Bournemouth en Watford delen de punten na bizarre eerst helft

Het publiek is woensdagavond de grote winnaar geworden bij het duel tussen Bournemouth en Watford. De bezoekers kwamen al snel op een 0-2 voorsprong, waarna Nathan Aké met zijn doelpunt een krankzinnige periode inluidde. Door vier doelpunten in een tijdsbestek van slechts zes minuten stond het na 45 minuten spelen 3-3.

De score werd na een klein kwartier spelen geopend door de bezoekers na een goed lopende aanval over de rechterflank. Ken Sema haalde de achterlijn en legde de bal bij de tweede paal op het hoofd van Troy Deeney, voor wie het een koud kunstje was om de bal achter doelman Asmir Begovic te koppen. In de 27ste minuut werd de voorsprong verdubbeld door Watford. Het was Gerard Deulofeu die de aanval zocht en omdat Nathan Aké weigerde in te grijpen en ploeggenoot Steve Cook dat wél deed, kwamen de twee verdedigers in botsing en kwam de bal voor de voeten van Deeney, die de 0-2 tegen de touwen schoot.

Lang konden the Hornets niet van de voorsprong genieten, want tien minuten later werd de stand al gelijk getrokken. Eerst was het Aké die van dichtbij met het hoofd voor de aansluitingstreffer zorgde. Een paar minuten later kopte Callum Wilson raak op aangeven van Ryan Fraser. Waar de fans van Bournemouth de gelijkmaker nog aan het vieren waren, was het aan de andere kant van het veld opnieuw raak. Dit keer was Deeney de aangever en Sema de afmaker.

Watford wist de 2-3 voorsprong echter niet vast te houden tot aan de rust, want in de veertigste minuut tekende Fraser voor de gelijkmaker: 3-3. Daar waar de eerste helft enorm doelpuntrijk was, werd er na de thee niet meer gescoord. Met een punt schiet zowel Bournemouth als Watford weinig op. De twee clubs blijven steken op de respectievelijk twaalfde en achtste plaats.