Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hazard is goud waard voor Chelsea met doelpunten nummer 100 en 101

Eden Hazard heeft Chelsea woensdag naar een overwinning geloodst in de Premier League. Dankzij twee doelpunten van de aanvaller, zijn 100ste en 101ste in dienst van Chelsea, won de ploeg van Maurizio Sarri met 1-2 van nummer negen Watford. De Londenaren profiteren van het puntverlies van Arsenal (1-1 tegen Brighton & Hove Albion) en passeren de stadsgenoot op de ranglijst. Men staat nu vierde, met veertig punten; Arsenal heeft er 38, terwijl nummer drie Manchester City er 44 heeft.

Chelsea hoopte zich op Vicarage Road te herstellen na de 0-1 nederlaag tegen Leicester City van zaterdag. Tweemaal eerder verloor Chelsea dit seizoen en beide keren reageerden the Blues uitstekend: na een 3-1 nederlaag bij Tottenham Hotspur volgde een 4-0 zege op PAOK Saloniki en na de 2-1 nederlaag bij Wolverhampton Wanderers won men met 2-0 van Manchester City. Tegen Watford liet de start echter te wensen over. Beide ploegen hanteerden een laag tempo en speelde veel door het midden, maar kregen na zeven minuten wel een grote kans.

Doelman Kepa Arrizabalaga van Chelsea gaf de bal plots weg, waarna Gerard Deulofeu te veel tijd nodig had en de kans verprutste. Chelsea was er vervolgens snel uit; Willian dook op achter de defensie, omspeelde keeper Ben Foster en trof de paal vanuit een moeilijke hoek. Christian Kabasele, die de bal nog probeerde weg te werken, kwam daarbij vol in aanraking met de paal en moest gewisseld worden. Het leken de grootste mogelijkheden van de eerste helft te worden, maar in de blessuretijd van de eerste helft kwamen beide ploegen tot scoren. Eerst was het Chelsea dat toesloeg. Op het middenveld verspeelde Troy Deeney de bal aan Mateo Kovacic, die Hazard lanceerde en zag dat de Belg langs Foster dribbelde en de korte hoek vond.

Hazard werd daarmee de tiende speler die honderd officiële doelpunten voor Chelsea op zijn naam heeft staan. Maar in de derde minuut van de blessuretijd bracht José Holebas de bal voor na een corner; buiten het strafschopgebied stond Roberto Pereyra klaar om de bal ineens uit de lucht te nemen en hij vond de rechterhoek. Chelsea, dat vorig seizoen nog met 4-1 verloor op bezoek bij Watford, kon na 53 minuten opgelucht ademhalen, toen contact tussen David Luiz en Deulofeu niet werd bestraft met een penalty, en kreeg even daarna zelf wel een strafschop om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Hazard wilde de bal langs de uitgekomen Foster tikken, maar werd getorpedeerd door de doelman en mocht daarna zelf aanleggen vanaf elf meter. Hij stuurde Foster de verkeerde kant op en maakte doelpunt 101 voor Chelsea. Dit seizoen was hij direct betrokken bij negentien treffers in de Premier League (tien goals, negen assists); geen enkele speler uit de competitie deed hem dat na. Willian kreeg vanaf veertien meter de kans om de wedstrijd te beslissen, maar trof de paal. N'Golo Kanté schoot net naast na een sprint van circa 65 meter. Daardoor bleef het nog spannend, maar Chelsea gaf de punten niet uit handen.

Eindigt Chelsea dit seizoen bij de bovenste vier?