NAC wil vier nieuwe spelers en rekent niet op hulp uit Manchester

Donderdag, 3 januari 2019 om

NAC Breda wil zich deze transferperiode versterken met drie tot vier nieuwe spelers, zo meldt BN DeStem donderdag. Ondanks het samenwerkingsverband worden er in januari geen nieuwe spelers van Manchester City in Breda verwacht. Trainer Mitchell van der Gaag verwacht niet dat de gewenste versterkingen zaterdag al mee op trainingskamp gaan naar het Spaanse Atamaria.

NAC strijdt dit seizoen tegen degradatie en versterkingen zijn derhalve meer dan welkom. Eerder deze week maakte de club al melding van de komst van Khalid Karami, die wordt gehuurd van Vitesse. Van der Gaag hoopt op nog drie of vier nieuwe spelers. “Maar ik betwijfel of ze mee op trainingskamp gaan”, reageert hij in het regionale dagblad. Op spelers vanuit Manchester rekent de coach niet. “In principe komt er niks bij.”

Zonder hulp van Manchester City moet NAC zich in januari zien te versterken. Met Karami hebben de Bredanaars in ieder geval al een gewenste back binnen. “Na het wegvallen van Fabian Sporks-lede is er een gat ontstaan. Pele van Anholt moest op stel en sprong invallen tegen Vitesse en heeft het daarna prima gedaan. Er is echter ook een vraagteken hoe hij er fysiek voorstaat, want hij heeft een voorgeschiedenis. Ik ken Karami en heb twee jaar met hem gewerkt; hij kan zowel op rechts als op links spelen. Hij past prima bij NAC.”

Van der Gaag vulde onlangs nog zijn technische staf aan met Maurice Verberne. De assistent komt over van FC Eindhoven en is een oude bekende van de NAC-trainer. Het tweetal werkte eerder samen in Eindhoven. “Het vertrek van Jefta Bresser naar De Graafschap hebben we in eerste instantie niet opgelost. Vervolgens heb ik mij de vraag gesteld: wat missen we? Maurice is ook een verdediger, daar zit het ‘m niet in. Het gaat ook om de type karakters. Maurice is een open persoon en maakt makkelijk contact. Dat vond ik voor ons als staf belangrijk”, aldus Van der Gaag.Gerelateerd

Meer sportnieuws

6 reacties (laatste reactie door ikweetalles07)

Mooi, het zou ook weer de broek omhoog houden ziinn met hulp van buitenaf. Daar moet wel echt kwaliteot bij in Breda, maar is er het geld voor?

3 januari 2019 om 09:41

In principe kan de organisatie zoals het nu staat zelf zijn broek weer ophouden, met grote dank aan Justin Goetzee. NAC is sinds een jaar (voor het eerst sinds het bestaan van het puntensysteem) ingedeeld in de veiligste categorie. Of er extra geld beschikbaar is; ik denk het niet.. Smulders is er, (naar mijn mening in een vlaag van emotie onder druk van sommige supportersgroepen) uitgegooid door de (3) grootaandeelhouders. Bij sommige supporters heerst de verwachting dat er een eenmalige impuls vanuit hun komt. Of dat gaat gebeuren weet niemand.

Daarbij valt de kwaliteit van Mancity dit jaar heel erg tegen, Palmer Brown en Fernandez, zijn geblesseerd of maken het niet waar. Van Ilic verwacht ik zelf nog wel vuurwerk de komende seizoenshelft.

Vind zelf 3/4 spelers erg veel om erbij te krijgen. Ik denk dat we met de huidige selectie al een heel eind kunnen komen (linkervleugel mag wat versterking gebruiken). Dit is overigens geen hele populaire mening tussen de NAC supporters. Maar voor de aanval hebben we nu (niet spelend); Muhren, Kasteneer, Ilic, El Allouchi, Fernandez.

3 januari 2019 om 11:50

Eventueel kijken op de transfervrij markt? Er zijn zat spelers momenteel nog op zoek naar een club. Daar bevinden zich ook namen tussen als El Azzouzi, Boymans, Kappelhof moeten toch wel haalbaar zijn voor Nac?

Waarom huur je dan geen talenten van bv Feyenoord? Die hebben vast zat kwaliteit jong talent wat niet in een jong elftal in de KKD speelt en dus misschien te halen is om in ieder geval dit jaar in de Eredivisie te blijven. Anders zal er bij Ajax ook nog wel wat rondlopen waar ze beter van kunnen worden....een Cerny of Gravenbergh zou ik ook wel verhuurd willen zien worden om alvast Eredivisie ervaring op te doen.

3 januari 2019 om 12:28

Feyenoord heeft inderdaad zoveel jeugdtalent, dat zie je aan het aantal jeugdspelers wat ieder jaar doorbreken ... maar even serieus, er zal talent bij moeten. Boymans zou een mooie optie zijn maar of ze hem kunnen betalen is n 2e

3 januari 2019 om 17:50

Ja klopt maar het is ook maar de vraag of die talenten van feyenoord op Nac zitten te wachten. Spelers als Ake,Zirkzee,Kongolo,Chong spelen toch liever bij topclubs in het buitenland (niet altijd even slim) en spelers als Nieuwkoop,Vente,Kokcu,Malacia spelen liever gewoon in het eerste van Feyenoord. Mocht feyenoord een extra spits kunnen halen dan zou het niet zo gek zijn om Vente te verhuren trouwens.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Actuele wedstrijden

11 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 17 september
Nemanja Matic is met zijn aflopende contract op de radar van diverse clubs verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren