‘Jaap Stam pakt door en haalt oude bekende van Reading en Ajax’

Donderdag, 3 januari 2019 om

Pelle Clement wordt de eerste winterversterking van PEC Zwolle, zo weten de Stentor en Voetbal International donderdagmiddag te melden. De 22-jarige aanvallende middenvelder annex aanvaller maakt de overstap van Reading en wordt herenigd met Jaap Stam, die eerder werkzaam was bij de Engelse club en sinds kort trainer is van de Blauwvingers.

Clement was bij Reading op een zijspoor beland, waardoor zijn contract naar alle waarschijnlijkheid wordt ontbonden. Volgens Voetbal International gaat Clement voor tweeënhalf jaar tekenen bij de Eredivisionist. Naar verluidt vliegt hij donderdagavond nog naar Zuid-Spanje, waar PEC Zwolle de komende week een trainingskamp belegt.

Stam werkte eerder prettig met Clement samen bij Jong Ajax en Reading. Toen de trainer in maart werd ontslagen, kwam Clement minder aan spelen toe in Engeland. Clement kwam dit seizoen nog geen minuut in actie voor de Championship-club. Clement wordt waarschijnlijk niet de enige versterking van PEC Zwolle. De huidige nummer zestien van de Eredivisie hoopt zich in elke linie te versterken.


Poll

Een goede versterking voor PEC Zwolle?


Gerelateerd

37 reacties (laatste reactie door jeron)

Lijkt me een goede aanwinst voor dit PEC. Ik heb geen idee hoe hij het bij Reading gedaan heeft en of die na het vertrek van Stam nog speelminuten heeft gemaakt. Kwam bij Ajax wel net wat tekort maar als ik me niet vergis toch wel wat minuten gemaakt en deed het niet onaardig en ook bij Jong gewoon goed.

3 januari 2019 om 12:39

Artikel niet helemaal afgelezen. Geen minuten gemaakt na Stams vertrek dus haha.

3 januari 2019 om 12:45

Zo'n enorm artikel was het toch niet zou je denken.

Tja... Als hij eerst wedstrijdritme op moet doen, moet je maar net afwachten hoe snel hij zijn niveau haalt. Dat heb ik ook een beetje met de aanwinsten die mijn eigen club (groningen) heeft gehaald....

Je moet wat in degradatiezorgen, dat snap ik. Maar spelers moeten er wel direct staan.

3 januari 2019 om 13:09

@PaipPaip

Er staat helemaal niet in het artikel, dat Clement helemaal geen minuten meer maakte na het vertrek van Stam (maart 2018) vorig seizoen. Er staat, dat Clement minder aan spelen toe kwam na Stams ontslag, maar pas dit seizoen niet meer in actie kwam voor de Championship-club.

Mooi dat Pelle Clement mogelijk een transfer naar PEC maakt en herenigd wordt met Jaap Stam. Bij Jong Ajax deed hij het goed, hij was naar ik me herinner nog even aanvoerder. Een fijne, multifunctioneel inzetbare speler met een functionele techniek ook, die altijd alles geeft voor het elftal, een jongen met een mooie trap, scorend vermogen, die altijd goed is voor assists en zijn waarde dienend voor een elftal heeft.

Hopelijk kan hij het bij PEC laten zien. Ajax-opgeleide spelers doen het vaak niet onverdienstelijk in Zwolle.

3 januari 2019 om 19:07

Heeft daar heel weinig gespeelt

Koeman en Martina in de maak Mooi voor Clement dat hij waarschijnlijk weer meer minuten kan gaan maken.

3 januari 2019 om 13:29

Martina zal wel balen dat ie voor Curacao gekozen heeft nu Koeman de bondscoach is.

3 januari 2019 om 13:38

Echt he.. Mocht Martina ooit een zoon krijgen zou hij hem Ronald moeten noemen. Hoe anders zou zijn carrière en bankrekening geweest zijn als Koeman niet bij Southampton had gezeten.

Naar deze combi ben ik ook wel benieuwd. Die Clement was geen wereldtalent, maar hij rendeerde bij Jong Ajax wel zeer goed (mede door Nouri die hem zeer vaak 1-op-1 zette)

Pelle Clement terug in de Eredvisie, heerlijke aanwinst. Echt een mooie speler, van wie het zo lekker onduidelijk is wat nu precies zijn kwaliteiten zijn. Onder Peter Bosz viel hij nog wel eens in bij het eerste, en dan werd er gezegd dat hij zulke goede loopacties had.

3 januari 2019 om 12:58

Wat ik me ervan herinner scoorde hij ook relatief makkelijk en kon hij op meerdere posities uit de voeten. Nuchtere jongen, geen hoogvlieger en zeker niet goed genoeg voor Ajax, maar wel een echte teamspeler. Zou voor PEC een prima aanwinst zijn. Laat Stam dan maar meteen bij Ajax aankloppen voor nog een paar talenten die dan lekker onder hem minuten kunnen maken.

3 januari 2019 om 13:17

Haha hij scoorde juist helemaal niet makkelijk man. 53 wedstrijden in Jong Ajax, 6 doelpunten. En dat terwijl hij in de aanval stond met jongens als Nouri, v/d Beek en F. de Jong achter hem. Bij Reading heeft hij in 24 wedstrijden zelfs geen enkel doelpunt gemaakt.
Maar inderdaad, we kunnen nog wel wat aan PEC verhuren. Cerny en Dani de Wit bijvoorbeeld. Of Johnsen.

3 januari 2019 om 13:20

Ajax verhuurt niet meer aan clubs op kunstgras.

3 januari 2019 om 13:23

Ajax verhuurd niet aan kunstgras-clubs.... (zeggen ze)

3 januari 2019 om 17:20

@hoogindeconcen: Oeps! Dan verwar ik hem denk ik met een andere speler, of had hij niet toevallig één basisplek/invalbeurt onder Bosz voor de beker tegen een amateurploeg en scoorde hij toen een keer of 2/3? Dan heb ik me daar op blind gestaard. Kan me verder wel herinneren dat Stam er als de kippen bij was om hem weg te plukken bij Ajax zodra duidelijk was dat hij weg mocht.

Aangezien Ajax een goede band heeft met Jaap Stam lijkt het mij een goed moment om ook nog wat huurspelers van Ajax naar Stam te sturen. Spelers als Ekkelenkamp en Dani De Wit kunnen zich wellicht nu beter ontwikkelen bij Stam. En Pec heeft er dan weer wat goede talenten bij.

3 januari 2019 om 13:01

Ajax verhuurt niet aan clubs die op kunstgras spelen. OT: goede transfer voor PEC, multifunctionele speler, ik ben benieuwd wat hij toe gaat voegen aan dit PEC.

3 januari 2019 om 13:04

Ok hopelijk gaat Jaap daar eerst dan voor natuurgras pleiten. Volgens mij is Jaap een groot voorstander van gewoon natuurgras.

3 januari 2019 om 13:08

Multifunctionele speler, oftewel dus nergens écht goed in.. Ken hem niet. Hopen dat ie meteen een versterking kan zijn.

3 januari 2019 om 13:19

Misschien kunnen we een deal maken met Pec: wij leggen er een mooie grasmat in, als zij de komende twee jaar 3 jongens per seizoen huren en speelminuten laten maken.

3 januari 2019 om 13:35

Zwolle gaat definitief voor natuurgras. https://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=321523

3 januari 2019 om 13:46

Denk dat Jaap wel andere prioriteiten heeft bij Zwolle.

3 januari 2019 om 13:02

Ajax verhuurt geen spelers aan pec omdat ze op kunstgras spelen.we moeten ook niet teveel ajaxieden binnen halen

3 januari 2019 om 13:29

Klopt en toch is Ajax de club waar de meeste spelers te halen zijn met eredivisie ervaring en die echt iets toe kunnen voegen. Zo'n Sinkgraven bijvoorbeeld die moet gewoon minuten maken, Cerny moet het ook in de eredivisie gaan laten zien over langere periode. Voor een eiting is verhuur ook de beste optie. Zodra Veltman fit is moet er een keus gemaakt worden tussen Veltman, Wober en Kristensen. Zeker nu mangallan is gehaald. Zitten toch echt leuke spelers tussen die in de eredivisie iets toevoegen. Dan nog heeft Ajax voldoende roulatiespelers over.

Dacht even dat het John o Brien was door de foto

Ze zoeken nog meer versterkingen voorin begreep ik. Bij Jong Ajax lopen nog Johnsen en Cerny rond. Wij moeten een klein beetje doorselecteren bij Jong Ajax dus ze zijn te huur.

3 januari 2019 om 14:15

Als Cerny nu al weer verhuurd wordt is het einde verhaal, dan wordt hij verkocht

Als Ajacied hoop ik toch niet op een leegloop van Jong Ajax, ik hoop stiekem dat ze toch nog mee gaan doen voor de bovenste plekken in de eerste divisie

3 januari 2019 om 14:41

Hoezo nu al weer? Hij is nog niet eerder verhuurd hoor. Heeft geen uitzicht op minuten in Ajax 1 en is te goed voor Jong Ajax, waar jongere talenten met misschien meer potentieel alweer staan te trappelen.

Wel mooi voor zo'n joch Clement om een mentor als Jaap Stam te hebben

Dan ben je toch wel gezegend

Hoop dat hij het goed gaat doen

Ik vind Stam sowieso een verrijking voor de Eredivisie, verheug me al op zijn interviews

Hmm iedereen schijnt al enthousiast te zijn, maar ik moet het eerst nog maar zien.
PEC moet m.n. achterin gaan versterken, want met wat er nu achterstaat ga je het niet redden

3 januari 2019 om 15:46

Pec heeft achterin best wel redelijk spelers, alleen als je een middenveld van bedroevend niveau hebt, kom je voorin niet tot veel kansen en achterin leg je er alle druk neer. Een ervaren wedstrijdfitte aanvallende middenvelder is voor PEC van het grootste belang. En Cerny van harte welkom en centraal achterin nog iemand dan is PEC er wel. Moeten gewoon met vertrouwen spelen. Speelde in de voorbereiding en start Eredivisie heel goed, alleen dan pak je de punten niet en wordt het mentaal lastig met een coach die mentaal zelf ook de boel niet aan kan als het wat minder gaat.

3 januari 2019 om 19:16

Nee, achterin is het echt drama. Lachman werd gehaald voor de ervaring, maar is al disciplinair geschorst en ik verwacht dat hij weg mag. Daarom staat Bouy een aantal wedstrijden achterin, maar hij oogt nog steeds niet fit en hij is erg langzaam. Daarna komt Van der Berg die stiekem overhyped wordt vanwege zijn leeftijd, maar zowel in fysiek als in ervaring te kort komt voor het gewenste niveau, wat ons bij Van Polen brengt die in principe een back is en bij gebrek aan beter geregeld in het centrum staat. Lam is onze enige stabiele kracht, maar voor hem is het ook overleven met twee matige backs en een constante wisseling op de plek naast hem. Achterin moet er zeker wat bij komen, maar zoals Nijkamps transferbeleid er nu naar uit ziet verwacht hij dat Stam zelf achterin komt te staan.

3 januari 2019 om 20:42

Heb geen idee over welk seizoen jij praat, maar de verdediging van PEC is regelrechte drama...

Sluit mij volledig aan bij De Blauwe Cond zijn beschrijving.

Daarnaast gaat Cerny niet komen als het klopt wat Ajax zegt...
Ajax verhuurt niet aan clubs die op plastic voetballen.

Daarnaast over Clement...
Een jongen zonder enige wedstrijd ritme...
Daarbij las ik dat net Gino Dekker ook is gehaald.
Idem hetzelfde....

Tja ben benieuwd hoe Jaap Stam het gaat doen. Is al assistent geweest, jong Ajax gehad en 1,5 jaar Reading zeg maar ongeveer. Zat nu al weer tijdje in Engeland zonder club. Bij jong Ajax kun je een trainer niet op zijn prestaties beoordelen vind ik. Dan moet je kijken hoe spelers het hebben gedaan, aangezien je daar iedere week met een ander team speelt. Bij Reading natuurlijk wel een heel goed eerste seizoen gehad qua prestatie, maar net niet gepromoveerd. Jaar erop, na verkoop van twee spelers. Hij blijft echter vast houden aan zijn eigen kliek. Komt weer met Bakkati als assistent, en neemt nu ook weer Pelle Clement voor de tweede keer over. Komt op mij niet erg creatief over. En zo hou je het ons kent ons ook in stand. Je weet nu dus eigenlijk al dat hij gaat spelen. Komt lekker over voor de huidige selectie.

Pelle Clement, daar schiet je als PEC dus echt niks mee op. Echt zo'n speler die blaft maar niet bijt. Die dreigt 20x in een wedstrijd met de bal aan de voet een actie te maken, om de bal vervolgens terug op de back achter hem te spelen. Een speler die erg afhankelijk is van zijn medespelers, want zelf kan als buitenspeler geen tegenstander uitspelen. Hij moet het hebben van de combinatie met zijn medespelers. Nu vind ik de spelers van PEC daar weer niet zo sterk in.

Denk je eindelijk verlost te zijn van randstedelingen van 't schip en hoop je een verdere opruiming van dit soort figuren die niet bij pec passen. Liggen, koppers, bouy. Deze troep past niet bij pec. Je hoopt weer op oude tijden met jongens die wel karakter hebben en geen bla bla. Krijgen we dit weer in onze mik geworpen. Gelukkig is Jaap een nuchtere oosterse jongen dus geef hem bij deze keus nog de voordeel van de twijfel maar kom op pec hou aub op met al die afgedankte amsterdammertjes.
Een spits , een middenvelder en verdediger. Hup Nijkamp ballen tonen nu en nee niet aankomen met bijv weer die menig of troep van die pizzabakker.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Actuele wedstrijden

198 fans
Coach, 47 jaar
SeizoenClub
2019- Feyenoord
2018-2019 PEC Zwolle
2016-2018 Reading
2006-2007 Ajax
2004-2006 AC Milan
Laatste voetbalnieuws

Fer maakt minuten voor Feyenoord in oefenwedstrijd achter gesloten deuren

Feyenoord er na twee nederlagen op rij weer in geslaagd om een oefenduel te winnen. Karlsruher SC werd in een besloten vriendschappelijke wedstrijd met 1-0 verslagen, door een vroeg doelpunt van...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 21 juli
De wegen van Baba Rahman en Chelsea lijken eindelijk definitief te gaan scheiden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren