Fenerbahçe pakt rood en wint opnieuw niet; Kadioglu blijft bankzitter

Maandag, 24 december 2018 om

Fenerbahçe slaagt er maar niet in om uit de onderste regionen van de Süper Lig te komen. Onder leiding van de nieuwe trainer Ersun Yanal werd er met 2-2 geremiseerd tegen Erzurumspor en ook zijn tweede wedstrijd bij De Gele Kanaries leverde geen zege op. Maandag werd het uit bij Antalyaspor 0-0.

Fenerbahçe kwam in de eerste helft tot enkele mogelijkheden, maar doelman Ruud Boffin liet zich niet verschalken. Een kwartier voor tijd moest Fenerbahçe opeens met tien man verder: verdediger Roman Neustädter ging op de voet van Serdar Özkan staan en ontving zijn tweede gele kaart. Desondanks waren de beste kansen hierna voor Fenerbahçe.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) op

Boffin had een antwoord op een krullend schot van Eljif Elmas en een vrije trap van Mehmet Ekici, terwijl Hakan Özmert aan de andere kant van het veld hoog over mikte nadat Harun Tekin uit zijn doel was gekomen. Ferdi Kadioglu bleef overigens negentig minuten op de bank zitten. Fenerbahçe kan zich nu richten op de bekewedstrijd van 16 januari tegen Ümraniyespor.

Fehmi Koç
Bij Antalyaspor maakte Fehmi Koç in de blessuretijd zijn debuut in het eerste elftal. Met zijn 15 jaar, 3 maanden en 26 dagen is de aanvaller de jongste speler ooit in een wedstrijd in de Süper Lig. Koç kwam na 92 minuten binnen de lijnen voor Souleymane Doukara.


Poll

Een terecht gelijkspel?


Gerelateerd

30 reacties (laatste reactie door fikretçelik)

Ze gaan degraderen. Basaksehir neemt hun positie als topclub in de Turkse competitie (voorgoed) over.

24 december 2018 om 20:11

Denk niet dat de bond toe zal staan dat zo'n grote club degradeert. Zou niet goed voor de imago van de competitie zijn.

24 december 2018 om 20:16

Wat zal de Turkse bond dan doen? Stel ze einidgen eind van het seizoen 17e ofzo, dan denk ik niet dat de bond uit het niets Fener kwijtscheld ofzo

24 december 2018 om 20:32

Appelsap. Natuurlijk doen ze dat wel. Ik wil geen oude koeien uit de sloot halen, maar tijdens de omkoopschandaa hebben ze wetregels veranderd. Je kon niet meer degraderen bij matchfixing.

24 december 2018 om 23:17

Of ze zorgen ervoor dat de club die boven ze eindigt door een of ander reden puntenaftrek krijgt waardoor Fenerbahce net niet degradeert.

24 december 2018 om 22:40

Het is afwachten welke spelers Fenerbahce gaat halen en of dat een positieve invloed gaat hebben op de spelersgroep. Ik verwacht dan ook minstens 3 grote namen in het tenue van Fenerbahce. Of dat uiteindelijk gaat helpen is nog maar de vraag. Maar laten we heel eerlijk zijn, de huidige selectie behoort gewoon op papier tot een van de zo niet beste selectie van Turkije. Er heerst gewoon een grote vloek binnen de club na de komst van Ali koc. Het is maar dat de rest ook bedroevend slecht is en veel punten laat liggen want anders stond kadikoy allang in vuur en vlammen na zulke wanprestaties.

24 december 2018 om 23:12

@fikretcelik wat een onzin man wat je zegt. Degraderen gaan ze niet doen en laten we zeggen dat ze dat om wat voor reden dan ook doen dan neemt niemand Fenerbahce zijn positie als topclub in. Het is geen stoel wat je inneemt of een functie. Je hebt het over 1 van de grootste clubs van Turkije. Een club met zoveel prijzen en vooral supporters verdwijnt niet van het toneel.

Niemand neemt de positie van Gala, Fener of Besiktas in. Het zijn geen eendagsvliegen wat juist Basaksehir wel is. Tot een paar seizoenen geleden kende niemand Basaksehir. Nu met de eurocrisis zullen zij ook op hun tellen moeten gaan passen. Als straks Abdullah Avci weg is dan zullen ze weer staan waar ze horen, namelijk de middenmoot. De club die jij voor topclub bombardeert profiteert van de situatie waarin de grote 3 zich bevinden. Als de grote 3 weer gaan draaien dan mag Basaksehir hopen op EL voetbal. Hieronder wat weetjes over de ''topclub'' die de plek van Fener gaat overnemen.

Rang afgelopen seizoenen:
2017/2018 - 3e plek onder Abdullah Avci
2016/2017 - 2e plek onder Abdullah Avci
2015/2016 - 4e plek onder Abdullah Avci
2014/2015 - 4e plek onder Abdullah Avci
2013/2014 - kampioen van de tweede divisie onder Cihat Arslan
2012/2013 - gedegradeerd uit de hoogste competitie

Je kan duidelijk zien dat Abdullah Avci de club nadat ze gepromoveerd zijn in een flow heeft weten te brengen. Als deze beste man weg is moet Basaksehir het weer doen met de trainers die overblijven. Kijken of ze het dan nog zo goed doen.

Fenerbahce degradeert niet vergeet dat niet.

Voor jouw beeldvorming hieronder een aantal grote clubs die ooit gedegradeerd zijn, maar nooit voorgoed hun plaats hebben moeten inleveren.

1. River Plate - 2011 (voor het eerst in hun bestaan)
2. Sampdoria 1998-1999
3. Manchester United 1974
4.newcastle 2008-2009
5. O. Marseille
6. Juventus
7. Atletico Madrid 1999-2000
8. Az
9 Rangers

Tot slot een topclub wordt je niet niet van ene op andere dag. Fenerbahce gaat de komende maand kopen waar het spelers nodig heeft en zal in de tweede helft van het seizoen gewoon in de top 10 eindigen. Tussen nummer 17 Fenerbahce en nummer 10 Goztepe zit 6 punten. En tussen de nummer 2 en Fenerbahce zit 13 punten -- in Engeland noemen ze dit dat de Race nog niet afgelopen is. In Turkije zoeken we de sensatie dat de club zijn deuren kan sluiten. Fenerbahce heeft alles in eigen haden zo simpel is het. Iets meer respect aub voor de grote ploegen die het Turkse voetbal in Europa vertegenwoordigen.

Groet,

Je zou toch bijna gaan denken dat het niet aan de trainer(s) ligt maar aan de spelers... Dat dit Fenerbahçe niet meer zoveel kwaliteit heeft als bijvoorbeeld in de periode met Alex, oké, geloof ik direct. Maar ik geloof echt niet dat Fenerbahçe nu opeens spelers heeft die niet goed genoeg zijn voor hun Eredivisie.. Het zit gewoon in de mentaliteit, in de koppies. Het loopt niet en spelers kunnen of willen blijkbaar niet strijden. De kwaliteit om hoger te staan dan hun huidige positie zal er echt wel zijn, de trainers kunnen ze zo langzaamaan ook de schuld niet meer geven dus het moet wel iets in die koppies zijn.....

24 december 2018 om 20:18

Het is vooral mentaal denk ik. Als je bijvoorbeeld ziet wat voor belachelijke kansen Slimani mist, dat is niet leuk. Normaliter is hij gewoon een goede spits die hoort bij een topclub in Turkije maar sinds hij is gekomen speelt die echt zo slecht. Ik hoop dat Fener in dr winterstop goeie transfers gaat maken die passen bij het systeem van de nieuwe coach. Denk dat ze de ffp gaan schenden en een boel nieuwe spelers gaan halen want in deze situatie is Europees voetbal het laatste waar je aan moet denken. P.s.: ben ik de enige die zich zo ergert een Neustadter? Die gozer speelt met de week slechter en maakt echt zulke domme fouten.

24 december 2018 om 20:36

Mentaal ? Je speelt onder de verlosser der Fenerbahcelingen Ali Koc, volle bak publiek, de door iedereen gewenste trainer, welke positieve mentale impulsen heb je nog meer nodig dan ? Dit heeft gewoon te maken met spelerskwaliteiten. Jullie waren vorig jaar al slecht en daar bovenop hebben jullie twee sterkhouders Giuliano en Josef verkocht. Ik zou die twee huren, dan weet je in ieder geval dat je niet gaat degraderen.

24 december 2018 om 20:36

Ik begrijp ook niet hoe neustadter een voetballer is geworden. Hij kan niet verdedigen en kan geen normale pass geven

24 december 2018 om 21:13

Niemand kan me vertellen dat deze selectie de eenna slechtste is van Turkije. Tuurlijk is die niet goed genoeg voor de titel maar ook niet zo slecht om te degraderen. Als je bijvoorbeeld een Slimani erbij pakt, iemand die in Portugal een killer was kan niet eens een normale bal van 5 meter erinschieten. Deze selectie heeft geen vertrouwen, zakt snel in elkaar na een achterstand en is conditioneel ook heel slecht.

24 december 2018 om 22:22

Bij leicester had hij al dramatische cijfers, scout van FB is gewoon een lachertje.

24 december 2018 om 22:46

90% + van de selectie was er vorig jaar ook nog bij toen de club 2de werd geëindigd en de kampioenswedstrijd tot aan de laatste speeldag duurde. Na een vertrek van 2 spelers en het oude bestuur kan je never nooit de ene laatste plek bezetten. Een slimani die vanaf het begin van het seizoen onder contract zou staan bij Gala of bjk zou nu minimaal 10+ goals hebben.

Ik zie maar een mogelijkheid en dat is deze winterstop de FFP-regels voor lief nemen en de selectie dusdanig versterken dat je het seizoen eindigt in minstens de Europa League-regionen. Als Gala-supporter vind ik het eigenlijk totaal niet erg dat het zo slecht gaat, maar zonder Fener is er simpelweg geen Gala of Besiktas. Als je bijvoorbeeld kijkt naar zo een Mehmet Topal, dat kan toch niet meer? Of die Slimani, nota bene recordaankoop van Leicester? Dramatische selectie, en dit is allemaal de schuld van Ali Koc en in mindere mate Damien Comolli.

24 december 2018 om 20:37

Haha ik weet precies hoe jij je voelt, in het seizoen 2010-2011 toen Galatasaray op een gegeven moment 16e ofzo stond, en dat ik er van genoot en vrienden van me begon te sarren. Maar toen kreeg ik opeens een besef, stel dat ze nou echt degraderen? De derby’s? De rivaliteit? Heel erg dubbel gevoel.

24 december 2018 om 20:43

Flacko. Dit is inderdaad wel een punt dat je zoiets hebt van "ze hebben nu wel genoeg geleden". Maar aan de andere kant is het wel erg grappig haha. Beetje vrienden printscreens sturen van de stand. Je moet er ook om kunnen lachen toch ?

24 december 2018 om 22:24

Als ze degraderen ga ik zeker feesten, dan maar genieten van Derby’s met Besiktas en Basaksehir, als ze degraderen is het alleen maar gerechtigheid.

Vorige week zei ik dat Slimani de slechtste speler is die ik ooit in een Fener-tricot heb gezien. Maar eigenlijk is dat helemaal niet eerlijk. Roman Neustadter is een volwaardige tegenstander en maakt ook aanspraak op deze titel. Aan het eind van het seizoen ga ik een keuze maken tussen deze twee infantielen.

Hebben jullie de persconferentie van Ali Koc gezien over het overwegen van FFP negeren en miljoenen transfers te maken ? Grappig, omdat ik tien dagen geleden hetzelfde zei haha: gangstarr 5 14 december 2018 om 09:37 Fenerbahce moet serieus overwegen om het team te vernieuwen, ten koste van de Ffp. Dan maar geen Europees voetbal voor een paar jaar. Eerst maar eens weer de baas worden in eigen land.

24 december 2018 om 21:18

Ali Koc gaf al eerder aan dat men rekening moet houden dat ze de komende jaren geen Europees gaan spelen. Media ging meteen speculeren en kwam tot de conclusie dat het waarschijnlijk te maken had met de transfers die eraan zouden komen. Dus het was al eigenlijk begin december bekend. Denk dat dit ook het beste is aangezien Fener toch niks te zoeken heeft in Europa. Paar jaar alleen focussen op de competitie en een goeie selectie opbouwen om vervolgens de proberen de vierde ster te pakken en een Europees waardig team te selecteren.

24 december 2018 om 23:38

Ja man bro, het gaat pas in als jullie weer kwalificeren voor Europees voetbal. Dan heb je een killer team en dan mag je dadelijk de Champions League niet in. Neemt niet weg dat de Tff totaal niet serieus te nemen is. Ze zeggen gewoon letterlijk: Uefa zou ons straffen, maar van de tff mogen we ons gang gaan.

25 december 2018 om 00:05

Denk dat niemand de Tff serieus neemt. Letterlijk elke team klaagt over de tff sinds Yildirim Demiroren aan de macht is. Alleen in Turkije kan je aan de macht komen bij een voetbalbond nadat je een team naar de filistijnen hebt geholpen (wat Demiroren deed bij Besiktas). Wij supporters gaan al heel lang niet naar de cl dus we hunkeren er lang naar maar een kampioenschap en de vierde ster heeft toch wel voorrang. Heb liever dat we eerst die vierde ster pakken, een goede selectie hebben om daarna weer deel te nemen in Europa. We gaan anders toch geen potten breken.

Normaal gesproken zou dit leedvermaak zijn voor mij maar mijn team is bijna net zo bagger. Turks voetbal is dit seizoen minder leuk om naar te kijken dan de “keuken kampioen divisie”. Zelfs de naam van die divisie is nog aantrekkelijker dan voetbal in Turkije op dit moment.

25 december 2018 om 09:10

Ik vind het juist wel leuk. Unieke seizoen. Fener 17de, Malatya in de top.

Normaal gesproken zou dit leedvermaak zijn voor mij maar mijn team is bijna net zo bagger. Turks voetbal is dit seizoen minder leuk om naar te kijken dan de “keuken kampioen divisie”. Zelfs de naam van die divisie is nog aantrekkelijker dan voetbal in Turkije op dit moment.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fenerbahçe

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.Kayserispor36-12
13.Sivasspor35-4
15.Bursaspor29-9
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
SoldadoAanvaller174
E. YanalUnknown
I. SlimaniAanvaller151
V. DemirelDoelman110
E. ErsuDoelman00
C. KameniDoelman00
B. ÖzerDoelman00
Voor de complete selectie: Clubpagina Fenerbahçe.

3 fans
Keeper, 31 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 23 april
Real Madrid wil Gareth Bale het liefst verkopen, maar staat ook open voor een verhuur. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren