Update: Spartak Moskou blaast deal met Vitesse af en stalt Ananidze in Rusland

Woensdag, 9 januari 2019 om

Vitesse hoopt Jano Ananidze in januari te verwelkomen, zo weet de Gelderlander donderdagmiddag te melden. De Georgische international komt uit het netwerk van hoofdtrainer Leonid Slutsky. De aanvaller moet ervoor zorgen dat de Russische trainer in aanvallend opzicht meer te kiezen heeft bij de Arnhemse club.

De 26-jarige Ananidze staat nog tot medio 2021 onder contract bij Spartak Moskou, maar de Russische topclub maakt dit seizoen weinig gebruik van de veertigvoudig international, mede vanwege blessureleed. De Georgiër heeft deze voetbaljaargang nog maar drie wedstrijden bij de hoofdmacht gespeeld, waarbij hij in alle gevallen als invaller binnen de lijnen verscheen.

De lokale krant omschrijft Ananidze als een schaduwspits die zowel op links als op rechts uit de voeten kan. Slutsky bespreekt in de komende dagen met technisch directeur Marc van Hintum of Ananidze kan worden gehuurd. Tot op heden heeft Ananidze 136 wedstrijden gespeeld voor Spartak Moskou, met 16 doelpunten en evenzoveel assists als resultaat.

Krylya Sovetov Samara
Ananidze kon er ook voor kiezen om het seizoen af te maken bij Krylya Sovetov Samara. Volgens journalist Maxim Allazanarov heeft de middenvelder de blauwhemden echter afgewezen omdat hij zich in Rusland nergens anders ziet voetballen dan bij Spartak. “Krylya heeft interesse in Ananidze, maar ik durf nog niet te zeggen of het huur of koop wordt”, zei algemeen directeur Vitaly Shashkov eind december nog in gesprek met Sport-Express.

Update 6 januari 11.15 uur - ‘Vitesse kan Jano Ananidze een dezer dagen verwelkomen’
Jano Ananidze lijkt de nieuwste aanwinst te worden van Vitesse. R-Sport meldt dat de aanvallende middenvelder van Spartak Moskou voor de club uit Arnhem heeft gekozen en zich binnenkort zal voegen bij het trainingskamp van de Eredivisionist. De 26-jarige Ananidze stond ook in de belangstelling van onder meer Krylya Sovetov Samara.

Update 7 januari 13.34 uur - Vitesse hoopt maandag duidelijkheid te krijgen: ‘Slutsky kent hem goed’
Vitesse hoopt maandag te kunnen melden of de tijdelijke komst van Jano Ananidze doorgang zal vinden, zo meldt Omroep Gelderland. Het is de bedoeling dat de aanvallende middenvelder het komende halfjaar wordt gehuurd van Spartak Moskou, maar de afronding van de deal duurt langer dan verwacht: “We hebben inderdaad wat kleine problemen op te lossen, het kost wel wat moeite om een non-EU-speler binnen te halen. Maar Leonid Slutskiy kent hem goed en wil hem graag naar Arnhem halen”, legt technisch directeur Marc van Hintum uit.

Update 7 januari 20.51 uur - Spartak is ontevreden en blaast deal met Vitesse mogelijk af
De overstap van Jano Ananidze naar Vitesse ketst mogelijk toch nog af. Sport24 meldt dat Spartak Moskou niet tevreden is over de voorwaarden van de huurdeal. Er moet te veel belasting betaald worden, zo valt er in het bericht te lezen. Spartak verhuurt Ananidze mogelijk liever aan Krylya Sovetov Samara binnen de eigen Russische competitie.

Update 9 januari 11.15 uur - Spartak Moskou blaast deal met Vitesse af en stalt Ananidze in Rusland
Jano Ananidze maakt niet op huurbasis de overstap van Spartak Moskou naar Vitesse, zo weet de Gelderlander te melden. Door vergunningen en fiscale aspecten was de komst van de 26-jarige Georgiër naar Arnhem vanaf het begin al lastig, maar de Russische topclub heeft nu de knoop doorgehakt en hem aan Krylya Sovetov Samara verhuurd. Vitesse zoekt deze maand verder naar een multifunctionele aanvaller.


Poll

Een goede aanwinst voor Vitesse?


Gerelateerd

27 reacties (laatste reactie door erikvites)

Vitesse staat er behoorlijk voor. Met een beetje geluk kunnen ze zelfs 4e worden dit seizoen. En spelen ze volgend seizoen weer Europees. Wel vind ik dit Vitesse een stuk minder dan toen Kashia, Bony, Atsu en Traore en V.Ginkel en Propper er speelden.

3 januari 2019 om 19:21

In die periode die jij noemt had Vitesse nog een eigenaar die bereid was naast het jaarlijks bijpassen van het exploitatietekort óók nog extra geld te verstrekken voor het halen van nieuwe en goede spelers. Maar Tsjigirinski had het na een paar jaar netjes 20 miljoen bijpassen wel een beetje gehad. Dus budget voor nieuwe spelers was er nauwelijks meer.

En de nieuwe eigenaar Oyf lijkt ook geen zin te hebben in het fourneren van grote bedragen. Dus spelers van het genoemde kaliber zul je niet snel meer zien bij Vitesse.

6 januari 2019 om 11:26

en ze zouden geen spits halen omdat Matavz eind februari weer fit zou zijn, was eergisteren nog te lezen hier op Voetbalzone....

6 januari 2019 om 14:02

Deze jongen kan naast in de spits ook op de vleugels spelen, ik neem aan dat ze dit gedaan hebben omdat het herstel van Musonda langer gaat duren dan verwacht.

Ik ben vast niet de enige die zijn naam wel kent? Hij stond altijd bekend als groot talent (cam) bij onder andere Football Manager. Ik weet alleen niet of hij het waar heeft gemaakt bij Spartak.

3 januari 2019 om 15:13

Groot talent maar helaas ook altijd zeer blessuregevoelig (zowel in FM als in het echt).

3 januari 2019 om 16:02

Je bent niet de enige. Was een boel Fifa's terug ook nog een wereldtalent. Ik geloof dat het rond fifa 12/13 ergens in de 80 potentie had

3 januari 2019 om 16:25

Dat heeft hij, mede door zijn blessuregevoeligheid, niet kunnen waarmaken. Ik herriner me ook nog dat Frank de Boer hem vergeleek met Eriksen toen hij als Ajax-trainer tegen Spartak moest spelen in de EL.

Zhano moet het vooral van zijn techniek hebben, maar ik denk dat dat ideaal voor hem zou zijn in de Eredivisie.

3 januari 2019 om 19:06

Beetje een type Djuricic vind ik het. Die nummer 10 die een paar seizoenen geleden bij Heerenveen speelde. Fysiek heel zwak, maar technisch echt prachtig. Wat dat betreft heeft Eriksen wel de juiste fysieke stappen kunnen zetten.

Denk dat hij nog wel eens een sensatie bij Vitesse zou kunnen worden. Is toch technisch echt geweldig, en in de eredivisie heb je nou eenmaal wat minder fysieke kracht nodig en wordt je als 10 vaak vrij gezet.

3 januari 2019 om 19:39

Helemaal met je eens. Ananidze is inderdaad een type Djuricic en kan zeker een sensatie worden in de Eredivisie, maar dan moet hij wel fit blijven.

Haha Ananidze, werd toch ooit wel beschouwd als een toekomstig wereldtopper maar dat is er nooit uitgekomen. Is deze jongen echt wel nodig? Je hebt met Linssen, ödegaard, Bero en ook Musonda JR en Beerens genoeg jongens die deze posities kunnen invullen. De prioriteiten lijken me op een andere positie te liggen voor Vitesse.

3 januari 2019 om 15:23

Vitesse heeft op het moment echt een te krappe selectie. Let wel, dat naast het overduidelijke dat Beerens dit seizoen nog geen voldoende-waardige wedstrijd heeft gespeeld, Musonda al de hele tijd geblesseerd is geweest, Gong ontzettend blessuregevoelig, en als ook maar een van de andere jongens wegvalt je opeens niks meer hebt. Daarbij is het ook wel eens prettig voor de scherpte van de spelers als ze het idee hebben dat ze moeten presteren en anders op de bank terecht komen. Momenteel is dit totaal niet het geval en dit lijk je ook terug te zien in de scherpte die gewoon met regelmaat ontbreekt bij sommige van deze spelers. Ik vind het zelf persoonlijk ook wel prettig dat als ik naar een wedstrijd kijk en het loopt niet je een idee hebt van nou er zou nog een speler in kunnen komen, i.p.v. wat je nu hebt van ja je kan ook niet veel anders want we hebben niks.

6 januari 2019 om 14:15

De enige goede linie wordt nu nog breder met deze aankoop. De achterhoede en middenveld zijn veel minder geen top4 waardig, de voorhoede wel.

Hopelijk dan huren met optie tot koop.....
Voor zover Matavz nog niet fit is om te spelen, kan een extra aanvaller die meerdere posities kan invullen geen overbodige luxe zijn. Darfalou is nog niet goed genoeg bevonden en Buitink gaan ze langzaam brengen. Op de linksbuiten positie hebben ze op dit moment ook geen fitte alternatief. Musonda is nog steeds geblesseerd en men weet niet eens of hij de 2e seizoenshelft wel bij Vitesse speelt.

Maar de prioriteit ligt tot echt achterin. Naast Clarke-Salter hebben we geen goede centrale verdediger. Laat ze daar maar eens op scouten!

7 januari 2019 om 13:56

Denk niet dat Ananidze te kopen is voor Vitesse, daar Spartak spelers over het algemeen een hoog prijskaartje hebben. Desalniettemin zou het erg knap zijn als ze hem weten te huren.

Jammer dat Ananidze door blessures nooit de hoge verwachtingen heeft kunnen waarmaken. Technisch zeer vaardige speler, maar je kunt je afvragen hoe het met zijn fysieke gesteldheid is.

Kom maar deze kant op. Beerens laten gaam die kan er echt helemaal niks meer van. En gong is alleen maar geblesseerd heb je ook niks aan. Dus je hebt alleen linssen en odegaard. Maar een centrale verdediger vind ik ook wel belangrijk

Waarom altijd huren? Koop nou spelers die je later voor meer kan doorverkopen. Dat is hoe het hoort. Kijk naar een ajax die doen dat veel slimmer. Nee bij vitesse altijd maar huren..

8 januari 2019 om 10:56

Misschien omdat er geen geld is om te investeren?
Begin van het seizoen is er al aardig geïnvesteerd in de selectie, oa Bero en Gong hebben bij elkaar toch wel 2 miljoen gekost.
En als er geen geld is moet je creatief zijn...
Ze gaan nu ook voor Dauda van Anderlecht...

9 januari 2019 om 12:37

Ja is ook zo zeker. Maar vind ik jammer. De jeugd is slecht en dat is zo jammer want zo kun je nooit een winstgevende organisatie worden.

Een Georgisch international uit het netwerk van Slutsky komt de aanval van Vitesse versterken ?
Welnee.
Die komt omdat er links en rechts aan spelers verdiend wordt als ze worden verhuurd of verkocht.
Achter zo'n transfer zit gewoon weer zo'n "makelaar" die aan de touwtjes van Vitesse trekt.

7 januari 2019 om 17:51

Zijn dat je vermoedens of weet je meer?

Ik zou voor mokhtar gaan is transfer vrij. Goeie speler

9 januari 2019 om 12:07

Weet ik niet zo goed. Ik vind Mokhtar meer een zelfde soort speler als Odegaard. Voor lange termijn kan wel, maar op Dit moment is het dan vervolgens banken aangezien Odegaard zijn draai de laatste weken van 2018 had gevonden

9 januari 2019 om 12:35

Klopt is zeker zo maar denk wel een leuke optie

Slutsky gaf in zijn beginperiode bij Vitesse aan dat het lastig zou worden om spelers van de Russische competitie naar Nederland te halen, vooral in financieel opzicht. Vond het dus bijzonder dat ze een poging hadden gedaan.

Jammer dat het uiteindelijk niet is gelukt, maar ook KS Samara is een goede club voor Ananidze, waar hij o.a. 'Graaf' Miodrag Bozovic(heeft ook een NL achtergrond) tegenkomt die hij eerder kende van zijn periode bij Rostov.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Matthew MiazgaVerdediger10
Fankaty DaboVerdediger10
Guram KashiaVerdediger10
Alexander BüttnerVerdediger10
Arnold KruiswijkVerdediger10
Thomas BrunsMiddenvelder11
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

2 fans
Coach, 47 jaar
SeizoenClub
2018- Vitesse
2017-2017 Hull City
2015-2016 Rusland
2009-2016 CSKA Moskou
Laatste voetbalnieuws

Zomeraankoop op zijspoor bij Vitesse: ‘Duidelijk niet wat ik had verwacht’

In de persoon van Rasmus Thelander leek Vitesse afgelopen zomer een uitstekende aanwinst binnen te hebben gehaald. Een aantal maanden later komt de centrumverdediger echter weinig aan spelen toe in het...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Tottenham Hotspur overweegt 15 miljoen pond uit te trekken voor Nicolás Tagliafico, omgerekend 17,5 miljoen euro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren