Sarri verrast door aanwinst van 64 miljoen: ‘Tot dinsdag wist ik helemaal niets’

Donderdag, 3 januari 2019 om

Chelsea maakte woensdag de komst van Christian Pulisic wereldkundig. De Amerikaan wordt voor een bedrag van 64 miljoen euro overgenomen van Borussia Dortmund en zal komend halfjaar nog op huurbasis in de Bundesliga spelen. Maurizio Sarri, manager van the Blues kreeg dinsdag pas te horen dat de komst van Pulisic rond was.

“Ik weet het niet”, antwoordt Sarri na de wedstrijd tegen Southampton (0-0) als hem gevraagd wordt naar zijn mening over Pulisic. “Tot dinsdag wist ik helemaal niets over Pulisic. De club heeft een maand geleden naar mijn mening over hem gevraagd. Ik heb toen positief gereageerd. Vervolgens heb ik gehoord dat het rond was, maar verder weet ik er niets over.”

“Het is moeilijk om over de transfermarkt en de komst van Pulisic te praten, omdat ik daar niet de verantwoordelijkheid over heb”, tekenen verschillende Engelse media op uit de mond van Sarri. Hij hint naar offensieve versterkingen voor zijn selectie. “Ik heb niet de leiding op de transfermarkt. Het is mijn taak om mijn team beter te maken en te zorgen dat we in de eindfase sterker worden. Het is nu aan de clubleiding.”


Poll

Is Christian Pulisic een goede aanwinst voor Chelsea?


Gerelateerd

29 reacties (laatste reactie door baronvonborsig)

Rare gang van zaken dit.. ik snap dat er een scouting team achter zit etc.. maar een Coach moet toch gewoon weten wat voor een soort spelers hij wil aantrekken? En de scouting zou met de coach om de tafel moeten gaan wat het beste bij de club past. En dan samen een beslissing nemen.

3 januari 2019 om 10:11

Dit is hoe Chelsea werkt, de manager heeft part noch deel in de transferzaken van de club. Dat is al zo sinds 2007. Iedere manager die op de stoel gaat zitten bij Chelsea heeft hiermee ingestemd en moet niet gaan klagen als het even tegen zit *kuch* Conte *kuch*

3 januari 2019 om 10:22

Òok wel logisch als je kijkt naar hoeveel managers er in die tijd zijn geweest. 11 als ik me niet vergis.

3 januari 2019 om 11:13

Ik denk dat Jorginho wel een voorwaarde van Sarri was om te tekrnen.

3 januari 2019 om 11:19

Chelsea en Abramovich werken al zo sinds voor die enorme trainerscarrousel he. De aanstelling van Avram Grant als TD en de invoering van dit systeem zijn misschien juist wel de start geweest van de trainerscarrousel.

3 januari 2019 om 11:21

@Sta plaats, natuurlijk wordt er wel gevraagd wie de trainers graag zouden willen hebben maar ze dragen geen verantwoordelijkheid en hebben geen stem over de aankopen.

3 januari 2019 om 11:26

Vreemde gang van zaken dan. Lijkt me handig dat de passant (trainer) wel meer inzicht krijgt in de strategie van de club. Is er geen speelstijl waar spelers in en bij moeten passen bijv.?

3 januari 2019 om 11:34

@VaLeN79,
Ik hoop dat nu voor het eerst te gaan zien. Chelsea heeft vorig jaar afscheid genomen van Emenalo, de incompetente TD, die blunder na blunder beging en maar geen grote transfers af kon ronden. Hij is nu eindelijk weg en daar zijn we blij mee, want onder hem kon geen manager lang genoeg blijven zitten om ook aan een filosofie van de club te denken. Hij maakte fouten waardoor Mourinho en Conte weg moesten, zij wilden allebei volgens Abramovich’s filosofie gaan spelen (aanvallend) maar kregen daar de tijd niet voor! Nu heeft Marina Granovskaia alle macht over de transfers gekregen. Ik hoop dat zij wél haar stempel kan drukken!

3 januari 2019 om 10:27

Vind het juist wel een goed beleid. De trainer is een pasant, en in het geval van Chelsea is de houdbaarheidsdatum niet al te lang. Spelers blijven meestal wat langer.

3 januari 2019 om 13:08

Veel directeuren kunnen ook passanten zijn. Oftewel: Iedereen binnen een club kan een passant zijn, de trainer erbij betrekken lijkt me derhalve wel handig. Stel dat je een speler haalt waar de trainer meteen bij zegt: Daar moet ik niks van weten. Dan heb je meteen je geld weggegooid.

3 januari 2019 om 12:15

Tja, er valt wat voor te zeggen en ik denk dat je dit per trainer moet bekijken. Wat ik hier mee bedoel is dat je een trainer misschien eerst een seizoen moet laten zitten. Dan kan men oordelen of hij nog lang zal blijven, of wellicht niet. Dan kun je hem gerust meenemen in het transferbeleid.

Zoals al hierboven wordt gezegd: de trainer is een passant. Straks zit Chelsea vast aan een hoop Sarri aankopen die niet presteren. Een beetje zoals het gegaan is met de aankopen van Van Gaal bij Manchester United.

3 januari 2019 om 13:34

@keizer!

ik vind dit juist een uitstekend beleid van Chelsea. een trainer is slechts een passant en bovendien is een trainer ook geen scout dus qua aankopen gaat het dan vaak fout. dan kan je iedere coach die komt weer nieuwe spelers gaan geven, wat een vermogen kost en totaal niet opschiet

De communicatie bij Chelsea is niet bepaald van een hoog niveau... er is daar maar 1 meneer die alles beslist. Wel prima speler ben benieuwd of hij zal slagen bij Cfc.

3 januari 2019 om 10:13

Het is eigenlijk een vrouw die over de transfers gaat bij Chelsea.

“Ik heb niet de leiding op de transfermarkt. Het is mijn taak om mijn team beter te maken en te zorgen dat we in de eindfase sterker worden."

Los van het feit dat ik Pulisic een groot talent vind die best een grote kan worden is dit natuurlijk heel slecht van het bestuur.
Ze willen dus dat Sarri het team beter maakt, maar bespreken niet met hem wat ze eventueel nodig hebben?
Wat nou als hij een idee heeft waar Pulisic niet goed tot zijn recht zou komen? Moet hij hem dan maar inpassen, gewoon omdat zij hem gekocht hebben?

Ten Hag deed bij Utrecht 'de transfers'. Hij gaf aan wat hij nodig had om goed te kunnen werken en beveelde spelers aan die volgens hem goed zouden passen. Noem een Labyad, Brama etc.
Dat lijkt me een logische manier van werken want de coach/trainer moet het doen.

3 januari 2019 om 10:24

Chelsea beschouwt trainers als passanten die hun mond moeten houden over transfers en moeten werken met het materiaal dat de club ze geeft.

3 januari 2019 om 13:36

@isco24

een goede coach verzint een systeem waarin zijn beste spelers kunnen renderen. aan Sarri nu de uitdaging om dat te bewerkstelligen, want daar word hij voor betaald

Zo verkeerd is dit toch niet? Sarri geeft aan dat hij offensief sterker wil worden en is positief over Pulisic. Dan is het toch prima als Chelsea die speler haalt?

3 januari 2019 om 10:20

Nou hij geeft aan dat hij momenteel offensieve problemen heeft. Pulisic komt echter pas aankomende zomer naar ons toe, dus zo prima is dat niet.

Wat een werelddeal toch voor Dortmund. Ze hebben met Sancho en Reus betere vleugelspelers en Pulisic had nog maar een jaarcontract. Chelsea heeft er een talentvolle speler bij.

3 januari 2019 om 15:33

Reus staat sinds de komst van Favre op de nummer 10 positie, de flanken worden met regelmaat bezet door Jadon Sancho, Jacob-Bruun Larsen en later Raphael Guerreiro. De rest van de minuten die te verdelen waren kwamen terecht bij Marius Wolf en Pulisic.

Misschien is dit wel hoe Chelsea al 10 jaar zaken doet, maar dat zegt nog niet dat het de juiste manier is. Kijk naar Tottenham. Pochettino heeft daar ook invloed op aankopen. Daarmee kan hij het type speler kiezen wat bij zijn systeem past. Bij Chelsea krijgt de coach spelers toegeworpen en moet hij er een team van weten te smeden. Scouts kijken bijna alleen naar individuele kwaliteiten en niet naar of een speler in het team van Chelsea past. Dat verklaart wel waarom Chelsea buitengewoon veel miskopen maakt

3 januari 2019 om 12:19

Als Chelsea zoveel miskopen doet, waarom presteren ze al jaren buitengewoon goed?

3 januari 2019 om 13:13

Omdat Chelsea ook relatief veel koopt en relatief veel geld spendeert. Dat je veel miskopen doet betekent niet dat je niet meer buitengewoon kan presteren, dat is een foutieve aanname.

De aankopen van Chelsea dit jaar zijn uitstekend gebleken, maar voor het seizoen 2017/18 gingen ze behoorlijk de mist in met de aankopen van Morata, Bakayoko, Emerson en Drinkwater. (eerlijk is eerlijk: Ik vind het op papier goede aankopen voor Chelsea, het pakte alleen slecht uit. Met name Bakayoko had ik extreem veel van verwacht.)

In de voorgaande jaren heb je nog spelers zoals Batshuayi, Kennedy, Cuadrado, Filipe Luiz.

3 januari 2019 om 13:25

Een aantal aankopen van het jaar daarvoor (oa Kante, David Luiz en Alonso) zijn ook uitstekend gebleken. Het is vooral dat Chelsea veel spelers koopt en verkoopt, dan dat ze buitengewoon veel miskopen hebben.

Als je kijkt naar hun transferbalans dan weten ze toch telkens een bijzonder sterke selectie te bouwen, ook al verkopen ze veel van hun beste/talentvolste spelers. Ik bedoel, je kan kritiek hebben op de te snelle verkoop van De Bruyne, Salah en Lukaku, maar ze zijn met de spelers die ze van dat geld gekocht hebben wel net twee keer kampioen geworden in de laatste vier jaar, je kan dan toch moeilijk van een mislukt transferbeleid spreken.

3 januari 2019 om 13:46

@emiele Hesky G

ik snap zelf niet waarom coaches tegenwoordig opeens een aankoopbeleid moeten bepalen eigenlijk. blijf bij je leest en zorg dat je de spelers die je ter beschikking hebt gekregen van de club laat renderen door ze vertrouwen te geven en ze op een logische plek neer te zetten. een systeem is niet heilig, dat zijn de spelers want die moeten het uiteindelijk doen in het veld

Ik heb zo'n gevoel dat dit verhaal net iets genuanceerder ligt dan wat in de media wordt beweerd. Ik weet dat Chelsea haar coaches niet de zeggenschap geeft over de transfers, maar het lijkt mij erg sterk dat Sarri hier niet al eerder van wist. Ik weet bijna wel zeker dat Chelsea wel gewoon tegen Sarri verteld dat ze in onderhandeling zijn en ook wel een update geven wanneer het bijna afgerond is.

Ik denk ook niet dat de manier die Chelsea hanteert verkeerd is, zoals velen hierboven wel beschrijven. De trainers bij Chelsea zijn passanten, dan is het zeer dom om hen veel zeggenschap over transfers te geven. Misschien zou er iets meer gecommuniceerd mogen worden met de passanten (trainers dus), mits dit bericht volledig waar is. Maar verder lijkt mij dit gewoon een top beleid, dat onderstreept wordt door de prijzen die Chelsea heeft gewonnen.

3 januari 2019 om 13:14

Het lijkt me ook logischer dat Sarri bedoelt dat hij niet wist dat de deal al bijna rond was.

3 januari 2019 om 15:04

Dat snapte ik, maar dat vind ik alsnog vreemd. Het lijkt mij dan eerder dat Sarri een paar memo's gemist heeft, bij wijze van spreken. Ik kan het mij haast niet voorstellen dat er niks aan Sarri is verteld tussen het moment van: "Vind je Pulisic iets?" tot "Pulisic is gekocht, hij wordt een halfjaar terug verhuurd aan Dortmund en dan in de zomer zit hij bij jouw selectie". Zo staat het namelijk wel in het artikel, maar dat lijkt mij dus sterk (ondanks dat Sarri een passant is).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool9767
3.Chelsea7224
5.Arsenal7022
Voor de complete stand: Premier League

8 fans
Middenvelder, 20 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 20 juni
PSV aast op Toni Lato, linksback van Valencia. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren