‘Arsenal werkt aan deal van 20 miljoen voor oude bekende van Emery’

Vrijdag, 28 december 2018 om

Unai Emery en Éver Banega werkten tussen 2014 en 2016 al met elkaar samen bij Sevilla en het zou in januari weleens van een hereniging tussen de twee komen. Na dagen van geruchten over de interesse van Arsenal in de spelmaker van los Rojiblancos weet La Sexta vrijdag namelijk te melden dat de zaakwaarnemer van de Argentijn in Londen is voor een onderhoud met the Gunners.

De dertigjarige middenvelder is door een ontsnappingsclausule in zijn contract voor twintig miljoen euro op te halen en dat bedrag vormt geen probleem voor Arsenal, dat Aaron Ramsey in de zomer waarschijnlijk kwijt gaat raken aan Paris Saint-Germain of Juventus. Emery is na hun eerdere samenwerking groot fan van Banega en zou in de 65-voudig international een geschikte kandidaat zien om zijn middenveld te komen versterken.

Banega zelf is naar verluidt niet per se uit zijn op een vertrek uit Andalusië, maar verwacht wel dat Sevilla hem een verbeterd contract aan gaat bieden. De huidige verbintenis van de middenvelder loopt af in 2020 en vooralsnog hebben club en speler geen akkoord weten te bereiken over een nieuwe deal. Banega heeft daarnaast bovendien onlangs een andere zaakwaarnemer in de arm genomen en hij is volgens de berichten uit Spanje momenteel in Londen om met Arsenal te praten.

Dit is overigens niet de eerste keer dat de Engelsen in verband worden gebracht met de ex-speler van verder onder meer Valencia, Atlético Madrid en Internazionale, aangezien hij afgelopen zomer ook al werd genoemd in het Emirates Stadium. Arsenal koos er toen echter voor om niet door te pakken en versterkte zich vervolgens met Lucas Torreira en Mattéo Guendouzi.


Poll

Zou jij Éver Banega een goede aanwinst vinden voor Arsenal?


Gerelateerd

48 reacties (laatste reactie door lucasandersen)

Is dit nou wat Arsenal nodig heeft? Een 30 jarige routinier die het in de absolute top nooit echt heeft bewezen. Bovendien zou ik als ik Arsenal was eerst de prioriteit leggen op een sterke centrale verdediger die kopduels wint.

28 december 2018 om 12:19

Deze transfer zit al in het vat sinds de aanstelling van Emery. Staat ook los van wat er qua bezetting nodig is (winger en cv). Emery mist een verlengstuk van zichzelf in het veld, dit moet Banega worden. Ik denk zelfs dat Ramsey van deze afweging het slachtoffer wordt.

28 december 2018 om 13:47

Arsenal is toch ook geen absolute top? Is gewoon van een vergelijkbaar (of iets lager niveau) als Sevilla.

28 december 2018 om 13:52

Arsenal is zeker geen absolute top, maar staat boven teams als Sevilla. Als het lager niveau was zou Banega de overstap toch niet eens maken?

28 december 2018 om 13:55

hij heeft de overstap ook nog niet gemaakt ..

28 december 2018 om 14:50

Lucas, ik vind Arsenal ook maar een armzalig ploegje, maar met alle respect naar Sevilla is Arsenal toch wel een stuk beter.

31 december 2018 om 11:27

In welk opzicht staat Arsenal boven Sevilla? Sevilla staat derde in la liga, speelt daar vrijwel altijd top 4 en doet het Europees significant (echt veel) beter dan Arsenal. Het enige wat Arsenal te bieden heeft is een hoger loon. Arsenal is geeneens top 4 in de premier league en is achterop geraakt ten opzichte van Spurs, City en Liverpool.

ik heb liever Renato Sanches, die ontzettend veel potentie heeft en naar een club moet gaan waar hij meer minuten kan maken dan Bayern waar ze niet omkijken naar de jeugd. Banega is ook al weer 30 jaar, die misschien over 2 of 3 jaar alweer verkocht kan worden voor minder geld. Dit is dus geen toekomst gerichte aankoop.

28 december 2018 om 12:22

Ik weet nou niet of Renato Sanches de speler is die Arsenal nodig heeft. Bij Bayern speelt hij inderdaad niet veel en zijn verhuurperiode aan Swansea City was op z'n zachts gezegd geen succes.

Ik zou voor een speler gaan die zich reeds heeft bewezen in de (sub)top en rond de 25 jaar oud is. Banega lijkt me niet de juiste speler voor Arsenal, omdat ik twijfel of hij het niveau aankan. Daarnaast is hij 'al' 30 en loop je het risico dat het niveau alleen maar omlaag gaat.

28 december 2018 om 12:31

Renato doet het goed tijdens zijn inval beurten bij Bayern. Ik vind het ook niet eerlijk dat zijn Swansea periode erbij gehaald wordt, waar hij meer geblesseerd was en gegooid werd bij een groep die echt te kort kwam. Als jonge speler ga je daar ook echt in mee.

28 december 2018 om 12:24

Dat dit geen toekomstgerichte aankoop is is een feit, voor het eerst in jaren kan ik me vinden in één van je uitspraken. Maar dan noem je Renato Sanches? Wat heeft die jongen precies dat Arsenal kan gebruiken, buiten z'n uithoudingsvermogen en fysiek?

Een Elneny doet bijvoorbeeld niet onder voor hem. Ze kunnen dan beter voor Gueye gaan of Ndidi. Veel betere brekers en meer ervaren dan Renato.

28 december 2018 om 12:29

Renato is niet alleen een speler die veel fysiek en uithoudingsvermogen heeft. Hij is aan de bal best technisch en crosst het hele middenveld over met rushes. Hij is niet bang om de bal op te vragen en kan het spel goed dirigeren, zoals we tijdens het EK hebben kunnen zien. Hij zou het echt beter doen dan die Xhaka en heeft echt veel meer potentie dan el Neny met alle respect. Renato is niet alleen maar een breker, maar een middenveld met Torreira en Renato passeer je ook niet zomaar. Dat zouden mooie duels zijn.

28 december 2018 om 12:36

Je noemt precies wat Renato nog bezit, namelijk z'n prestaties op het EK van 2016. Voor de rest kan ik me wel daarin vinden, wat betreft z'n kwaliteiten, maar het is ook een kwaliteit om consistent te worden en hij is dat allesbehalve. Kreeg bij Bayern genoeg kansen en ook bij Swansea.

28 december 2018 om 12:40

Mwah genoeg kansen bij Bayern? Hij mag daar steeds de laatste 10 min invallen, weet niet of dat een speler echt helpt. Bij Swansea was hij meer geblesseerd dan fit, met een selectie die niet goed genoeg was voor de Premier League.

Om nieuwe prestaties van hem te kunnen zien moet hij gewoon weer 90 minuten spelen. ik zou hem graag bij Arsenal willen zien, maar zou ook blij zijn als hij weer verhuurt wordt aan Benfica.

28 december 2018 om 16:32

Ik ben het wel met jou eens Branquinho. Hoewel ik Banega geen extreem slechte aankoop zou vinden, hoop ik inderdaad dat Arsenal voor iemand als Renato Sanches gaat. Jong, talentvol en qua type een stuk beter voor het spel van Arsenal. Xhaka is te traag voor het spel van Arsenal, en Elneny is talentloos. Guendouzi heeft talent, maar is wel een ander type. Renato zou power en snelheid toevoegen aan het spel. Ik zie dan ook liever dat Arsenal investeert in dit soort talenten, vooral wanneer ze toch niet willen betalen voor echte toevoegingen aan het elftal (of als die niet willen komen). Liever dat dan van die breedte aankopen die je later nauwelijks kunt lozen.

Voetballend ijzersterk deze speler, als je ziet dat Arsenal speelde met Ghuendouzi, Torreira and Xhaka afgelopen wedstrijd, lijkt Banega me zeker een welkome versterking. Ik zie alleen geen absolute top in hem, en het is de vraag in hoeverre zijn absentie van enige fysieke kracht gecompenseerd kan worden. Hij is echt heel erg traag, en is niet zo gebalanceerd en balvast als een Cazorla, Silva x2, Fabregas dat waren/zijn.

Ben benieuwd, Arsenal speelt helemaal niet zo heel erg goed ondanks hun lange unbeaten run. Tegen Spurs was het wel goed, en tegen Liverpool/chelsea ook wel. Maar dat was ook wel veel op mentaliteit en passie had ik het gevoel. Ik vind Arsenal niet per se veel beter spelen dan onder Wenger, Torreira, Lacazette en Aubameyang brengen ongelooflijk veel individuele kwaliteit.

28 december 2018 om 12:26

Klopt zeker het laatste stuk. Alhoewel, deels. Laatste (2) jaar onder Wenger waren wel heel matig. Die ongeslagen status heeft veel verbloemd. Enige is dat het nu telkens andere kant op valt. Desondanks zit Emery er natuurlijk pas net en zitten ze met een volle ziekenboeg

28 december 2018 om 13:43

Ik zie liever een speler zoals Nabil Fekir komen dan Banega. We moeten spelers halen die langer dan twee jaar meekunnen. Ik geloof niet dat Banega het ontbrekende puzzelstukje is. Emery heeft helaas iets teveel last van favoriete spelers.

28 december 2018 om 16:38

Daar heb je helemaal gelijk in. Mocht hij in de winter komen dan zou ik er nog wel iets in kunnen zien. Xhaka overtuigd mij namelijk nog steeds niet en Elneny blijft een kleurloze speler. Ik denk dat Banega hen zelfs wel uit de basis kan spelen. Dat gezegd hebbende zie ik liever dat Arsenal gaat voor twee categorieën spelers: spelers die een verbetering zijn op het huidige materiaal (en die dus vrijwel direct in de basis kunnen) en/of spelers die veel potentie hebben. Breedte spelers hebben we jarenlang gekocht en voegen uiteindelijk weinig toe. Bijvoorbeeld Elneny. Hij was niet duur en hij speelt vrijwel altijd degelijk, maar hij verbeterd niks aan het spel en zal dat ook nooit gaan doen. Dan liever iemand als Renato Sanches proberen te halen, zoals Branquinho hierboven aangeeft

28 december 2018 om 18:05

Xhaka moet met Torreira naast zich in een soort 4-3-3 spelen, dan rendeert hij. Als je met drie middenvelders op rij gaat spelen of Xhaka in de defensie zet rendeert hij inderdaad niet. Ik vond hem in de wedstrijden naast Torreira in een 4-3-3 een absolute baas en veel meer een leider. Elneny is leuk voor de bekerwedstrijden. Banega speelt echter niet op de plek van Xhaka, maar op de plek van Iwobi/özil. Aanvallend georiënteerde speler.

Renato Sanches kon niet eens mee bij Swansea en past letterlijk ballen naar de boarding omdat hij denkt dat het teamgenoten zijn, laten we hem maar overslaan.

Misschien wat aan de 'oude' kant, maar want kan die man voetballen. Zo slecht zou dit niet hoeven zijn aangezien arsenal toch jong talent al aan boord heeft

Zou toch liever bij Sevilla blijven om eerlijk te zijn. Dertig jaar, belangrijk voor Sevilla. Het verschil in salaris moet wel heel groot zijn moet hij dit willen.

28 december 2018 om 13:41

Misschien is het niet alleen het geld. Banega heeft eigenlijk alleen maar in Spanje en Argentinië gespeeld (op 1 jaar Inter na).
Het kan dus zomaar zijn dat hij nog 1 of 2 jaar de Premier League wil meemaken voor hij terug naar Argentinië gaat.

Dit doet me denken aan toen Wenger Arteta had gehaald, ook al was hij toen 28 jaar. Een iets oudere middenvelder die nog uitstekend kan voetballen, maar waarvan je niet moet verwachten dat hij wedstrijden voor je gaat winnen. Zolang je de verwachtingen niet te hoog zet, zal het niet tegenvallen.

28 december 2018 om 13:39

Arteta had echter al ervaring in de Premier League en was 28 en geen 30. Arteta was simpelweg een goede speler waar je kon zien dat hij mee zou kunnen. Wat moet je met een speler van Sevilla die al dertig is en bijvoorbeeld flopte bij Inter? Helemaal niks.

28 december 2018 om 15:19

@Arsenallz
Kijk jij wel echt voetbal? Jongens jongens, wat lees ik hier allemaal. Banega kan iets wat alle middenvelders van de PL een puntje aan zullen zuigen. Hij kan temporiseren. Hij vertraagt en versnelt het spel, als je een team om hem heen bouwt. Dat is net iets wat Ozil niet kan. Waar Ozil veel loopt, maar verstoppertjes speelt, vraagt Banega de bal en lokt de ene na de andere irritante vrije trap uit. Banega is een speler die Arsenal jaren geleden moest halen, en maar mijn mening een speler die eindelijk voor rust kan zorgen op het middenveld.

De koning van het 1x aanraken, sublieme steekballetjes, goede trap, maar bovenal zo irritant als een Busquets kan zijn. Arsrnal heeft jaren geen spelers gehad die dit kunnen.

Floppen bij Inter? Niet Banega is diegene die flopte. Maar Inter is een kerkhof van spelers. Het is meer toeval dan wijsheid wanneer spelers daar opbloeien. Banega is voetballend op het middenveld 1 van de meest getalenteerde voetballers van zijn generatie. En dat weten Real en Barca heel goed tijdens de diverse dubbele confrontaties.

28 december 2018 om 15:35

Diego. Hij is 30 jaar. Wat heb je eraan als je aan een team wil bouwen. We hebben al genoeg oude spelers rondlopen. Leuk dat je kan temporiseren bij Sevilla.

Overdrijven is een vak en jij beheerst hem prima.

28 december 2018 om 16:25

Ik volg Banega vanaf zijn tijd van Boca. Hij won met de Argentijnen het Wk, waar hij de beste speler was van de Argentijnen. Voorin liep Aguero. Maar Banega heeft al zijn leeftijdgenoten toen in Canada een voetballes geleerd.

Koeman was verkocht dus was Banega zijn eerste aankoop. Maar zijn mentaliteit was toen niet oke. Seksschandaal, voetbreuk door eigen schuld.. Teveel fratsen. Moest even een tijd opgevoed worden. Dat gebeurde. Maar overal waar hij speelde liet hij zien hoe goed hij was. Het is niet overdrijven wat ik doe, het is noh te bescheiden.

30 is niet oud. Arsenal is in een overgangsfase. Hiervoor heeft Arsenal spelers nodig die ervaring hebben in het lezen van een wedstrijd. Het bepalen van de spelritme. Arsenal weet niet wat dat is. Banega kan dit. Zo kunnen een Torreira en Ghuendouzi onder zijn vleugels beter en beter worden. En heeft Emery meer opties om een wedstrijd te doen kantelen. Banega is bovendien op meerdere plekken op het middenveld inzetbaar. Het is een uiterst nuttige speler.

Ik merk dat teveel Arsenalfans nog rondlopen met de gedachte dat Arsenal een opleidingsclub is. Dat is het niet. Je hebt ervaren rotten nodig. Wat Banega kan, kan niet 1 Arsenalspeler.

Ik blijf mij verwonderen hoe er mensen zoveel voetbal kijken, maar edelstenen van kiezelstenen niet weten te onderscheiden.

28 december 2018 om 18:12

Je neemt in ieder geval wel je tijd om te antwoorden, chapeau daarvoor. Je doet echter alsof Banega een van de beste spelers ter wereld is wat me nogal overdreven lijkt. Daarnaast is dertig wel oud. Arsenal heeft juist veel oudere spelers in de selectie lopen.

De selectie van Arsenal kent genoeg 30ers en bijna geen jonge talenten. Defensief hebben we momenteel als basisspeler: Sokratis (30), Mustafi (26), Bellerin (23), Monreal (32)/kolasinac (25). Niet perse extreem oud, maar ook niet jong. De back-ups zijn 33, 34 en 23 jaar. Dat noem ik relatief oud. Op het middenveld is het ook niet perse jong. Mkhi is 29, Özil is 30, Ramsey is al 28, Xhaka is 26 evenals Elneny. Dan heb je Torreira en Guendouzi als jonge spelers (22 en 19). Je kan Maitland-Niles meetellen als middenvelder, maar die geniet toch nooit volledig vertrouwen wegens zijn inzetbaarheid op tal van posities. Iwobi kun je zien als aanvaller, 22 jaar, weinig potentie. Voorin is het relatief oud met Auba, 29, Laca, 27 en Welbeck 28.

Wat dit team daarom nodig is, zijn spelers die er meteen kunnen staan waar je alsnog wat omheen kan bouwen. Spelers rond de 25-27. Het is inderdaad een overgangsfase, maar wat schiet je ermee op als je Özil gaat vervangen met Banega? Dat maakt het proces geen haar beter.

Arsenal is inderdaad helemaal geen opleidingsclub. In het eerste elftal lopen dan ook maar een paar talenten rond met een overgroot deel meer ervaren spelers. De ervaren spelers zijn daarnaast ook vaak de spelers die de fouten maken. Denk aan Cech, Lichtsteiner, Koscielny.

Met betrekking tot kiezelstenen en edelstenen. Mkhi is een kiezelsteen. Özil is een edelsteen.

Lekker kansloos dit. We hebben niks aan Banega. Gaat Arsenal niks brengen en is al 30. Hoepel op Emery.

Deze aankoop is nutteloos. Emery kan beter proberen om een goede cv en rb te kopen want met deze aankoop ga je de top 4 ook niet redden. Het scorend vermogen is er nu de ballen daar krijgen ook alleen de verdediging en keeper vallen zwaar tegen. Ook maitland Niles vind ik op de rb zwak want voorgeven lukt hem niet en verdedigen lujt hem ook niet. Arsenal fans dachten dat met een nieuwe coach er rirect stappen zouden worden gemaakt maar niets is minder waar. Een coach die als het zou kunnen Ozil en Ramsey links zou laten liggen voor Iwobi en Mikhitaryan. Maar goed ben benieuwd tot hoever Emery het mag laten komen

28 december 2018 om 13:56

De fans die dachten dat we meteen stappen zouden maken, kunnen zich beter even na laten kijken. Ik heb ze ook gezien hoor, de fans die zeiden dat op dat moment alles beter zou zijn dan Wenger. Hoop voor die mensen dat ze dat uit emotie zeiden

28 december 2018 om 15:25

Ik vind dat Arsenal wel degelijk stappen heeft gemaakt. Je ziet in ieder geval wat voor een zooitje Wenger had achtergelaten. En hoe slim Emery binnen no-time de schade in het eerste jaar beperkt heeft gehoouden.

Komend jaar zal Arsenal op jacht moeten gaan naar nog eens 3 verdedigers. Wellicht nog een vleugelflitser. Pas dan hebben ze de achterstallige onderhoud ingehaald. Het is ongelofelijk hoe mild Arsenalfans over Wenger zijn laatste jaren zijn.

Emery heeft het tot nu toe beter gedaan dan ik had verwacht, en zijn aankopen zijn allen noodzakelijk geweest (niet iedereen even nuttig, maar hij heeft in ieder geval een vangnet gecreerd voor de structurele problemen op het middenveld).

28 december 2018 om 15:39

diego, de aankoop van Torreira is geweldig, maar met alle respect; die hadden jij en ik ook wel gedaan...of in ieder geval zo'n type speler.

We hebben nog geen enkele stap gezet behalve die aankoop en misschien Sokratis. Dat komt ook tot uiting in de punten, we hadden vorig seizoen (misschien wel het slechtste ooit onder Wenger) op dit moment evenveel punten als nu. Daarnaast zie je gewoon dat we nog steeds moeite hebben om het spel te maken en defensies kapot te spelen.

Emery heeft het tot nu toe aardig gedaan, heeft wat geluk gehad met wedstrijden waar het kwartje net onze kant op viel ipv andersom, maar de geprezen unbeaten run van begin dit seizoen heeft ons een 5e plek opgeleverd. Ik had vooraf geen hoge verwachtingen dus ben tevreden met hoe het tot nu toe gaat en zal Emery zeker 2 of 3 transferperiodes geven. Volgend seizoen mogen we hem pas echt beoordelen, dit is niet zijn team, maar ik zie niet dat er stappen gemaakt zijn.

28 december 2018 om 15:59

Ik ben eigenlijk helemaal niet tevreden. Ik heb echt het gevoel dat die ozil discussie meer onrust brengt dan nodig is. Ik bedoel als je ozil niet nodig denkt te hebben prima maar dan moet je niet denken dat je er met deze aankoop bent. Verder als Wenger een gratis speler a la lichtsteiner had gehaald en opgesteld waren de rapen gaar. Ik verwacht niet dat we mee zouden om het kampioenschap maar we zijn niets opgeschoten, de resultaten zaten mee de afgelopen maanden. Maar ook dit seizoen hebben we moeite in uitwedatrijden tegen de kleine ploegen. Maar goed laten we hopen dat Emery de tijd nodig heeft om het team naar zijn hand te zetten. Maar ik hoop oprecht dat hij een speler als ozil, ramsey boven iwobi zal plaatsen. Want die voegt echt niets toe en het erge is ik krijg een deja vu naar Gervinho, een speler die je in 1 seconde blij maakt en 1 seconde later met frustratie achterlaat.

28 december 2018 om 16:08

Ik ben tevreden dat we niet zoals Utd in een diep dal zijn gevallen en rond plek 8 bungelen na een heerschap van 20 jaar onder 1 coach, zo bedoel ik dat.

28 december 2018 om 16:28

Ik ben het ook volledig met je eens (meestal wel als ik je reacties lees bij een Arsenal onderwerp). Maar zoals je aangeeft zit het nu ook erg mee met de resultaten maar wat als het kwartje de verkeerde kant opvalt? Dan zouden we zomaar naar de 6e plaats kunnen zakken.

28 december 2018 om 16:44

BRA-Arsenalfc, ik sluit ook niet uit dat wij 6e gaan eindigen dit seizoen. Het blijft afwachten of Ole het op de rit houdt en hoe Chelsea het verder gaat doen, maar ik denk dat wij dit seizoen de minste van de 6 zijn.

28 december 2018 om 16:45

@Samcro en BRA-Arsenal

Ik begin met de laatste bijdrage van Samcro (edit:inmiddels nieuwe reacties, ik doel op die van 16u30). Precies dit is mijn punt.

Emery heeft een net zo een ziek zwak en misselijk elftal geerfd als de opvolgers van Fergusson. Leno, Sokratis en Torreira zijn voltreffers. Ghuendouzi is zeker geen slechte aankoop. Middenveld verloor Wilshire, en heeft met Ramsey nog een speler die lijkt te vertrekken. Emery moest snel handelen. Knap gedaan. En nee.. Het gaat er niet om of jij en ik zo een middenvelder hadden gewild. Zoveel Arsenalfans roepen sinds Gilberto Silva dat er waardige vervangers moeten komen als controleur. Wenger vertikte het. Steeds paste hij iemand daar in, maar hij haalde geen echte bijtertjes. Eindelijk en wat een verademing om deze spelers nu te zien. En Torreira, ik volg veel voetbal, maar ik had hem tot voor het Wk niet zien spelen. Maar je had maar een paar minuten nodig om te ontdekken dat het om een uitzonderlijk goede voetballer gaat. Het is ook niet voor niks dat de roep om meer transfers verstomd lijkt te zijn. Het is niet zoals het was. Want ja.. Leno.. Ook zo een voltreffer. Doet het gewoon goed. Het is nogal wat om een keeper op een steeds anders en deels nieuwe verdediging te laten inspelen. Emery heeft echt puik werk geleverd. Lichtsteiner is op voorhand geen slechte aankoop. Je hebt een gierige transferbeleid, je hebt gaten in je verdediging, en hij is een ervaren speler die heel goed weet wat prijzen winnen is. Hij kan bovendien op meerdere posities in de verdediging voetballen. Het is tot nu toe wat ongelukkig uitgepakt. Maar qua aankoop was dat zeker niet slecht gedacht. En hij is ook nuttig geweest. Want ja, hoe vang je anders zoveel geblesseerden op?

Waarom Emery worstelt is vanwege het mismanagement van Wenger. Hij heeft hem een kreupel elftal laten erven met gierige beleidvoerders. Als je dan zo de schade weet in te perken, dan doe je het uitmuntend, zeker na een vermoeiend WK-jaar.

Emery heeft inderdaad nog 2 a 3 transferperiodes nodig. Het middenveld en de verdediging moet goed gelapt worden. Stabiliteit moet terugkeren, daarna verder kijken naar geschikte wingers. Maar nu moet hij spelers als Miki en iwobi zoet houden. Ook moet hij denken aan de periode na Ramsey.

De schrik van elke Engelse ploeg die Banega, jarenlang zo geweest en ook vorig jaar nog tegen Liverpool. Dat gezegd hebbende, te oud en het is puur natte vinger werk om te zeggen of hij bij de PL gaat passen of niet.

Theorie die ik zojuist verzin, maar wat zijn de laatste hit spelers die uit La Liga kwamen, echte la liga hits, die het goed doen in Engeland? Volgens mij niet heel veel en misschien wel alle competities behalve la liga.....

Ja, met alle respect voor Banega, maar ik zie hem echt niet Arsenal naar een dusdanig hoger niveau brengen dat je vertrouwen krijgt in een top-4 klassering. En na Lichtsteiner, Sokratis en Mkhitaryan ben ik een beetje klaar met spelers rond de 30. Alleen Aubameyang is echt een speler van die leeftijdscategorie dat een hele goede aanwinst bleek te zijn.

28 december 2018 om 17:45

Er is niets mis met Sokratis. Lichtsteiner is als backup en voor de ervaring gehaald, en die rol kun je beter zo iemand toeschrijven dan allemaal jeugdspelers continu voor de leeuwen gooien. De Bpl is gewoon geen competitie meer om de jeugd te laten spelen. Banega is een speler met kwaliteiten waar Arsenal er niet 1 van heeft. Bovendien kan hij op meerdere posities spelen. Met de blessuregevoelige selectie van Arsenal, moet je een paar van zulke spelers hebben.

28 december 2018 om 18:16

Iemand halen voor de ervaring heeft weinig nut als je werkelijk waar niks kan doen in het veld. Het lijkt me eerlijk gezegd niet dat Bellerin nog veel kan leren van iemand als Lichtsteiner als je hem in het veld ziet lopen. Kan niet meer mee op komen als back, heeft een matige voorzet in huis. Zijn positionering is belabberd te noemen.

Je kan oprecht beter een jeugdspeler voor de leeuwen gooien omdat hij beter kan worden dan Lichtsteiner het veld in sturen. Ik durf hem bijna te bestempelen als de slechtste aankoop van in ieder geval de laatste paar jaar. (ondanks transfervrij). Het beste is dan ook z.s.m. afscheid van hem nemen en een echte RB ophalen die kan strijden met Bellerin. Het kan gerust een speler zijn met ervaring, maar laat het dan iemand zijn die tegen teams als BHA nog wel mee kan.

28 december 2018 om 19:14

Er is ook niets goeds aan Sokratis. En je gooit jeugdspelers voor de leeuwen, maar Lichtsteiner maakt fouten die een A-junior nog niet maakt, dus ook als transfervrije backup is dat dan slecht. Dat de BPL geen jeugdcompetitie is, ploegen als Spurs en Liverpool bewijzen het tegendeel. Die halen dit soort spelers niet. Verder kan Banega unieke kwaliteiten bezitten, betekent niet dat het iets is voor het team. Mensen van zijn leeftijd moet je alleen halen als die gelijk top-5 van de competitie is. Anders denk je teveel korte termijn en kom je niet verder.

28 december 2018 om 18:14

Ik vind Sokratis een prima toevoeging. Het is alleen pech dat Mustafi en Holding geblesseerd zijn, anders heb je een mooie combinatie ervaring / talent. Wel eens met betrekking tot met name Lichtsteiner, die man kan echt niet.

28 december 2018 om 19:20

Ik vind Sokratis niks bijzonders. Verdedigt als een ijshockey-verdediger dat graag iemand tegen het raam wilt checken, maar het spel niet kan lezen als hij zijn zone moet verdedigen. In dat opzicht heeft Sokratis niet gezorgd voor een verbetering. Blinkt uit in mensen op te jagen en opstootjes, wat leidt tot domme overtredingen en kaarten waar doelpunten en schorsingen uit zijn gevallen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool9767
3.Chelsea7224
5.Arsenal7022
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. LacazetteAanvaller3513
D. WelbeckAanvaller81
P. ČechDoelman70
D. IlievDoelman
B. LenoDoelman320
BellerínVerdediger190
S. BouldVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

11 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 24 mei
Leicester City vraagt de hoofdprijs voor Harry Maguire. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren