Update: Ajax bevestigt optie tot koop in huurdeal van Orejuela

Dinsdag, 8 januari 2019 om 19:24Chris Meijer • Laatste update: 19:25

Het Colombiaanse Caracol Radio wist dinsdag te melden dat Cruzeiro Luis Manuel Orejuela uit zijn sportieve lijden bij Ajax wil verlossen. De Telegraaf schrijft woensdagochtend dat de poging van de Braziliaanse club een kans van slagen heeft, omdat de Amsterdammers willen meewerken aan een vertrek van de Colombiaanse vleugelverdediger.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Snap jij dat Ajax Luis Manuel Orejuela wil laten gaan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door cyberize7x)

Dit is toch altijd wel vreemd. Op basis waarop zou Cruzeiro deze speler willen halen? Kan me niet voorstellen dat er in Zuid Amerika geen betere back loopt die haalbaar is? Heeft dit seizoen nog geen enkele wedstrijd gevoetbald. Ik snap dat soort scoutingsorganen echt niet.

2 januari 2019 om 09:20

Jammer he dat ajax er toch nog vanaf komt... hij is nog jong, Cruzeiro is een mindere club dan Ajax en een mindere competitie. Misschien voelt hij zich daar wel tien keer beter en bloeit hij nog op

2 januari 2019 om 09:24

Waarschijnlijk omdat deze jongen het als jeugdinternational altijd prima gedaan heeft voor Colombia. Het is niet altijd zo dat een speler die een jaar weinig/niet speelt direct volledig verdwenen is van de scoutinglijstjes. Zou best een prima speler kunnen zijn in Zuid Amerika. En wellicht zien we hem dan over een jaar of 3 weer terug in Europa.

2 januari 2019 om 09:24

Het maakt mij niet zo veel uit, alleen vraag t me af hoe zo'n scoutingsapparaat werkt daar. Goh laten we een speler halen, die jaren lang bewezen heeft het niveau van Ajax niet aan te kunnen, die afgelopen half jaar niet gespeeld heeft en daarvoor voornamelijk in jeugdelftallen. Dat dat zo'n technische commissie denkt, van ja dat is nou net een speler wat we nodig hebben.

2 januari 2019 om 09:37

Simpel: niet. Die jongen wordt gewoon aangeboden door zijn makelaar.

2 januari 2019 om 09:51

Het scoutingsapparaat werkt daar eigenlijk hetzelfde als hier. Waarschijnlijk is hij in zijn tijd bij Cali op het scoutingslijstje gekomen en is hij daarop blijven staan. Dat zie je hier in NL ook wel. Als je als Michael de Leeuw zijnde goed hebt gepresteerd bij een Groningen, dan zijn de clubs dat jaren later nog niet vergeten. Hoe hij het dan in de tussenliggende jaren in de VS heeft gedaan, maakt dan even wat minder uit (al heeft hij het dan volgens mij nog wel goed gedaan in dit geval). Maar zijn er zoveel spelers. Jongens als Burnet, Kappelhof, Mitchell Donald enzo komen altijd wel weer aan de bak hier in Nederland.

2 januari 2019 om 16:10

Arnino

Is het jouw vreemd dat je ook spelers hebt, die niet kunnen aarden in andere landen/continenten. En elders wel weer opbloeien, je moet het allemaal niet zo zwart/wit bekijken man.

2 januari 2019 om 09:24

Ik ben dan wel benieuwd naar zo’n scoutingsrapport van deze jongen. Waarom heeft Ajax hem voor 3.5 miljoen gekocht maar zien trainers het niet in hem zitten? (Ook op training dus niet goed genoeg). Dit heeft een gokje moeten zijn die verkeerd uitgepakt is. Cruzeiro wil hem huren om te kijken of hij goed genoeg is denk ik. Ze zitten nergens aan vast behalve een deel van zijn salaris. Makkelijk te proberen! Als Ajax hem ooit kocht moet ie toch wat kunnen hoor ik ze dan denken haha!

2 januari 2019 om 09:56

Bij Cali had hij enorm veel drive naar voren en dat was op dat moment net wat Ajax zocht, omdat Veltman dat juist mistte en de trainer op zoek was naar opkomende backs. Orejuela was wel altijd al erg druistig en dat hoopten/dachten ze er nog wel uit te krijgen bij hem. Dat is echter niet echt gelukt.

Dat betekent echter niet dat hij voor andere clubs niet heel nuttig kan zijn. Dijks was bij Ajax ook een blind paard, maar daarmee werd hij in de engelse championship juist binnen korte tijd erg populair. Cassio Ramos werd verguisd bij PSV en (zelfs) Sparta, maar won vervolgens de Copa Libertadores met Corinthians.

2 januari 2019 om 09:30

Sluit niet uit dat Cruzeiro al voor transfer naar Ajax interesse had, nu kunnen ze hem goedkoop huren en goedkoop kopen mocht hij bevallen. Daarnaast kan hij helemaal opleven, kan net zo makkelijk een kwestie zijn van niet kunnen aarden in Nederland. Lijkt me ook niet makkelijk als je Godsvergeten alleen in Amsterdam woont met een beperkte sociale cirkel en de enige waar van bekend was dat hij nog geregeld contact had ging op huurbasis naar Groningen. Naar mijn mening kwam hij sowieso kwaliteit te kort maar leek me ook moeilijk voor hem in Nederland.

2 januari 2019 om 09:35

Zaakwaarnemers. Zo heeft Nacho Novo zich ooit op CL-niveau mogen begeven en flink wat duels kunnen spelen voor Rangers.

2 januari 2019 om 10:47

Filipe Luis redden het ook niet bij Ajax, had ook gewoon een andere omgeving nodig,
deze jonge kan echt wel voetballen, enkel misschien niet hier.

2 januari 2019 om 10:59

@ Marchant, Filipe Luis was lang geblesseerd in zijn periode bij Ajax. Dat was de voornaamste reden dat het niet is gelukt.

2 januari 2019 om 16:12

Marchant, precies sommigen vergeten dat niet iedereen overal kan aarden.

3 januari 2019 om 01:54

Dit is niet alleen zo met Orejuela, maar met tal van andere voetbalspelers. Niets nieuws aan. Het hoeft niet te betekenen omdat hij niet bij Ajax is geslaagd, dat het een flop is voor alle andere voetbalclubs. Anders kan je niet zo goed gelijk je voetbalschoenen ophangen en ermee kappen.

7 januari 2019 om 03:33

Euhh,, Felipe Luis zat bij ajax ooit I'm hetzelfde schuitje. Carrière is redelijk verlopen dacht ik zo

Goed zo, voor iedereen een prima oplossing. Heb hem live aan het werk gezien en vooral zijn totale gebrek aan positionering viel op.

2 januari 2019 om 09:47

Lijkt me dan geen goede oplossing Cruzeiro, wat moeten zij met een speler die totaal geen gevoel voor positionering heeft

8 januari 2019 om 19:29

Omdat daar positionering misschien minder van toepassing is en hij juist anders gebruikt gaat worden. In ieder geval goede zaak voor Ajax.

Zou voor iedereen beter zijn, alleen in zijn eerste wedstrijd tegen Jong PSV speelde Orejuela naar behoren. Daarna niet laten zien dat hij het niveau aan kan, aanvallende drang naar voren was aanwezig maar voor de rest matig. Verlies nemen en door, niet elke aankoop kan een voltreffer zijn

Voetballen in Brazilie lijkt mij wel weggelegd voor bepaalde type spelers die het net niet kunnen maken in Europa. In Europa wordt voornamelijk vanuit een strakke organisatie gespeeld met een hoog speltempo.
In Brazilie is het speltempo iets lager met iets meer ruimte tussen de linies. Met een beetje techniek en lenigheid is het fantastisch om op de backpositie te spelen.

Mooie Ajax strik eromheen doen en op het vliegtuig zetten.
Heeft jammer genoeg niks klaargespeeld in Amsterdam maar krijgt nu een mooie tweede kans in Brazilië.
Vond hem een slechtere versie van Dumfries, veel aanvallende drang naar voren maar verder viel het erg tegen bij Orejuela in dat opzicht maakt Dumfries wel die stap vooruit.

Half jaar verhuren en daarna kopen voor 5 miljoen, dat zou toch mooi zijn. Maar beter voor die jongen en Ajax, gaat het toch nooit redden bij Ajax en daarmee raak je weer een salaris kwijt.

Ik wil niet beweren dat ik alle wedstrijden van jong ajax gezien heb waarin hij meedeed maar wel een aantal. Ik vond hem niet geweldig maar ik begrijp niet waarom Kristensen zoveel meer kansen heeft gekregen (in ajax 1). Die vind ik nog minder. Gelukkig is Veltman bijna weer terug als evt. back up van mazraoui. Wat mij betreft kunnen zowel Oreuela als Kristensen weg. Ik zie het met beiden niet goed komen.

3 januari 2019 om 15:21

Omdat kristensen veel meer overzicht heeft en een veel betere voorzet. Kristensen oogt minder verfijnd, maar is veel verfijnder en behoudt veel meer het overzicht in de laatste fase.

6 januari 2019 om 22:10

Hij is ook beter dat kristensen. PS: Ik hoop niet dat veltman de backup van mazraoui wordt, maar dat mazraoui de backup van veltman wordt. Veltman is namelijk 10× zo goed in het verdedigen en voor het aanvallende gedeelte hebben we middenvelder en aanvallers.

Ik ben het helemaal eens met Red Baron. Oreuela is geen streep slechter dan Kristensen. Maar die laatste speelt regelmatig. Ik had Oreuela graag en paar kee gezien in Ajax 1.

Gewoon een goede deal natuurlijk. Ajax heeft hem niet nodig momenteel en mocht hij daar bevallen betalen ze alsnog 1.5m voor 50 procent van de rechten. Is een jonge speler en bij Cali deed hij het goed, wie weet kan hij terug in Zuid Amerika weer aarden en een aanwinst zijn voor de Brazilianen.

Lijkt me sterk, Nederlandse clubs mogen spelers niet voor 50% verkopen geloof ik?! Zal wel volledige transferrechten zijn en daar zou ik niet wakker van liggen. Als hij al talenten heeft weet hij ze goed te verbergen.

3 januari 2019 om 16:06

Want? Als ze dat in Amerika mogen dan mogen wij dat toch ook vind ik dan... daar moeten gewoon algemene regels voor zijn.

3 januari 2019 om 16:51

Regels verschillen per land dus uiteraard al helemaal per continent. Zo hebben Portugese clubs jarenlang Braziliaanse spelers deels gekocht. Dat is daar allemaal normaal maar in Nederland mag je een speler alleen kopen als je hem volledig koopt, lijkt me dan sterk dat dit met verkopen anders werkt.

6 januari 2019 om 22:11

Aankopen weet ik zeker dat het niet mag, maar misschien ligt het bij verkopen anders.

7 januari 2019 om 16:51

origineel

"lijkt me sterk, Nederlandse clubs mogen spelers niet voor 50% verkopen geloof ik?!"

Sterker, Fifa heeft al in 2015 TPO wereldwijd verboden.

Dat er handige agenten en andere figuren zijn die constructies bedenken om dit te omzeilen, dat is natuurlijk zo. Maar dat het feitelijk verboden is, dat staat vast.

Het is gewoon heel simpel, bij voetballen valt of staat het met vertrouwen!

Deze jongen heeft nooit vertrouwen gehad en ook nooit echt een eerlijke kans naar mijn mening.
Wellicht was hij gewoon niet goed genoeg, maar dan hebben de scouts flink gefaald!

Kijk naar Tagliafico, die kreeg vanaf dag één het volste vertrouwen en kijk wat dat met hem heeft gedaan!

Was dit ook het geval geweest bij Orejuela, dan weet ik zeker dat hij nu niet zou worden verhuurd en had je ook nooit Kristensen hoeven halen.

Kan mij nog steeds zijn invalbeurt herinneren uit bij AZ, waar hij het helemaal niet slecht deed.

Jammer natuurlijk voor deze jongen dat het geen succes is geworden bij Ajax, maar zo gaat het nou eenmaal binnen het voetballen. Hopelijk vindt hij het plezier in voetballen weer terug bij Cruzeiro.

3 januari 2019 om 16:55

Al hadden we allemaal een Orejuela tattoo op ons voorhoofd gezet, dan nog had hij nooit zo goed als Nico gepresteerd natuurlijk. Vertrouwen is belangrijk maar is natuurlijk verre van alleszeggend. Ook weten echte kwaliteitsspelers het vertrouwen ook te winnen wanneer het tegenzit. Deze speler is positioneel zo uitermate slecht dat het lijkt alsof zijn transfer een 1 april grap is geweest, werkelijk waar hij staat nooit op de goede plek. Gun hem verder wel het beste, heeft volgens mij ook nooit een slecht woord gesproken over zijn situatie.

Met veel bombarie deze wereldklassespeler binnengehaald en zo mislukt. Net als die Cassiera. Hoe kan het toch dat dit zo faliekant mislukt, toch een blinde vlek in het ajax systeem?

7 januari 2019 om 01:27

Heeft niks met een blinde vlek te maken. Je ziet toch wel vaker dat bepaalde spelers bij een club fantastisch presteren en opvallen en dan ineens na een transfer totaal niet meer kunnen laten zien wat ze eerst konden. Vind Cassiera trouwens helemaal niet mislukt. Is een prima aanspeelpunt en heeft totaal geen fatsoenlijke kans gehad in het 1e terwijl hij ze bij jong Ajax lekker binnenschiet steeds.

ik volg Jong Ajax niet echt maar deze Orejuela moet wel heel matig zijn als hij in de pikorde zelfs nog achter Kristensen en Veltman staat

7 januari 2019 om 01:28

Dat zegt toch niks? Onze beste vleugelspeler zit ook op de bank onder deze trainer.

Goede deal voor zowel Orejuela als Ajax. Win-win.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2814
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 16 april
Jack Grealish heeft een vastgestelde afkoopsom in zijn contract bij Aston Villa en Manchester City is komende zomer bereid om het bedrag op tafel te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren