelen is. Doen Tedesco en Heidel alles goed? absoluut niet. Maar om hen aan te wijzen als de enige schuldige vind ik ook ver gaan. Konoplyanka heeft zijn beste seizoen Europa (buiten Dnjepr) gehad onder Tedesco. Harit heeft vorig jaar ook goed gevoetbald onder Tedesco en wordt nu beschuldigd van gokproblemen. Tedesco heeft inderdaad een voorkeur voor harde werkers in plaats van goede voetballers, dat vind ik persoonlijk ook jammer. Hij krijgt nu een nieuwe assistent erbij, wat moet gaan lijken op de Advocaat-Gio constructie. Di Santo die inderdaad niet zo goed is, is dan ook afgedankt dor Tedesco.

Wright mist alles wat een spits goed zou moeten maken. Wright is volledig ongeschikt voor Schalke. maar het lijkt wel of Tedesco liever met zo'n jongen speelt dan met Kono in de voorhoede. Het beleid is om te janken bij ons. Waar clubs als Hoffenheim, leipzig, frankfurt , Gladbach met zeker niet meer financiele middelen betere resultaten behalen met zeker beter attractiever voetbal, daar halen wij spelers die of reserve staan of snel weer worden verkocht. Waar is trouwens een speler als johannes geis gebleven. ik zeg niet dat hij de verlosser is , maar slechter dan Schopf of Mc kanniks is hij zeker niet. maar geis is helemaal niet mee op trainingskamp. Tedesco heeft zo zijn lievelingetjes en het is ongelooflijk dat Heidel niet ingrijpt. bij the way, ik zie 1 lichtpuntje, dat is kutucu. dat is wel een talent

4 januari 2019 om 15:07

Wright is gewoon als noodoplossing voor de blessuregolf uit de U23 gehaald, waar hij een goed seizoen speelt. Je ziet inderdaad aan alles dat hij het niveau bij het 1e elftal nooit aan zal kunnen, maar ik denk dat Tedesco hem een kans geeft vanwege zijn hoog zelfvertrouwen momenteel. Dat is iets wat Kono mist.

Kono zou degene moeten zijn die creativiteit brengt, maar ik vind hem daarin ook zeer overgewaardeerd. Hoeveel goede wedstrijden heeft hij nou gespeeld? Die zijn op 1 hand te tellen. Hij is nogal inefficiënt in zijn spel en maakt steeds dezelfde voorspelbare beweging naar binnen toe. Een soort slechte versie van Arjen Robben dus.

Geis is inderdaad te snel afgedankt. Ja hij komt snelheid tekort op het middenveld, maar kan wel prima ballen verdelen. Hij kan zijn talent toch niet opeens zijn kwijtgeraakt in een paar jaar tijd? Zonde van zo'n speler vind ik. Bij Sevilla deed hij het zeker niet slecht in die verhuurperiode, maar Tedesco heeft helaas flinke oogkleppen voor.

Is er eigenlijk weleens een familielid geweest dat op social media zet dat ze het eens is met de gang van zaken en dat het desbetreffende familielid inderdaad maar eens naar zijn prestaties moet gaan kijken? Ik snap niet zo goed waarom het steeds nieuws is dat een vaak niet al te snugger familielid niet objectief kijkt naar de situatie en iets doms op social media plaatst. Een coach die elke dag met hem werkt en de clubleiding die vinden hem niet meer goed genoeg maar zijn vrouw die onverwaardelijk van hem houdt en verder niks heeft met voetbal ziet dat anders. Lekker relevante mening, fijn dat dit blijkbaar nieuws is.

4 januari 2019 om 13:48

Als afgelopen oktober nog het contract met Naldo wordt open gebroken en verder wordt verlengd, dan plaats ik mijn grote vraagtekens bij de competentie van dit management!

Hoe doet Schalke het eigenlijk financieel? Vind dat ze redelijk oncreatieve aankopen ala Feyenoord doen die niks toevoegen. Misschien eens wat meer in het buitenland talenten proberen te strikken. Vind het zeer jammer want Schalke is een blijft een mooie club wat alles bezit om voor Europa mee te spelen

4 januari 2019 om 14:04

Er is geld om te investeren. Zeker door de inkomsten van CL en transfers van o.a kehrer. Alleen wordt het geld over de balk gesmeten door verkeerde aankopen . Als Schalke 2 jaar geleden toen ze tegen Ajax speelde gewoon Klaassen en Ziyech hadden gehaald, stond je er nu beter voor . Ziyech was toen makkelijk te halen geweest. het is gewoon slecht management. of noem het duitse arrogantie

4 januari 2019 om 14:51

Overigens had ik wel meer van heidel verwacht heeft bij Mainz toch een goede organisatie achtergelaten (heidel komt bij Mainz vandaan als ik me niet vergis). Schalke heeft ook wel pech dat zo embolo niet goed uitpakt was destijds toch 20 miljoen geloof ik. Hopen dat ze snel de goede beslissingen gaan maken en dat ze niet afzakken zoals Stuttgart, Bremen en heb. Misschien in Frankrijk gaan scouten Fransen doen het de laatste jaren erg goed in Duitsland. En hopen dat er uit de jeugd wat doorstroomt want Schalke heeft wel de beste jeugdopleiding van Duitsland volgens mij, maar na sane valt het een beetje tegen wat er doorkomt.

4 januari 2019 om 15:30

Op de een of andere manier hebben ze vaak last van spelers, trainers of managers die na een overstap naar Schalke opeens minder gaan presteren of hun verwachtingen niet waarmaken. Het zijn meestal de spelers uit de eigen jeugd die het meest succesvol zijn en ja, zo'n exceptioneel talent als Leroy Sane heb je helaas maar 1 keer in de 10-20 jaar ertussen zitten. Al ben ik wel benieuwd naar zijn broertje Sidi Sane die nu nog in de Schalke jeugd speelt.

4 januari 2019 om 15:22

Nu met de CL-inkomsten kan Schalke zeker investeren, maar in principe kunnen ze niet gauw meer dan 20 miljoen voor 1 speler uitgeven. Op dit moment wordt het trainingscomplex voor een slordige 100 miljoen verbouwd en aangezien Schalke als een van de weinige Duitse clubs nog een heuse vereniging is, moeten ze alles uit eigen zak betalen. Ik ben dan ook benieuwd hoe lang ze aan deze bedrijfsvorm kunnen vasthouden. Natuurlijk heeft het zijn voordelen, maar qua investeringen in spelers begint het achter te lopen.

De grootste fout die Heidel heeft gemaakt afgelopen zomer, is het nalaten van het aantrekken van een creative rechtsbuiten, waar absoluut behoefte aan was. Nee in plaats daarvan wordt een overbodige Sebastian Rudy voor veel te veel geld binnengehaald.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Schalke 04

Stand
Actuele wedstrijden

1 fan
Verdediger, 37 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 AS Monaco 0 0 0 0
2018/2019 AS Monaco 7 0 0 2
2018/2019 Schalke 04 7 0 1 0
2017/2018 Schalke 04 34 7 4 0
2016/2017 Schalke 04 19 1 1 1

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren