Vermakelijk duel tussen De Graafschap en Vitesse levert geen winnaar op

Zondag, 23 december 2018 om 16:22Chris Meijer • Laatste update: 16:36

Het Gelderse onderonsje tussen De Graafschap en Vitesse heeft zondagmiddag geen winnaar opgeleverd. De thuisploeg kwam tot twee keer toe op voorsprong, maar zag de Arnhemmers beide keren terugkomen: 2-2. Met het punt schieten de Superboeren niet veel op, aangezien de achterstand op nummer voorlaatst NAC Breda dit weekeinde is opgelopen tot drie punten.

De Graafschap zag concurrent NAC Breda zaterdagavond met 4-2 winnen van sc Heerenveen, waardoor een driepunter tegen Vitesse nodig was om de aansluiting te houden. Met de Arnhemmers troffen de Superboeren niet bepaald een favoriete opponent, want in de laatste vijf Eredivisie-ontmoetingen wist de club uit Doetinchem slechts twee keer te scoren. Daarnaast wist Vitesse zestig procent van zijn Eredivisie-wedstrijden tegen De Graafschap te winnen: dat percentage is tegen geen enkele andere club hoger.

Desondanks ging de thuisploeg uitstekend van start op De Vijverberg, want al na twaalf minuten resulteerde in de openingstreffer. Frank Olijve kreeg de ruimte om uit te halen en maakte daar dankbaar gebruik van, door de openingstreffer tegen de touwen te schieten. De Graafschap liet niet los, maar zag de bezoekers toch bijna scoren. Rasmus Thelander raakte met een kopbal de paal. Na een halfuur spelen kwam Vitesse beter in de wedstrijd en kregen de Arnhemmers kleine mogelijkheden, via Bryan Linssen, Martin Ödegaard en Matús Bero.

Op slag van rust brachten de bezoekers de gelijkmaker op het scorebord. Een weggekopte voorzet viel voor de voeten van Ödegaard, die doeltreffend uithaalde: 1-1. De Graafschap begon sterk na rust en had binnen tien minuten op voorsprong kunnen staan. Sven Nieuwpoort kreeg de bal in het strafschopgebied voor de voeten, maar kwam niet tot scoren. Een minuut later was het wel raak voor De Graafschap, toen Furdjel Narsingh oog-in-oog met Eduardo koel bleef. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong, want vijf minuten later was het alweer gelijk. Bero krulde de bal na een goede actie in de verre hoek.

In de slotfase hadden beide ploegen kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Aan de ene kant ging een pegel van Bryan Linssen via de lat en De Graafschap-doelman Agil Etemadi over, terwijl aan de andere kant Delano Burgzorg net naast schoot. In de slotfase vielen er geen treffers meer, waardoor het duel tussen De Graafschap en Vitesse in een 2-2 gelijkspel eindigde. Door de puntendeling is de achterstand van de Superboeren op NAC Breda opgelopen tot drie punten.


Poll

Terechte uitslag?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door inzekerezin)

Goed bezig jongens. Waar iedereen wint van dit soort ploegen, laten wij het weer structureel af weten. Stelletje prutsers zonder mentaliteit.

23 december 2018 om 16:35

Allemaal leunen o.b.v. individuele kwaliteiten waardoor we hier nog een punt aan over houden. Het is geen team zonder tactisch plan. Ik zeg het nu al een maand en blijf het zeggen.. Slutski heeft geen plan hoe hij dit team moet laten voetballen en spelers weten t ook niet. Daarbij kan hij zijn team absoluut niet motiveren en tactisch vind ik m erg tegen vallen

23 december 2018 om 16:52

Kan me wel herkennen in je verhaal over de tactiek want daar waren in Rusland in zijn beginperiode ook erg veel klachten over. Slutsky is geen coach waar je attractief voetbal van hoeft te verwachten, maar hij kon wel zorgen voor een hechte groep waarbij de individuele klasse wel wat sterker was. Hij probeert nu hetzelfde te doen bij Vitesse, maar heeft alleen Serero, Bero en Odegaard die aan dat niveau kunnen voldoen.

Vind echter niet dat hij het zo slecht doet met plek 5 en een kwartfinale in de beker.

23 december 2018 om 17:23

Geen aantrekkelijk voetbal is prima, zolang het maar gepaard gaat met resultaten. En die vallen tegen

23 december 2018 om 17:49

@martijnregelink,

Met dit spelersmateriaal vijfde staan in de competitie en kwartfinale beker halen vind ik niet bepaald tegenvallen eigenlijk met zoveel blessuregevallen.

23 december 2018 om 18:50

En als je ook kijkt naar de verdediging en de blessures die vitesse heeft gehad, vind ik dit toch wel een prima positie om de winter in te gaan. (2-2 is een beetje jammer maar niet alles kan meezitten he )

23 december 2018 om 19:18

We heben 12 punten laten liggen tegen Emmen, ADO, NAC, De Graafschap en Excelsior. 3 punten uit deze 5 duels.

Dan kun je zeggen dat het een prima positie is, maar als je 12 punten misloopt op deze clubs, lijkt het me niet prima.

23 december 2018 om 19:37

Maar aan de andere kant heeft Vitesse niet verloren tegen Utrecht, Heracles en AZ, dat dit seizoen toch wel directe concurrenten zijn, dus reden om paniek is er ook weer niet.

Met billenknijpen hier 1-1 spelen. Blij dat dit kalenderjaar voorbij is. 3 prutpartijen gespeeld in 1 week. Fijne feestdagen alvast aan iedereen hier en tot volgend jaar.

23 december 2018 om 16:33

Genieten hè, Vitessesupporter zijn? Fijne feestdagen wah! Was je ook in Doetinchem?

23 december 2018 om 16:40

Heerlijk om supporter hiervan te zijn hahaha. Blijft toch altijd kriebelen. Op dit moment ben ik er nog steeds aangezien we vastzitten hier maar sfeertje was wel weer top

23 december 2018 om 16:46

Oh ik mag ook genieten op mijn stoeltje. Kijkend hoe het gras geprikt wordt, af en toe een 'bèèèh' voorbij horen komen, nagenieten van de mooie uitslag.

23 december 2018 om 16:49

Ze draaien tenminste nog wel redelijke muziek hier. Ik zie zelfs dat de kindertjes mogen helpen met het gras prikken haha. Ze mogen de deuren wel opendoen wedstrijd is al bijna half uur voorbij.

23 december 2018 om 16:41

Verschrikkelijk echt waar. Het is dat we odegaard hebben maar vind je niet dat Slutski ook wat kritiek verdient? Iedereen heeft t over de spelers maar blijkbaar kan hij ze niet aan de praat krijgen

23 december 2018 om 16:46

Ik heb Slutsky de afgelopen weken al redelijk bekritiseert. Je speelt een formatie met 4-3-3, waarbij de links- en rechtsbuiten constant blijven hangen en met traag positiespel er een gat gecreeerd moet worden. Ik heb Beerens vandaag geregeld op linksback zien spelen. Hij is GEEN EEN keer de diepte in gegaan om te sprinten. We hebben echt een andere tactiek nodig want hier zijn de spelers gewoon niet goed voor.

Odegaard was ik niet heel erg fan van, maar heeft in deze week toch bewezen van goede waarde te zijn.

23 december 2018 om 16:59

Dan zal het van versterkingen moeten komen, want Slutsky kennende zal hij blijven vasthouden aan de huidige spelformatie.

Ik ben als NAC supporter blij dat De Graafschap niet wint, maar eerlijk: Die ploeg heeft wel wat. Altijd sfeer en gewoon een prachtige club, ik hoop dat ze er (net als Nac) gewoon in blijven. Al wordt dat misschien lastig.

23 december 2018 om 18:38

De sfeer is er altijd goed, maar ze hebben totaal niet de mogelijkheden om structureel een stabiele Eredivisie club te worden. De accommodatie is verouderd, daar is economisch te weinig uit te halen. Telkens als de Graafschap promoveert is het wachten op degradatie. Ook dit jaar moeten er gekke dingen gebeuren willen ze er niet rechtstreeks uit vliegen, veruit het kwalitatief armste elftal. NAC daarentegen moet zich schamen dat ze staan waar ze staan. Als club moeten die best in de middenmoot kunnen eindigen, al hebben jullie dit jaar wel echt een dramatisch elftal zeg!

11 slappe zakken, geen uitzondering.
Linssen die doodleuk vertelt ik weet niet waar dit aan ligt. Man man man. Gewoon die extra meters maken en knokken voor de punten.

Kut vitesse. Vitesse is al minstens 10 jaar ziek altijd als ze een stap kunnen zetten richting de top dan verzaken ze. Bero en odegaard zijn de enige die vitesse wat power brengen voor de rest zijn het allemaal slappe zakken. Beerens en thelander laten gaan gratis. En wat is er mis met die gong?wil die niet voetballen of is het een slappe zak?altijd geblesseerd. Nu kan die basis staan en hoefde we niet die klere beerens te zien. Maar hij is wwer geblesserd bizar

Vitesse moet zich de laatste weken kapot schamen, totaal geen beleving, totaal geen gedachten, geen winnaars mentaliteit om er 90 minuten vol voor te gaan. Tijd voor Slutsky om 90% van het proces zijn gedachten te draaien anders gaar het echt niet goed komen. Maar de mentaliteit van ze al hoe ze de wedstrijd ingaan. Pffff. Het is zwaar om Vitesse supporter te zijn. Onder Sturing hebben we vorig seizoen het beste voetbal gespeeld. Snap het vele blessures maar gooi er dan aub jong bloed in.

Ik weet nog dat ik vier wedstrijden geleden vol vertrouwen dacht: de komende vier wedstrijden zijn er wel drie aardige zekerheidjes, 9 punten tegen de Graafschap, Emmen en NAC moet zeker te doen zijn. We hebben er wel 2 van de 9 gekregen, en het was niet eens onterecht.

Alhoewel het een onwijs spannend wedstrijdje was, moet hier toch gewoon gewonnen worden. Dan is het toch weer typisch Vitesse om eens te kijken naar de ranglijst, en te zien dat je in principe 3 punten van Feyenoord had kunnen staan, en 5 punten los van Utrecht. Maar ja, Vitesse zou Vitesse niet zijn..

23 december 2018 om 17:11

En met alle geluk van de wereld van VVV winnen, een wedstrijd die het aanzien overigens ook totaal niet waard was

Schijtbakken elftal. Allemaal leunen o.b.v. individuele kwaliteiten. Het is geen team zonder tactisch plan. Ik zeg het nu al een maand en blijf het zeggen.. Slutski heeft geen plan hoe hij dit team moet laten voetballen en spelers weten t ook niet. Daarbij kan hij zijn team absoluut niet motiveren en tactisch vind ik m erg tegen vallen. #Slutski out

23 december 2018 om 17:17

Het valt me inderdaad ook op dat er maar gewoon iets gedaan wordt en er toevallig een speler vrij loopt waar ze naar passen. Ik heb geen enkele tactische aanval gezien vandaag met inspelen of lopende mensen. Het lijkt meer op mijn eigen voetbal van vroeger 'Kijk maar hoe het gaat'.

Sta je daar als vitesse dan nu met 10 punten achter op plek 3. Hadden er makkelijk maar 3 kunnen zijn als je van emmen, nac en de graafschap wint deze maand.

23 december 2018 om 16:40

Als ik dan ook even aan Excelsior denk, waar we schijt speelden, en ADO denk, waar we gewoon makkelijk hadden moeten winnen, is het toch wel heel zuur. Natuurlijk is het makkelijk praten aangezien Feyenoord ook zulke wedstrijden heeft gehad, maar alleen naar onszelf kijkend is het wel gek dat we niet een punt of 10 hoger stonden

Is dit heel vergezocht of missen we Kashia toch meer dan ik dacht? Ik kan me niet voorstellen dat we dit verloren hadden met hem op het veld.

23 december 2018 om 16:56

De verdediging is om te huilen
Thelander kan er niks van. Aanval is beerens heeeel zwak. Kan er niks van. Die 2 moeten zowiezo weg gaan. Je hebt geen leider. Ook van de werf is dit niet. En doekie is te onbenullig dus ja de verdedinging mist een goeie verdediger. Kruiswijk is er al een jaar uit. Maak van hem een scout of iets. En haal een goeie verdediger

23 december 2018 om 17:33

Nee, dat is helemaal niet vergezocht. Verdedigend was het misschien allemaal wel op te vangen, maar je mist onmiskenbaar zijn aanvoerderschap en onverzettelijkheid

Mooi sfeertje op de Vijverberg. Lekker veel strijd gezien vandaag. Zowel bij de Graafschap als bij Vitesse. Dat miste ik bij beide teams wel de afgelopen weken. Vitesse blijft het probleem houden dat er geen leider op het veld staat. Odegaard is de man in vorm op het moment. Zonder zijn kwaliteiten ga je er gewoon af vandaag. Had wat meer van slutsky verwacht eerlijk gezegd. Het zit niet mee met de blessures, maar qua inzet ( vandaag dan wel goed) en tactisch vind ik het matig. Verdedigend stelt het al helemaal niks voor. De 1-0 was een mooie goal, maar hij krijgt wel alle tijd om lekker uit te halen. Voorlopig blij dat het winterstop is en dan gaan we na de winterstop de goede seizoenshelft van Vitesse zien.

PS. Respect voor etemadi trouwens. Ondanks dat ie aangeslagen was, blijven staan ( oké geen keus) en dan nog zon redding in huis hebben. ( Bal op de lat getikt)

23 december 2018 om 17:57

Het stomme is dat hij de blessure voor de wedstrijd op liep. Hij neemt eigenlijk een heel groot risico om te spelen.

23 december 2018 om 20:48

Ja hoorde het na de wedstrijd idd. Gelukkig voor de Graafschap pakt het dan nu goed uit. Stel je voor dat ie na die redding niet meer verder had gekund. Hadden er veldspelers moeten keepen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ3613
6.Vitesse36-1
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. OpendaAanvaller2011
T. LetschUnknown
E. DasaVerdediger190
S. TronstadMiddenvelder192
M. WittekVerdediger180
J. RasmussenVerdediger170
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

27 fans
Aanvaller, 31 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 26 januari
Een overgang van Álvaro Morata naar Barcelona is uitgesloten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren