Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Tot wanneer zijn de verschillende transferwindows open?

Laatste update:

De winterse transferperiode van het seizoen 2018/19 is bezig. Januari is doorgaans een stressvolle periode voor veel clubs, spelers en zaakwaarnemers. Waar de zomerse window bekend staat om grote transfers waar vaak vele miljoenen euro’s mee gemoeid zijn, is de winterse transferperiode een tijd waarin spelers veelvuldig tijdelijk van club veranderen om elders wél aan spelen toe te komen. Dat wil overigens niet zeggen dat clubs deze maand geen geld uitgeven, want ook in januari wordt er met miljoenen euro’s gesmeten.

Zo gaf Ajax deze maand al ongeveer acht miljoen euro uit aan Lisandro Magallán. De Argentijnse verdediger is voor vierenhalf jaar overgekomen van Boca Juniors, zo maakten de Amsterdammers begin deze maand bekend. Vooralsnog is de huidige nummer twee van de Eredivisie de enige Nederlandse club die miljoenen uitgaf tijdens de winterse transferperiode. In het buitenland gaat het om grotere bedragen. Chelsea is vooralsnog de big spender. De Engelse topclub betaalt 64 miljoen euro voor Amerikaans international Christian Pulisic, die het seizoen nog wel afmaakt bij Borussia Dortmund.

Transferoverzicht Eredivisie januari 2018/19: alle clubs op een rij

Bekijk hier het transferoverzicht van de winterse transferwindow in de Eredivisie.Lees artikel

Hoewel het voor de jongere generatie zal lijken alsof de transfermarkt altijd heeft bestaan, is het een relatief nieuw fenomeen. De transfermarkt bestond in verschillende vormen overal ter wereld al langer, maar pas in 2002 werd het pas in de huidige vorm geaccepteerd en geïntroduceerd. Vanaf het seizoen 2002/03 voerde de UEFA het huidige beleid in, met twee verschillende transferperiodes.


Overzicht transferwindow wereldwijd




LAND ZOMERSE TRANSFERPERIODE WINTERSE TRANSFERPERIODE
Argentinië 26 juni - 27 september 8 januari - 7 februari
Brazilië 10 januari - 2 april 20 juni - 20 juli
China 1 januari - 28 februari 18 juni - 13 juli
Duitsland 1 juli - 31 augustus 1 januari - 31 januari
Engeland 9 juni - 31 augustus 1 januari - 31 januari
Frankrijk 9 juni - 31 augustus 1 januari - 31 januari
Italië 1 juli - 31 augustus 3 januari - 31 januari
Nederland 9 juni - 31 augustus 3 januari - 31 januari
Portugal 3 juli - 22 september 3 januari - 2 februari
Rusland 9 juni - 31 augustus 23 januari - 22 februari
Schotland 9 juni - 31 augustus 1 januari - 31 januari
Spanje 1 juli - 1 september 1 januari - 31 januari
Turkije 17 juni - 8 september 1 januari - 31 januari
VS/Canada 7 februari - 1 mei 10 juli - 8 augustus

De FIFA heeft bepaald dat de winterse transferperiode maximaal vier weken mag duren, terwijl de transferwindow in de zomer liefst twaalf weken open is. Omdat iedere voetbalbond een eigen competitieprogramma heeft en daar eigen belangen aan kleven, mogen zij zelf bepalen wanneer die periode wordt gehanteerd. Binnen de UEFA is afgesproken dat alle landen dezelfde periode aanhouden. In de winter is die periode tot en met 31 januari. Echter, het gaat hier om richtlijnen en niet om verplichtingen. Daardoor komt het voor dat in sommige landen de transferwindow pas ergens in februari sluit. En dat kan nadelig zijn voor clubs uit landen waar de markt dan al dicht is. Uitgaande transfers zijn dan nog wel toegestaan, inkomende niet meer. Zo kan het voorkomen dat een club een speler verkoopt buiten de transferperiode om. Dan is het echter niet meer toegestaan om een vervangende speler aan te trekken.


Wanneer is Deadline Day in Europa?




LAND DICHT
België 31 januari 23.59 uur
Denemarken 31 januari 23.59 uur
Duitsland 31 januari 18.00 uur
Engeland 31 januari 00.00 uur
Frankrijk 31 januari 23.59 uur
Griekenland 31 januari 23.59 uur
Italië 31 januari 20.00 uur
Luxemburg 31 januari 23.59 uur
Malta 31 januari 23.59 uur
Nederland 31 januari 23.59 uur
Oostenrijk 6 februari 17.00 uur
Polen 28 februari 23.59 uur
Portugal 31 januari 00.59 uur
Rusland 22 februari 23.59 uur
Schotland 31 januari 23.59 uur
Spanje 31 januari 23.59 uur
Turkije 31 januari 21.59 uur
Wales 31 januari 23.59 uur
Zwitserland 15 februari 23.59 uur

Wat is Deadline Day?

Deadline Day is de slotdag van de transfermarkt. Het is de laatste dag waarop spelers bij een nieuwe club geregistreerd kunnen worden. Clubs hebben in januari de hele maand om transfers af te ronden, maar vaak komt het aan op de laatste dag. Het komt regelmatig aan op een kat- en muisspel, waarbij de verkopende club de prijs van een speler zo hoog mogelijk probeert op te drijven, terwijl de kopende club juist het tegenovergestelde wil zien gebeuren. Dit ‘spel’ gaat soms zelfs zo ver, dat een transfer op het laatste moment toch geen doorgang vindt en de speler daar de dupe van is.

De slotdag van de transfermarkt staat altijd bol van afgeronde transfers, zowel in Nederland als in het buitenland. Vlak na de deadline wordt vaak duidelijk welke transfers op het laatste moment niet door zijn gegaan. Zo zat Riyad Mahrez op 31 januari 2018 met zijn hoofd al volledig bij Manchester City, maar weigerde Leicester City hem te laten gaan, ondanks een bod van meer dan honderd miljoen euro. The Foxes hielden voet bij stuk en hielden de Algerijn aan zijn contract. Mahrez baalde enorm en verscheen vervolgens meerdere keren niet op de training. Uiteindelijk kwam het weer goed tussen beide partijen en maakte hij in de zomer van vorig jaar alsnog de overstap naar the Citizens.

De KNVB registreerde in januari 2018 in totaal 133 transfers, waarvan 32 deals op deadlineday rond kwamen. In 2017 telde de Nederlandse voetbalbond in dezelfde periode liefst 151 transfers, wat toen een wintertransferrecord was. De transferwindow van vorig jaar kwam op de derde plaats, achter de transferperiode van 2009 toen er 142 transfers waren. In januari 2018 gingen 45 spelers van een Nederlanse naar een buitelandse club, werden er 45 spelers vanuit het buitenland aangetrokken en maakten 44 spelers een binnenlandse overstap.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind het nog steeds vrij raar dat de uefa landen nog steeds niet dezelfde transferwindow hebben. De verschillen zijn totaal onnodig en lijken vrij willekeurig. Je kan toch makkelijk instellen dat de zomerse window begint nadat de CL finale klaar is en eindigt nadat de kwalificatie van de CL van het nieuwe seizoen klaar is. De winterse transferperiode is dan van 1 tot 31 januari.

8 januari 2019 om 09:19

Engeland had toch al afgesproken dat de window voorbij was voor de 1e speelronde en niet op 31 augustus?

8 januari 2019 om 10:39

Is niets raars aan als je zoals Rusland pas in maart begint.

8 januari 2019 om 12:07

Rusland heeft 12/13/14 februari ook gewoon weer europees voetbal(als ze geplaatst zijn), ik snap niet waarom zij een zoveel langere transferperiode krijgen. Het is best oneerlijk als een russiche(of welk land dan ook) club komt en je raakt een speler kwijt en je kan niks terugkopen. Iedereen een evenlange transferperiode die op dezelfde dag begint en eindigt lijkt mij wel zo eerlijk.

8 januari 2019 om 12:16

Maar ze zijn niet bepaald in het voordeel als hun transfermarkt op 23 januari opent en de competitie pas in maart begint.

Ik snap je gedachtegang goed, maar zo simpel is het niet.

8 januari 2019 om 13:25

Daarom zeg ik ook dat hun transfermarkt ook op 1 januari moet openen dan heeft iedereen een evenlange transferperiode. Dat rusland zo laat begint zou niet ten nadele van andere clubs moeten werken vind ik. Er moet een manier zijn om 1 periode met zijn allen af te spreken.

8 januari 2019 om 13:38

Dat westers gelegen clubs eerder voetballen zou ook niet ten nadele van de Russische(en Oost-Europa) clubs moeten werken, maar toch is dat ook zo. Ik denk simpelweg niet dat er een manier is om de markt gelijk te maken voor iedereen, omdat je met veel te veel factoren te maken hebt.

Bovendien staan clubs altijd in hun recht om biedingen te weigeren.

8 januari 2019 om 15:17

Ik snap dat rusland problemen heeft met het klimaat, maar ik snap eigenlijk niet wat het uit maakt voor rusland of de transferperiode van 1 jan tot 1 feb is of dat de periode van 23 jan tot 22 feb is. In beide gevallen wordt er toch niet in de competitie gevoetbald, dus waarom zou je het niet verplaatsen? "Bovendien staan clubs altijd in hun recht om biedingen te weigeren." Dat klopt zeker, maar soms moet je het wel accepteren. Voor sommige clubs is het financieel niet verantwoord om bepaalde biedingen te weigeren en dan mis je toch een speler de rest van het seizoen. Stel er wordt 3 miljoen geboden op el khayati op 10 februari, dat kan ado echt niet weigeren. Ook kunnen spelers zich zwaar gaan misdragen zoals dembele en auba recent door niet op de training te komen of iets dergelijks en dan kan je bijna niet anders dan verkopen

8 januari 2019 om 16:15

Ik denk omdat Russische clubs op deze manier de tijd krijgen om zich optimaal voor te bereiden voor de herstart van de competitie in maart. Stel dat ze ook op 31 januari sluiten en een van de clubs mist dan een sterkhouder door een blessure, dan lijkt het me niet helemaal fair voor hun om te zeggen dat ze dat dan maar met eigen jeugd op moeten lossen, terwijl de westerse clubs dan volop bezig zijn met hun eigen competitie( en europees). Dat de markt daar pas op 23 jan open gaat, vind ik voor de westerse clubs al fair genoeg.

8 januari 2019 om 16:50

Lijk mij juist dat ze meer optimaal zijn voorbereid als de transfermarkt de 31e sluit want dan heb je 23 dagen meer de tijd om de nieuwe speler te laten wennen. Het blessure argument vind ik niet heel sterk, want het westen heeft er net zo veel last van. Die kunnen ook een blessure na 31 januari krijgen of de russische club kan ook na 22 februari een blessure krijgen.

8 januari 2019 om 17:25

Maar een nieuwe speler doet vooral ervaring op in wedstrijden. Al die oefenwedstrijden in warmer gelegen landen zijn leuk, maar het zegt niets over de competitie die in maart begint of Europese wedstrijden in februari, waarbij westerse clubs al op elkaar ingespeeld zijn. Blessures kunnen inderdaad altijd gebeuren, maar bovenal denk ik dat de markt rekening houdt met wanneer iedere competitie weer begint.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren