Veelbesproken aanvaller van Fulham slachtoffer van racisme

Maandag, 31 december 2018 om 13:18Tim Siekman

Aboubakar Kamara is na de 1-0 zege van Fulham tegen Huddersfield Town afgelopen zaterdag racistisch bejegend op social media door fans van de club uit Londen. De aanvaller miste in de slotfase van de wedstrijd een penalty die eigenlijk had moeten worden genomen door Aleksandar Mitrovic. Fulham gaat actie ondernemen inzake de personen achter de racistische uitlatingen.

“We hebben de schadelijke en pijnlijke teksten aangaande Aboubakar Kamara op social media onder ogen gezien. Als een club die respect en beschaving hoog in het vaandel heeft staan, keuren wij deze walgelijke uitlatingen af”, laat een woordvoerder weten aan ESPN. De Londenaren benadrukken dat de teksten niet een weerspiegeling zijn van de doorsnee fan van Fulham.

“Veel fans hebben juist opbeurende woorden en steunbetuigingen geuit richting de speler. De club steunt Aboubakar volledig en zal de hoogst mogelijke straf uitdelen aan degenen die verantwoordelijk zijn voor deze berichten.” Kamara heeft zich in in ieder geval niet populairder gemaakt bij manager Claudio Ranieri. Volgens the Times is de Italiaan niet te spreken over het gedrag van de aanvaller en staat Fulham zelfs open voor een winters vertrek van Kamara.

“Ik wilde hem vermoorden", reageerde de oefenmeester na afloop in gesprek met de BBC. “Ik zei tegen Aboubakar dat hij de bal aan Mitrovic moest geven. Hij neemt de strafschoppen. Ik vind het ongelooflijk dat hij dat niet deed. Hij toonde geen respect aan mij, de club, het team en de supporters. Ik heb hem gesproken, dit is niet juist. Mitrovic had de penalty moeten nemen, klaar."Gerelateerd

Meer sportnieuws

7 reacties (laatste reactie door samcro)

Nog nooit zo iets beschamend gezien op de voetbalvelden. Fulham staat op degraderen en deze heren zijn bezig met hun ego. Ranieri zal wel denken; waar ben ik aan begonnen?

31 december 2018 om 13:39

Ik begrijp niet zo goed wat je nu precies beschamend vindt... Ik mag wel hopen dat je het hebt over het racistisch bejegenen van de speler ipv het gekibbel over de strafschop, anders zit er iets niet goed.

31 december 2018 om 13:48

Racistisch bejegenen is natuurlijk altijd een grote schande, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat niemand het woord 'beschamend' ook mag toepassen op de wedstrijd of spelers zelf. Hij heeft namelijk wel een goed punt.

Het is in en in triest dat spelers zichzelf belangrijker vinden dan de club en afspraken niet nakomen om zichzelf in de etalage te zetten. Die energie moet je in het vermijden van degradatie steken en daar heb je een hecht collectief voor nodig. Een diep trieste reactie van een paar "supporters" en op sportief gebied en schandalige actie van Kamara zelf.

31 december 2018 om 14:28

Dat mag zeker benoemd worden en ik ben het er ook wel mee eens, maar gezien de kern van dit artikel niet daarover gaat vind ik de reactie opmerkelijk.

Gebeurd veel vaker in Italie las ik laatst nog, mensen moeten dringend hun piepers openen, want dit zit overal en zal je ook gewoon nooit kunnen uitroeien ben ik bang. Het is een schande, maar blijkbaar wel een waar velen zich aan willen vergrijpen.

31 december 2018 om 14:09

In Italie gebeurd het bijna wekelijks, kijk maar eens een compilatie van spelers die racistisch bejegend worden, je ziet bijna Italiaanse supporters, deze meneer is via social media racistisch bejegend dat is een stuk makkelijker en “stoerder” voor die jongetjes met een IQ van een vis.

Ironisch na mijn betoog over Italië. Toen aangegeven dat het ook nog in Engeland wel degelijk gebeurt. Groot verschil is natuurlijk racisme binnen het stadion en via social media wat voor velen heel makkelijk is. Lekker aanpakken die Internethelden.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Fulham

Stand
Actuele wedstrijden

0 fans
Aanvaller, 27 jaar

In de wandelgangen

Zondag 26 juni
Het management van Neymar heeft met Juventus gesproken over een transfer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren