Update: Bij Liverpool vertrokken Bobby Adekanye vervolgt loopbaan in Italië

Woensdag, 3 juli 2019 om 14:11Tim Siekman • Laatste update: 14:13

Bobby Adekanye gaat Liverpool aan het eind van het seizoen verlaten. De negentienjarige buitenspeler ruilt de Engelse topclub transfervrij in voor een dienstverband bij Lazio, zo weet Goal vrijdagmiddag te melden. Liverpool wilde graag verlengen, maar zaakwaarnemer Junior Minguella bleef volgens Liverpool een nieuwe deal uitstellen.

Minguella heeft volgens Goal al onderhandeld met Lazio, waarbij een akkoord al zou zijn bewerkstelligd tussen de zaakwaarnemer en de club uit de Serie A. Naar verluidt lag in november al een deal met de Italianen op tafel, maar weet Liverpool pas sinds kort van de toekomstplannen van de jeugdinternational van Oranje af.

Nederlandse tiener klopt op de deur bij Liverpool: ‘Ik had een grote droom’

Lees hier ons interview met Bobby Adekanye uit oktober 2017.Lees artikel

Adekanye verliet in 2015 de jeugdopleiding van Barcelona om zich aan te sluiten bij Liverpool. Bij de Onder-18, Onder-19 en Onder-23 was de aanvaller altijd een vaste waarde. Adekanye maakte onder meer onderdeel uit van het jeugdteam van Steven Gerrard dat de kwartfinales van de UEFA Youth League haalde. Eerder was Adekanye ook actief voor PSV en Ajax.

In oktober 2017 sprak Voetbalzone Adekanye nog over zijn ambities bij Liverpool. “Hopelijk komt mijn droom uit en dat is spelen in het eerste van Liverpool", aldus de jongeling, die eerder al meetrainde met de hoofdmacht en sprak met manager Jürgen Klopp. “Hij zei een paar goede dingen tegen me. Klopp zei dat ik niet te nerveus moet zijn en dat ik mezelf gewoon moeten laten zien.”

Update 7 januari 17.30 uur - Lazio spreekt komst van Liverpool-talent Adekanye tegen
Bobby Adekanye leek Liverpool na dit seizoen zo goed als zeker te verlaten voor een avontuur bij Lazio, maar de club uit Rome spreekt de komst van de aanvaller tegen. Er is geen contract getekend en er is ook niet onderhandeld met de negentienjarige Adekanye, zo valt er op de website van Lazio te lezen.

Update 3 juli 14.11 uur - Bij Liverpool vertrokken Bobby Adekanye vervolgt loopbaan in Italië
Bobby Adekanye gaat definitief aan de slag bij Lazio. De Romeinse club bevestigt de komst van het talent, dat eerder transfervrij vertrok bij Liverpool, woensdagmiddag via de officiële kanalen. Lazio is na the Reds, Barcelona, PSV en Ajax de vijfde werkgever voor de twintigjarige aanvaller.Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door sirius)

19 jaar en nu al een verleden bij 4 verschillende clubs (PSV, Ajax, Barcelona, Liverpool). Misschien heeft hij telkens een goede rede om te vertrekken maar het is op ze minst wel opmerkelijk te noemen.

28 december 2018 om 15:58

Volgens mij ging die toen naar psv omdat Barcelona was gestraft en hij daardoor niet mocht voetballen. Maar inderdaad komt die een beetje over als een voetbalnomade.

28 december 2018 om 16:07

Heerlijk toch? Veeel cultuur gesnoven en dingen gezien, geleerd. Hopelijk debuteert ie bu wel bij de senioren, dan bedoel ik de eerste team van lazio. Zelf ken k de speler niet, dus ben benieuwd

3 juli 2019 om 14:33

Als hij een paar wedstrijdjes bij Lazio speelt kan hij het altijd nog proberen bij Feyenoord en AZ in de basis, wanneer die jongen dan genoeg wedstrijden in de benen heeft om op een hoog niveau in de basis te spele in het buitenland zal deze jongen wijnig aanpassingsproblemen hebben

28 december 2018 om 16:11

Ging met 13 meen ik van Ajax naar Barcelona, was een van de spelers die slachtoffer werd van de CAS die Barcelona strafte en de betrokken spelers mochten niet spelen dan. Zodoende verhuurde Barcelona hem aan PSV waar hij in de B-jeugd speelde, toen vertrok hij na dat seizoen naar Liverpool waar hij nu dan ook gaat vertrekken.

28 december 2018 om 16:59

Je moet wel extreem sterk in je schoenen staan als je Barcelona af wilt wijzen en vertrok bij Barcelona vanwege de straf van Barcelona. Geen onlogische keuzes en hij heeft nu een leeftijd dat hij toch vlieguren zal moeten maken. Dan snap ik de overstap naar Lazio ook wel die de laatste jaren niet te beroerd zijn om jeugdspelers kansen te geven.

Gemiste kans voor Nederlandse clubs, verschillende keren zien spelen en zit echt wel talent in die jongen.

28 december 2018 om 16:13

Hij is al keer bij Ajax vertrokken en verkoos Liverpool over PSV, ondanks dat hij al jaar bij PSV had gespeeld (op huurbasis van Barcelona) zou me verbazen als hij open zou staan voor terugkeer naar Nederland eigenlijk.

28 december 2018 om 16:40

Daarnaast mag je je als club afvragen of je überhaupt je vingers aan zo'n clubhopper wilt branden.

28 december 2018 om 16:57

Ik vind het wel heel erg vroeg om die jongen nu al te bestempelen als 'clubhopper'. Hij heeft namelijk geen onlogische stappen gemaakt en is nog maar 19 jaar. In dit geval denk ik dat deze jongen nu gewoon speelminuten wil maken in een competitie op het hoogste niveau van een "relevant" voetballand. Hij heeft nu wel de leeftijd dat hij uitzicht moet hebben op een eerste elftal, waar dat dan ook mag zijn.

Bij Liverpool was die nogal wisselvallig en dan niet 80% fantastisch en 20% slecht maar gewoon 50/50 hij scoorde een 3 of een 8/9. Jammer dat zo'n jongen niet gewoon voor de volle 100% wil inzetten voor de club.. zat bij U23 en Liverpool had een duidelijk plan met hem. Waarschijnlijk betalen ze bij Lazio dus wat meer.

28 december 2018 om 16:20

Dat zou me echt verbazen hoor. Stefan de Vrij verdiende maar 1,3 miljoen bij Lazio. Een fucking Solanke pakt bij Liverpool 1,5 miljoen. Chelsea wilde Solanke dat salaris niet geven, hij eiste zo'n 2 miljoen destijds bij Chelsea, wilde even veel verdienen als RLC

28 december 2018 om 16:24

Dat is ook hoe ik naar hem kijk, beetje Adama achtig. Enorm leuk om te zien, duidelijke kwaliteiten maar te vaak zonder te koppelen aan ook maar iets van eindproduct. Is nog te vaak te onrustig als hij binnen 25m van de goal komt. Heeft wel een interessante dribbel aan zich, dat op hoge snelheid extra raken van de bal en steeds klein beetje van richting veranderen is mooi om te zien. Probleem is wel dat hij te vaak hoofd naar beneden gaat doen en zich dan vastloopt. Ben ook benieuwd of hij uiteindelijk voor Nederland of Nigeria gaat kiezen mocht hij die ondergrens omhoog halen en vaker die 8/9 aantikken.

28 december 2018 om 17:00

Het Nederlands elftal zal een lastig verhaal voor hem worden ik denk dat Malen, Chong, Bergwijn, Kluivert, Dilrosun, Groeneveld etc. Deze stap naar Lazio wordt ook weer niks want ook daar is hij nog te licht voor en Lazio is helemaal geen club voor buitenspelers zoals hem in een 3-5-2 systeem wordt het met deze speler helemaal niets.

28 december 2018 om 17:43

Hij staat er exact hetzelfde voor als Dilrosun vorig jaar, kan snel gaan. Of Lazio de ideale club voor hem is heb ik ook mijn twijfels over maar alle namen die je noemt muv Bergwijn moeten het naar mijn mening ook nog maar waar gaan maken. Bergwijn zit dicht tegen basis aan in Oranje, die andere namen zouden daar op termijn naartoe moeten groeien. Daar kan als alles goed gaat Adekanye bijkomen.

28 december 2018 om 16:25

Ik ben oprecht benieuwd hoe je dat weet. Kijk je de wedstrijden of lees je wedstrijdverslagen of...?

28 december 2018 om 16:52

Ik denk dat het financiele plaatje niet eens heel erg meespeelt. Bij Liverpool zal deze jongen ook ongetwijfeld een heel mooi loon verdienen voor iemand met zijn "nog prille" status. Daar zal Lazio dus waarschijnlijk niet heel erg ver boven gaan zitten.

Ik denk alleen dat de slagingskans bij Lazio vele malen groter is en Lazio is momenteel toch een kweekvijver van talent. Jonge spelers krijgen daar de laatste jaren volop kansen en dan zijn de doorgroeimogelijkheden naar de (italiaanse) top heel goed.

Die jongen heeft met zijn leeftijd in de huidige voetbalwereld denk ik wel het idee dat hij toch een keer op een relatief hoog niveau zal moeten acteren. Leeftijdsgenoten hebben vaak al basisplaatsen bij Ajax of Psv. Daar leer je meer van dan wedstrijden spelen bij een -23.

28 december 2018 om 18:24

Leeftijdsgenoten hebben vaak al basisplaatsen bij Ajax of Psv? Ik kan alleen Mathijs de Ligt opnoemen. Frenkie de jong, Donny van de Beek, Mazrouai, Neres mochten af en toe invallen op hun 19e. Mazroui debuteerde pas op zijn 20e. Dumfries zat op zijn 19e nog in de 1e divisie, Bergwijn viel soms in, Rosario heeft pas op zijn 21e een basisplaats

28 december 2018 om 18:33

Dat noem ik toch leeftijdsgenoten. Kluivert had bijvoorbeeld met 18 jaar al een basisplaats bij Ajax. Ik doel dus meer op de leeftijdscategorie 18-21 jaar. Ik had het wat beter moeten verwoorden. Die jongens zijn in ieder geval al aan het doorbreken, terwijl deze Adekanye nog steeds op minuten op het 'hoogste' niveau wacht. Vooralsnog zit dat er namelijk niet in.

28 december 2018 om 18:41

Op die leeftijd is 1/2 jaar verschil best veel. Op die leeftijd kunnen dingen snel veranderen. Kijk maar naar Dilrosun. Of nog beter Mazrouai. Op zijn 18e balde hij nog op amateurbasis als opvulling mee, 2 jaar later is hij basisspeler bij Ajax. Of Dumfries.

29 december 2018 om 02:49

Dat zijn enkele voorbeelden in dat opzicht. Daartegenover zijn veel meer voorbeelden van spelers die ineens afhaken en met 23 jaar ergens in de hoofdklasse spelen.

Ik begrijp ook niet wat in de titel vermeld wordt;liverpool baalt...
Ik denk niet dat ze balen gezien zijn statistieken en materiaal wat er nu nog is.
Dat is om te watertanden en Adekanye zal niet echt gemist worden.

28 december 2018 om 16:41

Hoe doet Bobby Duncan het eigenlijk bij Liverpool dit seizoen? Kan hij zich op termijn met Brewster gaan meten bij de u23 denk je. Zijn twee interessante aanvallers die ik komend jaar wat vaker wil gaan bekijken nog.

28 december 2018 om 18:30

Niet dat ik deze Adekanye goed ken, maar het deel: "ik denk niet dat ze balen gezien zijn statistieken en materiaal wat er nu nog is. Dat is om te watertanden" gaat in mijn ogen wel heel erg ver. Ik heb net voor de zekerheid ook even research gedaan, maar echt grote toptalenten lopen er niet op de positie van Adekanye.

Bovendien is 'echt balen' er bij de Engelse clubs niet bij. Die kopen in de zomer gewoon weer een 'vrachtwagen aan jeugdspelers' op door heel Europa en zien wel weer of er een groeibriljant tussen zit. Zie bijvoorbeeld Manchester City die misschien Brahim Diaz weer doorverkoopt en dat is toch echt een groot talent.

28 december 2018 om 18:44

Als een speler niet bij wil tekenen dan kan je er beter nog snel wat voor vangen, ja. Je kan hem niet dwingen om bij te tekenen. Diaz is gewoon een Spaanse jongen die graag weer terug wil heb ik het idee

Lekker laten gaan. Talent van buitenaf is leuk om het niveau hoog te houden, maar het nationaal talent is vele male waardevoller.

Ben niet zo gecharmeerd van jonge spelers die naar Italië vertrekken. Maar een club als lazio kan zeker mogelijkheden op speeltijd bieden. Wie weet kan hij zich goed doorontwikkelen zodat hij een meerwaarde kan zijn voor het Nederlandse voetbal. Bij Liverpool was hij simpelweg nooit doorgebroken daarvoor is de direct stap vanaf de jeugd naar het eerste elftal gewoon te groot

Elke goed geïnformeerde Lazio fan weet dat fake news outlets(asroma "journalisten" ) hard werken tijdens de winter/zomerstop.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Chelsea4316
6.Liverpool4011
7.Everton404
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. RobertsonVerdediger251
G. WijnaldumMiddenvelder252
Roberto FirminoAanvaller256
Mohamed SalahAanvaller2417
S. ManéAanvaller227
T. Alexander-ArnoldVerdediger231
J. HendersonMiddenvelder211
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

287 fans
Coach, 53 jaar
SeizoenClub
2015- Liverpool
2008-2015 Borussia Dortmund
2001-2008 FSV Mainz 05
Laatste voetbalnieuws

‘Absolute grootmacht wil Barcelona en Inter aftroeven in strijd om Wijnaldum’

Het is momenteel de vraag waar de toekomst van Georginio Wijnaldum ligt. De dertigjarige middenvelder is bij Liverpool nog altijd in het bezit van een aflopende verbintenis, ondanks dat de Engelse...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren