Bosz krijgt bij Bayer Leverkusen herkansing in de Bundesliga

Zondag, 23 december 2018 om 11:11Chris Meijer • Laatste update: 12:07

Peter Bosz is de nieuwe trainer van Bayer Leverkusen, zo maakt de club via de officiële kanalen bekend. De 55-jarige oefenmeester is bij die Werkself de opvolger van Heiko Herrlich, die uit zijn functie is ontheven. Bosz tekent een contract tot medio 2020 en neemt Hendrie Krüzen mee als assistent.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Goede uitdaging voor Peter Bosz?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door elphenomeno)

Wauw ik ben benieuwd hoe hij het daar gaat doen.

23 december 2018 om 11:20

Zeker! Wat een mooie kans zeg! Veelbelovende talenten in de selectie, grote club hoor, poeh. Hopen dat ie daar iets moois neer kan zetten. Wat reclame voor het Nederlandse trainersgilde is ook geen overbodige luxe..

23 december 2018 om 18:39

Wordt nog wat met Gladbach, Wolfsburg en Bayern als eerste tegenstanders in 2019. Hebben natuurlijk een enorm sterke selectie. Leverkusen hoort gewoon mee te doen om plek 2 normailter. Maar goed we gaan het zien. Ben in ieder geval blij dat Leverkusen weer wat offensiever gaat spelen.

Leuk voor hem! Erg mooie club, veel talenten, hoop dat het een succes wordt. Ik gun het Bosz van harte!

Mooie club voor Bosz! Hopelijk kan hij dit jaar nog Europees voetbal afdwingen om volgend jaar echt te vlammen!

23 december 2018 om 13:19

Caine, volgens mij was Europees voetbal al afgedwongen. Maar ik kan me vergissen....

Mooie club. Hopelijk neemt hij de ervaringen opgedaan bij Dortmund mee.

Prachtige kans voor Bosz, verbaas me er wel over dat je een trainer wegstuurt na een overwinning. Zo slecht staat Leverkusen er toch niet voor?

23 december 2018 om 11:23

Leverkusen staat 9de at the moment, maar het onloopt elkaar niet heel veel van plaats 9 tot en met 5. Maar Leverkusen wilt natuurlijk voor de Champions League plaatsen strijden en ze hebben een paar slechte wedstrijden gespeeld, terwijl ze een best sterke selectie hebben. Het loopt qua kwaliteit niet ver van een Leipzig en Gladbach af. Als hij hiermee de 4de plaats haalt, dan heeft hij gewoon puik werk mee geleverd. En ook nog kwart/halve finale Europa League heeft hij denk ik ook fantastisch gedaan als hij dit aan de praat weet te krijgen.

Leverkusen speelde gisteren een goede pot, beetje vaag om
Na zo een wedstrijd je trainer te ontslaan... Bosz krijgt wel een getalenteerde groep. Hopen voor NL, dat hij het goed gaat doen.

23 december 2018 om 11:29

Hoezo voor NL? Er spelen daar toch geen Nederlanders? En volgens mij blijft Koeman wel een tijdje bij het nationaal elftal staan

23 december 2018 om 11:32

Denk dat hij dat bedoelde omdat de Nederlandse coaches de laatste jaren niet echt succes hebben geboekt in het buitenland..

23 december 2018 om 12:06

Het gaat natuurlijk niet om één wedstrijd. Dit zat er aan te komen en dan is de winterstop een goed moment om in te grijpen. Nu begin je met een nieuwe trainer aan de tweede helft van het seizoen. Het zou vreemder zijn kort na de hervatting van de competitie maatregelen te nemen.

23 december 2018 om 15:06

Ik denk dat ze hem niet hebben ontslaan op basis van één wedstrijd. Dit is het eigenlijk het meest logische moment voor een trainerswissel. De Bundesliga ligt nu een maand stil. Heeft de selectie en Bosz paar weken de tijd om elkaar te leren kennen op trainingskamp.

Mooie nieuwe club en uitdaging voor Bosz! Ik hoop echt dat hij het daar goed zal doen, want ik ben altijd al een groot fan van Bosz geweest.

Zijn manier waarop hij zijn teams laat voetballen, vind ik een genot om naar te kijken. Toen hij destijds coach van Ajax werd, was ik echt heel blij als Ajacied en dat seizoen onder hem werd er helaas geen prijs gewonnen maar hij had wel echt een machine gemaakt van Ajax en natuurlijk is dit open deuren intrappen, maar ik weet wel zeker dat als Bosz vorig seizoen gewoon nog coach van Ajax was geweest dat Ajax sowieso minimaal 1 prijs gewonnen zou hebben.

Het enigste wat je Bosz wel na kan geven, is dat hij eigenlijk nooit afwijkt van zijn spel en dus geen alternatieven heeft en dat is in zijn periode vorig seizoen bij Borussia Dortmund denk ik mede daardoor fout gegaan.

Bij Bayer Leverkusen heeft hij nu een vrij goede spelersgroep met meerdere talentvolle spelers tot zijn beschikking, met o.a Tah, de gebroeders Bender, Paulinho, Bailey, Brandt, Alario, Jedvaj, Wendell, Aranguiz, Volland en Bellarabi.

23 december 2018 om 11:38

Als Den Haag vorig seizoen Ronaldo en Messi in de spits hadden staan hadden wij ook zeker één prijs gewonnen.

23 december 2018 om 12:29

Zou ik niet zo zeker van zijn. Als Ronaldo en Messi geen aanvoer krijgen kunnen ook zij niet scoren.

23 december 2018 om 13:35

Messi zou meer dan genoeg aanvoer voorzien op Ronaldo, trust me.

Ben nooit zo fan van halverwege het seizoen instappen. Maar wie weet krijgt bosz Leverkusen draaiende!

Ben er bang voor. Leverkusen heeft net twee keer gewonnen en gewoon overwinterd in Europa. Daarnaast beschikt Herrlich over de nodige sympathie vanwege zijn geschiedenis. Na de winterstop twee keer verliezen en het gemor begint daar al.

23 december 2018 om 11:24

Roger Schmidt had ook niet de sympathie van de fans, maar heeft het toch drie jaar uitgehouden in Leverkusen. Peter Bosz lijkt me een soortgelijke trainer en heeft simpelweg de tijd nodig om zijn visie over te brengen op de spelers.

23 december 2018 om 14:03

Als nieuwe trainer direct 2x verliezen, dan gaan ze bij elke topclub beginnen met morren.

Oh nice, Leverkusen is mooie club en een 9de plaats is veel te laag met de selectie die ze hebben. Met jonge spelers zoals Bailey, Brand, Tah, Retsos, Paulinho en het grootste talent at the moment: Havartz, heeft hij wel jonge jongens die nog leergierig zijn.

Talentvol team. Er is daar veel mogelijk. Hopelijk krijgt hij de kans en tijd er wat moois neer te zetten.

Lijkt me een ideale club voor een visionair als Peter Bosz. Net als in het verleden bij Roger Schmidt krijgen dat soort oefenmeesters bij Bayer Leverkusen de tijd om hun visie over te brengen op de spelers. In laten we eerlijk zijn... Met dit spelersmateriaal moet men gewoon in staat zijn om mee te strijden voor de plekken achter Borussia Dortmund en Bayern München. Jonathan Tah, de gebroeders Bender, Kai Havertz, Julian Brandt, Leon Bailey en Paulinho... Om je vingers bij af te likken!

Respect voor deze man in tegenstelling tot FdB, die wellicht voor usa kiest. Heeft wel ballen om nog eens Bundesliga te doen

23 december 2018 om 14:04

De situatie is natuurlijk wat anders, De Boer heeft twee flops kort na elkaar op zijn naam staan, Bosz pas eentje. Dat zal nogal schelen in de aanbiedingen die je dan krijgt.

Te hopen dat Bosz dit keer wat langer de kans krijgt om zijn visie en speelstijl erin te slijpen.
Als Bosz dan aan zichzelf gaat werken om een keer een plan B te ontwikkelen, kan het nog wel eens een succes worden.

Mooie kans voor hem om zich te revancheren. Een club met mogelijkheden om iets neer te zetten. Hopelijk slaagt hij.

Ik hoop dat Bosz niet halverwege het seizoen zijn speelstijl en visie al direct in het team wilt inhameren. Zijn manier van spelen vergt ongelofelijk discipline en om nu daarmee al te gaan experimenteren is kamikaze-voetbal. Hoop dat hij nu gewoon voor de resultaten gaat en na het seizoen pas zijn ding gaat doen.

Ik mag toch hopen dat ie wel de tijd krijgt om zn spel erin te krijgen. Dat duurt gewoon even. Bij Ajax kreeg ie ook meteen commentaar maar het gaat niet in een paar weken. Hopen dat ie deze 2e seizoenshelft nog niet afgerekend wordt op missers. Net zoals ten hag gewoon dit half jaar de tijd geven om zn spel erin te werken en dan vanaf volgend seizoen knallen. Gun hem het allerbeste

Met Leverkusen heeft Bosz wel een club waar de druk iets minder is dan bij Dortmund.
Probleem is alleen dat het even duurt voordat zijn elftallen gaan spelen zoals hij het wil. Ik hoop dat hij dit keer iets pragmatischer te werk gaat omdat ik het namelijk een uitstekende trainer vind

Peter Bosz is een overschatte trainer. Ik verwacht dat hij binnen een jaar ontslagen wordt.
Hij is een eendimensionale trainer die 1 kunstje traint en verder niets.
Hij kan erg goed pressing en druk op de bal trainen. Als die pressing niet werkt dan is het meteen klaar.
Want voetballen van achteruit is bij zijn teams helemaal niet bijzonder. De teams van Bosz als ze het spel zelf moeten maken van achteruit dan ziet het er niet uit.
Dat is het moeilijkste in het voetbal. De opbouw van achteruit en de snelheid waarmee je dat doet, bepaalt of je goed voetbalt of niet.
Dit heeft hij altijd verwaarloosd. Ondanks het aantrekkelijke spel bij Ajax en de hoge pressing bouwde het Ajax van Bosz met 4 man op een rij van achteruit op. De opbouw liep ontzettend traag omdat er te weinig mensen voor de bal stonden in de opbouw.
Dit is een probleem bij Bosz waar hij zich niet in ontwikkeld heeft. Zodra teams weten hoe ze de pressing moeten ontlopen, heeft hij geen antwoord meer.

23 december 2018 om 14:07

Datzelfde kan je over Klopp zgeggen, en die zit nog steeds bij Liverpool. Er is op zich niks tegen 1 tactiek kennen, zolang je er maar resultaten mee haalt. Guardiola heeft ook zijn hele carriere gebouwd op dezelfde tactiek, en zo zijn er meer.

Dat was het wachten waard! Een geweldige kans voor Bosz bij een hele grote club in Duitsland. Ik ben zeer benieuwd hoe hij het dit keer gaat doen.

Ik ben geen echte fan van zijn koppige speelstijl maar wie weet verrast hij me wel.

23 december 2018 om 14:14

Ik vind het in ieder geval een waag hem aan te stellen, precies om de reden die jij hier aangeeft. Maar wie weet, misschien heeft die inmiddels bijgeleerd. Ik zal hem aanbevelen een defensie specialist als co-trainer te nemen.

Grote club. Mooie club naar mijn mening.
Ik denk dat hij de boel daar wel op de rit kan krijgen. structureel top 5 met Leverkusen zou toch moeten kunnen?

23 december 2018 om 14:43

In Duitsland is niets structureel, behalve dat Bayern kampioen wordt.

23 december 2018 om 15:17

Ja is ook zo. Een seizoen 4e worden en daarna 13e worden bijvoorbeeld. Mooie eigenschap van de competitie. Mocht het lukken structureel bovenin mee te draaien is het des te knapper!

Die Werkself, bestuurlijk goed georganiseerd, goede sponsors , trouwe fans. Een mix van ervaren spelers, buitenlandse toppers en inheemse supertalenten (Havertz Brandt Tah).
Bosz en Bayer zijn n matcg

Weer een nieuwe kans voor een trainer om Nederland als coachland weer wat krediet te geven. Als hij hier echter ook faalt zal het wel afgelopen zijn voor hem als coach in een grote competities, behalve degradatie kandidaten wellicht.

Lijkt me een mooie club voor Bosz, al dacht ik dat ook van Dortmund. Hopen dat hij hier slaagt, dan heeft niemand het daar meer over.

Mooie kans voor Bosz, maar wel extra druk te presteren. Herrlich heeft het niet slecht gedaan vorig seizoen en nu moet hij toch vertrekken ondanks hij weer grip heeft op het team. Ben benieuwd of Bosz de weg naar boven weet te vinden met Leverkusen, want presteert hij niet dan wordt het internationaal voor hem ook minder

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayer Leverkusen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

Duitsland
0 fans
Coach, 50 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren