Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Als Bosz die fout weet te elimineren, past hij perfect bij Bayer Leverkusen’

Laatste update:

LEVERKUSEN - "Onder leiding van Bosz willen we zo snel mogelijk onze uitgesproken ambities waarmaken. Natuurlijk is het team ook verantwoordelijk, zij zullen vaker hun kwaliteiten moeten tonen. Dat is afgelopen halfjaar te weinig gebeurd." Fernando Carro, algemeen directeur van Bayer Leverkusen, is duidelijk na de aanstelling van Peter Bosz eind december. Niet alleen op het veld rommelt het echter bij de huidige nummer negen van de Bundesliga. Wat treft Bosz aan bij die Werkself? Wat ging er mis onder zijn voorganger? En aan welke verwachtingen moet Bosz voldoen?

Door Tim Siekman

Bosz treedt bij Leverkusen in de voetsporen van Rinus Michels. De Generaal won in 1988 de enige prijs in de historie van het Nederlands elftal door in de EK-finale in München met 2-0 te zegevieren over de Sovjet-Unie en ging direct daarna aan het werk bij Leverkusen. Michels kon niet imponeren bij de club die een seizoen eerder nog de UEFA Cup had gewonnen. Na 25 competitiewedstrijden moest de oud-bondscoach vanwege onder meer de tegenvallende resultaten het veld ruimen. Het was de tweede tegenvaller voor Michels in Duitsland, aangezien hij ook bij 1. FC Köln vroegtijdig vertrok, een bekerwinst ten spijt. De spelers klaagden over de harde trainingen en de slechte communicatie en na enkele duels in het seizoen 1983/84 scheidden de wegen van Michels en Köln.

Leverkusen geldt dus ook voor Bosz als een tweede kans in de Bundesliga. Waar Michels het enkele jaren volhield in Keulen, haalde Bosz de kerst niet bij zijn eerste jaar in dienst bij Borussia Dortmund. BVB begon na de zomer van 2017 uitstekend, gezien de koppositie in Duitsland na zeven speelrondes, met slechts twee tegendoelpunten als indrukwekkendste statistiek. Bosz werd geprezen om het aanvallende en attractieve voetbal van Dortmund, maar de trainer probeerde de euforie te dresseren door te opperen dat hij en zijn ploeg tijd nodig hadden om structureel met de top mee te kunnen.

Na de 2-3 nederlaag tegen RB Leipzig midden oktober ging het snel bergafwaarts. In de daaropvolgende dertien wedstrijden won Dortmund slechts één duel: een 0-5 zege op tweedeklasser FC Magdeburg in de DFB Pokal. Een illustratief dieptepunt van het seizoen was de Kohlenpott-derby met rivaal Schalke 04 in het Signal Iduna Park. Na 25 minuten leidde de thuisploeg met 4-0 en was er geen vuiltje aan de lucht. De aanhang van BVB scandeerde in de rust nog plagerig 'Schalke Null-Vier'. Schalke kwam na een uur spelen echter op 4-1, een doelpunt waardoor volgens Bosz 'de angst' in zijn ploeg sloop. De bezoekers scoorden nog twee keer en in blessuretijd completeerde Naldo de bizarre comeback door voor de 4-4 aan te tekenen. Drie wedstrijden later moest de Nederlander zijn biezen pakken.

Ontslag Heiko Herrlich
Bosz mag het ruim een jaar na zijn congé nu proberen bij Leverkusen, dat de benoeming van de Nederlander vrijwel gelijktijdig wereldkundig maakte met het ontslag van Heiko Herrlich. De oud-aanvaller, die tussen 1989 en 1993 de clubkleuren van die Werkself verdedigde, kreeg in de zomer van 2017 de taak mee een verbetering te bewerkstelligen ten opzichte van het seizoen 2016/17, toen Leverkusen op plek twaalf eindigde onder leiding van Roger Schmidt en later interim-trainer Tayfun Korkut. Het eerste seizoen onder Herrlich verliep goed. De Duitse club eindigde met 55 punten als vijfde in de Bundesliga. Hoewel de achterstand op kampioen Bayern München 29 punten bedroeg en kwalificatie voor de Champions League net niet werd afgedwongen, kreeg Herrlich de lof dat hij de ploeg weer in de subtop had teruggebracht.

Het huidige seizoen begon erbarmelijk voor Herrlich en zijn pupillen. De eerste drie competitiewedstrijden tegen respectievelijk Borussia Mönchengladbach (2-0), VfL Wolfsburg (1-3) en Bayern München (3-1) eindigden allemaal in verlies. Herrlich had zijn sporen echter verdiend en kreeg de tijd, zo communiceerde de clubleiding van Leverkusen. Na de dramatische start werd de weg omhoog ook ingezet onder Herrlich, waarbij de Duitser vier van de laatste vijf wedstrijden met die Werkself wist te winnen. De club is ook nog altijd actief in de Europa League en de DFB Pokal, waardoor het ontslag van Herrlich voor velen als een verrassing kwam. Duitse media verzekeren dat de positie van Herrlich al wekenlang onzeker was. Een deel van de spelersgroep zou al lang zijn uitgekeken op de Duitser. Op zondag 23 december, een dag na de 3-1 overwinning tegen Hertha BSC, was de dag des oordeels aangebroken.

“Ik krijg buikpijn van deze beslissing. Op sportief vlak kan ik de beslissing niet begrijpen”, is Stefan Effenberg, voormalig Duits international en oud-speler van onder meer Bayern, duidelijk bij Sport 1 over de beslissing om Herrlich te vervangen. Mario Basler doet er nog een schepje bovenop. “Ik had deze beslissing zes weken geleden wel begrepen toen ze een slechte fase hadden”, aldus de oud-middenvelder, die stelt dat Leverkusen er met een negende plaats in de Bundesliga nog prima opstaat. “Een dergelijke beslissing nu nemen, is voor mij onbegrijpelijk, want ze zijn slechts drie punten verwijderd van een Europa League-plek. We zullen aan het eind van het seizoen zien of het besluit gerechtvaardigd is. Bosz? Hij heeft niets bewezen bij Dortmund. Maar welke Nederlandse trainer heeft het wel laten zien in de Bundesliga? De Duitse competitie is van een ander kaliber dan de Nederlandse”, besluit Basler.

Onrustig in de top van Bayer Leverkusen
Matthias Sammer plaatst eveneens vraagtekens bij de trainerswissel en wijst met de beschuldigende vinger naar de top van Leverkusen, die de laatste tijd aan veel veranderingen onderhevig is. “Er is wederom een opvallend alibi voor de trainerswissel”, zegt de oud-middenvelder van die Mannschaft bij Eurosport. “Zolang er niets gebeurt in de top, gaan ze geen landstitel pakken. Ik zou willen dat ze de ploeg in het centrum van de aandacht zouden plaatsen. Ik heb ook nooit het gevoel gehad dat deze ploeg er klaar voor is. Dat moet je Bayer verwijten. Dit team kan tegenslagen niet verwerken”, aldus Sammer, die in zijn betoog de recente veranderingen bij die Werkself aanstipt.

Sinds april 2018 staat Fernando Carro als algemeen directeur aan het roer bij de club. De 54-jarige Spaanse opvolger van Michael Schade deinst er naar verluidt niet voor terug zijn macht binnen de club te vergroten, waarbij fricties achter de schermen niet zeldzaam zijn. Het aanstaande vertrek, in maart, van directeur marketing en communicatie Jochen Rotthaus, die besloot zijn aflopende contract niet te verlengen, is niet het enige teken van onrust. Ook de 36-jarige Jonas Boldt, die op 1 december aftrad als technisch directeur en werd vervangen door Simon Rolfes, heeft besloten aan het einde van het seizoen de club te verlaten. Boldt begon als 21-jarige bij de club en werkte zich van stagiair en scout in de loop der jaren op tot eindverantwoordelijke op bestuurlijk gebied.

Van links naar rechts: Jonas Boldt, Rudi Völler en Fernando Carro.

Boldt werd binnen vrijwel alle gelederen van de club zeer gewaardeerd en werd geprezen om zijn vakkennis, zijn grote netwerk en ambitieuze aanpak. Naar verluidt zou de Duitser de laatste tijd intern verschillende confrontaties hebben gehad, waarbij hij steevast werd belemmerd om zijn ambities en ideeën in de praktijk te brengen. Carro zou een interne vijand zijn geweest van Boldt en een interview van de Spanjaard met Kicker bracht geen verandering in dit beeld. Carro prees opvolger Rolfes, waarbij de woorden volgens Duitse media kunnen worden vertaald als een sneer richting Boldt. “Rolfes brengt openheid van zaken, transparantie en loyaliteit. Deze aanstelling maakt het makkelijker om als team te fungeren, om onze werknemers meer te betrekken en om een 'wij-gevoel' te creëren. En ik ben er honderd procent van overtuigd dat dat succes alleen mogelijk is als er sprake is van een team.”

Waarom Peter Bosz?
Sportief directeur Rudi Völler zag Boldt als zijn protegé die hij volledig vertrouwde. De clubicoon erkende dat het tijdstip van de verandering van de macht ongebruikelijk is. “Ik had het me anders voorgesteld”, aldus Völler. “Op het eind werd het (de situatie omtrent Boldt, red.) lastig. Maar er is geen sprake van een rampzalige situatie en een onherstelbare breuk. Jonas is er nog, wij blijven goed bevriend.” Naast Rolfes, voormalig captain van die Werkself, heeft Völler ook in Bosz een nieuwe collega. “Herrlich heeft het team van belangrijke impulsen voorzien en ons naar Europees voetbal geleid. Tot het einde hebben we het vertrouwen gehad dat hij de boel nog kon omkeren, maar we kunnen de stagnatie in de ontwikkeling niet negeren”, zo stelde Völler eind december.

“Ondanks dat we de laatste tijd de aansluiting met de plekken voor Europees voetbal hebben weten te vinden, achten we het noodzakelijk iets te veranderen”, aldus Völler, die de prestaties van Bosz bij Ajax aanhaalt als reden om de Nederlander een tweede kans in de Bundesliga te bieden. Het bereiken van de Europa League-finale in 2017 is niet onopgemerkt gebleven, gaf ook Rolfes aan. “Bosz staat voor offensief, bevlogen voetbal in een hoog tempo. Hij heeft altijd laten zien met veel passie met jonge spelers te kunnen werken en heeft bewezen op internationaal niveau te kunnen presteren”, zei Rolfes. “Daarom past Bosz goed bij ons, want wij hebben een lange geschiedenis van het opleiden van talenten. Bosz heeft zeker bij Ajax aangetoond dat hij jonge spelers beter kan maken en een goede ploeg kan smeden."

In de Duitse media krijgt Bosz, afgezien van enkele kritische noten zoals die van Basler, het voordeel van de twijfel. Er wordt getwijfeld of het Vabanquespiel dat Bosz etaleerde bij Ajax en Dortmund kans van slagen heeft bij Leverkusen, maar Huub Stevens heeft er alle vertrouwen in. “Ik denk dat Leverkusen met Bosz een uitstekende keuze heeft gemaakt”, gaf de oud-trainer van zes verschillende Duitse clubs, waaronder Schalke 04 en Hamburger SV, aan in gesprek met BILD. “De manier waarop Peter speelt, past bij Leverkusen. Hij wil altijd het initiatief nemen. Hij staat voor aanvallend voetbal, altijd vanuit een goede organisatie. Of het nu de keeper is of de spits: elke speler moet meedenken van Bosz.”

De potentie van Peter Bosz met Bayer Leverkusen
Aan Bosz de taak om vanaf 4 januari de broodnodige ontwikkeling in het spel én de individuele spelers van Leverkusen aan te brengen, gecombineerd met offensief, attractief voetbal. Bosz moet de Ajax-stil implementeren, waarbij een enorme fitheid, veel durf en ook een mentale offer geëist wordt van jong en oud. Bosz heeft voldoende kwaliteit tot zijn beschikking, zo luidt het oordeel van de clubleiding, om wederom Europees voetbal te halen, met als ultieme doel Champions League. Mede door de inspanningen van Boldt werd er een selectie samengesteld die zou moeten wedijveren met de subtop van Duitsland en in de toekomst mogelijk met de top van de Bundesliga.

Verdediger Jonathan Tah (22) en aanvaller Julian Brandt (22) werden in 2018 verleid hun contract bij Leverkusen te verlengen, terwijl ook toptalenten Kai Havertz (19), Leon Bailey (21) en zomeraankoop Paulinho (18) reeds tot medio 2022 en 2023 zijn vastgelegd. Het laatstgenoemde trio wordt een grote toekomst voorspeld, waarbij Havertz alom wordt beschouwd als 'wonderkind'. Met gerichte aankopen als doelman Lukas Hradecky en vleugelverdediger Mitchell Weiser hoopte men mee te strijden om de hoogste plekken. Naar verluidt hoeft Bosz niet te rekenen op veel winterse versterkingen, waardoor hij met de huidige spelersgroep een flinke stijging op de ranglijst teweeg moet brengen.

Lothar Matthäus ziet het nog wel goed komen met Leverkusen, zeker onder leiding van Bosz. De recordinternational van Duitsland vond de trainerswissel te billijken. “De speelstijl, attractiviteit en ontwikkeling van talenten waren niet zoals gewenst. Ook al haalden ze op het laatst nog punten, waardoor het ontslag van Herrlich als een verrassing kwam: de clubleiding heeft gewoon bepaalde doelen voor ogen. Het viel tegen en zijn ontslag is daarom begrijpelijk”, aldus Matthäus bij Sky Deutschland. “De filosofie van Bosz kan optimaal worden toegepast op deze selectie. Als hij zijn fout die zijn ondergang betekende bij Dortmund, namelijk geen balans vinden, weet te elimineren, past hij perfect bij Leverkusen. Dit kan echt een succesverhaal worden. Met spelers als Brandt, Havertz en Tah zijn de mogelijkheden aanwezig.”

Verwacht jij dat Peter Bosz Europees voetbal gaat afdwingen met Bayer Leverkusen dit seizoen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die 4-4 tegen Schalke, legendarische wedstrijd was dat.

ik hoop dat hij nu wel een beetje luistert naar de wensen van de spelers betreft de speelwijze waar ze zich lekker in voelen ook. bij Dortmund sloeg hij alle wensen van de spelers in de wind en dat kostte hem uiteindelijk zijn job daar

Het duurt wel een paar maanden voordat zijn speelstijl is ingesleten. Dus Leverkusen fans moeten voor de rest van dit seizoen niet teveel verwachten. Bovendien had Bosz bij Ajax mazzel dat Davinson Sanchez in de verdediging stond. Sterk en snel. Zo’n speler miste hij bij Dortmund en daar werd de verdediging dus ook voortdurend overlopen en werden spelers steeds onzekerder. Hopelijk heeft Bosz geleerd van zijn BVB avontuur...

@japie_krekel

quote: "ik hoop dat hij nu wel een beetje luistert naar de wensen van de spelers betreft de speelwijze waar ze zich lekker in voelen ook. bij Dortmund sloeg hij alle wensen van de spelers in de wind en dat kostte hem uiteindelijk zijn job daar".

Peter Bosz is een trainer met een visie. Als je die in huis haalt, haal je ook die visie in huis. Dat moet je je als club realiseren als je zo iemand aanstelt. Dat doen heel veel clubs niet omdat de voetbalwereld aan elkaar hangt van het opportunisme en er voortdurend trainers en spelers door clubs worden aangetrokken omdat ze succes hebben, zonder dat er gekeken wordt of ze wel bij die club passen. Als je als club een trainer wilt hebben die zijn oren laat hangen naar zijn spelers, kan je beter iemand nemen die al in dienst van de club is. Peter Bosz heeft nog nooit zijn oren laten hangen naar zijn spelers en zal dat ook in dit avontuur niet gaan doen. Of zijn verblijf in Leverkusen een succes gaat worden, zal dan ook volledig afhangen van het antwoord op de vraag of de spelers meewillen in zijn denkwijze. En of ze daarvoor voldoende kwaliteiten hebben.

3 januari 2019 om 13:13

@scepticus
Als Bosz in zijn carriere meer had geluisterd dan zou hij succesvoller zijn.
Hij is een eendimensionale trainer die een kunstje beheerst en dat is volle pressing spelen en gelijk fouten in de opbouw afstraffen. Verder dan dat komt hij niet. Dat verwart hij met Cruijff voetbal. Het voetbal van Bosz voetballend van achteruit is ontzettend matig. Als dat kunstje van druk zetten en opbouw fouten forceren en afstraffen mislukt dan blijft er niets over.
Bosz is koppig en luistert alleen naar Bosz. Hij zal ook bij Leverkusen binnen een half jaar ontslagen worden.
Bosz kijkt namelijk niet naar zijn spelersmateriaal en speelt hetzelfde ongeacht de spelers.

3 januari 2019 om 13:40

Maar is het niet aan de TD om de juiste coach voor de spelersgroep te zetten en vervolgens nog meer van de juiste spelers voor deze coach te halen? De spelers gaan in ieder geval niet over de speelstijl.

3 januari 2019 om 14:14

@glory
De taak van de trainer is om de spelers zover te krijgen dat ze uitvoeren wat hij zegt.
Als spelers geen vertrouwen hebben en zijn stijl half uitvoeren omdat ze het niet willen dan kan je als trainer iets anders doen of je kan koppig op dezelfde voet verder gaan.
Een trainer is niet goed omdat hij theoretisch goed is. Een trainer is goed wanneer hij spelers kan laten doen wat hij wilt.
Bosz is kennelijk niet zo goed dat hij spelers kan laten uitvoeren wat hij wilt. Je kan je 'verlies' nemen of koppig op dezelfde manier doormodderen totdat de leiding de stekker eruit trekt.
Ik heb ook niet het idee dat Bosz het erg vond om ontslagen te worden en wel blij was met de afkoopsom.

3 januari 2019 om 15:52

@bombanera99

Quote: "als Bosz in zijn carriere meer had geluisterd dan zou hij succesvoller zijn. Hij is een eendimensionale trainer die een kunstje beheerst en dat is volle pressing spelen en gelijk fouten in de opbouw afstraffen. Verder dan dat komt hij niet. Dat verwart hij met Cruijff voetbal. Het voetbal van Bosz voetballend van achteruit is ontzettend matig. Als dat kunstje van druk zetten en opbouw fouten forceren en afstraffen mislukt dan blijft er niets over. Bosz is koppig en luistert alleen naar Bosz. Hij zal ook bij Leverkusen binnen een half jaar ontslagen worden. Bosz kijkt namelijk niet naar zijn spelersmateriaal en speelt hetzelfde ongeacht de spelers".

Als Bosz zijn oren had laten hangen, zou hij een doorsnee trainer zijn. En dat is hij niet, hij is een trainer met een visie en als je een visie hebt, hou je daaraan vast en ga je daar niet aan morren omdat anderen daar andere ideeen over hebben. Dan is er namelijk geen sprake meer van een visie. Dan was hij een trainer geweest als Mourinho, die een palmares heeft waarvan een paard de hik krijgt, maar inhoudelijk helemaal niets heeft toegevoegd aan het voetbal. Integendeel zelfs. In tegenstelling tot iemand als Mourinho is Bosz niet iemand die voor de gebaande paden kiest en het zichzelf zo makkelijk mogelijk maakt. En het zijn uiteindelijk die mensen die anders durven te denken, die het voetbal vooruit helpen.

Je zegt dat het voetbal van Bosz van achteruit matig is, maar dat heeft natuurlijk te maken met de spelers die hij tot zijn beschikking heeft.

3 januari 2019 om 21:23

@Skepticus
Bosz is gewoon een doorsnee trainer die even wat pressing gespeeld heeft en daardoor wat naam gemaakt heeft.
Hij heeft het voetbal niets gebracht. Als hij visie had dan was hij kampioem geworden. Maar hij is doorsnee en daardoor mist hij het tactisch vermogen om wedstrijden naar zijn hand te zetten.
Bosz zou een goede veldtrainer zijn om specifiek 1 onderdeel in het voetbal erin te brengen namelijk pressen.
Hij is niet allround genoeg om een goede manager te zijn die wedstrijden naar zijn hand zet.

3 januari 2019 om 22:46

Guardiola, Klopp, Cruffy, Van Gaal, Ten Hag

3 januari 2019 om 13:56

@scepticus

maar wat nou als spelers bv aangeven dat ze niet met teveel ruimte in hun rug willen spelen omdat ze daar de snelheid niet voor hebben en ze daar onzeker van worden. dan ontneem je de spelers al het vertrouwen door daar niet naar te luisteren en dan moet je het niet gek vinden dat de resultaten zwaar tegen vallen

er hoort een wisselwerking te zijn tussen de selectie en een coach en niet een of ander dictatoriaal regime van de trainer waarin spelers maar in een of andere tactiek worden gedwongen die ze totaal niet ligt. het systeem is niet heilig, de coach ook niet, de spelers zijn degenen die de punten moeten binnen halen

3 januari 2019 om 15:35

@japie_krekel

Quote: "maar wat nou als spelers bv aangeven dat ze niet met teveel ruimte in hun rug willen spelen omdat ze daar de snelheid niet voor hebben en ze daar onzeker van worden. dan ontneem je de spelers al het vertrouwen door daar niet naar te luisteren en dan moet je het niet gek vinden dat de resultaten zwaar tegen vallen"

In dat geval zijn de spelers niet geschikt voor het type voetbal dat Peter Bosz wil spelen. In het gesprek met Overmars heeft Peter Bosz destijds precies uit de doeken gedaan hoe hij met Ajax wilde gaan spelen en omdat men er bij Ajax exact hetzelfde over dacht, is de club uiteindelijk met hem in zee gegaan. Ik neem aan dat het bij de contractbesprekingen met Leverkusen niet anders is gegaan en PB zich op de hoogte heeft gesteld van de kwaliteit van zijn toekomstige selectie, en dat de clubleiding precies weet of in ieder geval zou moeten weten wie men in huis heeft gehaald.

quote: "er hoort een wisselwerking te zijn tussen de selectie en een coach en niet een of ander dictatoriaal regime van de trainer waarin spelers maar in een of andere tactiek worden gedwongen die ze totaal niet ligt. het systeem is niet heilig, de coach ook niet, de spelers zijn degenen die de punten moeten binnen halen".

Prima dat je er zo over denkt, maar als dat ook voor de clubleiding geldt, hadden ze nooit een coach als Peter Bosz aan moeten stellen omdat die een vastomlijnde visie heeft waar hij geen of nauwelijks concessies doet en van zijn spelers verwacht (om niet te zeggen eist) dat ze daarin mee gaan. Het is hetzelfde als iemand die op zoek is naar een auto waarmee hij met het hele gezin op vakantie kan en thuis komt met een tweezitter. Dan is er gewoon sprake van iemand die zijn huiswerk niet goed heeft gedaan.

3 januari 2019 om 20:48

Als dit project misloopt is het in principe niet de schild van peter bosz maar die van de clubleiding. Het is algemeen bekend hoe bosz te werk gaat en dat weet de clubleiding van leverkusen ook. Als het niet werkt is de spelersgroep simpelweg niet geschikt voor deze manier van voetbal.

3 januari 2019 om 20:16

Scepticus

" Dat doen heel veel clubs niet omdat de voetbalwereld aan elkaar hangt van het opportunisme en er voortdurend trainers en spelers door clubs worden aangetrokken omdat ze succes hebben, zonder dat er gekeken wordt of ze wel bij die club passen. "

Ten Hag past ook totaal niet bij Ajax, maar mooi dat als hij dit seizoen landskampioen wordt iedereen met hem als 'toptrainer' de polonaise loopt en ineens, achteraf, gaat veinzen dat de provinciaal Ten Hag een 'echte Ajacied' is.

Jij vergeet dat clubs gewoon moeten presteren. Er zijn maar bar weinig clubs op niveau die een trainer alle ruimte geven om diens visie te implementeren en ontplooien. Want trainers zijn passanten. Het beleid en de visie moeten van de club komen en niet de trainer die na en seizoen of drie (of minder) weer weg is. Want wat moet een club dan? Maar weer een andere visie en een andere trainer met visie inhuren? Zwalkend beleid heet dat.

3 januari 2019 om 20:56

Kante.

Het is in principe niet verkeerd om als club zijnde een andere visie te volgen. De spelersgroep verandert ook steeds van samenstelling. Je hebt niet altijd dezelfde types en kwaliteiten tot je beschikking. Ik kan je vertellen dat het leverkusen van vijf jaar geleden een stuk beter was dan dat van nu in 2019. Het speelde met een stuk meer pressie. Hanteer je dat nu met dit elftal dan verlies je iedere wedstrijd. Je moet dus iets anders proberen als je niet bovenaan de keten staat. Clubs als bayern kunnen trachten altijd dezelfde visie te hanteren. Voor leverkusen wordt dat al een stuk moeilijker. Die kunnen niet iedere speler halen die ze willen om de visie succesvol te doen worden. Ik vraag mij dan ook af wat ik van je reactie moet denken. Natuurlijk krijgt geen trainer een vrijkaart om maar zo lang aan te modderen tot er wellicht een keer resultaten komen met zijn visie. Maar het valt of staat met het samenvallen van trainer en de juiste groep wanneer je niet de grote vis in de competitie bent.

Logisch dat die gozer ontslagen werd. 9de plek is gewoon uitermate matig, gezien de kwaliteit wat op het veld staat. Gladbach staat 3de en hebben gewoon een mindere selectie. Ik hoop ook dat Bosz Brandt, Bellarabi, Bailey en Havertz allemaal samen kan gaan laten spelen. Dat wordt smullen geblazen. Een 4141 opstelling zal het beste zijn, is helaas niet mogelijk met deze line ups tool.

Hradecky
Weiser
Tah
Retsos
Wendell
Aranguiz
Bellarabi
Havertz
Brandt
Volland
Bailey

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren