Mahmoud slaat aanbod van Ajax én advies van Salah in de wind

Donderdag, 27 december 2018 om

De Egyptische middenvelder Mohamed Mahmoud heeft onlangs een aanbod van Ajax geweigerd, zo vertelt hij donderdag in een interview met MBC. Het twintigjarige talent koos ervoor om promotie te maken binnen de competitie van Egypte: hij verruilde laagvlieger Wadi Degla eerder deze maand voor een contract bij regerend kampioen Al-Ahly.

Vlak voordat Mahmoud zijn transfer maakte, sprak zijn zaakwaarnemer tegenover radiostation ON Sport FM al over een aanbod van 'een Nederlandse en een Duitse club'. Mahmoud verklapt nu zelf om welke clubs het ging. "Ik heb drie aanbiedingen uit Europa afgeslagen. Ik kreeg aanbiedingen van TSG Hoffenheim, FC Basel en Ajax, maar ik heb voor Al-Ahly gekozen."

"Toen ik het aanbod van Basel ontving, adviseerde Mohamed Salah mij om daarvoor te kiezen. Dat was nog voordat ik met Al-Ahly in gesprek ging", aldus de jongeling. Salah speelde zelf tussen 2012 en 2014 voor Basel en is momenteel bij Liverpool een van de grote sterren van de Premier League. Mahmoud geeft een langer verblijf in Egypte voorlopig echter de voorkeur.

Door het Egyptische KingFut wordt Mahmoud beschreven als een centrale middenvelder die 'zijn uitmuntende passing combineert met visie, technische kwaliteiten en een goed afstandsschot. Hij heeft bovendien al een paar interlands achter zijn naam staan.' Mahmoud kwam in actie in de WK-kwalificatieduels van Egypte met Swaziland en Tunesië. Sinds het begin van vorig seizoen kwam hij tot 25 duels voor Wadi Degla, waarin hij tweemaal scoorde.Gerelateerd

61 reacties (laatste reactie door zidane88)

It's all about the €€€€ helaas.
Wel ongelofelijk dat zo'n knul een advies van Salah afslaat,moet je ook maar kunnen..
Ik zou wel weten naar wie ik moest luisteren..

27 december 2018 om 10:58

Wie laat er nou een kans schieten om voor Al Ahly uit te komen, de club met de best gevulde prijzenkast ter wereld geloof ik.
Wel heerlijk dat deze jongen zich laar lijden door zijn eigen gevoel....een gevoel dat erg te maken heeft met de nodige euro's inderdaad.
Misschien heeft hij niet de ambitie ooit in Europa te voetballen, maar wil hij snel geld maken om zijn familie bijvoorbeeld te helpen.....wie weet wat het echte verhaal is.

27 december 2018 om 12:12

De meest gevulde prijzenkast met de meeste nietszeggende prijzen.

27 december 2018 om 14:21

Ik dacht dat dat nog altijd Rangers was?

27 december 2018 om 14:38

Nietzeggend is voor jouw zo, in hun eigen land word het gezien als mooie prijzen, voor hun betekenen de prijzen in Nederland waarschijnlijk niks.

27 december 2018 om 11:12

Als jonge spelers op jonge leeftijd naar het buitenland gaan, zijn het geldwolven. Hier kiest een jong talent wél voor de binnenlandse top en is het wederom een geldwolf 🤔🤔. Begin eerder te geloven dat iedereen een geldwolf is, als diegene niet de keuzes maakt die een ander zou maken

27 december 2018 om 12:03

hahaha Psveindje: sterke opmerking., Iedereen is geldwolf, totdat we zelf voor die keuze staan, dan pakken we de miljoenen!
OT: ik vraag me echt af of Al ahly meer betaald dan Hoffenheim of Ajax. 4 ton per jaar, wordt dat betaald daar voor een 20 jarige?

27 december 2018 om 12:11

1. Belastingstelsel.
2. Het spelersbudget van Al ahly is het dubbele van dat van Ajax ongeveer. 35 om 65 miljoen.

27 december 2018 om 12:16

Nee, je bent een geldwolf als je geld verkiest boven het sportieve.

27 december 2018 om 13:48

Dat klopt, ik kies ook altijd voor het geld. Dan kan ik namelijk voor mijn familie zorgen. Denk dat de meeste voetballers er ook zo over denken, en groot gelijk hebben ze. Een carriere zoals die van Ronaldo en Messi is voor weinigen weggelegd.

Je kan het altijd nog op de Witsel manier doen, eerst cashen, dan kijken of je nog om de prijzen kan spelen (met een leuk salaris natuurlijk) in Europa. Niks mis mee.

27 december 2018 om 13:49

@dearbiter

Een geldwolf is iemand die altijd uit is op geld en het niet zomaar uitgeeft. Wist je dat?

Ten zij je Mahmoud persoonlijk kent en inzicht hebt in zijn persoonlijke uitgaven is dat een gewaagde opmerking maat.

27 december 2018 om 14:16

Je vergeet inflatie man. In Europa is 1 miljoen niet zoveel waard als de 1 miljoen van 5 jaar geleden.

27 december 2018 om 15:05

@ Voetbalimpact

Volgens Voetbalprimeur en VI is het huidige spelersbudget van Ajax 90 miljoen Euro. Dus dat is aanzienlijk hoger dan het budget van Al ahly.

27 december 2018 om 16:40

F18

"volgens Voetbalprimeur en VI is het huidige spelersbudget van Ajax 90 miljoen Euro."

Eh, ik denk dat je in de war bent met de 'totale begroting' van Ajax voor het huidige seizoen. Dat is namelijk 90 miljoen. Als je je gehele begroting uitgeeft aan je 'spelersbudget' dan zou je echt bijzonder ongezond bezig zijn.

Het leken mij 3 prima clubs om als jonge getalenteerde middenvelder je carrière in Europa mee te beginnen. Neem aan dat hij buiten geld ook andere redenen heeft om in Egypte te blijven, je verwacht immers dat zo'n speler graag de stap naar Europa zou maken.

27 december 2018 om 11:11

Betalen ze in egypte zulke hoge salarissen dan?

27 december 2018 om 11:15

Spelers die in Nederland blijven doen het toch ook niet alleen voor het geld? Deze jongen kiest bewust voor een stap naar de grootste club uit zijn geboorteland. Alsof een speler van NAC naar Ajax zou gaan. De stap naar Europa kan over 1/2 jaar altijd nog voor hem.

27 december 2018 om 14:39

Als je van NAC naar Ajax gaat ga je ook gewoon voor het geld, prijzen winnen doen ze al jaren niet namelijk.

27 december 2018 om 15:09

@ Shevanr7

Natuurlijk is geld een belangrijke drijfveer om vanuit een Nederlandse club naar Ajax te gaan. Desondanks dat wij al een tijdje droog staan (wat op zich normaal is omdat Ajax en PSV elkaar in periodes afwisselen) is het mogelijk behalen van het landskampioenschap nog steeds een reden om naar Ajax te gaan. Wil je in Nederland kampioen worden zijn er maar twee keuzes.

Lekker je eigen plan trekken jongen. Niet altijd even handig maar wel goed voor je ontwikkeling als mens!

Heeft bij Wadi Degla nog maar 1 seizoen iets laten zien en is nog niet klaar voor een Europese club. Al-Ahly is een goede stap, laat het daar maar eens eerst zien. Geen idee of het klopt wat ik hier neerzet, maar in NL schrijven we niks anders als het bijv over Kluivert of De Jong gaat.

Wees eerlijk, welke profvoetballer met ambitie wil nou niet bij een club als Al-Ahly. spelen?

27 december 2018 om 11:48

Nee die willen bij Ajax spelen om jaren lang zonder prijzen te zitten.

27 december 2018 om 12:08

Staat nu 20e op de Europese ranking waar staan jullie eigenlijk?

27 december 2018 om 12:53

Nou 20e op een ranking, wat een prijs!

27 december 2018 om 13:45

kappen nu janta je zet jezelf voorschut

27 december 2018 om 13:45

Dat houdt in dat deze Amsterdamse club tot de elitencorps van Europa behoort, maw.de optelsom van de grootste prijzen die je als club kan behalen..., nu Psv nog.

27 december 2018 om 15:18

@ Aze/che 4 Ever

Sorry, maar dat is echt een argument van niets, als je in Nederland kampioen wilt worden zijn er maar twee serieuze opties. Ajax en PSV wisselen het kampioenschap altijd af in periodes, wanneer Ajax weer kampioen word zal Ajax weer een tijdje de dominantie club zijn. Dat betekend niet dat PSV dan opeens gereduceerd word tot een club waar je opeen geen prijs meer mee kunt winnen (de Johan Cruijff schaal en de Knvb Beker zijn toch van minder belang voor deze twee clubs).

Door de al jaren constant gaande devaluatie van de Nederlandse competitie heeft het behalen van het Nederlandse kampioenschap voor mij heel wat jaren terug alle glans verloren. Toen het Nederlandse kampioenschap rechtstreeks toegang bood tot groepsfase van de Champions League was dat voor mij de belangrijkste reden dat ik Ajax kampioen wilde zien worden.

Uiteraard zie ik Ajax graag kampioen worden vanuit mijn rivaliteit gevoelens richting Eindhoven en Rotterdam. Zoals ik al eerder aangaf wisselen Ajax en PSV over het algemeen het kampioenschap af in periodes van dominantie. Die periode komt er vroeger of later gewoon weer aan voor Ajax. Alleen lijkt het in tegenstelling tot het verleden een seizoen of een periode niet kampioen worden; niet automatisch meer dat Ajax ook een slecht Europees seizoen draait.

Als Ajax erin slaagt structureel het voor Nederlandse begrippen goed te doen (of boven zichzelf uit te stijgen) in de Champions League/europa League kan ik daar prima mee leven. Vandaag de dag vind ik dat eigenlijk veel belangrijker, waarbij vurig hoop dat we ooit (zo snel mogelijk) de Nederlandse en Belgische competitie een nieuw League gaan vormen. Voor (buitenlandse) Ajax spelers is dat denk ik ook het belangrijkste, want het is op de Europese podia waar roem en geld te verdienen zijn voor de spelers. Nederlands kampioenschappen of niet; Ajax is nog steeds 1 van de beste sprintplanken voor jong talent om zich te ontwikkelen en om jezelf te kunnen presenteren aan de grote Europese competities.

Overigens snap ik wel dat hij eerst wilt slagen bij een nationale top/droom club voordat hij naar Europa verkast. Wat dat betreft vind ik het prijzen dat hij gezien zijn land van herkomst niet meteen gaat voor geld verdienen in Europa.

27 december 2018 om 11:50

Als Egyptenaar wil vrijwel iedereen dat lijkt me.

27 december 2018 om 14:21

Behalve Mo Salah dan blijkbaar, die ook zijn jonge collega's liever aanraadt om naar Europa te gaan...

27 december 2018 om 11:50

Al-Ahly is by far de succesvolste en grootste voetbalclub van Egypte en zelfs van heel Afrika. Dus inderdaad een jonge Egyptische profvoetballer met ambitie wil zeker bij Al-Ahly spelen.

27 december 2018 om 14:15

Als tussenstap misschien. Je snapt toch hopelijk ook wel dat als je serieus carriere wil maken in het voetbal, je niet in Egypte blijft spelen, ook niet bij de beste club. Wat een rare discussie dit. Als je op Wikipedia kijkt bij Al-Ahly staan er onder 'bekende (oud-) voetballers' eerst de namen Hossam Ghaly en Sherif Ekramy, dat zijn jongens die hun hoogtepunt bij Feyenoord hebben gehad. De rest ken ik niet eens. Dan kan het wel de beste club van Afrika zijn, maar wat maakt dat nou uit? Er is ook een beste club van Brazilie, maar als je jezelf als voetballer op de kaart wil zetten moet je naar Europa.

27 december 2018 om 14:19

Dan zit je toch veel liever bij Ajax op de bank, lekker uit naar Emmen enzo.

27 december 2018 om 15:50

Of uit naar Benfica, Bayern Munchen en Real Madrid...

Dan ben je 20 jaar en dan besluit je in de zandbak te blijven terwijl er best wel mooie clubs je naar europa wilt halen. Misschien is hij wel bang dat ie het niveau niet aankan. Wel grappig dat ie trots verteld wie die heb afgeslagen maar de meeste mensen zullen het een domme beslissing noemen. Waaronder ikzelf trouwens, misschien komt er helemaal niemand meer voor hem langs. Als je voetbal serieus neemt dan kies je niet ervoor om in de zandbak te blijven

27 december 2018 om 11:53

In 'de zandbak' speelt hij nu wel bij de allergrootste club.

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Al-Ahly

Wat een hoop misplaatste arrogantie hier zeg. Als zo'n jongen naar Real zou gaan zou hij het voor het geld doen, blijft hij in z'n eigen competitie dan is het weer een domme beslissing. Oftewel: je kunt het nooit goed doen.

27 december 2018 om 12:01

Ok dan speelt hij bij de grootste club van egypte. Wie is er onder de indruk daarvan dan? In iedergeval ik niet. We moeten nu niet doen alsof dat een niveau is waar je U tegen zegt. Als hij naar Real zou komen dan zou dat betekenen dat hij genoeg talent en ambities heb. Iets wat deze jongen dus niet heb

27 december 2018 om 12:05

Grootste club van Afrika zelfs. Waarom zo denigrerend doen over het voetbal daar? Als je daar vandaan komt heb je vanzelfsprekend meer binding met de regio, de clubs en het voetbal. Misschien moet je je dat eens proberen in te beelden. Hij gaat als 20 jarige bij de grootste club uit zijn geboorteland spelen met een enorme prijzenkast. Als jongens uit de Eredivisie het bij Real zou willen proberen dan noemen we ze dom en nu is er een jongen die wel geleidelijk zichzelf wil ontwikkelen en is het ook weer niet goed en moet hij opeens juist wel weer een grote stap maken.

27 december 2018 om 12:14

Sorry maar als je talent heb en een kans krijgt er echt wat van te maken in europa en die kans dan afslaat om dan te gaan braggen over wie die heb afgeslagen. Terwijl die daar blijft. Basel of Ajax vegen de vloer en de keuken aan met die clubs. Als je jezelf wilt ontwikkelen moet je jezelf optrekken aan je omgeving en niveau van de club waar je speelt. Weet zeker dat je meer aan een jaar Ajax of Basel heb dan een jaar daar in egypte.

27 december 2018 om 12:20

En als een jeugdspeler vervolgens van Ajax naar een Man City of wat dan ook vertrekt is het een geldwolf. Zelden zoveel onnozelheid en denigrerende uitspraken gelezen.

27 december 2018 om 12:22

Het is alsof ik tegen een muur praat. Geen beginnen aan. Jij hebt jouw mening, ik de mijne. Prima dan.

27 december 2018 om 12:23

En wat als een Til bijvoorbeeld een Engelse club verkiest boven Ajax of een Kluivert een kans bij AS Roma verkiest boven Ajax? Dan is het een domme actie van een geldwolf. Hij gaat spelen voor de grootste club in zijn land en mogelijk zelfs de grootste club van zijn continent.

27 december 2018 om 12:30

Plaats even een screenshot in mijn inbox waar ik dat gezegd heb dankje vriendelijk.

27 december 2018 om 12:38

Ik vind het maar ziek dat een egyptenaar prioriteit zou stellen voor een voor hem nietszeggende europese club boven de droomclub in zijn geboorteland die ook nog eens een behoorlijk niveau haalt en flink geld biedt.

27 december 2018 om 14:09

Volgens mij volg jij het voetbal niet zo goed. Moeten Nederlandse spelers dan ook niet naar Engeland of Spanje gaan, maar tot hun 28e (zoals je hieronder zegt) bij Ajax of PSV blijven voetballen? Voetbal wordt op het hoogste niveau in Europa gespeeld, als je een grote carriere wilt als Egyptenaar moet je verhuizen.

27 december 2018 om 14:20

We hoeven niet per se denigrerend te doen over het Afrikaanse voetbal, maar vergeleken bij Europa stelt het natuurlijk niets voor, zo realistisch mag je ook wel weer zijn. En dat kan je gewoon makkelijk vaststellen aan de hand van de feiten:
Afrikaanse landen winnen nooit iets, Afrikaanse clubs winnen nooit intercontinentale prijzen zoals de wereldbeker, grote spelers gaan nooit naar Afrikaanse clubs (soms naar het Midden-Oosten om te cashen als ze 35 zijn), alle spelers die wat in hun mars hebben gaan op jonge leeftijd van Afrika naar Europa.
Ik doe ook niet denigrerend over Ajax, maar ik snap wel dat Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt niet hun hele carriere bij Ajax blijven.

27 december 2018 om 14:36

@hoogindeconcen, Dat is dus totaal niet wat ik zeg he. Niet eens een beetje.

27 december 2018 om 14:46

Hou maar op. Je praat inderdaad tegen een muur terwijl je het prima uitlegt. Spaar je de moeite 🙂

27 december 2018 om 15:59

Volgens mij heeft ajax voor de zomer een potje gespeeld tegen al ahly en die is verloren gegaan, dus hoezo veegt ajax de vloer met ze aan? Laat die jongen met rust, het is zijn droom waarscheinlijk om daar te spelen, misschien wel de afrikaanse champions league te winnen en ga zo maar door. Hij kan nog altijd nog naar europa als hij echt goed blijkt te zijn. Jankerds

Prachtig, geweldig, diepe diepe buiging voor deze jonge man. Maak je dromen waar in je eigen land! Dat hoort de prioriteit te zijn. Het grote europese geld en de egoïstische west-europese fans die al het beste voor zichzelf willen kunnen vanaf je 28ste wel van je genieten.

27 december 2018 om 12:57

Ja joh, schaar alle West-Europese fans even over 1 kam. Ga je mond spoelen.

27 december 2018 om 13:15

Ik ben blij dat het niet voor iedereen geldt. Had het beter moeten verwoorden. Sorry

27 december 2018 om 14:06

Haha, 'de egoïstische west-europese fans'? Wat is dit voor raar verhaal maat? Als je erop terugkomt, edit het dan ook even, want dit lijkt nergens op he.
En het 'hoort' de prioriteit te zijn dat spelers in hun eigen land blijven spelen?
Curieuze vorm van nationalisme dit.

27 december 2018 om 16:04

Ik vind het niet gepast om mijn reactie aan te passen nadat er iemand op gereageerd heeft en ik instem met die kritiek. Vandaar dat ik het zo deed. En verder; het is veel waarschijnlijker dat die jongen, zeker met zijn 20 jaar, eerder slim is om te kiezen voor zijn thuisland en het is sowieso logischer dat iemand meer affiniteit heeft met clubs uit het thuisland als je de leeftijd van 20 in het achterhoofd houdt.
Verder ontwikkelen en geld oprapen kan ook zeker na je 26-28ste kan dat nog perfect volgens mij.

27 december 2018 om 13:25

Enge mening heb jij zeg. Voor een 'juga' die aan je goede Nederlands te lezen al ver voor zijn 28e in West Europa is komen wonen vind ik het ook wel een bijzonder advies. Al Ahly is een Afrikaanse topclub, dus zijn keuze snap ik helemaal. Ook zonder discriminerende argumenten.

27 december 2018 om 16:08

"Discriminerende" argumenten zijn een goede reactie op de vele voor mij zelfzuchtige en denigrerende argumenten die de meesten hier gebruiken. Verder is er niks discriminerend aan de waarheid, het is hoogstuit ongepast en ongemakkelijk confronterend. Dat ik mijn volledige 26 jaar 100% nederlander ben heeft daar niks mee te maken.

27 december 2018 om 16:47

"verder is er niks discriminerend aan de waarheid, "

Deze stelling berust op een bijzonder ernstig misverstand. Alsof 'de waarheid' een soort vrijbrief zou kunnen zijn om alles te mogen zeggen. Een 'waarheid' kan dus wel degelijk ook tegelijk discriminerend zijn.

Los daarvan, jij gebruikt de term 'waarheid'. Maar wat is dat dan precies? Want bestaat dat eigenlijk wel, 'de waarheid'? Of is 'de waarheid' niets anders dan een subjectieve aanname, bezien vanuit je eigen perspectief en visie, overschaduwd door de sluier van iemand referentiekader?

27 december 2018 om 19:02

Hoe kan waarheid discriminerend zijn? Ervanuit gaande dat objectieve waarheid bestaat, waar ik wel van overtuigd ben. Maar andere discussie. Het ware kan niet discriminerend zijn. Het is zoals het is, niet door mensen tot dit gekomen. De natuur is niet discriminerend. Natuurwetten ook niet. Kun je mij een discriminerende waarheid noemen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Egypte

FIFA ranking: 58
44 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Marwan MohsenAanvaller30
Mohamed SalahAanvaller22
Mahmoud Alaa Verdediger
Ayman AshrafVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Egypte.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Egypte.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger345
D. van de BeekMiddenvelder349
D. TadićAanvaller3428
M. de LigtVerdediger333
F. de JongMiddenvelder313
A. OnanaDoelman330
L. SchöneMiddenvelder305
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

25 jaar
0 fans
SeizoenClubW
2018/2019 Nogoom 25 0 3 0

In de wandelgangen

Maandag 17 juni
Thomas Müller heeft een aanbieding uit China gekregen en kan jaarlijks 25 miljoen euro gaan verdienen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren