‘Borussia Dortmund verkoopt voor vijftig miljoen euro aan Chelsea’

Zaterdag, 29 december 2018 om

Christian Pulisic staat voor een transfer naar Chelsea. BILD pakt uit met het bericht dat de twintigjarige rechtsbuiten een akkoord met de club uit Londen heeft bereikt en dat hij Borussia Dortmund in de zomer gaat verlaten. De club uit de Bundesliga heeft ook al ingestemd met de overstap.

Die Borussen ontvangen volgens de boulevardkrant een transfersom van vijftig miljoen euro. Pulisic heeft nu nog een contract tot medio 2020 en ondanks meerdere pogingen van de clubleiding weigerde Pulisic vooralsnog om bij te tekenen. Het was immers zijn doel om in de top van de Premier League te voetballen, zo valt er in het dagblad te lezen.

Pulisic speelde voor Pennsylvania Classics alvorens hij in het voorjaar van 2015 bij Borussia Dortmund terechtkwam. De 23-voudig international van de Verenigde Staten speelde tot op heden 115 wedstrijden in het eerste van Borussia Dortmund en daarin was hij goed voor 15 doelpunten en 24 assists.

Pulisic heeft er nooit een geheim van gemaakt op een dag in Engeland te willen voetballen. Zo zei hij in november nog in een interview met Goal: “De Premier League is een competitie waar ik als kind altijd van gedroomd heb. Er is geen enkele reden waarom ik niet op een dag in Engeland zou spelen.”


Poll

Denk jij dat deze transfer doorgaat?


Gerelateerd

62 reacties (laatste reactie door 123 bea 123)

Vind dit nog steeds niet een speler waar van je zegt daar betaal ik 50miljoen voor. Kwam heel snel op, maar heb idee dat hij de afgelopen anderhalf jaar weinig progressie heeft gemaakt. Ben benieuwd of hij klaar is voor een stap hoger. Met Sancho, bruun Larsen staat de volgende jongere generatie al klar bij Dortmund en met 50miljoen kunnnen ze weer leuk shoppen voor talenten. Goede deal voor dortmund

29 december 2018 om 12:42

Klopt. Zit ook vaak op de bank. 50milj voor een speler met 1 jaar contract. Goeie deal voor Dortmund. Talentvolle jongen wel.

29 december 2018 om 12:54

Pulisic heeft ook heel weinig laten zien de laatste 1,5 jaar. Daardoor is hij naar de bank verwezen. Larsen en Sancho zijn beide ook beter en 50 miljoen is mooi meegenomen.

29 december 2018 om 13:19

Dat vind ik dus ook, wordt bij Dortmund al uit de basis gespeeld, dan heb je naar mij inziens niks te zoeken bij een top 6 club in de EPL.

Vind hem nog al wat overroepen, fluwelen techniek en balbeheersing maar een gebrek aan spelinzicht en intelligentie. Hij ziet alles net wat te laat waardoor hij de ruimtes zelf dicht loopt door te lang te lopen met de bal.

Voor 50 miljoen brengt hij voetballend echt veel te weinig imo. Ze moesten daar bij Chelsea liever gaan voor een Depay/Fekir of Thauvin, zij hebben al bewezen een hoger niveau aan te kunnen.

29 december 2018 om 13:35

Beiden zijn ook beter dan Pulisic. Vooral Sancho is al veel verder. Voor 50 miljoen heeft Dortmund een goeie deal gemaakt.

29 december 2018 om 13:59

"voordeel'' is dat deze jongen Amerikaan is. Huge potentiële afzetmarkt. Dat zal de prijs wat omhoog gedrukt hebben. In principe kan dit bedrag redelijk snel terug verdient worden.

29 december 2018 om 14:04

Hoe? Je weet dat clubs geen cent krijgen van shirtverkoop he? Enkel door nieuwe sponsordeals kan het, maar ik weet niet hoe realistisch dat is.

29 december 2018 om 14:12

Niet? Since when? Heb dat bericht gemist.

Maar ik doelde niet op shirtverkoop alleen. Toernooitje in USA spelen hier en daar, wedstrijden op TV uitgezonden in USA etc. Een speler van USA zal dit percentage omhoog krikken omdat dit interesse wekt bij USA citizens.

29 december 2018 om 14:36

Clubs die een deal met Nike, Adidas of een ander groot merk hebben krijgen meestal een hoog bedrag per seizoen. Dit kan zo maar in het geval van Manu 90 Mio zijn. Het sportmerk krijgt dan exclusieve recht op verkoop van Manu kleding voor dat bedrag. De Club krijgt dan nog een kleiner percentage van shirtverkoop en hoeft zelf niets meer te regelen. Het wordt dat wereldwijd in de collectie van dat merk opgenomen. De club krijgt meestal 15 a 20% van der verkoop van die kleding.

Neem voorbeeld Ajax. Adidas betaalt bijna 9 Mio per jaar aan Ajax en Ajax krijgt 15% van alle verkochte kleding en andere merchandise van Ajax en Adidas.

Daarom wordt het in NL het gat steeds groter. Clubs als PSV krijgen minder geld van de merksponser Umbro betaalt 5 Mio maar de club moet ook de shirts zelf gaan verkopen dus tussenhandel e.d. krijgt ook meer. Daarbij komt dat de afzetmarkt in China of Zuid Europa geen shirt van PSV te krijgen is, Ajax lift mee met de deals die Adidas er maakt. Zo heeft Ajax 700.000 Shirts wereld wijd verkocht (exclusief de tassen, trainingspakkken en nog veel meer). Wat neer komt op 15 Euro per shirt maal 1,300.000 of te wel nog eens 18 Mio. Ter vergelijk PSV heeft 200.000 shirts verkocht in NL en omringende landen, ze houden hier wel meer aan over ca 30 Euro per shirt of te wel 6 Mio.

Je moet er dus meer voor doen en houdt er minder aan over. Feyenoord schijnt rond de 8 Mio op jaarbasis te zitten.

29 december 2018 om 14:59

Als dat zo makkelijk ging, zou elke club interesse in hem hebben. Zo simpel is het allemaal niet. Clubs zien nauwelijks iets terug van shirtverkoop en die enorme afzetmarkt valt ook heel erg tegen. Ondanks dat voetbal populairder is geworden, is het in Amerika nog lang niet een heel goed bekeken sport.

Ik denk dat ze niet eens 5% van de 50 miljoen euro terugverdienen. Voor commercie en oefenwedstrijden hebben ze Pulisic helemaal niet nodig. De naam Chelsea is daar al groot genoeg voor en we hebben het hier niet over iemand als Hazard, maar over een talent dat nog lang niet zoveel bewezen heeft.

29 december 2018 om 20:02

Ik heb nergens gezegd dat het even makkelijk terugverdienen is, tevens zei ik redelijk snel, maw enkele jaren.

Inderdaad, hij moet wel presteren, liefst basisspeler en wat prijzen pakken, het goed doen in het nationale elftal van USA en beetje werken aan zijn marketing in de states.

Voetbal is niet de populairste sport in de USA klopt, maar zit nog steeds in de lift en als USA 1 ding erg toont is de liefde naar alles wat USA is en ruikt. Een succesvolle USA sporter in de EU gaat 100% voor een stijgende recette uit de states zorgen.

50 miljoen voor een talentvolle winger met nog een contract van 18 maanden. Als hij daadwerkelijk niet wil verlengen dan doet Dortmund toch nog aardige zaken.

Het is altijd maar de vraag of Pulisic zich kan aanpassen in de PL. Als hij dat kan, kan hij een potentiã«le opvolger van Hazard zijn (als Hazard überhaupt vertrekt uiteraard).

29 december 2018 om 13:00

Pulisic is fysiek echt onthutsend zwak, wordt gemakkelijk van de bal gezet, ik snap echt niet wat hij in de EPL te zoeken heeft op dit moment en al helemaal bij een top 6 club. Hij heeft sinds het laatste seizoen onder Tuchel geen pepernoot meer geraakt. Fenomale dribbeltalent maar rendement moet je van hem niet verwachten.

Hazard vervangen gaat erg moeilijk worden, want dat is echt een wereldspeler, ik zie Pulisic dat niveau eerlijk gezegd niet halen.

29 december 2018 om 13:17

Fysiek zwak zegt nog niet zoveel. Kijk bijvoorbeeld Eriksen. Toen hij van Ajax naar Tottenham was hij fysiek ook zwak. Hij is in Engeland echt een stuk sterker geworden.

En die jongen is 20. Niet iedereen heet Kylian Mbappe. Wat is niet is, kan nog komen. Als wat meer rendement haalt, is het prima buitenspeler voor Chelsea. Ik zeg ook niet dat ie het niveau van Hazard heeft/gaat halen. Ik denk alleen dat Pulisic hem op termijn prima kan vervangen. Een vervanger van hetzelfde niveau als Hazard vinden is sowieso al een onmogelijke opgave zonder honderden miljoenen uit te geven.

29 december 2018 om 13:28

Eriksen stond toch wel een stuk verder in zijn ontwikkeling toen hij naar de Spurs verkaste. Pulisic is een groot talent maar snap echt niet waarom hij in deze fase van zijn carrière Dortmund gaat verlaten voor Chelsea. Voor een jonge speler biedt Dortmund het beste platform aan, staan garant voor CL-voetbal, geven de jeugd heel veel kansen en je doet mee in mindere mate mee om de prijzen. Voor Dortmund komt hij te kort, laat staan bij Chelsea. Ben bang dat hij in Engeland nog langer gaat stil staan in zijn ontwikkeling.

29 december 2018 om 13:56

Die jongen geeft duidelijk aan dat het altijd zijn droom is geweest om in de PL te spelen. Gaat die zich bij Dortmund onpoppen tot een grote speler, wordt die weer 150 miljoen of meer, en dan weet die niet of er een club uit de Pl bij hem aanklopt. Nu was die kans er. Voor Dortmund was dit kennelijk al eerder bekend. Het is dan ook de vraag.. Is Pulisic meer een wissel, of heeft Dortmund meer haar beleid op zijn vertrek aangepast. De dingen die hem hier worden verweten deel ik niet. Hij heeft wel degelijk een goed inzicht en een uitstekende trap en dribbel. Gelukkig is iedereen het er wel mee eens dat er veel dreiging uit hem komt. Hij moet misschien gepolijst worden, maar kan zeker een nuttige speler voor Chelsea worden.

29 december 2018 om 13:59

Hoe ver Eriksen ook in zijn ontwikkeling stond, er waren meer dan genoeg mensen die twijfelden of hij het fysiek aankon. En als er iets te trainen is, is het je fysiek.

Dat Dortmund de jeugd veel kansen geeft klopt. Dat is ook precies waar Pulisic aan ten onder is gegaan. Voorbij gestreefd door Dembele, Sancho en misschien zelfs wel Bruun Larsen. Misschien is er wel een nieuwe omgeving nodig om Pulisic te prikkelen, wellicht denk hij er zelf ook zo over. Dat hij Chelsea kiest vind ik dan vrij logisch. Hazard zijn toekomst is onzeker en Willian en Pedro worden ook een dagje ouder, genoeg kansen in het vooruitzicht. Hoe anders is dat op de flanken van bijvoorbeeld United, City en Liverpool.

Een stapje omlaag vanaf Dortmund gaat hem sowieso niet worden. Die clubs die daar onder zitten gaan dergelijke prijzen natuurlijk nooit betalen en waarom zou hij ook als Chelsea hem zo graag wil hebben. Als ie flopt bij Chelsea kan hij altjd nog naar een subtopper in een sterke competitie.

29 december 2018 om 15:50

Niet normaal hoe kortzichtig mensen hier reageren. Pulisic is nog maar 20 jaar en hoort bij de grootste talenten van zijn lichting, dus ze betalen voornamelijk voor zijn potentie. 50 Miljoen is dan een koopje als ik de prijzen van de Jong en de Ligt voorbij zie komen (logisch). Jongen heeft nog zoveel ruimte om te groeien en mensen praten al over een verval.

29 december 2018 om 14:55

Pulisic heeft bij lange na het talent van Hazard niet. Hazard stond met 17 jaar al te boek als een heus wonderkind. Bij Pulisic moet je hopen dat hij zo goed word als Pedro, want ook dat zie ik eerlijk gezegd niet snel gebeuren. Pulisic is een leuk talent, maar hij heeft in mijn ogen te veel zwakke punten om de wereldtop te halen qua niveau.

29 december 2018 om 15:38

Ik vind het fascinerend dat men steeds vaker dingen leest die er helemaal niet staan. Ik zeg letterlijk nergens dat Pulisic vergelijkbaar is met Hazard qua niveau of talent. Ik zeg alleen dat wanneer Hazard besluit te vertrekken dat Pulisic in potentie een speler is die de linksbuiten positie bij Chelsea kan invullen, zoals Pedro dat nu doet op rechtsbuiten. Is dat van wereldniveau? Nee. Is dat naar behoren? Zeker wel.

Dat jij Pulisic het niveau van Pedro niet ziet halen, dat is jouw probleem. Chelsea wil niet voor niets 50 miljoen betalen terwijl hij nog zo'n kort contract heeft. Die zien blijkbaar wel de (toekomstig) toegevoegde waarde van Pulisic.

29 december 2018 om 18:14

Jij geeft aan dat Pulisic een potentiele opvolger van Hazard kan worden. Dan mag je er dus vanuit gaan dat Pulisic net zoveel talent moet hebben, want anders is het geen opvolger. Dat lijkt me toch niet zo lastig te begrijpen?! Hazard is namelijk niet alleen de linksbuiten, maar ook de leider van het elftal.

Verder is het niet mijn probleem dat ik hem het niveau van Pedro niet zie halen. Wat is dat voor een vage reactie? In het vervolg begrijpend lezen en normaal discussieren graag. Ik lees namelijk geen dingen die er niet staan en dat had je kunnen weten als je even de tijd nam om m'n betoog beter te lezen.

Jammer, ik zou liever zien dat hij naar Tottenham/Liverpool gaat. Maar eerst maar zien of het waar is.. Eigenlijk hoop ik dat hij gaat verlengen bij Dortmund.

29 december 2018 om 12:49

Ik persoonlijk hoop dat dit doorgaat, hij staat al tijden stil in zijn ontwikkeling. Eerst Dembele die hem voorbij schiet, daarna gingen we er van uit dat puli dat gat wel zou opvullen maar staat gewoon stil in zijn ontwikkeling en nu is Sancho en zelfs Bruun hem voorbij geschoten. Daarmaast 50 miljoen voor straks een 1 jarig contract kan je gewoon niet weigeren.

29 december 2018 om 13:02

Dortmund zou naar verluid Hazard oppikken bij BMG. Dus ze vervangen Pulisic niet alleen door een betere speler maar maken daar ook nog is miljoenen winst op. De zoveelste meesterzet van Watzke

29 december 2018 om 13:36

Schurrle, Rode, Toprak zekers ook goeie deals? Of Lewandowski die transfervrij de deur verlaat. Ook genoeg slechte deals gemaakt.

29 december 2018 om 14:52

@bertdebloem

De zoveelste meesterzet van Wazke? De laatste jaren was het fout na fout, maar dat lijkt men te vergeten nu Dortmund eindelijk weer eens goed presteert en toch vooral door de aanwezigheid van Marco Reus. Witsel is ook belangrijk, maar daar betaalt de club ook heel erg veel voor.

29 december 2018 om 15:27

@ Elph

Helaas, julli keneen de feiten niet. Onder het bewind van Watzke is BVB van faillissement na plaats 10 van de financieel sterkste clubs in de wereld gestegen.

29 december 2018 om 15:39

@ Elph

Het transfer overschot was in de laatste 2 jaren 100 m Euro.

29 december 2018 om 17:48

Bij Lewandowski was de afweging: óf één jaar strijden met hem om een hoge klassering in de competitie en CL óf hem voor maximaal 25 miljoen verkopen aan de directe concurrent die daar gelijk van zou profiteren. Mijn inziens ook gewoon een logische en goeie deal van Watzke. Iedere TD heeft goeie en minder goeie deals, volgens mij staat er op het rapport van Zorc/Watzke een dikke voldoende met fantastische deals.

29 december 2018 om 18:15

123 bea 123

Niemand zegt dat Watzke niet veel voor Dortmund gedaan heeft. De laatste jaren maakt hij echter veel fouten en dat kun je niet ontkennen.

29 december 2018 om 21:06

2 sirius

De enige fout die ik mij kan herinneren was het aanstellen van Bosz.

29 december 2018 om 23:44

Emre Mor (Turks toptalent die nergens bakt) en Mere (Koln). Daarnaast was Rose niet goed genoeg en zijn Hitz, Philipp en Wolff middelmaat.

Overschat talent in mijn opinie komt waarschijnlijk omdat hij uit Amerika komt. Ik vind het een speler met enorm veel dreiging maar weinig rendement. Je ziet dit ook terug in zijn stats en daar word je uiteindelijk op afgerekend. In 115 wedstrijden 15 goals en 24 assist is te weinig, Sancho alleen al heeft in een half jaar tijd 14 assist over alle competities. Tuurlijk zal er nog veel rek in zitten maar het is geen one of a kind talent. Met een eenjarig contract is 50 miljoen een mooi bedrag en daarmee kan Dortmund weer investeren in nieuw talent.

29 december 2018 om 13:01

20 jaar en al 115 wedstrijden op je naam. Dan ben je gewoon goed in mijn ogen. Maar 50mil voor een 1,5 jaar contract... da's wel veel

29 december 2018 om 13:06

Van de 115 wedstrijden heeft hij misschien in 20-25 wedstrijden zijn niveau gehaald, in de overige wedstrijden vond ik hem niks bijzonders doen.

29 december 2018 om 13:29

Nou... dan heeft Dortmund een goeie deel zo te horen. Getver. Ik zag het al helemaal zitten

Lijkt me niet een speler die er meteen zal staan om eventueel Willian of Pedro te vervangen. Pulisic heeft echter wel het nodige talent. 50 miljoen is misschien veel, maar als het kan, waarom ook niet.

Zonde, had toch enorme verwachtingen van hem op het moment dat hij doorbrak (en daarvoor). Brengt veel dreiging, dribbelt makkelijk maar wil daarna nog wel eens het overzicht verliezen in tegenstelling tot Sancho. Toch snap ik niet dat Bruun-Larsen zo vaak een basisplaats heeft en Pulisic niet, moet toch een de transferpolitiek bij Dortmund zijn want Bruun-Larsen vind ik erg matig.

Had hem liever naar Liverpool zien vertrekken vanwege Jürgen Klopp. Jammer dat Pulisic de enige speler van de gouden generatie (kampioen -17, -19 + beker beide jaren) is die door zou breken. De overige grote talenten zoals Burnic, Serra en Passlack hebben het (nog) niet kunnen laten zien.

29 december 2018 om 12:58

Larsen heeft meer discipline loopvermogen en kan een hele wedstrijd lang de hele flank belopen. Pulisic is fysiek zwakker en loopt er de laatste tijd echt bij alsof het hem geen moer meer uitmaakt. Ik denk dat het voor zijn ontwikkeling het beste is om Dortmund te verlaten. Wie weet leeft hij weer helemaal op bij Chelsea.

29 december 2018 om 13:03

Zeker met je eens dat Larsen dat doet, vooral handig in combinatie met een zeer aanvallende back als Hakimi achter hem. Maar op de helft van de tegenstander doet Larsen wel erg weinig creatieve dingen. Je kan hem dan het beste vergelijken met Kevin Großkreutz toentertijd: hard werken, weinig creativiteit.

Al had Großkreutz nog wel 2 seizoenen (2010 tot 2012) dat hij zomaar wekenlang belangrijk was achter elkaar op de AML positie. Daarna werd hij rechts/linksback.

De ene dag tekent hij bij Arsenal, de volgende dag bij Liverpool en nu weer bij Chelsea. Ik weet niet hoe serieus we dit dus moeten nemen. Ik ken de speler niet goed, maar volgens mij staat hij wel bekend als een redelijk groot talent. 50 miljoen is vandaag de dag niet zo heel veel. Had eerlijk gezegd gehoppt op iemand die wat meer had bewezen maar die zijn niet makkelijk te halen. Als het klopt dat hij naar Chrlsea gaat hoop ik dat hij bij ons uitgroeit tot een topper.

Gemengde gevoelens over deze transfer. Is een jongen die weliswaar duidelijk getalenteerd is maar nog niet is doorgegroeid naar een dragende kracht bij Dortmund. Ook zijn doelpunten en assists zijn niet persé om over naar huis te schrijven. Echter, is Pulisic nog steeds maar 20 en komt dit vaak op een latere leeftijd. Daarnaast past hij denk ik heel goed op de rechtsvoor positie in het systeem van Sarri. Een plek waar Pedro veel beter speelt dan bijvoorbeeld Willian. Dit komt niet persé doordat hij getalenteerder is, maar meer omdat Sarri graag aan de ene kant een balkunstenaar heeft die veel met de bal loopt en het spel maakt (Hazard, Willian, Insigne) en aan de andere kant een speler die veel snelheid heeft en veel loopacties maakt achter de defensie, om de bal vervolgens snel voor te geven of de trekker over te halen. Al met al zou ik tevreden zijn met deze transfer, al hoop ik momenteel vooral op een spits.

50 miljoen voor dat? Onbegrijpelijk dat je als club zo'n bedrag neertelt voor een speler waar je op zijn vroegst over 2 jaar pas iets aan hebt. Hij moet zich immers nog gigantisch ontwikkelen wil hij bij Chelsea of in de PL meekunnen. Bij Dortmund laat hij het ook al een tijdje niet zien.

50 miljoen vind ik een behoorlijk bedrag. Ik volg de Bundesliga niet meet zo goed als vorig seizoen, maar je moet je afvragen of hij dat waard is. Was in het begin een groot talent, maar ik heb niet de indruk gehad dat hij veel progressie maakte. Ik ben benieuwd of hij bij Chelsea meteen basisspeler zal worden, want ze hebben voorin genoeg mogelijkheden lijkt me. Maar Dortmund mag zeker blij zijn met dat bedrag.

Ik denk dat Pulisic daar niet gaat slagen, mocht het nieuws waar zijn. Hij is sowieso nog veel te wisselvallig al is dat niet vreemd bij een 20-jarige speler. Echter heeft hij voor een buitenspeler geen geweldige techniek en lijkt vaak een speler met oogkleppen op.

Verbaast me best dat mensen zo negatief zijn over Pulisic. Hij kan me wel bekoren en ik vind juist dat hij erg intelligent speelt met een mooie techniek. Dat hij het niet geweldig doet op dit moment is duidelijk maar er gaat veel dreiging van uit. Bruun Larsen doet het goed hoor en is fysiek en conditioneel verder en moderner als voetballer, maar ik denk dat Pulisic veel meer echte voetbal potentie heeft.

50 miljoen voor een 20-jarige buitenspeler van Dortmund met 115 wedstrijden in de benen vinden mensen belachelijk. Maar frenkie de jong was dat al waard toen hij net 20 potjes had gespeeld in Ajax 1 ( geen haat naar de jong maar laten we objectief blijven)

29 december 2018 om 15:53

Als je objectiviteit in de zaak Frenkie de Jong zoekt ben ik bang dat je op de verkeerde site aangekomen bent. Het is een gok maar hij heeft in de Bundesliga mooie dingen laten zien en Frenkie op de Eredivisie en een paar goede interlands na nog niets. Pulisic is zelfs jonger dan Frenkie, maar dat zou je bijna vergeten door al die verwachtingen die men hierboven neerzet. Desondanks heb ik toch liever een spits voor nu.

29 december 2018 om 16:00

Zo echt he. Snap er helemaal niks van, hoe de leden af en toe hier met bepaalde reacties komen. 50 miljoen voor Pulisic in deze tijden, is een koopje. Hij kan nog minimaal 10 jaar mee, niet voor niks dat de engelse top 6 hem wil.

Hoop dat ze hem aan het einde van het seizoen verkopen. Al vind ik 50M in de huidige markt een "koopje" voor een jonge speler met al heel wat ervaring.

50 miljoen krijgen voor een bankzitter is wel lekker voor Dortmund. Je basiself blijft ongewijzigd en je kunt weer 2 a 3 nieuwe aankopen doen. Voor Chelsea is het een leuk gokje. Voor een jongen met de potentie van Pulisic betaal je als die in vorm is al snel het dubbele.

Auba: 65 miljoen Gundo: 25 miljoen Dembele: 120 miljoen Pulisic: 50 miljoen 260 miljoen aan verkopen, Bvb is heerlijk bezig, nu snel Braim Odoi en Gordon vastleggen.

Goede deal van Dortmund. Pulisic staat al dik anderhalf jaar lang stil in zijn ontwikkeling na een stormachtig begin. Gelukkig komen Sancho en Bruun Larsen er aan dus is 50 miljoen voor Pulisic heel mooi meegenomen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Dortmund

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
M. WolfAanvaller161
M. StefesUnknown
R. BürkiDoelman320
M. HitzDoelman20
L. UnbehaunDoelman00
M. AkanjiVerdediger251
Voor de complete selectie: Clubpagina Borussia Dortmund.

8 fans
Middenvelder, 20 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 24 mei
Manchester City houdt rekening met een vertrek van Leroy Sané naar Bayern München en ziet Joao Félix als zijn opvolger. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren