Ontgoocheling en frustratie bij Feyenoord: ‘Daar lopen we zo vaak tegenaan’

Zondag, 23 december 2018 om

Feyenoord sloot zondagmiddag het kalenderjaar 2018 af met een 2-2 gelijkspel op bezoek bij ADO Den Haag. Nasser El Khayati wist namens de thuisploeg twee keer te scoren en de Rotterdammers, die in de slotfase met tien man door moesten door het wegsturen van Bart Nieuwkoop, zodoende een flinke tik uit te delen. Steven Berghuis baalt stevig van het puntverlies.

"Het zit hem vooral in het voetballen. Initiatief blijven nemen, blijven inschuiven, de bal willen hebben", legt Berghuis na afloop uit in een interview met FOX Sports. "We moeten op de juiste momenten vooruit spelen, maar spelen toch weer achteruit, waardoor ADO naar voren kan. Daar lopen we zo vaak tegenaan, dan maak je het jezelf zo moeilijk elke keer."

Berghuis wil niet praten over een gebrek aan kwaliteiten bij de huidige nummer drie van de Eredivisie. “Het is de mindset. Als die bal er ligt moet je gewoon spelen. Dat doen we niet”, aldus de aanvaller, die stelt dat er veel winst te behalen valt. “Ook tegen dit soort clubs. ADO wil de strijd aangaan, maar dan moet je gewoon goed voetbal neerleggen."

Giovanni van Bronckhorst vond de start van zijn ploeg zeer matig. "We zijn slecht begonnen. We wisten dat zij zo zouden beginnen”, vertelt de oefenmeester van Feyenoord. “We hebben gezegd dat we niet in duels moesten komen, het groot moesten maken en niet beginnen zoals we nu deden. Dan voelen ze dat ze in het duel kunnen komen. We maakten het onszelf moeilijk."

Feyenoord heeft op de ranglijst een flinke voorsprong op nummer vier FC Utrecht en een ruime achterstand op Ajax en PSV. "Je kijkt niet naar de stand, je kijkt vandaag naar de wedstrijd. Door onze start hebben we het ADO makkelijk gemaakt. Daarna komen we veel beter in het spel en komen we verdiend op voorsprong. Dan komt dat moment met die rode kaart en penalty. Dan weet je dat het moeilijk wordt."


Poll

Feyenoord wordt dit seizoen derde in de Eredivisie


Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door pogba6)
23 december 2018 om 17:56

Zo goed is Karsdorp in mijn ogen niet. Al die oud-Feyenoorders terughalen met allerlei sentimenten is niet de oplossing.

23 december 2018 om 18:15

Hij is ook al meer dan een jaar geblesseerd geweest. Een speler zonder ritme terughalen heeft geen zin! Dat duurt weer maanden voordat tie een normaal niveau heeft!

23 december 2018 om 18:25

@FRtorres, denk jij dat het goed zou zijn om een speler terug te halen die al zo lang niet heeft gespeeld? Dat is een serieuze vraag.

23 december 2018 om 20:50

Dat is waar. Maar het blijft jammer dat Feyenoord geen veel betere speler kan halen en misschien gaat voor 'veel slechter dan Nieuwkoop'.

23 december 2018 om 20:50

Edit: niet slechter dan Nieuwkoop

23 december 2018 om 19:24

Sorry maar juist Berghuis had de 2-3 op z'n schoen in de laatste paar minuten. Geef de bal op VD Heijden en wij winnen die pot, dus ja ook Berghuis valt wat te verwijten.

23 december 2018 om 17:07

Die Tapia kan echt niet. Wel goed om te zien dat Larsson weer een doelpuntje meepikt. Dat ventje kan echt lekker ballen.

23 december 2018 om 17:24

Larsson is echt soort speler waar Feyenoord er te veel van heeft. Prima voor Feyenoord, maar dat is ook tevens hun plafond. Larsson, Toornstra, Jorgensen, Berghuis, Clasie. Allemaal middelmaat. En dan is Vilhena niet veel beter.

23 december 2018 om 17:41

Ben ik het niet mee eens. Er zit alleen totaal geen balans in het elftal en zakt de groep bankzitters regelmatig door de ondergrens. Toen Larsson gehaald werd, moest hij concurreren met Boetius, nu is geen alternatief. En met de backs (Malacia en Versonk vs Nieuwkoop en Geertruida) op de plek waar eigenlijk Haps en St Juste zouden moeten spelen, met regelmatig blessures voor veel spelers (Jorgensen, Toornstra, Claude, Botteghin, van Persie) dan kan je toch niet anders dan concluderen dat je met dit collectief het niet gaat redden. Dat ligt alleen volgens mij niet aan de spelers die jij noemt, die zouden (mits fit) ook in wedstrijden tegen ADO, Fortuna, de Graafschap etc voor de punten moeten kunnen zorgen.

23 december 2018 om 18:27

Atleticofc, je noemt nou net de verkeerde spelers. Wat jij noemt, zoals je zelf al zegt zijn prima spelers voor Feyenoord en zijn jongens die je naar een hoger niveau kunnen brengen. Daarentegen jongens als Verdonk, Tapia, vd Heijden, Botthegin, v Beek, El Hankouri, Vente etc. dat zijn de jongens waar Feyenoord echt zo snel mogelijk vanaf moet. (Vente eventueel huur)

Waar sloegen die wissels van Van Bronckhorst nou precies op? Was weer geen peil op te trekken. Iedereen zag dat Nieuwkoop tegen een tweede kaart aan zat te hikken. Waarom haal je hem er niet uit?

24 december 2018 om 00:05

Jammer dat Van Bronckhorst nu meer kritiek gaat krijgen. Hij is met een elftal kampioen geworden waar hij ook best 2 of derde mee zou kunnen worden. En dat wordt nu weer verwacht, terwijl het elftal steeds zwakker wordt. Het materiaal waarmee wordt gewerkt is ruk, en ik snap niet dat er geen goede jeugdspelers doorstromen. Bij Ajax en PSV stromen ieder jaar 2 of 3 topspelers door. Dit moet voor Feyenoord zeker ook haalbaar zijn. In plaats van kritiek op de trainer Kun je beter het spelers beleid en de jeugdopleiding ter sprake brengen. Feyenoord bevindt zich op glad ijs. Van Bronckhorst heeft all season banden en zomerbanden. Wat hij nodig heeft zijn winterbanden. Geef deze man materiaal en hij gaat vlammen.

Het is mooi dat je je medespelers beschermt met "mindset", maar dat is natuurlijk gewoon geloof in eigen kunnen gevoed door een gebrek aan kwaliteit.

2e seizoenshelft gebruiken om te pieken in de beker en door te selecteren met jeugd. Geef Kokcu, Burger etc maar eens een paar wedstrijden de kans om te laten zien wat ze kunnen.

23 december 2018 om 18:45

Je ziet toch wat ze kunnen tegen PSV. Het is een schande dat ze vaak niet eens 80% van dat niveau halen. Ze kunnen het wel maar de spelersgroep heeft een softe mentaliteit

De harde realiteit is dat Feyenoord gewoon al in november om des keizers baard speelt. Ik heb me kostelijk vermaakt met het commentaar van Feyenoorders die hier doodleuk liepen dat Feyenoord kwalitatief net zo'n sterke selectie heeft als de koploper van de ED. Schaamteloos bijna. En dat is prcs waar het aan Feyenoord over het geheel ontbreekt: gebrek aan realisme. Dat zie ik nu ook terug bij de bouw van nieuw stadion. Groot, groter, grootst is de norm, terwijl Feyenoord gewoon in alle opzichten een subtopper is. Ik begrijp dan ook niet waarom gemeenschap geld in zo'n project moet. Feyenoord kent ook all lang niet meer grootste legioen. Dat is ook z'n mythe wat in stand word gehouden door op oude sentimenten te teren. Ik maak mij echt zorgen over dat belastinggeld dat in dat project gaat en wat nooit zal terug worden verdiend. Als Feyenoord daadwerkelijk grootste achterban heeft, waarom is het dan in godsnaam zo moeilijk om mio of 30 bij elkaar te sprokkelen? Lees het verhaal over bouw van de kuip. Toen stond achterban op en tikte zo het benodigde bedrag bij elkaar. Beroep op gemeenschapsgeld zegt niets anders dan dat Feyenoord een gewoon subtopper is die een te grote jas gaat aantrekken met alle gevolgen van dien.

23 december 2018 om 17:55

Ben benieuwd waar jij dat commentaar heb gelezen, niet op Voetbalzone want daar zag ik veel realistische posts ook na de overwinning tegen Psv.

Je hele post bestaat uit makkelijke, opportunische steken onder water naar Feyenoord. Ook de kritiek op het nieuwe stadion is wel zo makkelijk en slecht onderbouwd. Wat moet Feyenoord doen volgens jou? Voor eeuwig in de Kuip blijven spelen. Dit besluit is juist de enige manier om de inkomsten structureel te verhogen. Volgens jou moeten Feyenoorders lekker in hun bescheiden hol kruipen en accepteren dat ze nooit meer meedoen met de top in Nederland, terwijl juist die acceptatie van het niet behalen van de top haaks staat op een topsportmentaliteit.

Je kletst maar wat.

23 december 2018 om 17:58

Aggosschie toch Martinarody. Blaten over het stadion veelal. Wist niet dat dit artikel daarover ging ? Maar goed, je hebt weer wat om te achrijven. Die 30 miljoen komt er wel hoor. En leuk dat je het over jouw belasting centjes hebt. Zal wel minimaal zijn jouw inbreng. Doe je ook klagen over andere clubs waar jouw belasting centen heengaan of heen zijn gegaan? Laat me raden.....

23 december 2018 om 18:04

Feyenoord is eigenlijk in alle opzichten (begroting, achterban etc.) een topploeg m.u.v. een aantal spelers die vandaag op het veld stonden en het huidige spel. Dat je dit stelt laat vooral zien dat jij in alle opzichten totaal niet goed geïnformeerd bent. De ambitie en mogelijkheden m.b.t. het bouwen van een nieuw stadion laat des te meer zien waarom het predikaat 'subtopper' Feyenoord niet opgespeld kan worden.

23 december 2018 om 18:07

Ach ach ach, hoop geblaat en weinig woorden. Je lijkt op de gemiddelde Ajaxsupporter op dit forum. Valt me op dat er nog geen afbreuk is geweest aan de behaalde titel. Verder is er een constructie geweest met aandelen en zou er dus gewoon verdiend kunnen worden aan het stadion. Ook zal het nieuwe stadion verpacht worden en dus komt er een verdienmodel waar de gemeente van profiteerd. Dat is al meer dan bij de meeste clubs. Maarja dat past niet in dit onzinnige en kansloze verhaal. En gezien de duimpjes zijn er een hoop die een onderbuik gevoel delen.

23 december 2018 om 18:12

Afgunst, frustratie en misplaatste arrogantie halen het slechtst in de mens naar boven. Klaarblijkelijk worstelen veel Voetbalzone gebruikers hiermee.

23 december 2018 om 18:20

Het grappige is dat enkele jaren geleden de kritiek was op Feyenoord dat ze veel te snel tevreden waren met een tweede plek voor zo'n grote club. Nu komt er een plan voor een nieuw stadion waarin de volle potentie van de club beter uitgebuit kan worden, en nu heb je weer van die grapjurken die zeggen dat Feyenoord naast z'n stand leeft.

Ze vinden toch wel een reden om af te geven op Feyenoord, of die redenering nou hout snijdt of niet.

Hij kan het niet zeggen voor de camera, maar natuurlijk is het gewoon kwaliteit. Als je ziet wat Berghuis met een bal kan, dat kunnen die spelers op het middenveld en in de verdediging nog niet voor 50%. Die kunnen niet telkens slim naar voren spelen. Het zijn vooral werkers die het van inzet moeten hebben,

Ik ben benieuwd waar de mensen zijn die eerdere hebben beweerd dat Feyenoord een net zo sterke (of zelfs sterkere) selectie heeft dan Psv. Als je de stand langs het artikel ziet, dan kan je toch dit toch niet met droge ogen beweren. Als je de wedstrijden van beide dit weekend langs elkaar legt zie je het (grootste) verschil. Allebei was het 3x niks, alleen de een pakt de punten en de ander niet.

Wat Berghuis hier zegt is hard, maar is ook de waarheid. Op enkele wedstrijden na is dit het hele seizoen al het geval. Dat Feyenoord wederom vol voor de beker moet is, is puur gebrek aan beter. Als Feyenoord in de titelstrijd zou zitten en overwinterd zou zijn in de EL dan zou er lang niet zo zwaar aan die beker getild worden.

Ik zou als Feyenoord zijnde mijn verlies pakken en focussen op het nieuwe seizoen. Geef je jeugdspelers die er klaar voor zijn een keer een paar wedstrijden de kans. Probeer er alvast wat patronen in te slijpen om bijvoorbeeld zon debacle tegen Trencin vroeg in het seizoen te voorkomen.

23 december 2018 om 18:48

Met droge ogen kan ik beweren dat Feyenoord veel beter kan dan ze laten zien. Vast niet net zo goed als PSV maar terugzakken naar dit niveau is een mentale kwestie.

23 december 2018 om 19:06

Ik schrijf ook nergens dat ze niet beter kunnen. Ik schrijf alleen dat ze niet aan aan PSV kunnen tippen, wat je zelf ook al aan geeft.

23 december 2018 om 21:00

Ze kunnen dus wel aan PSV tippen, getuige de zeer verdiende overwinning.

23 december 2018 om 22:16

Dus een momentopname van 90 minuten telt voor jou zwaarder dan 12 punten en 37 doelsaldo verschil over een halve competitie? Ik heb liever dat een team het over 16 van de 17 wedstrijden laat zien dan vice versa.

Het is leuk dat je van PSV wint, maar als je de wedstrijden daarop verliest van Fortuna en gelijk gespeeld tegen ADO dan is die zege tegen PSV ook voor Jan met de korte achternaam.

Het is nog niet zo heel geleden dat men het zei: "Als Ajax zoveel beter is, waarom het zijn dan maar 2 punten?" Deze tekst vliegt iedereen seizoen wel langs en is meestal het startsein voor een grotere achterstand. Neemt niet weg dat ik me de frustratie van de fans goed kan voorstellen, we supporten weliswaar andere teams maar hebben allemaal dezelfde frustraties ondergaan.

Laat die van Hanegem morgen nog eens beginnen over dat andere clubs de scheidsrechter mee hebben... dan hoor je hem niet.

Aan het einde van het seizoen zijn het weer tussen de 20 en 24 punten achterstand op de kampioen zoals gewoonlijk . Na al die thuis wedstrijden die ze loten zijn ze in ieder geval nog een loting (zal weer weer een thuiswedtrijd worden) verwijderd van het winnen van de Knvb beker in de eigen Kuip , dan is alles weer vergeten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Vitesse232
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. VermeerKeeper140
S. BerghuisAanvaller148
L. SinisterraAanvaller142
S. LarssonAanvaller134
L. NarsinghAanvaller122
N. JørgensenAanvaller72
N. MarsmanKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

134 fans
Coach, 44 jaar
SeizoenClub
2015-2019 Feyenoord
2007-2010 Feyenoord
2004-2007 Barcelona
2003-2004 Barcelona
2001-2003 Arsenal
Laatste voetbalnieuws

‘Geen grap, Feyenoord verkocht me nadat ik de hoogste boete ooit had betaald’

Jean-Paul Boëtius keerde in de zomer van 2017 terug bij jeugdliefde Feyenoord, maar een groot succes werd zijn rentree in De Kuip niet. De buitenspeler vertrok een jaar later zelfs alweer...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 6 december
Ousmane Dembélé houdt alle opties open. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren