Magallán reageert: ‘Nico’s komst naar Ajax heeft positief uitgepakt’

Donderdag, 3 januari 2019 om

Ajax maakte woensdag melding van de komst van Lisandro Magallán. De Argentijnse verdediger wordt voor circa acht miljoen euro overgenomen van Boca Juniors en sluit nog deze week aan bij de selectie van trainer Erik ten Hag. Samen met landgenoot Nicolas Tagliafico reist hij van Buenos Aires naar Florida, waar de Amsterdammers zich voorbereiden op de tweede seizoenshelft. “Ik ben een speler die nooit opgeeft, altijd zal blijven vechten en het collectief boven het individu stelt”, omschrijft de aankoop zich in gesprek met De Telegraaf.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

43 reacties (laatste reactie door ajaxnl!)

Heb toch wel positieve gedachtes bij hem.. Als je als Ajaxzijnde zolang achter hem aan zit kan het alleen maar een goede verdediger zijn. Hij is tevens al jaren basisspeler bij een van grootste Zuid-Amerikaanse clubs. Ik heb er vertrouwen in. Dat gezeur over mee voetballen.. m.i. moet een verdediger een aanvaller uitschakelen en zsm de bal afgeven aan een middenvelder.

3 januari 2019 om 07:11

Ben ik het mee eens, maar in hoeverre kan die een strakke bal inspelen richting de middenvelder? Meevoetballen is niet alleen een spits uitkappen, crossballen geven of 2 man passeren en dan een bal inspelen, maar een strakke inspeelpass valt hier ook onder. Mocht die dat niet hebben, dan heb je al een probleem met een middenvelder inspelen. Ik heb overigens geen flauw benul wat betreft deze speler, maar met alleen verdedigen kom je er niet als je Europees mee wilt doen. Vooral niet als je als Ajax graag dominant voetbal wilt spelen.

3 januari 2019 om 07:17

Als hij die spitsjes fijn afstopt en vervolgens de bal inlevert bij Blind dan kan het weinig kwaad

3 januari 2019 om 07:24

Dat kan wober toch ook?

3 januari 2019 om 07:28

Wober krijgt een domme rode kaart of is weereens te slap. Staat vaak ook echt niet goed.

3 januari 2019 om 07:30

Tot op zeker hoogte wel, ik vermoed dat Magallan wel mentaal sterker is.
Met zijn bagage als basisspeler van Boca met een finale achter de rug.
En wat die inspeelpass betreft dat zit wel goed ook de lange bal heb ik al veel en zeer overtuigend gezien .

3 januari 2019 om 07:33

Maar welke prof voetballer kan er nou geen strakke pass geven? Ik snap dat je bedoelt dat je onder druk in een wedstrijd op het juiste moment de bal de juiste kant op passt. Maar meestal kan een voetballer dat gewoon en anders moet jedat aan zo iemand leren.

3 januari 2019 om 10:49

Over het algemeen kan iedere professionele speler wel een fatsoenlijke strakke pass inspelen.

3 januari 2019 om 11:05

Cunian, vind je het niet oneerlijk? Dat Wober altijd maar wordt beoordeeld alsof hij basisspeler was vanaf het begin van het seizoen. En dus veel ritme heeft en vertrouwen.

3 januari 2019 om 13:53

@ajaxcunian Hoeveel rode kaarten heeft hij gehad dan?

3 januari 2019 om 14:50

Zie op een video op Youtube wel een aantal tackles waarvan ik bij denk... In Nederland wordt hier voor gefloten, daar wordt er gewoon doorgespeeld. Hopelijk is het een goede aankoop, mee voetballen maakt mij niet zoveel uit maar het moet niet zo zijn dat hij de bal gelijk weer aan de tegenstander geeft bij het uitverdedigen. De fans van Boca zijn sowieso erg fanatiek, laten we hopen dat ze het erg jammer vinden dat hij gaat en ze daarom maar zeggen dat ze blij zijn dat hij weg is.

We gaan het meemaken. Ik hoor redelijke positieve en negatieve dingen over deze speler, maar overal komt terug dat hij verdedigend zijn mannetje staat en voor de rest degelijk is. Nou, dan denk ik aan Joris Mathijsen. Jarenlang een zeer stabiele kracht in het Nederlands elftal. Zeker geen geweldenaar, maar een jongen die op de achtergrond meedeed en altijd een voldoende haalde. Lijkt mij prima.

3 januari 2019 om 11:46

Tweede meeste intercepties van zijn team na Barrios. Meeste succesvolle passes en scoorde ook hoog met uitverdedigende acties. Zijn sterkste eigenschappen schijnen zijn karakter en constantheid te zijn.ik weet niet zo goed wat we er van moeten verwachten. Gezien alle negativiteit en de opta stats die dit duidelijk tegenspreken denk en hoop ik dat dit komt omdat het een slimme speler is die vaak op de goede plek staat waardoor het lijkt alsof hij weinig doet.

Hij maakt het waar als hij Matthijs de Ligt nu uit de basis speelt. Maar dat zal nooit gebeuren ook al mocht hij nog zo goed of even goed zijn.

3 januari 2019 om 07:30

Kortom waar heb je het over? Onrealistische verwachtingspatroon..

3 januari 2019 om 07:37

Ik laat me graag positief verrassen maar tot op heden ben ik nog niet enthousiast. Argentinië staat nou niet bekend om zijn geweldige defensie, zelfs daar heeft hij zich nog niet tussen weten te knokken.

3 januari 2019 om 07:40

Ik ken hem al helemaal niet, maar ik ga hem beoordelen op wat ik zie. Het niveau hier van verdedigers is sowieso laag. Je bent al gauw top

3 januari 2019 om 08:01

Nee Nederlandse verdedigers zijn top, op de Ligt en van dijk na dan. Zuid Amerikaanse verdedigers spelen met het mes tussen hun tanden en dat zie ik in Nederland niet

3 januari 2019 om 09:04

De Vrij en Aké zijn ook niet verkeerd hoor als backups

3 januari 2019 om 10:39

Gustavofring,

Magallan gaat gelijk samen met de Ligt het CV duo van Ajax worden, Magallan rechts en de Ligt links.

Magallan is gehaald om direct in de basis te staan, heeft voldoende bagage opgedaan in Argentinie.

3 januari 2019 om 11:43

Frenkie en Daley op het middenveld, ben al aan het watertanden.. Hopelijk past hij zich net zo snel aan als Nico, al mag dat niet het verwachtingspatroon zijn bij iedere transfer uit Argentinië.

Ach, laten we maar even rustig blijven. Bij Tagliafico waren de meningen ook verdeeld. Voordat hij naar Ajax kwam las ik ook positieve en negatieve verhalen.

Zo zou hij niet snel genoeg zijn, of te weinig techniek en een slechte passing. Ook zou hij te oud zijn, als hij echt goed zou zijn, waarom is hij dan niet in beeld bij grotere clubs?

"als dit zo'n geweldige back is, dan had ie niet op zijn 25e in Argentinie gespeeld. Mislukt in de Segunda Division, per ongeluk een keer voor Argentinie gespeeld en niet eerder opgepikt door een willekeurige club in Europa. Dit is echt geen wereldwonder hoor. Het zegt meer over jou dat je denkt dat een back van 4.5 miljoen uit de gedevalueerde Argentijnse competitie onhaalbaar voor ons zou zijn."

Een ander zei weer:

"deze jongen moet je niet met Haps vergelijken. Deze spelers is veel en veel beter. Let maar op tijdens de eerste wedstrijd na de winterstop."

Dat hebben we inderdaad gezien in de wedstrijd tegen Feyenoord.

"tagliafico is naar mijn mening momenteel de beste linksback in Zuid Amerika. Ik denk dat je de vraag beter anders kan stellen. 5 miljoen voor deze jongen hoef je niet over na te denken."

Ik wil alleen maar zeggen dat we helemaal niet weten hoe hij het bij Ajax gaat doen. Ik ken genoeg spelers die van een grote club kwamen en het niet waarmaakten (oleguer bijv, Wesley Sonck) en ook spelers die in Nederland als topspeler werden gezien en flopten (sulejmani, Gudelj, Kennedy, etc).

Aan zijn mentaliteit en ervaring zal het in ieder geval niet liggen. Hopelijk wordt hij goed opgevangen door de groep. Tagliafico zal daarbij zeker een steun zijn.

3 januari 2019 om 07:41

Toch vind ik dat Wober nog kansen verdiend, als je hem zag spelen tegen Bayern de eerste wedstrijd zit er potentie in. Bovendien is Ajax een club die jeugdige spelers de kans blijft geven ondanks dat ze in eerste instantie door de mand vallen, die indentiteit moeten we niet verliezen. Belangrijk onderdeel van ons DNA.

3 januari 2019 om 10:19

Ik ben het ongeveer met alles eens behalve met: tagliafico is naar mijn mening momenteel de beste linksback in Zuid Amerika. Ik denk dat je de vraag beter anders kan stellen. 5 miljoen voor deze jongen hoef je niet over na te denken. Ik denk dat er in Brazilië een paar lopen die minstens even goed zijn.

Wat in het voordeel van Magallan en Ajax kan spelen is dat hij bij Boca heeft gespeeld. Een club die ook elke wedstrijd moet winnen. In dat opzicht kent hij dus druk. Ik ga er ook van uit dat de beste jongen z'n partner zal meenemen. En eventueel kind. Dat helpt ook meestal bij spelers die ineens naar een heel ander land moeten. Ik hoop dat het een succes gaat worden want Ajax heeft echt achter deze jongen gezeten. We zullen zien.

Goed om te zien dat we al bezig zijn met vertrek van basisspelers op te vangen. Hoop dat deze jongen Luuk de Jong wel af kan stoppen en andere kopsterke spitsen.

3 januari 2019 om 10:58

Dan moet ten hag hem wel opstellen he. Niet weer 3 middenvelders achterin neerpleuren terwijl je wöber gewoon hebt.

3 januari 2019 om 11:35

Alsof Wober een kopduel gewonnen zou hebben van Luuk de Jong.. Luuk zijn allersterkste punt is zijn vermogen kopduels te winnen, dan ga je toch niet proberen hem af te stoppen door kopduels van hem te proberen winnen?! Frenkie en Wober hadden allebei even veel kopduels gewonnen van Luuk.

3 januari 2019 om 11:33

Luuk de Jong stop je af door de toevoer af te snijden. Zelfs verdedigers als Umtiti en Skriniar wonnen amper een kopduel van Luuk.

Als je je hoofd cool kan houden in die heksenketels in Argentinië dan zal het heus wel goed zitten met deze jongen en met die finale achter de rug goed gedaan van Overmars blind op de plek van schone hoppa

3 januari 2019 om 10:44

beppie27,

Hij kan ook gelijk even zijn revanche halen in Madrid voor de verloren River Plate wedstrijd.

Ik hoor dat andere spelers beter zijn bij Boca maar deze man is notabene de aanvoerder van het team. Dat moet toch wel iets betekenen.

3 januari 2019 om 11:40

Las gisteren een vrij uitgebreid artikel over hem wat erg interessant is. Als je "magallan advocaat in trainingspak" zoekt vind je hem. Echte aanrader waarin duidelijk word dat deze jongen erg intelligent is en een allrounder die nergens echt in uitblinkt maar vooral erg constant presteert. Ook worden er wat opta stats gepresenteerd in een filmpje waarin blijkt dat hij alleen Barrios voor zich moet laten als het gaan om onderscheppingen, en hij heeft de meeste succesvolle passes van zijn club én 4e meeste van de competitie. Wil niet zeggen dat hij een wereldwonder is, echter ziet het er toch was positiever uit dan onze kenners op voetbalzone geschetst hadden.

3 januari 2019 om 14:29

Argentijnse Blind?

We zullen het zien

Maar Ajax kan zich op zich veroorloven om eens een misser te maken (kristensen, Wã¶ber) al moet dat natuurlijk niet te vaak gebeuren met dat soort bedragen

Maar het feit dat Ajax hem zo lang heeft gevolgd geeft mij wel vertrouwen

Met Diego Lainez,erbij voel ik wel de opwinding dat Ajax in de winterstop zeer daadkrachtig bezig is, terwijl het al een heel goed elftal heeft

Die opwinding hebben we in de laatste jaren niet zo gehad, maar dat kan je doen als je weet dat je in de zomer heel veel miljoenen binnen gaat halen

Wel heel blijven dan, jongens!

Benieuwd of hij nu nog eerst zijn rechtenstudie af heeft gemaakt. Hij wilde die eerst afmaken, omdat hij dat heeft beloofd aan zijn inmiddels overleden vader. Wellicht dat hij daaeom de transfer in eerste instantie afhield vorig jaar.

Als ik al die reacties lees van Boca fans die blij zijn dat ie weg is heb ik toch zoiets van hmmmmmm. Maar ja eerst maar afwachten hoe het bij Ajax gaat. De ene club is de andere niet en misschien steekt ie er hier samen met de ligt er wel bovenuit qua verdedigen. Ben benieuwd

3 januari 2019 om 12:38

Ik heb het idee dat die selectie aan negatieve berichten van supporters ook een beetje stemmingmakerij is. Deze man was aanvoerder en vaste basiskracht: Paolo Goltz werd ook aangetrokken van Club America om de nieuwe leider achterin te worden toen er voor het eerst aan Magallan getrokken werd maar deze ervaren rot (argentijns kampioen, Mexicaans kampioen, Copa Sudamericana en 2x concacaf CL winnaar) is er niet in geslaagd om hem uit de basis te verdrijven. Heel leuk en aardig dat men nu doet alsof de algemene tendens is dat heel de Boca supportersschare hem helemaal 10x niks vindt maar volgens mij valt dat allemaal reuze mee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

117 fans
Verdediger, 19 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
2016/2017 Jong Ajax 17 1 3 0

In de wandelgangen

Dinsdag 18 juni
In een wanhopige poging om Paul Pogba te behouden biedt Manchester United de Frans international een sterk verbeterd contract aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren