Huntelaar: ‘Seedorf zei dat ik ook moest lopen, maar dat doe ik niet’

Dinsdag, 1 januari 2019 om 13:03Robin Bruggeman • Laatste update: 16:25

Klaas-Jan Huntelaar stond in de eerste maanden van het seizoen nog in de basis bij Ajax, maar de afgelopen tijd krijgt Kasper Dolberg vaak de voorkeur van trainer Erik ten Hag. Ondanks deze onderlinge concurrentiestrijd is de relatie tussen de routinier en het talent goed en praten zij veel met elkaar over onder meer de manier waarop de tegenstander verdedigt en hoe daar het beste mee om te gaan is.

“Met elkaar probeer je er het maximale uit te halen, wie er ook speelt”, verzekert Huntelaar via de officiële kanalen van zijn club. De twee wisselen regelmatig informatie met elkaar uit: “Dat de verdedigers bijvoorbeeld diep staan en hij er beter uit kan blijven en in de bal moet komen om ruimte te maken. Dan heb je de snelheid al”, noemt hij als voorbeeld.

De 35-jarige spits omschrijft zijn relatie met Dolberg als ‘goed’, maar hij weet ook dat het heel anders kan. In zijn tijd bij AC Milan ging Filippo Inzaghi bijvoorbeeld warmlopen zonder dat de trainer daarom vroeg: “En klappen en contact maken met de harde kern, die begonnen te zingen. Dat ging zo tien, vijftien minuten door. Bij een 0-0 stand denkt de trainer: 'Gooi hem er maar in.' Ik zat ook op de bank, naast Clarence Seedorf. Die zei tegen mij dat ik ook moest gaan lopen, maar dat doe ik niet.”

Huntelaar maakt in dienst van Ajax wel vaak contact met het publiek als hij heeft gescoord en hij voelt dat de sfeer in de Johan Cruijff ArenA in de afgelopen jaren veranderd is: “Europees is het toch wel van een ander niveau. Dat helpt de ploeg verder.” De aanvaller merkt daarnaast dat de supporters aan de zijkanten dichter op het veld zitten: “Het zou mooi zijn als het achter de goals ook gaat gebeuren. Hoe dichterbij, hoe beter. Dan krijg je meer sfeer en contact. Als je uit bij Feyenoord speelt, zitten de mensen ook zo dichtbij. Dat geeft wel wat extra's.”


Poll

Vind jij het terecht dat Kasper Dolberg vaak de voorkeur krijgt boven Klaas-Jan Huntelaar?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door millonario)

Inzaghi ja haha kon niet voetballen maar wel scoren. Huntelaar speelde rechtsbuiten bij AF Milan als ze hem al een kans gaven.

1 januari 2019 om 13:54

Die kon degelijk voetballen voor een afmaker. Zijn kwaliteiten lagen ergens anders, maar om te zeggen dat ie niet kon voetballen is overdreven. Iemand heeft dat ooit eens gezegd en dat is een eigen leven gaan leiden. Niet waar dus.

1 januari 2019 om 15:38

Jaap Stam heeft in zijn biografie geschreven dat Inzaghi niet meedeed aan rondo's. Geen idee of het echt waar is..

2 januari 2019 om 16:22

Millonario

Ik zeg dat al vijftien jaar, dat die Inzaghi niet kan voetballen. Kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat hij een bal meer dan zes keer kan hooghouden trouwens.

En sorry hoor, maar ik vind je stelling dat hij 'wel degelijk kon voetballen voor een afmaker' niet overtuigend. Ik heb die wedstrijden echt zelf gezien. Dat Inzaghi altijd op de goede plek stond en dan een balletje kon intikken wil gewoon niet zeggen dat hij wél kon voetballen. En nee, dat is echt geen eigen leven gaan leiden. Dat was gewoon zo.

2 januari 2019 om 16:24

super

Ruud Gullit vertelde dat toen hij en Van Basten bij Milan kwamen, zij allebei ook niet mee mochten doen bij de Rondo. Die was, bij Milan, uitsluitend voor de technisch meest begaafde spelers, die dit als een privilige zagen. Pas na een paar maanden mochten ook Gullit en Van Basten aan die Rondo's meedoen.

2 januari 2019 om 20:01

Ik ben hier niet om iemand te overtuigen maar geef slechts mijn mening. Mag jij vinden dat ie niet kan voetballen, maar is echt respectloos.

Intikkertjes maakte hij zeker, maar daarnaast was hij een fox in the box. Elke club wil graag een spits van dat kaliber hebben. Crespo was ook zo eentje, en toch een geweldige spits zonder al te veel superkwaliteiten. De kunst om op de goede plek te staan en weten hoe je moet bewegen, daar was Inzaghi echt goed in.

En je scoort niet zomaar ff bijna 300 doelpunten in je carriere zonder een beetje te kunnen voetballen. Nota bene bij Juve en Milan.

1 januari 2019 om 14:07

@drl80
Huntelaar werd op de rechtsbuiten gezet nadat hij centraal in de spits geflopt was. Hij heeft bij elke club genoeg kansen gehad maar hij was buiten 1 seizoen bij Schalke erg matig in het buitenland.

1 januari 2019 om 14:24

Buiten 1 seizoen bij schalke? Vraag dat maar even in Gelsenkirchen of dat maar 1 seizoen was.

1 januari 2019 om 14:27

@Tommy1981
Ik heb het gevraagd en ze hebben bevestigd dat het maar 1 seizoen was.

1 januari 2019 om 14:36

Madrid 20 wedstrijden 13 als basis speler, 7 goals. En bij Schalke op 1 speler na club topscorer, zo slecht dus niet.

1 januari 2019 om 15:03

@puskas
Huntelaar is mislukt bij Real. Je kan alle statistieken naar jouw hand proberen te zetten maar dat doet niets af aan het feit dat hij mislukt is. Daarna ook bij Milan mislukt.

1 januari 2019 om 15:12

Bombanera Huntelaar is zeker niet mislukt bij Madrid. Hij heeft amper de kans gehad en misschien wel de pech dat er zoveel Nederlanders op dat moment bij Madrid speelde, toen het minder ging met Madrid werden de Nederlanders erop aangekeken en mochten allemaal vertrekken.

1 januari 2019 om 15:20

Dan ben je toch mislukt bij Madrid? Wiens schuld dat is is dan niet zo relevant.

1 januari 2019 om 15:43

@puskas
Real Madrid heeft het goed ingeschat. Het is gebleken dat hij het niveau niet aankon en daarom is hij uiteindelijk bij Schalke terechtgekomen.
Alleen Robben kon het niveau aan maar hij was blessuregevoelig en lag met zijn egoisme tijdens wedstrijden niet goed in de groep.

1 januari 2019 om 16:00

Bombanera99, wat heeft huntelaar jouw misdaan? Vanwaar die haat?. Huntelaar heeft in zijn profcarrière 379 goals gemaakt... Voorderest is Huntelaar dus 'slecht'. Ter vergelijking: aguero heeft er 377 gemaakt.

1 januari 2019 om 17:11

@Thijsvv
Huntelaar heeft mij niets misdaan. Ik geef gewoon aan dat hij de meest overschatte spits is.
Het was ook te gek voor woorden dat er ooit een discussie was of Huntelaar of van Persie moest spelen bij het Nederlands elftal.
Als ik de trainer was dan had ik deze lastpak nooit meer opgeroepen. Ik heb zelden zo'n egoist gezien die zichzelf zo overschat en zelfs bij Holland Sport zei dat hij zichzelf niet de mindere voetballer van van Persie vond.
Dit soort spelers maken je elftal kapot. Ook bij de penaltyserie tegen Costa Rica op het WK wilde hij perse de laatste penalty nemen zodat hij de held zou zijn uit egoisme. Die laatste penalty was niet nodig het was gelukkig al beslist na de 4e penalty zodat zijn feestje niet doorging.
Huntelaar geeft alleen maar om zichzelf. Als hij nou kon voetballen of topniveau aankon dan kon je het hem nog vergeven.
Maar we hebben het hier over een spits die overal mislukt is en zijn hoofd nog steeds denkt dat hij wereldtop was. Die alleen maar overal voor onrust zorgt met zijn huilverhalen in de media als hij er naast komt te staan.
Ik vind hem een mislukte voetballer met een slechte mentaliteit.
Nu is hij ook weer constant bezig met supporters om zich geliefd te maken. Een soortgelijke tactiek wat Waterreus deed bij PSV. Proberen supporters en media op je hand te krijgen zodat je gaat spelen. Een egoistisch manipulatieve speler. Ik zou dit soort spelers meteen uit de selectie verwijderen.

1 januari 2019 om 17:54

Nog steeds voel ik een geïntegreerde toon... Buiten dat 379 doelpunten maken en overschat genoemd worden...

1 januari 2019 om 17:55

Geïrriteerde ipv geïntrigeerde (kan niet bewerken op telefoon)

1 januari 2019 om 18:00

@thijsvv
Wat mijn toon wel of niet is, is niet relevant.
Huntelaar is mislukt in het buitenland buiten een jaartje bij Schalke.
Je loopt Aguero te vergelijken met Huntelaar. Op welk niveau scoorde Aguero zijn doelpunten en op welk niveau deed Huntelaar dat.
Heel veel spitsen in het amateurvoetbal hebben meer dan 500 doelpunten gescoord. Hoger dan Aguero. Dat is ongeveer dezelfde vergelijking die jij maakt.

1 januari 2019 om 18:05

13/14 seizoen was goed van huntelaar. Was een half jaar geblesseerd...

2 januari 2019 om 16:28

puskas

"bombanera Huntelaar is zeker niet mislukt bij Madrid. Hij heeft amper de kans gehad"

Ah. Dus Kezman is ook gewoon niet mislukt bij Chelsea. Hij heeft gewoon amper de kans gehad, .......

Sorry, maar bombanera heeft hier een valide punt. Huntelaar is niet weggestuurd bij Real omdat ze hem zo goed vonden en zo onder de indruk waren van zijn presteren als spits. Dat noem je gewoon mislukken.

Is verder niet erg, bij Shalke heeft hij het gewoon uitstekend gedaan. Maar bij Real niet nee.

Hahaha inzaghi, schitterend!!! Jammer dat wij Nederlanders te bescheiden zijj voor zulke dingen, alhoewel ik een Robben of Sneijder dit ook had kunnen doen

1 januari 2019 om 15:50

De koning is nog altijd Günther Netzer, die zichzelf wisselde in de Pokalfinale en toen het winnende doelpunt maakte. Net als Cruijff zich ooit als coach opwierp bij Ajax - Twente bij 1-3. achter, einduitslag 5-3...

Ik snap dat stukje over inzaghi helemaal niet.
Er staat dat de relatie anders is dan die met dolberg, maar ik zie nergens staan waarom het slechter was.
Maarja, op dit moment vind ik eigenlijk het meest geschikt om met tadic in de spits te spelen en dan neres en ziyech op de flanken.
Want vind dolberg nog niet echt zijn oude niveau aantikken en huntelaar kan ook niet echt in die CL in mijn ogen

1 januari 2019 om 13:51

Dat stukje gaat over zijn relatie met Seedorf, dat hij niet naar Seedorf luisterde. Al mis ik een beetje context bij het verhaal. Waarom luisterde hij niet, zou hij het met de kennis van nu wel gedaan hebben?

1 januari 2019 om 15:30

Inzaghi ging warmlopen zonder dat hem dat gevraagd werd. Dit omdat hij wist dat de supporters dan om hem zouden gaan roepen met als gevolg dat een coach wel eens beïnvloed zou kunnen worden. Als Huntelaar op de bank verlaagde hij zich niet tot zulke praktijken. Seedorf was van mening dat Huntelaar dat dan ook maar zou moeten doen als Inzaghi speelde, maar Huntelaar vond dat niet netjes.

2 januari 2019 om 15:29

Als coach moet je zo'n actie van Inzaghi ook meteen de kop indrukken. Verstoort de verhoudingen. Een coach bepaald wie gaat warmlopen.

1 januari 2019 om 14:01

Er werd gevraagd of Huntelaar met andere spitsen geen goede band had in hun 'concurrentiestrijd'. Daarop antwoordde Huntelaar :"ja". Zoals verwacht werd er natuurlijk gevraagd om namen. Huntelaar noemde Inzaghi (denk het meest veilige antwoord) met een voorbeeldje. Huntelaar is zelf te bescheiden om zelf warm te lopen. Hij doelde erop dat Inzaghi dit soort dingen bijvoorbeeld niet leerde aan zijn concurrent om zo wel minuten te maken.

1 januari 2019 om 14:57

Doet mij aan school denken. Tekstverwerking. Klopt wel denk ik wat je zegt.

1 januari 2019 om 23:36

Pff...Inzaghi gunde Huntelaar niets, felle concurrentiestrijd. Bij Dolberg heeft ie dat niet...

Dat is eigenlijk best vreemd om warm te gaan lopen zonder dat de trainer erom vraagt. Ik denk dat het publiek raar staat te kijken als de hele bank uit zichzelf beslist om warm te gaan lopen in de 75e minuut.

1 januari 2019 om 13:29

Niet als je Inzaghi bent

1 januari 2019 om 13:40

Tja ik denk dat voor alle spelers dezelfde regels gelden. Denk namelijk dat Gio bijvoorbeeld raar staat te kijken als Van Persie ineens opstaat en gaat rennen. Of Kuyt toentertijd. Want als die het mogen dan kan de rest van de bank ook van alles gaan maken zoals mee warmlopen en heeft de trainer geen overwicht meer.

1 januari 2019 om 14:31

Als je een goede trainer bent, beïnvloedt zoiets je niet.

1 januari 2019 om 14:47

Natuurlijk gelden voor iedereen dezelfde regels. Maar een speler als Inzaghi heeft daar blijkbaar maling aan. Die wil gewoon laten zien dat hij vindt dat ie in de basis hoort. Vind het wel grappig, maar je moet er maar net de ballen voor hebben.

2 januari 2019 om 15:31

Als je een goede trainer bent geef je Inzaghi op zijn flinker en laat en zeer lang het bankje warm houden.

1 januari 2019 om 14:02

Haha dat heeft Gomes nog wel eens bij ons gedaan jaren nadat hij al vertrokken was. Gewoon een ereronde gelopen tegen het einde van een wedstrijd. Publiekslievelingen mogen dat

Zou mooi zijn als de tribunes achter de doelen ook dichter op het veld komen te staan. Zal nog meer sfeer creëren.
Langzaam maar zeker wordt de JC Arena een steeds fraaier en sfeervoller stadion.
Hopelijk kan Ajax de komende jaren volledig eigenaar worden.

1 januari 2019 om 13:28

Ja, langzaam aan wordt het bijna net zo sfeervol als het Gelredome.

1 januari 2019 om 13:36

Niet met je eens. De JC Arena staat zeker in de top 3 van meest sfeervolle stadions in Nederland.
Gelredome ergens in het rechter rijtje of lager zelfs.

1 januari 2019 om 14:10

Aldus de Groningen fan...

Ben het niet vaak met wyzijnkampioen eens, maar hier moet ik hem toch gelijk geven. Natuurlijk is de ArenA relatief aan de status van Ajax niet zo sfeervol, maar als je het vergelijkt met de stadions van Groningen, Heerenveen, Vitesse en AZ oa, dan weet ik waar ik liever zit...

Voordat mensen over ons stadion beginnen. Dat wij een gemoedelijk volk zijn wil niet zeggen dat er geen sfeer hangt. Nee, wij zijn geen kolkende Kuip, maar bij ons is het, bijna, altijd gezellig.

On: vind het verhaal over zijn AC Milaan tijd maar onduidelijk. Voor de rest mooi om te zien dat KJH zich ook kan schikken in de mentor rol tov Dolberg. Is ondanks z'n opleiding echt een Ajax speler en ondanks dat zelfs één van mijn favoriete Nederlandse spelers van onze vorige "gouden generatie".

Haha dat deed Michel Doesburg ook altijd bij Heerenveen, als ie op de bank moest zitten gong ie continue warmlopen. Geen goedkope trucs met publiek overigens maar ik moest er altijd wel om lachen. Ad andere kant, je set trainer wel beetje voor schut, weet niet of dat m nu echt geholpen heeft. Meestal speelde hij ook weinig basis.
Nu is hij zelf trainer/opleider kan ie t overbrengen haha

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
S. BerghuisAanvaller338
E. ÁlvarezMiddenvelder315
D. KlaassenMiddenvelder319
S. HallerAanvaller3121
J. TimberVerdediger303
D. BlindVerdediger341
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

557 fans
Aanvaller, 38 jaar

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Vitesse wil Kjell Scherpen tijdelijk overnemen van Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren