‘Ik weet waar het vandaan komt als Johan Derksen mij wegzet als lastpak’

Vrijdag, 28 december 2018 om

Theo Janssen baalt van de huidige situatie van FC Twente. De oud-middenvelder werd met de Tukkers in 2010 landskampioen, maar tegenwoordig is de club terug te vinden in de Keuken Kampioen Divisie. “Pas na het kampioenschap is er ontiegelijk veel geld uitgegeven aan dure spelers en salarissen om er maar bij te blijven”, stelt Janssen in gesprek met Pro Shots Magazine.

De voormalig spelverdeler zegt dat het een 'illusie' was om permanent bij de top van Nederland aan te haken. "Als ik voorzitter Joop Munsterman nu tegen zou komen, zal ik hem recht in de ogen aankijken, terwijl er natuurlijk wel wat heeft plaats gevonden tussen ons", erkent de vijfvoudig international van het Nederlands elftal.

"Kijk weet je, als ik in een praatprogramma door Johan Derksen word weggezet als een lastpak terwijl ik hem nooit gesproken heb, dan weet ik wel waar dat vandaan komt. Munsterman en Derksen zijn al jaren bevriend. Munsterman wilde me misschien kwijt, de supporters niet. Dan zoek je dus een reden en gebruik je daar de media voor", aldus Janssen.

De oud-middenvelder verkaste in 2011 naar Ajax, maar achteraf had hij nog liever enkele jaren bij FC Twente willen blijven. "Als de voorzitter gewoon naar mij toe was gegaan en had gezegd ik wil je verkopen want ik kan nog geld aan je verdienen, dan had ik gezegd: 'Laten we kijken of we daar allebei beter van kunnen worden.' Klaar! Voor de rest moeten we constateren dat hij, Munsterman, fantastische dingen voor de club heeft gedaan. Je kunt hem onmogelijk alleen de zwarte piet voor de huidige situatie geven."Gerelateerd

13 reacties (laatste reactie door cabinessence)

Bij alle schandalen van Twente was het inderdaad heel opvallend hoe Johan Derksen probeerde alles goed te praten wat Munsterman gedaan had. Vriendschap is prima, maar het was belachelijk hoe voor ingenomen Johan was. Je mag van een journalist toch wel verwachten dat hij wat meer open staat voor alle kanten.

28 december 2018 om 14:58

Derksen zeikt over anderen dat ze niet objectief en eerlijk zijn maar zelf kan hij er ook wel wat van. 24/7 Nijhuis loven omdat hij zo betrokken is met VI. Zelf praat hij al jarenlang onzin en is hij ook veelal hypocriet bezig. Het zegt genoeg dat een man als Valentijn Driessen daar wekelijks aanschuift.

28 december 2018 om 15:11

Blijkbaar zit je zelf ook elke maandag en vrijdag te kijken want je weet het allemaal goed te vertellen

28 december 2018 om 15:58

Nouja, ik kijk ook vaker wel dan niet, maar ben het met olumunefb echt eens dat Derksen wel heel beschermend tegenover de vriendjes van hem is. Ik kan dat zelf wel goed hebben, omdat Genee daar meestal heel scherp op reageert. Hoewel Derksen opiniërend doorgaans vrij sterk is, moet je hem ook af en toe met een korreltje zout nemen. Daar hebben de grote fans (die zijn meningen een-op-een gaan kopiëren) en flinke tegenstanders (die nooit kijken maar toch het programma als onzin kunnen wegzetten) een beetje moeite mee.

28 december 2018 om 20:38

Als ik niet zou kijken zou je zeuren dat ik kritiek lever zonder te kijken. Als ik wel kijk en kritiek lever dan zeur je dat ik het kijk. Kortom: ik kan nooit kritiek leveren volgens jou en andere Derksen fanboys want dat kunnen ze toch niet accepteren. Altijd zeuren over alles en iedereen maar owee als je wat zegt over VI.

29 december 2018 om 00:36

Nickjwz; precies dat! Vaak hebben ze echt wel een punt maar als ze over de top gaan of biased zijn wordt er vaak onzin uitgekraamt. Zie het gewoon als een gesprek in de kroeg met je maten.

28 december 2018 om 17:39

"bij alle schandalen van Twente was het inderdaad heel opvallend hoe Johan Derksen probeerde alles goed te praten wat Munsterman gedaan had."

Dat is Johan Derksen's grootste probleem: hij wil nooit een mening over iemand bijstellen. Hij bepaalt één keer of hij je wel of niet OK vindt en daar blijft hij dan bij, ongeacht wat je daarna ooit nog goed of fout doet.

Joop Munsterman heeft de pech gehad, dat Dennie Landzaat de bal in eigen doel kopte, tijdens de kampioenswedstrijd in 2011.
Ook speelde het dakdrama een grote (financiéle) rol in dat jaar.
Anders waren de CL miljoenen weer binnengestroomd, en was Theo misschien wel gebleven.
Na het uitblijven van de miljoenen,is geprobeerd om middels grote risico's op de zelfde voet door te gaan.
Verkeerd gegokt dus.
Derksen en Munsterman zijn muziekvriendjes, en die houden elkaar altijd de hand boven het hoofd.
Theo is een volkse jongen, dat werd door de Twentefans op prijs gesteld.
Het seizoen dat Theo met Vitesse in Enschede won, werd hij na de wedstrijd luidkeels toegejuicht, tevens bedankt voor de goede jaren die hij gaf aan de club.

28 december 2018 om 17:50

Nou ik was in 2011 in de ArenA bij die wedstrijd. En kan met zekerheid zeggen dat Twente die dag daar niet ging winnen of met kampioenschap naar huis ging. Wat een sfeertje was dat!

28 december 2018 om 18:40

100% mee eens wat een heksenketel was dat. Mijn club Twente heeft in andere wedstrijden laten liggen en niet in A'dam. Daarbij denk dat de ellende enkel met een paar jaren zou zijnn uitgesteld. Het was ook dan uiteindelijk geklapt.

28 december 2018 om 21:36

Klopt. Zat ook in het uitvak en we maakten geen schijn van kans. Was een lange treinrit huiswaarts

29 december 2018 om 01:45

We hadden misschien met betonvoetbal er een gelijkspel uit kunnen slepen maar ajax was die dag wel heel goed. We hebben het kampioenschap vooral verspeeld doordat Ruiz tegen roda volgens mij heel dom een penalty miste.

29 december 2018 om 11:55

Klopt, waren vanaf minuut 1 kansloos, wat een sfeer zat er daar in zeg. Janssen ook abominabel slecht trouwens die pot....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Actuele wedstrijden

Nederland
190 fans
Coach, 37 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 maart
Jorge Mendes heeft tijdens een bezoek aan Juventus laten weten dat José Mourinho ervoor open staat om vanaf volgend seizoen de trainer te worden in Turijn. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren