Van Dijk beschermt Salah: ‘Sokratis viel hem een beetje aan’

Maandag, 31 december 2018 om

Mohamed Salah kreeg het in de rust van het duel tussen Liverpool en Arsenal (5-1) aan de stok met Sokratis Papastathopoulos, die van mening was dat de Egyptenaar een schwalbe had gemaakt. Virgil van Dijk schoot zijn ploeggenoot te hulp en beschermde de aanvaller, al wilde hij naar eigen zeggen alleen met zijn collega van Arsenal praten.

“Ik zag dat hij naar Mo toe stapte en zei dat hij een schwalbe had gemaakt. Hij viel hem een beetje aan, maar ik wilde zeggen dat hij geen schwalbe maakte. Doordat er allerlei mensen om ons heen kwamen, leek het op een opstootje. Dat was het niet. Ik wilde alleen met hem praten. Dit soort dingen gebeuren nu eenmaal in het voetbal”, tekenen verschillende Engelse media op uit de mond van Van Dijk.

“Ik bescherm mijn ploeggenoten en dat is normaal. Iedereen zou zo moeten reageren, we moeten allemaal voor elkaar opkomen. Ik doe dat in ieder geval wel”, gaat de Nederlandse verdediger verder. Liverpool is momenteel koploper van de Premier League, met een voorsprong van zeven punten op Manchester City. De nummer één en twee van de ranglijst staan komende donderdag tegenover elkaar in het Etihad Stadium.

“Tegen Arsenal waren we bijna perfect, het tegendoelpunt was het enige smetje. Dit was een belangrijke overwinning en we kunnen ons nu focussen op de wedstrijd tegen Manchester City. We moesten tegen Arsenal gefocust blijven, omdat zij dit seizoen vrij goed spelen. Nu wacht een lastig, maar mooi duel met Manchester City. Deze wedstrijd zal alleen nog niet beslissend zijn in de titelrace. We gaan het niet anders aanpakken en zullen goed voorbereid zijn”, besluit Van Dijk.


Poll

Manchester City - Liverpool eindigt in een ...


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door scouserper)

Het was toch ook een schwalbe ? Die wedstrijd daarvoor maakt hij er ook 1 en eerder in het seizoen maakte hij ook zo een schwalbe dat ze een pingel kregen. Dan lopen ze te zeiken over psg lol.

31 december 2018 om 09:04

Helemaal mee eens. Ik denk dat Salah ook bezig is met de NeymarChallenge.

31 december 2018 om 10:16

Een arsenal fan die zegt dat salah duikelde. Werd gewoon geraakt door die arsenal speler, doet zeer he die 5-1 nederlaag

31 december 2018 om 10:29

Ik ben Barca fan en dus een goede kijk op schwalbes, gezien onze duikelaars in het verleden en heden, maar Salah heeft 2 wedstrijden op rij een schwalbe gemaakt.
Dat de scheidsrechters hierin mee gaan is misschien nog wel erger dan de schwalbes van Salah.

31 december 2018 om 10:43

Ik ben nuet voor arsenal, hoeveel buitenspel goals heeft liverpool gemaakt dit seizoen ? Of mane die lichtensteiner bij de keel grijpt, door de gunfactor van liverpool hoor je hier niks over. Het is tijd dat de var komt daar lol. Dan had die salah allang een keer rood gehad, voor dat geduikel.

31 december 2018 om 10:44

De mensen die allemaal zeggen ja penalty was terecht, waren wel degene die zeiden dat penalty bij de clasico van suarez na het aantikken van varane onterecht was ? Daar raakt hii hem toch ook ? Wat een nonsens allemaal zeg...

31 december 2018 om 11:03

Was gewoon een schwalbe, Pec Zwolle doet eerder zeer aan de ogen..

31 december 2018 om 12:05

Precies Isco24. Dit soort acties van Salah doen pijn aan mijn ogen, maar de dwalingen (hele wedstrijd) van de scheidsrechter maken mij boos. De ene wedstrijd heeft Arsenal hier profijt van, de andere wedstrijd niet. Maar dit kan echt niet meer. Arbitrage in Engeland is barslecht. Tijd voor VAR

31 december 2018 om 09:12

Je hoort dit soort taferelen vanaf de eerste keer al af te straffen, zo geef je meteen een signaal af aan de spelers. Salah denkt nu zeker dat hij er elke keer mee weg kan komen.

31 december 2018 om 10:15

De penalty van Salah tegen Arsenal kan je toch gewoon geven? Bij de herhaling in de rug van beide spelers zie je duidelijk en herhaaldelijk contact. Dat hij makkelijk gegeven is, betekent niet dat het 100% geen penalty is. Sokratis gaat gewoon ontzettend dom het duel aan, dat vind ik dan nog kwalijker dan het al dan niet duikelen van Salah. Ik vond die van Lovren tegen Newcastle nog makkelijker gegeven, maar daar hoor je dan niemand meer over.

31 december 2018 om 11:07

Natuurlijk is er contact, maar dat maakt het geen overtreding. Salah voelt contact en laat zich dan vallen. Een schwalbe is geen duik over een been, zonder dat je geraakt word. Nee een schwalbe is je laten vallen als dat eigenlijk niet nodig is en daar heeft Salah duidelijk last van de laatste tijd.

31 december 2018 om 11:20

Uit de definitie van het woord "schwalbe" valt niet af te leiden of een speler geraakt moet worden in het strafschopgebied om iets een schwalbe te laten zijn. Ik denk echter dat in de voetbalwereld breed verondersteld wordt dat een schwalbe (anders gezegd: fopduik) een duik is waarbij gedaan wordt alsof een overtreding wordt begaan om daarmee een penalty te versieren. Er is contact tussen Sokratis en Salah, ook nog eens herhaaldelijk contact. Hierbij wordt de bal niet gespeeld, noch is er sprake van een schouderduw en daarom dus een overtreding. Op deze manier kan je dus prima beredeneren dat het een strafschop is. Dat jij het te licht vindt, is jouw mening. Vandaar dat ik ook denk dat de VAR hier ook zijn twijfels had gehad, omdat het (volgens mij, ik ben geen scheidsrechter) een te beredeneren penalty is.

31 december 2018 om 12:21

Gewoon een hele slechte, oliedomme verdedigende actie. Welke aanvaller zou niet zijn gaan liggen?

Gaat elke keer liggen bij het lichtste contact, heel naaiend en de scheidsen trappen er in, dus ik snap wel waarom die het doet. Moet echt beter op gelet worden door de scheidsen, dan gaat ie het ook vanzelf minder doen. Had btw ook best een ban mogen krijgen van de fa..

31 december 2018 om 09:09

De FA vindt dat schandalig gebaar van die Southampton speler veel ernstiger. Van die incompetente bende bij de bond moet je niks verwachten, dramatisch beleid.

Gewoon tijd voor de VAR in Engeland. Er worden zoveel fouten gemaakt door scheidsrechters die makkelijk te voorkomen zijn. Ik zeg dit ook mede omdat ik voor Arsenal sta en wij heel veel worden benadeeld maar er zijn zoveel momenten die ik zou kunnen opnoemen dit niet bij Arsenal plaatsvonden.

31 december 2018 om 09:26

Niet alleen bij Arsenal, de scheidsrechters zijn gewoon allemaal van bedroevend niveau. de VAR zou heel veel helpen.

31 december 2018 om 10:17

Lfc is anders ook vaak zat benadeeld door de arbitrage niet zo huilen accepteer de 5-1 nederlaag

31 december 2018 om 10:37

Ik accepteer de nederlaag hoor. Hadden sowieso verloren. Maar het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt. En niet alleen bij Arsenal gebeurt dit. Bij zoveel teams gebeurt het dus ik snap niet waarom je zo zuur reageert. Dat geef ik ook aan.

31 december 2018 om 10:55

Ja tuurlijk, salah krijgt 3 pingels na 3 schwalbes. Hoeveel buitenspel goals heeft liverpool al wel niet gemaakt ? Meeste van de competitie, loop zelf niet te janken jankbal.

31 december 2018 om 11:49

Twee buitenspel goals gemaakt, een doelpunt onterecht afgekeurd voor buitenspel en een doelpunt van de tegenstander in buitenspelpositie. Kunnen we die vast tegen elkaar wegstrepen. Leuk ook dat het bij Liverpool doelpunten betreft in wedstrijden die ze anders ook wonnen (qua doelpunten) en het omgekeerd mede bijdroeg aan een 1-1 gelijkspel tegen Arsenal en dus puntverlies. Past natuurlijk niet in je tunnelvisie.

1 duidelijke pingel, 1 50/50 en 1 fout van de scheidsrechter (lovren).

31 december 2018 om 13:12

Ja tuurlijk als jij begint met wegstrepen, streep die 3 schwalbes van salah ook eff weg dan ? Ow en dan sta je ineens in de min ?

Nouja deze was 50/50, je kan hem geven of niet geven. Maar die tegen Newcastle dacht ik (?) was 100 procent een shwalbe. Het leek heel erg op de actie van Neymar op het WK toen Kuipers de VAR inschakelde. Identiek gewoon. De gunfactuur bij Liverpool is zo hoog en ze spelen zo goed, dat men het door de vingers ziet, inclusief ik. Het mag natuurlijk niet.

Kijk naar de actie van Mane bijvoorbeeld. Hij greep Lichtsteiner bij de keel. Normaalgesproken wordt er geel of zelfs rood voor gegeven in Engeland. Maar niemand heeft het hierover.

31 december 2018 om 09:47

Nou vind ik de scheidsrechters in Engeland de laatste paar jaren echt van bedroevend niveau. Dit seizoen spant wat mij betreft echt de kroon. Elk weekend zie ik bij meerdere wedstrijden wel meerdere grove fouten. En daar worden nooit consequenties aan verbonden. De FA lijkt nooit te kijken naar de kwaliteit van haar eigen scheidsrechters, want meerdere scheidsrechters fluiten al jaren schandalig slecht. En als je daar wat van zegt dan krijg je wel een schorsing.. de omgekeerde wereld. Dit bedoel ik trouwen over wedstrijden van allerlei ploegen, niet alleen van Arsenal of Liverpool (voordat ik daar op aangevallen word..)

31 december 2018 om 10:19

Ik vond deze eigenlijk wat dubieuzer dan die van afgelopen week. Wellicht dat men vooral naar de voeten kijk bij de vorige, maar daar trok de verdediger hem toch ook duidelijk aan de arm. Of dat zo hard ging dat hij zo moest vallen is wellicht wat twijfelachtig, maar daar was toch duidelijk sprake van een onregelmatige handeling van de verdediger.

Deze was zoals je al zei 50/50. Ik zou het niet erg vinden als ze hier het voordeel aan de verdediger geven omdat het anders wel heel lastig wordt. Je moet toch af en toe je lichaam er tussen moeten kunnen wurmen en wat contact kunnen hebben. Als hij dan bij iedere aanraking gefloten wordt voor een penalty dan wordt het wat. Er was wat mij betreft geen sprake van een duidelijke intentie of van contact tegen de voeten waardoor hij ten val zou moeten komen.

Ik vind de andere penalty eigenlijk erger. Daarvan vond ik echt dat het nergens op sloeg dat de bal op de stip ging. Lovren geen wel heel gewillig naar de grond en dat was zover de camerabeelden toonden totaal niet nodig.

31 december 2018 om 12:01

Oh ja idd. Die van Lovren was echt erg. Is me helemaal ontgaan. Was nergens voor nodig.

Och... hebben we we meneertje van Dijk. De perfecte speler. De perfecte aanvoerder. Het allemaal zo perfect doen voor iedereen. Erg logisch dat die Sokratis naar Salah toe stapte en even verhaal wilde halen. Er kan over die Schwlabe gediscussieerd worden. Dus ook door hun. Denk dat Salah wel mans genoeg moet zijn om voor zn eigen daden dan op te komen. Denk dat het juist door van Dijk erger werd gemaakt. Het zag er namelijk niet zo uit dat hij met zn collega van Arsenal wilde praten. Los van dat hij geweldig presteert. Vind ik het allemaal even to much bij hem. Zich nu al een te grote man voordoen terwijl hij nog niks heeft gewonnen. Dat kan hem nog duur komen te staan. Met al die kleine randzaken om zich zo perfect voor te doen.

31 december 2018 om 10:56

Hier moest ik toch even voor inloggen om er commentaar op te geven.

Zlatanunited, wat een post. Zover ik het zie, is hij gewoon een voetballer, een centrale verdediger die bij Liverpool speeld. Doet hij te perfect? naja, dat zou ik eigenlijk alleen maar als een compliment voor hem zien, maar er zit een hele nare ondertoon in je bericht.

"zich nu al de grote man voordoen" , hoe dan? Omdat hij even met een arsenal speler wilt praten? "vind ik het allemaal even to much bij hem", too much? Die man staat te voetballen, wat ga je dan doen, geen voetbal meer kijken?

"met al die kleine randzaken om zich zo perfect voor te doen.", Echt, geen idee wat je daarmee bedoelt.

Ben erg benieuwd wat jij vind, dat er allemaal mis aan van Dijk is.

31 december 2018 om 11:15

Dannie;zijn profielnaam geeft het antwoord al!
Waarschijnlijk is hij gefrustreerd over de prestatie van van Dijk tegen de man met hetzelfde prijskaartje Romelu Lukaku.
Tja wie van de 2 maakt die torenhoge transfersom waar?maar dit is een retorische vraag hè,
Ik zou niet weten wat de kritiek op van Dijk zou moeten zijn!

31 december 2018 om 11:40

Als je goed leest zeg ik ook niks negatiefs over zn prestatie. Hij wordt nu alleen zo erg de hemel in geprezen terwijl hij dit niveau eerst eens langer vast moet zien te houden. De media doet daar best veel aan mee. Die hem vele veren in zn kont stoppen. Maar wat als straks Salah of andere goeie spelers wegvallen? Een VROM dipje krijgt of om wat goor reden de prestaties even uit blijven. Als hij dan nog steeds goed blijft presteren en evt prijzen pakt mag dat van mij. Daar zeg ik niks verkeerd mee. Dus die ondertoon lees jij verkeerd. Zich als een grote man voordoen heeft niet alleen met het gevalletje met met Sokratis te maken. De manier waarop hij het zelf verwoordt ook. Dat iedereen dat zo zou moeten doen voor zn ploeggenoten. Daarbij was niet echt te zien dat hij met Sokratis wilde praten. Daarbij zijn er nog genoeg andere gevalletjes wat ik wat gespeeld vind. Sinds hij die aanvoerdersband heeft gekregen vind ik dat het allemaal iets to much is met de maniertjes in het veld. Vooral bij Nederlands team. Daarvoor hoorde en zag je hem niet in het veld. Robben kreeg het verwijt dat hij teveel wilde en deed als aanvoerder. Heb dat idee bij hem ook een beetje. Koeman gaf hem niet voor niets een veeg uit de pan na Frankrijk. En jasje geven aan een kind. Hij bedoelt het goed en alles. Dat geloof ik graag. Maar komt voor mij wat gespeeld over. Voor de buitenwereld. Het allemaal perfect voor eillen doen hoe het allemaal moet. Dat bedoel ik er mee. Een bepaalde air over zich. Niet iets om je druk over te maken. Zo zie ik het eenmaal. Hoop dat hij zn niveau lang volhoudt. En wij er lang van kunnen genieten met het Nederlands team. Hoop dat hij zichzelf niet voorbij loopt

31 december 2018 om 11:59

Duidelijke reactie,top!
Ik vind de berichtgevingen onderhand ook wel aan de hoge kant over Liverpool,van Dijk,wijnaldum,maar ja,gezien de positie waarin ze nu verkeren ergens logisch.

31 december 2018 om 13:20

Dat zeker. Vind het nu allemaal iets teveel en over de top. Daar doet de media een grootste deel aan mee. Maar wat als het even minder gaat. Zijn ze de eerste die ze zullen afbranden. Nu idd gewoon genieten van het mooie en leuke spel wat ze spelen. Op dit moment verdienen ze het. Maar zijn pas halverwege.

Die Sokratis zeikt ook veel te veel. Zoekt de confrontatie om de confrontatie te zoeken, maakt vervolgens nog eens 3, 4 fouten in het veld. Nu zag je ook dat hij heel snel zijn smoel dicht hield toen een echte beer in Van Dijk tegenover hem stond. Lachwekkend figuur.

Bij Arsenal kunnen ze veel leren van hoe ze het bij Liverpool doen.

31 december 2018 om 11:13

Het was ook gewoon een schwalbe. Dat naaien van Salah hoeven de spelers niet te leren.

31 december 2018 om 11:23

Was het gewoon niet. Sokratis staat te zwaaien met zijn benen om bij die bal te komen en brengt op een gegeven moment Salah uit balans met zijn geklungel. Wie slim is, blijft in zo'n situatie van de aanvaller af, je hebt al het duel verloren.

Liverpool doet het geweldig en veel credits naar Klopp en het team, maar vind het wel een 'overdreven' team en alles wat ze doen is geweldig. 'klopp zegt hoi tegen het publiek, wat een geweldige coach' 'van Dijk speelt een terugspeelbal, ooh super gezien'.

Nu gaan we alle reacties krijgen met 'heb je azijn gedronken'. Nee, heb een bakkkie koffie op in de ochtend, maar ik vind dat we reeel moeten blijven. Liverpool doet het geweldig, maar voetbalzone gaat heir zo heerlijk in mee.

31 december 2018 om 11:38

Dat gaat toch altijd zo met de ploeg die overtuigend aan kop gaat in een topcompetitie, zeker als ze serieus kans maken om weer de titel te pakken na 28 jaar. Vorig jaar ging het met City net zo, ieder steekballetje van de De Bruyne of Silva was oogstrelend, maar als een middenvelder van een middenmoter zo'n bal gaf, hoorde je niemand. Dat is de waan van de dag waar veel mensen in leven, net als de transferhype rond De Ligt en De Jong, en wat sites als Voetbalzone veel clicks opleveren. Ach, we krijgen hier gratis nieuws en een forum waar we kunnen reageren en discussiëren over voetbal, omdat we dat met onze vrouwen niet kunnen. Ze moeten toch op een manier geld genereren. Gewoon doorheen prikken.

Wat een heisa allemaal weer.
Dat Salah makkelijk gaat liggen is natuurlijk duidelijk, maar het is zeker geen schwalbe.
Ook in dit geval wordt er bij de 2 penalties oliedom verdedigd en kan er in beide gevallen gewoon terecht een penalty gegeven worden. Of je het daadwerkelijk een overduidelijke penalty vind is een mening.

Die Sokratis moeten ze gewoon een keer voor een maand schorsen. Wat een buitengewoon naar mens is dat. Echt iedere wedstrijd van Arsenal die ik heb gezien dit seizoen, krijgt hij het aan de stok met een tegenstander. Als hij emotioneel dusdanig instabiel is, moet ie lekker terug naar Griekenland.

Een overduidelijke pingel waar hij logischerwijs zich makkelijk laat vallen. Dat zal mede komen doordat Salah lange tijd wel op zijn benen probeerde te blijven staan (iemand die doodschop van die verdediger van Bournemouth gezien bijvoorbeeld?) bij herhaaldelijke trappen of meermaals zijn shirt vasthouden en hij niks kreeg. Nu doet hij precies wat Engelse lievelingetjes als Alli, Kane, Calvert-Lewin en Young al week in, week uit doen en opeens is er ophef. Dit is duidelijk een geval van 'tripping' door Sokratis en daar staat maar een straf op.

Die van vorige week tegen Newcastle is ook theatraal gevallen, maar zo iemand aan de arm trekken, word echt vaak zat bestraft. Bij een snelle uitbraak wordt dit regelmatig gedaan en bestraft met een vrije trap. Echter als een scheidsrechter niet fluit dan is dat ook prima te billijken. Zelfs geel voor een schwalbe kan je geven. Leuk ook dat die oud-scheidsrechter van Skysports, die vaak zat penalty gevallen wegwuift van Liverpool, die tegen Newcastle een terechte penalty vond (evenals de pundits bij Motd), maar het is natuurlijk allemaal een grote samenzwering om Liverpool kampioen te maken...

Sokratis moet zich verder lekker met zijn eigen spel bezighouden en hoeft hij niet nog even Salah op te zoeken. Prima dat aanvoerder Van Dijk en ook Henderson en Gini even laten zien dat ze hier niet van gediend zijn. Misschien zouden de spelers van Arsenal elkaar eens wat meer moeten helpen in plaats van na elke tegengoal met zijn allen vertwijfeld kijken en de beschuldigende vinger naar elkaar te wijzen.

31 december 2018 om 11:57

Echt hè,een dikke veegpartij weghuilen door alleen maar over schwalbes en scheidsrechter te hebben...
Over die aanslag tegen Bournemouth die Salah te verwerken kreeg hoor je niemand.
Maar ws komt die selectieve verontwaardiging dus voort uit het verlies,iets anders zou ik niet kunnen bedenken.
Salah valt ook hier en daar wat te gemakkelijk,maar is ook een vorm van zelfbescherming,zie Messi,ronaldo,suarez,robben,higuain etc etc
Hoop ophef om niks vind ik het!

Gewoon een oliedomme actie van Sokratis in de eigen 16. Tikt hem herhaaldelijk van achteren aan in een situatie die voor Salah uitzichtsloos was. Je zou als aanvaller wel gek zijn om niet te gaan liggen als een verdediger zo dom en overduidelijk op je in staat te hakken. Bekijk het ook eens vanuit het perspectief van de scheidsrechter. Die ziet Sokratis tot twee keer toe een schopbeweging maken van achteren en de aanvaller gaat liggen. Zonder camerabeelden leg je hem dan gewoon op de stip.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Actuele wedstrijden

182 fans
Verdediger, 28 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Liverpool 3 1 0 0
2018/2019 Liverpool 38 4 1 0
2017/2018 Liverpool 14 0 1 0
2017/2018 Southampton U23 2 1 0 0
2017/2018 Southampton 12 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Virgil van Dijk kijkt ver vooruit: ‘Ik wil niet in zo'n situatie terechtkomen’

Virgil van Dijk zag enkele jaren geleden wel wat in een loopbaan als trainer, maar de centrale verdediger van Liverpool is inmiddels behoorlijk van gedachten veranderd. Van Dijk, die het voetbalwereldje...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 25 augustus
Manchester United gaat zich mogelijk opnieuw met veel geld bij Leicester City melden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren