Brands ziet veel verschillen met PSV: ‘Zij dachten continu verschillend’

Vrijdag, 28 december 2018 om

Marcel Brands ruilde PSV afgelopen zomer in voor een dienstverband bij Everton en de director of football erkent dat zijn werkomgeving in Liverpool verschilt van die in Eindhoven. Brands geeft in gesprek met de Liverpool Echo aan dat hij enkele veranderingen heeft doorgevoerd, zoals het binnenhalen van Grétar Steinsson als nieuwe hoofd scouting van de afdeling Europa.

“Ik werkte bij PSV nauw samen met mijn scoutingsapparaat. In Nederland was het makkelijker, want mijn scouts waren om mij heen. Ik zou ze vervolgens Europa insturen. Hier zijn de scouts al lokaal in Europa, dus is het lastiger om ze nabij te hebben. Dus ik heb 'leidersgroepen' gemaakt in het scoutingsapparaat, zodat we regelmatig contact hebben.”

“Ik krijg iedere week een update. Niet alleen over bepaalde rapporten, maar ook de achtergronden. We werken nauwer samen, onder andere over wat we willen zien en waarom.” Brands benadrukt dat hij zich niet alleen omgeeft met jaknikkers. De sportbestuurder wijst in zijn redenering naar zijn tijd in Eindhoven, waar hij zes full-time scouts en een hoofdscout voor de jeugdopleiding om zich heen had.

“Ik had daar een paar jonge gasten en enkele voormalig spelers zoals Jan Vennegoor of Hesselink en John de Jong. Ik probeer altijd een combinatie van mensen en meningen te maken. Bij PSV had je bijvoorbeeld Berry van Aerle, een verdediger, en Jan Vennegoor, een spits. Zij dachten continu verschillend over spelers, dat is wat ik wil. Je hebt verschillende meningen nodig.”



Gerelateerd

Meer sportnieuws

10 reacties (laatste reactie door bob burger)

Hoe denken dat Everton supporters eigenlijk over Brands?. Bij AZ en PSV vond ik hem goed. De kunst is altijd om na het saneren de presteren en dat heeft Brands uitstekende gedaan. In de tijd dat Tiny Sanders de baas was met hem moesten ze veel saneren wat leidde tot matige aankopen dikwijls Manolef, Hutchinson, Ibrahima(zoiets), Hutchinson was een goede middenvelder maar als rb redelijk. Maar natuurlijk ook een Lens Toivonen Dudzak binnengehaald en last year met Periro Angilo Dunfries

28 december 2018 om 11:40

Wat ik van de Everton supporters heb begrepen is dat ze zeer tevreden zijn over Brands. Hij heeft een aantal knappe aankopen gedaan en is een verademing ten opzichte van de vorige technisch directeur, die minder voor elkaar kreeg. Brands heeft zich in de zomer versterkt met uitstekende spelers op posities die niet goed bezet waren. Zo waren veel Everton fans ook zeer tevreden dat ze op het allerlaatste moment Zouma nog binnen wisten te halen, terwijl eigenlijk niemand meer had verwacht dat er nog tijd was om een extra centrale verdediger te halen.

28 december 2018 om 11:49

Manolev, Hutchinson, Dzsudzsak en Toivonen zijn voor de komst van Brands aangetrokken door PSV. Ik weet niet wie je met Ibrahima bedoeld.

28 december 2018 om 11:50

Edit: Hutchinson werd wel door Brands gehaald*.

28 december 2018 om 11:53

Ik denk een Nigeriaan genaamd Rabiu Ibrahimi ofzoiets. Die stond ooit onder contract bij PSV maar ook niet in de Brands periode.

28 december 2018 om 11:54

Ik denk dat hij Rabiu Ibrahim bedoelt, maar dat is niet iemand die als een grote aankoop werd binnengehaald. Dat was een vrij goedkope jeugdspeler die het uiteindelijk niet heeft gered.

28 december 2018 om 11:57

Vrij goedkope speler maar een vrij dure jeugdspeler dekt denk ik beter de lading

28 december 2018 om 12:47

Ah, die Rabiu ontschoot mij compleet. Met twee wedstrijden geen overweldigd succes, inderdaad.

Leuk inkijkje in de werkwijze van Brands bij Everton. Hij moet wel kappen met het steeds vergelijken met PSV. Engeland is Engeland en heeft zijn eigen voetbalcultuur en er gaan andere bedragen rond. Je moet niet alles willen kopieëren wat goed was bij PSV en ook niet alles afkraken wat minder goed was bij PSV en in jou ogen beter is bij Everton. Als hij naar Barcelona zou verkassen dan zou hij ook lachen om de manier hoe hij nu werkt bij Everton.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Everton

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Burnley 49-8
11.Everton45-8
12.Southampton44-13
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
T. WalcottAanvaller211
J. PickfordKeeper340
L. BainesVerdediger60
S. ColemanVerdediger230
L. DigneVerdediger310
Voor de complete selectie: Clubpagina Everton.

In de wandelgangen

Vrijdag 10 juli
Lasse Schöne is van plan om zijn contract bij Genoa, dat over een jaar afloopt, uit te dienen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren