‘Johan Derksen mag mij niet, hij was een van de eersten die begon te zeiken’

Woensdag, 26 december 2018 om

Marvin Emnes verliet in 2008 Sparta Rotterdam voor een dienstverband bij Middlesbrough en sindsdien kende de aanvaller veel verschillende werkgevers. De geboren Rotterdammer, de laatste tijd actief voor Vancouver Whitecaps, heeft nooit in Oranje gespeeld. Andy van der Meijde begrijpt niet waarom Emnes nooit in beeld was voor het Nederlands elftal.

In Bij Andy in de Auto vraagt de oud-voetballer waarom het zo stil is rond de aanvaller. Van der Meijde grapt of Emnes niet een keer met Johan Derksen moet praten. "Johan Derksen mag mij sowieso niet, haha. Hij mag mij niet. Nadat ik die transfer (naar Middlesbrough, red.) had gemaakt, was hij een van de eersten die begon te zeiken. Hij kwam met: deze jongen komt met hangende pootjes terug.

“Ik ben er nog steeds, man”, vervolgt Emnes, die ook wel kan genieten van de voetbalanalyticus van Veroncia Inside. “Een mooie gozer. Als ik hem zie, moet ik er wel om lachen. Iedereen zijn eigen ding, toch?”, aldus de dertigjarige Emnes, die momenteel op zoek is naar een nieuwe club en eerder voor Swansea City, Blackburn Rovers en het Turkse Akhisarspor heeft gespeeld.


Poll

Verwacht jij dat Marvin Emnes ooit nog in de Eredivisie gaat spelen?


Gerelateerd

21 reacties (laatste reactie door brendonyung)

Waarom nooit in het Nederlands elftal? Misschien omdat hij daar de kwaliteiten niet voor heeft?

26 december 2018 om 16:44

Dat klopt, niet genoeg kwaliteiten. Toch zag ik hem 2 seizoenen terug invalllen bij Blackburn tegen Newcastle uit. Was meteen erg gevaarlijk en vond hem toen goed spelen.

26 december 2018 om 17:13

Nog steeds niet genoeg voor Oranje.

Tja, ook duidelijk geen zelfreflectie. Nooit ook maar goed genoeg geweest voor überhaupt een oproep, laat staan speelminuten. Johan Derksen heeft het dus kennelijk goed gezien, want heel relevant is hij nooit geweest bij de clubs waar hij speelde.

26 december 2018 om 16:57

Heeft op een prachtig niveau mogen acteren en heeft lekker geboerd. Verder geeft hij totaal niet aan dat hij in beeld moest zijn. Je loopt direct weer wat te zeggen over zijn zelfreflectie terwijl hij zelf geen woord erover spreekt. Bovendien is hij niet met hangende pootjes teruggekomen toch? Speelde op het niveau waar oud-international Fer nu niet aan de bak komt.

26 december 2018 om 21:11

Het was Van der Meyde die het zei.
Niet Emnes...
Het heeft dus niets met --zelf--reflectie te maken.

"ik ben er nog steeds, man". Zegt de jongen zonder club.

Ik ken zijn kwaliteiten verder niet, maar als je van Engeland naar Turkije naar de VS gaat, waarbij in het laatste land je contract na 3 maanden niet wordt verlengd, dan ben je er misschien nog wel, maar niet voor lang meer.

edit:
"De laatste tijd actief voor Vancouver Whitecaps". Hij heeft precies nul keer bij de selectie gezeten bij de Whitecaps. Lekker actief ben je dan. Zijn laatste wedstrijd dateert alweer van december 2017 bij Akhisarspor (dat was tevens de laatste keer dat ie bij een wedstrijdselectie zat), tussentijd heeft ie geen last gehad van blessures volgens Transfermarkt.

Conclusie: Marvin is er niet meer, man.

26 december 2018 om 17:53

Hij is er zeker wel. Hij is prof (geweest) en miljonair hoeveel mensen kunnen dat zeggen? Hij is geslaagd in het leven dat is belangrijker.

26 december 2018 om 18:06

Blijkbaar voor hem niet, want je hoort heb met geen woord rappen over succesvol zijn (geweest). Dit maak jij er zelf van. Hij vindt van zichzelf dat ie er nog is, als voetballer nog relevant is. Nu is het begrip relevant voor iedereen anders in te vullen maar als je bovenstaande cijfers leest dan is vind ik persoonlijk dat je er niet nog steeds bent dus relevant bent. Wat je aanhaalt en wat er in de tekst staat zijn twee volledig verschillende zaken. Andy van der Meyde is als voetballer ook totaal niet meer relevant, dat doet echter niets af aan het feit dat hij prof is geweest en miljoenen heeft verdiend.

28 december 2018 om 03:54

Heel leuk dat je dat vindt. Maar in feite staat hij nog onder contract en dus is hij er wel. Hij is ook niet terug gekomen in de Eredivisie maar heeft gewoon een redelijke internationale carrière gehad. Hij heeft meer gezien en verdiend dan dat hij in een vergelijkbare periode zou verdienen bij Sparta.

Hielenlikker en veertjes in de kont steken tv met die vd meyde. Emnes was natuurlijk een speler die niet eens in de buurt van het niveau (hoe matig ook) Nederlands elftal zat.

Andy Van der Meijde is altijd wel lekker kritisch op zijn gasten. Wat had Emnes bij Oranje te zoeken? In de tijd dat hij op z'n best was hadden we onder andere nog Van Persie en Huntelaar dus zo gek is het toch niet dat hij nooit in beeld kwam. Ik vind wel grappig dat Van der Meijde claimt te houden van mensen die eerlijk zijn en zeggen waar het om staat terwijl hij nog nooit iets kritisch heeft gezegt tegen een gast van hem. Dat snap ik ook wel omdat hij een niet al te inhoudelijk programma maakt maar dit soort uitspraken zijn niet zo nodig.

Ik vind het altijd opvallend dat veel voetballers zich gelijk aangevallen voelen wanneer iemand kritiek heeft op de keuzes die ze maken. Emnes zegt hier ook direct, 'Derksen mag mij niet. Dat heeft er toch gewoon niks mee te maken? Derksen gaf volgens mij alleen aan dat hij het geen goede keuze vond.

26 december 2018 om 17:37

Als je goed leest dan vraag van der Meyde om met Derksen te praten. Waarop hij zegt dat Derksen hem niet mag. Ik vind het ongelooflijk hoe mensen in dit bericht dingen lezen die er helemaal niet staan.

26 december 2018 om 19:32

@bombanera Hij zegt toch letterlijk dat Derksen hem niet mag? 2x achter elkaar zelfs. En dat op basis van een uitspraak die Derksen deed over zijn keuze. Hij kan de kritiek op zijn keuze dus niet los zien van de persoon, want dat haal ik eruit. Maar wellicht is begrijpend lezen niet helemaal jouw ding, dat kan natuurlijk ook.

26 december 2018 om 20:32

@ipswichtown Jij kent het verschil niet tussen kritiek uiten en op de man spelen. Als Derksen had gezegd dat hij denkt dat hij het in Engeland niet zou redden. Dat noem ik kritiek. Hatelijke denigrerende opmerkingen maken over een keuze van een voetballer met opmerkingen als 'hangende pootjes terugkomen' noem ik misgunning. Jij maakt generaliserende opmerkingen over een voetballer op basis 1 mening over Derksen. Ik heb hem dat over niemand anders horen zeggen die kritisch was of hij het niveau wel aankon. Kortom je doet in principe hetzelfde waar je voetballers van beticht. Op basis van 1 mening concludeer je dat hij vindt dat mensen die kritisch zijn hem niet mogen. Dat is dus lariekoek. Ik denk zelf persoonlijk dat Derksen niets tegen hem heeft. Wat Derksen vroeger wel had en waar hij nu minder last van heeft, is jaloezie. Hij kon het niet verkroppen dat hij zelf weinig verdiende en een voetballer veel verdiende. Hij gaf op elke speler af die een stap hogerop ging om hem af te branden. Wanneer een voetballer koos voor het geld dan moest hij bijna huilen en probeerde hij ze kapot te maken via de media. Nu hij zelf gevuld is, heeft hij alle begrip dat ze voor het geld kiezen en is hij veel gematigder. Vroeger was het een zure jaloerse rancuneus mannetje. Er is niets eerlijks aan de mening van Derksen. Overal zit een motivatie of belang achter.

26 december 2018 om 20:58

Hahaha. Jij leeft compleet in een eigen wereldje als ik het zo lees, heeft geen zin om hierop in te gaan.

26 december 2018 om 17:46

Precies. Ik vind het ook vreemd dat er spelers zijn, die kritiek op hun spel of optredes in de media persoonlijk opvatten. Er zit een wezenlijk verschil tussen kritiek op doen en laten en kritiek op de persoon. Die mannetjes begrijpen niet waar hun enorme salaris vandaan komt en willen alleen de lusten, niet de lasten.

Het ergste is dat nu hij volwassen zou moeten zijn, die man is 30, nog steeds zo denkt en dit al die tijd met zich meegedragen heeft. Dat getuigt niet echt van intelligentie.

Overigens moet ik bekennen dat ik het filmpje niet bekeken heb. Ik had best wel willen horen hoe het hem vergaan is, vooral zijn periode in Engeland, maar ik heb er geen zin meer in na zo'n uitspraak. En Derksen zat er wat mij betreft naast, want hij heeft een prima carriere gehad, maar ook dat mag. Iedereen maakt fouten.

26 december 2018 om 19:42

@Don ik heb inderdaad ook het filmpje niet gezien, dus het kan zijn dat ik wat context mis of een eventuele knipoog in de uitspraken. Maar wat je verder aangeeft klopt inderdaad helemaal. Ik word ook beoordeeld (in mijn geval door een manager en niet door iemand in de media) en dat kan op sommige punten best wel eens negatief zijn. Dat betekent toch niet dat die persoon mij direct niet mag? Ik snap de logica daar niet in.

Tsja, hij moet mij niet... Dat is altijd het meest makkelijke antwoord dat je kunt geven op kritiek. Zou het niet kunnen zijn dat iemand die kritiek heeft gewoon gelijk heeft?

26 december 2018 om 18:32

Deze ongelijk en zijn straatje is niet mijn domheid weetje. Sinds mn 3x vader laat ik ze haten.

Oftewel, er is wat geld verdiend en dat was al met al toch de enige bedoeling dus maak t nou niet zo moeilijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Stand
Actuele wedstrijden

Nederland
3 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 23 maart
Als Kylian Mbappé of Neymar wordt weggekaapt door Real Madrid, heeft Paris Saint-Germain al een alternatief op het oog. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren